4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Intervjuer - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
three images of Julia drawing, her in her garden and one of her designs

29/10/2020   POSTET AV

En samtale med... Julia Fonnereau

Helt siden barndommen har Julia Fonnereau hatt en kreativ og kunstnerisk sjel. Senere har hun videreført sin kjærlighet til kunsten ved å bli kunstlærer og gi lidenskapen og ferdighetene sine videre til alle elevene sine.

Ved å tilegne seg kunnskap gjennom hele lærerkarrieren, delta på ulike designkurs og utnytte sine naturlige talenter, er Julia nå en vellykket mønsterdesigner og årets vinner av Wallsauce Designer Wallpaper Competition!

I dette eksklusive intervjuet får vi vite mer om Julia: kunstneren som elsker å tegne i hagen med hunden Fifi ved sin side...

Hvordan begynte du med kunst og design?

orange leaf wallpaper in safari lounge

Veggmaleri på bildet: Zen Leafage Rust

"Jeg har alltid vært den kreative i familien. Jeg tilbrakte mesteparten av barndommen med hodet i skyene og drømte. Det har alltid vært naturlig for meg å tegne, og i begynnelsen var det mest jeg som illustrerte fantasien min!

Faren min sier at talentet mitt er arvet fra en kunstnerlinje i slekten vår - en fjern slektning skal ha sponset en ung Thomas Gainsborough, men jeg er ikke så sikker ...

Billedkunstlæreren min på skolen var en streng læremester, og selv om han aktivt motarbeidet kreativitet, noe som var tøft for drømmeren i meg, har observasjonstegningen og komposisjonsferdighetene han lærte meg, fulgt meg den dag i dag."

Hva inspirerer arbeidet ditt?

blue and white koi fish wallpaper in minimalist bathroom

Veggmaleri på bildet: Blå Koi

"Det er et veldig vanskelig spørsmål å svare på, for det er så mange ting som inspirerer meg. Jeg legger kanskje merke til en blomst som jeg får lyst til å tegne, og så tegner jeg en hage rundt den. Eller jeg kan støte på dyr eller gjenstander på reiser som jeg får lyst til å jobbe inn i et mønster. Noen ganger blir jeg inspirert av gamle skisseboktegninger, fotografier eller til og med fjernsynsprogrammer. En gang lagde jeg et mønster basert på noe jeg hadde sett på Antiques Road Show!

Jeg er klar over trender, og jeg kan ikke si at de ikke påvirker meg, men jeg er mer tilbøyelig til å se på trender som passer inn i emner som jeg uansett ville blitt inspirert av..."

Hvordan er den kreative prosessen din?

artist's hand drawing a floral pattern on an iPad

Julia tegner et blomstermotiv på iPad-en sin

"En idé starter som regel som en skribling - i en skissebok hvis jeg er heldig, men oftere i dagboken, notisblokken eller en hvilken som helst papirlapp jeg er i nærheten av akkurat da ... Deretter setter jeg kanskje sammen en collage/moodboard med ideer, der jeg henter ressurser fra skissebøkene mine, de store arkivene med egne fotografier og bøkene mine.

Deretter begynner jeg å tegne motivene. Før i tiden malte jeg med gouache og tegnet deretter omhyggelig av for hånd for å forenkle bildene, men nå pleier jeg å tegne rett på iPad-en - det går raskere! Jeg bruker Adobe Draw, jeg elsker enkelheten. Designene mine er komplekse, og jeg vil at elementene skal være enkle. Min måte å male på, med fargeblokker, egner seg perfekt til å jobbe med vektorer. Av og til legger jeg til tekstur og eksperimenterer med andre prosesser, men for det meste bruker jeg bare én pensel i Adobe Draw...

Når jeg har tegnet, åpner jeg tegningene i PicCollage på iPad-en og leker meg med komposisjon og målestokk før jeg sender dem til Illustrator for å jobbe med det endelige mønsteret."

Hva er favorittdesignet ditt fra tapetkolleksjonen?

blue and white willow tree oriental pattern in blue and grey modern lounge

Veggmaleri på bildet: Dynastiet Nanas hage

"Jeg har elsket å jobbe med denne kolleksjonen. Ideene har ligget i hodet mitt veldig lenge, og det historiske temaet var den perfekte unnskyldningen for å få dem ut.

Selv om jeg elsker Dynasty Fishes and Dishes, må favoritten min være Nana's Garden. Bestemoren det er snakk om, er moren min, og de tre barna mine har tilbrakt mange glade timer med å løpe rundt i hagen hennes med det store piletreet. Det var først nylig, da jeg bodde hos mamma under Lockdown, at det gikk opp for meg at hagen hennes faktisk inneholder mange av de tradisjonelle elementene i et pilemønster.

Å lære elevene historien om pilemønsteret og få dem til å lage sine egne mønstre var alltid en av mine favoritttimer.

