4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Intervjuer - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
three images of Julia drawing, her in her garden and one of her designs

29/10/2020   POSTET AV

En samtale med... Julia Fonnereau

Julia Fonnereau har ända sedan barndomen haft en kreativ och konstnärlig själ. Senare fortsatte hon sin kärlek till konsten genom att bli konstlärare och föra sin passion och sina färdigheter vidare till alla sina elever.

Genom att samla kunskap under sin lärarkarriär, gå olika designkurser och ta till sig sina naturliga talanger är Julia nu en framgångsrik mönsterdesigner och årets vinnare av Wallsauce Designer Wallpaper Competition!

I denna exklusiva intervju får vi veta mer om Julia: konstnären som älskar att rita i trädgården med sin hund Fifi vid sin sida...

Hur började du med konst och design?

orange leaf wallpaper in safari lounge

Muralmålning på bilden: Zen Leafage Rust

"Jag har alltid varit den kreativa personen i familjen. Jag tillbringade större delen av min barndom med huvudet i molnen och drömde. Att teckna har alltid kommit naturligt för mig och i början var det mest jag som illustrerade min fantasi!

Min pappa säger att min talang är nedärvd från en rad konstnärer i vår släkt - en avlägsen släkting påstås ha sponsrat en ung Thomas Gainsborough, men jag är inte så säker...

Min konstlärare i skolan var en hård kämpe och även om han aktivt avrådde från kreativitet, vilket var tufft för drömmaren i mig, har de observationsritningar och kompositionsfärdigheter som han lärde mig stannat kvar hos mig än i dag."

Vad inspirerar ditt arbete?

blue and white koi fish wallpaper in minimalist bathroom

Muralmålning på bilden: Blue Koi

"Det är en svår fråga att svara på eftersom det är så många saker som inspirerar mig. Jag kanske ser en blomma som jag vill rita och sedan ritar jag en trädgård runt den. Eller så stöter jag på djur eller föremål på mina resor som jag verkligen vill arbeta in i ett mönster. Ibland inspireras jag av gamla skissboksritningar eller av fotografier eller till och med av tv-program. En gång skapade jag ett mönster baserat på något jag hade sett på Antiques Road Show!

Jag är medveten om trender och jag kan inte säga att de inte påverkar mig, men jag är mer benägen att titta på trender som passar in i ämnen som jag ändå skulle inspireras av..."

Hur ser din kreativa process ut?

artist's hand drawing a floral pattern on an iPad

Julia ritar en blomsterdesign på sin iPad

"En idé börjar oftast som ett klotter - i en skissbok om jag har tur, men oftare i min dagbok, ett anteckningsblock eller något annat papper som jag har nära till hands för tillfället... Jag kan sedan sätta ihop ett collage/moodboard med idéer, där jag samlar resurser från mina skissböcker, enorma arkiv av mina egna fotografier och mina böcker.

Sedan börjar jag rita motiv. Jag brukade måla i gouache och sedan noggrant rita mina målningar för hand för att förenkla dem, men nu brukar jag rita direkt på iPad - det går snabbare! Jag använder Adobe Draw, jag älskar enkelheten. Mina mönster är komplexa, men jag vill att elementen ska vara enkla. Min stil att måla i färgblock lämpar sig perfekt för att arbeta i vektorer. Ibland lägger jag till textur och experimenterar med andra processer, men för det mesta använder jag bara en pensel i Adobe Draw ...

När jag har ritat öppnar jag teckningarna i PicCollage på min iPad och leker med komposition och skala innan jag skickar dem till Illustrator för att arbeta med det slutliga mönstret."

Vilken är din favoritdesign från din samling väggmålningar?

blue and white willow tree oriental pattern in blue and grey modern lounge

Muralmålning på bilden: Dynasty Nanas Garden

"Jag har älskat att arbeta med den här kollektionen. Idéerna har funnits i mitt huvud under en mycket lång tid och det historiska temat var den perfekta ursäkten för att få ut dem.

Även om jag älskar Dynasty Fishes and Dishes måste min favorit vara Nana's Garden. Nana i fråga är min mamma, och mina tre barn har tillbringat många lyckliga timmar med att jaga runt i hennes trädgård med sitt stora pilträd. Det var först nyligen, när jag bodde hos mamma under Lockdown, som det slog mig att hennes trädgård faktiskt innehåller många av de element som traditionellt finns i ett pilmönster.

Att lära ut historien om pilmönstret till mina elever och få dem att skapa sina egna mönster var alltid en av mina favoritlektioner.