Mamma har en bro over en bekk, frukttrær, en blomsterkledd pergola, en fontene, et gjerde, en sti, noen kjærlighetsfugler (jeg tegnet kjøttmeisene, siden de ser ut til å være de mest tallrike fuglene i hagen) og selvsagt et seljetre.

Jeg begynte å tegne elementene og skapte min moderne vri på et tradisjonelt design. Mamma er også en stor fan av blått og hvitt porselen - ja, av alt som er blått og hvitt, så jeg håper jeg kan overtale henne til å innrede et av rommene sine snart!"

Hvordan føles det å ha kunsten din som et veggmaleri?

orange koi fish and oriental plates on blue background wallpaper in stylish lounge

Veggmaleri på bildet: Dynastiets fisker og retter

"Dette er noe jeg har drømt om veldig lenge, så det er en underdrivelse å si at jeg er stolt! Jeg håper jeg får se noen av stedene den blir brukt. Noen sa at Fishes and Dishes ville tatt seg fantastisk ut på en 'quirky europeisk kafé' - den ideen elsker jeg!"

Er det noen spesielle designere som påvirker arbeidet ditt?

orange and white leaf wallpaper with wood and wicker dining table and chairs

Veggmaleri på bildet: Zen Leafage Calm

"Hvor skal jeg begynne med dette spørsmålet? Ja, det er mange. En arv fra undervisningen er en enorm kunnskap om kunstnere og designere fra mange tider og kulturer. Jeg har et stort bibliotek med bøker som jeg elsker å slå opp i. Som du kan se av arbeidet mitt, er jeg tilbøyelig til å undersøke tidligere tider for å finne inspirasjon.

Hvis jeg skal nevne noen navn, må det være William Morris (jeg elsket å nøste opp de komplekse mønstrene hans og forsøke å gjenskape dem), Anton Seder og William de Morgan, men det finnes så mange flere.

Jeg beundrer også mange av dagens designere, særlig Matthew Williamson, Kaffe Fassett og Philip Jacobs. Jeg var på en Kaffe Fassett-utstilling på Fashion and Textile Museum i Bermondsey for noen år siden og forelsket meg i maleriene hans med blomster og blåhvite krukker. Jeg ser nok til disse designerne fordi de også henter inspirasjon fra historiske referanser."

Hvor kommer den vintage- og orientalske innflytelsen i designene dine fra?

blue and white oriental pots on orange background wallpaper in trendy lounge

Veggmaleri på bildet: China Garden

"Jeg tror jeg må si at dette kom gjennom undervisningen. Jeg husker med glede prosjekter for GCSE-elevene våre med temaer som "Cultures" og "Adorn, Decorate, Embellish". Samtidig som jeg søkte etter inspirasjon til elevene mine, lærte jeg mye selv og fikk økt kunnskap om kunsthåndverkets historie.

William Morris og mange vestlige kunstnere og designere ble fascinert av østlig kunst og prosesser på 1800-tallet. Deres innflytelse førte meg til fantastiske indiske tekstiler, kinesisk porselen og japanske tresnitt, som har hatt stor innvirkning på mitt designarbeid."

Hva er ditt råd til noen som ønsker en karriere innen mønsterdesign?

female artist sat in English garden drawing with her small dog sat next to her

Julia skisserer i hagen sammen med hunden Fifi.

"Min reise som mønsterdesigner er fortsatt relativt ny. Men jeg har lært veldig mye på kort tid. Jeg vil råde deg til å sette deg et hovedmål, men dele opp veien dit i mindre, oppnåelige trinn. Hvis du er kreativ som meg, har du sikkert tusen ideer på én gang, og det kan være overveldende. Del det opp, ta deg god tid og lær alt du kan.

Jeg vil også anbefale deg å bli med i likesinnede miljøer som kan være støttende og inspirerende.

Enhver investering du gjør, vil definitivt være verdt det. Jeg skylder Bonnie Christine en stor takk for Immersion-kurset hennes, som hjalp meg med å bestige fjellet Adobe Illustrator for mindre enn to år siden. Jeg er også evig takknemlig overfor det fantastiske Make it in Design-teamet for kursene deres, som virkelig har hjulpet meg til å utvikle meg og bli bedre som designer, og for Live Hub, som har gitt meg så mange muligheter til å få arbeidet mitt ut i verden."

Er ikke Julia en stor inspirasjon? Enten du ønsker å bli mønsterdesigner eller bare setter pris på vakre kunstverk i hjemmet, er Julias naturlige og orientalske design til glede for oss alle. Vil du se hele tapetutvalget hennes? Da er det bare å besøke Julia Fonnereaus kolleksjon her.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spania €
Finland €
Sverige Kr
Frankrike €
UAE $
Tyskland €
Storbritannia £
Italia €
Forente Stater $
Nederland €