Min mamma har en bro över en bäck, fruktträd, en blomsterklädd pergola, en fontän, ett staket, en stig, några kärleksfåglar (jag ritade mesar eftersom de verkar vara de mest produktiva fåglarna i trädgården) och naturligtvis ett pilträd.

Jag började rita elementen och skapade min moderna twist på en traditionell design. Min mamma är också ett stort fan av blått och vitt porslin - i själva verket blått och vitt vad som helst, så jag hoppas att jag kan övertala henne att få ett av sina rum inrett snart!"

Hur känns det att ha din konst som en väggmålning?

orange koi fish and oriental plates on blue background wallpaper in stylish lounge

Muralmålning på bilden: Dynasty Fishes and Dishes

"Detta är något som har varit en dröm för mig under mycket lång tid, så att säga att jag är stolt är en underdrift! Jag hoppas att jag får se några av de platser där den används. Någon sa att min Fishes and Dishes skulle se fantastisk ut på ett 'udda europeiskt kafé' - jag älskar den tanken!"

Finns det några särskilda formgivare som påverkar ditt arbete?

orange and white leaf wallpaper with wood and wicker dining table and chairs

Muralmålning på bilden: Zen Leafage Calm

"Var ska jag börja med denna fråga? Ja, det finns många. Ett arv från undervisningen är en stor kunskap om konstnärer och formgivare från många tider och kulturer. Jag har ett stort bibliotek med böcker som jag gärna hänvisar till. Som ni kan se på mitt arbete är jag benägen att undersöka gångna tider för att få inspiration.

Om jag skulle behöva nämna namn skulle jag säga William Morris (jag älskade att ta reda på hans komplexa mönster och försöka återskapa dem), Anton Seder och William de Morgan, men det finns så många fler.

Jag är också imponerad av många nuvarande designers, särskilt Matthew Williamson, Kaffe Fassett och Philip Jacobs. För några år sedan besökte jag Kaffe Fassetts utställning på Fashion and Textile Museum i Bermondsey och blev förälskad i hans målningar av blommor och blåvita krukor. Jag ser nog till dessa formgivare eftersom de också hämtar influenser från historiska referenser."

Varifrån kommer det vintage och orientaliska inflytandet i din design?

blue and white oriental pots on orange background wallpaper in trendy lounge

Muralmålning på bilden: Kina Trädgård

"Jag tror att jag måste säga att detta kom genom undervisningen. Jag minns med glädje projekt för våra GCSE-studenter med teman som 'kulturer' och 'prydnad, dekoration, utsmyckning'. Jag upptäckte att jag samtidigt som jag sökte inspiration för mina elever lärde mig så mycket själv och berikade min kunskap om den dekorativa konstens historia.

William Morris och många västerländska konstnärer och formgivare blev fascinerade av österländsk konst och processer på 1800-talet. Att följa deras influenser ledde mig till underbara indiska textilier, kinesiskt porslin och japanska träsnitt, som har haft en djupgående inverkan på mitt designarbete."

Vad är ditt råd till någon som vill göra karriär inom mönsterdesign?

female artist sat in English garden drawing with her small dog sat next to her

Julia skissar i trädgården med sin hund Fifi

"Min resa som mönsterkonstruktör är fortfarande relativt ny. Jag har dock lärt mig så mycket på kort tid. Mitt råd skulle vara att sätta upp ditt huvudmål, men dela upp vägen dit i mindre, uppnåeliga steg. Om du är en kreativ person som jag har du förmodligen tusen idéer på en gång och det kan vara överväldigande. Dela upp det, ta din tid och lär dig allt du kan.

Jag skulle också rekommendera att du går med i likasinnade grupper som stöder dig och inspirerar dig.

Alla investeringar som du gör är definitivt lönsamma. Jag är skyldig Bonnie Christine ett stort tack för hennes fördjupningskurs, som hjälpte mig att besegra berget Adobe Illustrator för mindre än två år sedan. Jag är också evigt tacksam mot det underbara Make it in Design-teamet för deras kurser som verkligen har hjälpt mig att utvecklas och förbättras som designer och för deras Live Hub som har gett mig så många möjligheter att få ut mitt arbete i världen."

Är inte Julia en sådan inspiration? Om du strävar efter att bli mönsterkonstruktör eller helt enkelt uppskattar vackra konstverk i ditt hem, så är Julias naturliga och orientaliska mönster en glädje för oss alla. Vill du se hela hennes utbud av tapetmönster? Besök helt enkelt Julia Fonnereaus kollektion här.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €