4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
abstract green landscape wallpaper in simple bedroom

07/09/2021   POSTET AV

Ideer om smaragdgrønne hjem innredning [Rom etter rom]

Det är något kungligt med smaragdgrön heminredning, eller hur? Kanske beror det på att denna lyxiga gröna nyans är uppkallad efter en ädelsten. Eller är det för att vi kan föreställa oss kungar och drottningar som bär sammetskappor i denna dyra nyans?

Oavsett varför denna ton fascinerar dig har vi här några vackra heminspirationer för dig. Läs vidare för att upptäcka en redogörelse rum för rum för hur du kan införliva vacker smaragdgrön inredning i ditt hem. Från att snabbt lägga till några gröna handdukar i badrummet till att installera en häpnadsväckande grön djungelscen på väggen, det finns många sätt att göra dina vänner gröna av avund!

Smaragdgröna badrum som utstrålar lyx

gold and emerald geode wallpaper in rustic bathroom

Muralmålning på bilden: Smaragdguld agat

Ett lyxigt badrum är nyckeln till en femstjärnig livsstil. Det är en plats där du kan luta dig tillbaka i tvålen, njuta av en lugn stund och uppskatta din vackra omgivning. Och i stället för att nöja dig med den vanliga färgen (vit) i badrummet, varför inte vara äventyrlig och installera en smaragdgrön tapet i stället? Titta bara på hur mycket den här smaragdgröna agattapeten ger liv åt det här rustikt-glamiga badrummet! Guldtonerna i den här djupt gröna tapeten utstrålar en dekadens som de flesta av oss bara kan drömma om! Tillsammans med smaragdgröna handdukar får den här designen med marmoreffekt av Lara Skinner dig att känna dig som om du lever det goda livet! För badrum rekommenderar vi vår Premium Paste the Wall tapet som har antimögelegenskaper.

dark green mermaid tiled bathroom with gold sink

Bildkälla: Bild: Vaughandesigns.com via Pinterest

Nåväl. Det går inte att bli mer retro-glam än det här fantastiska smaragdgröna badrummet. Vi är helt hänförda av det här fantastiska rummet som skapats av Vaughan Designs och som pryds av kakel i sjöjungfruskala, naturlig träinredning och ett dekadent handfat med kran. Allt som saknas nu är en plyschig smaragdgrön matta för att hålla tårna torra efter ett champagnebubbelbad.

Smaragdgrönt faktum: Smaragdstaden i Trollkarlen från Oz var egentligen inte grön. I den första boken, "The Wonderful Wizard of Oz", gjordes väggarna avsiktligt gröna för att skydda ögonen från stadens "ljushet och glans", men i stället fick de allt att se grönt ut! (oz.fandom.com)

Smaragdgröna matsalar inspirerade av Gatsby

gold and green retro pattern wallpaper in white and gold dining room

Muralmålning på bilden: Smaragd och guld

Om du inte kan vara djärv när det gäller en smaragdgrön matsal, när kan du då? Det här är trots allt ett av de rum som du alltid kommer att vara värd i! Så om du verkligen vill imponera på gästerna när de kommer över för att äta, välj då en smaragdgrön tapetvägg som den här smaragdgröna och gyllene designen. Den här guld- och gröna fondväggen i kombination med guld- eller gröna matstolar ger en Hollywood-stämning till det här rummet, perfekt för att servera färska ostron, kaviar och champagne i! Allt som återstår är att lägga till en vacker smaragdgrön bordsduk och måla de omgivande väggarna i skimrande guldfärg.

emerald green home decor ideas for the dining room

Bildkälla: Bild: Danetti.com

Om du letar efter en mer minimalistisk smaragdgrön matsalsgrupp, välj stolar med en enkel inramning. De här smaragdgröna accentstolarna gör verkligen det här rummet. Materialets plyschiga sammet i kombination med mässingsbenens art deco-stil utstrålar dekadens. De visar att personen som bor här har en fantastisk känsla för stil och kunskap om konstnärlig inredning. Om du vill lägga till mer färg kan du välja smaragdgröna gardiner och andra smaragdgröna prydnadsföremål för att göra ett bestående intryck på din familj och dina vänner.

Smaragdgrönt faktum: Den romerske kejsaren Nero tittade på gladiatormatcher genom linser gjorda av slipade smaragder eftersom han trodde att färgen var lugnande. (frenchbedroomcompany.co.uk)

Smaragdgrön heminredning för köket

leafy green jungle wallpaper in white kitchen

Muralmålning på bilden: Exotic Birds Journey

Jag tror att det är samma sak för de flesta människor, men jag känner att hemmets hjärta definitivt är köket. Trots detta ses ofta köksutrymmena bara som praktiska utrymmen. Inte längre. Om du är en ivrig matlagare kan du ge ditt kök den makeover det förtjänar.

Det enklaste sättet att skapa ditt eget smaragdgröna kök är att först och främst ta itu med väggarna och skåpen. Om du ska installera en smaragdgrön tapet eller måla väggarna, håll dig till en neutral färg för skåpen. Och om du bestämmer dig för att måla skåpen i en vacker grön nyans, håll väggarna enkla. Annars kommer det att kännas som om du har nått slutet av den gula tegelvägen och Smaragdstaden är inte den look vi är ute efter!

emerald green home decor idea in a boho kitchen

Bildkälla: Bild: Refinery29.com

Återigen kan vi se effekten av högkvalitativa kakelplattor när de används som smaragdgrön inredning. Utan dessa kakelplattor skulle det här köket vara ganska tråkigt. Den där färgstänkningen gör hela skillnaden. För att få in ännu mer av den här djupa havsnyansen i resten av rummet kan du välja smaragdgröna rumstillbehör som te- och kaffekoppar, krukor, muggar och mycket mer!

Smaragdgrönt faktum: Det sägs att Napoleon förgiftades och dödades av sin gröna tapet. Kemisten Carl Wilhelm Scheele upptäckte ett vackert grönt pigment som också var kopparvätearsenik. När tapeten blev fuktig eller möglig metaboliserades pigmentet i den och släppte ut giftiga arsenikladdade ångor. Som tur är används detta pigment inte längre idag - oroa dig inte! (www.openculture.com)

Smaragdgröna sovrum för en glamorös natts sömn

gold and dark green mountain wallpaper in white and green bedroom

Muralmålning på bilden: Emerald Moon

Den här glamorösa nyansen passar utmärkt i badrummet, köket och matsalen, men när den används i ett sovrum är lyxnivån maximal! Grön är inte bara en lugnande nyans för den plats där du sover, utan denna mörkare nyans är också mycket mer intressant än allas vår vanliga marinblå nyans för sovrummet! Naturligtvis är marinblått underbart, men vi tycker att smaragdgrönt är grönt alternativ till denna ton.

Få smaragdgrönt till ditt smaragdgröna sovrum genom att välja en smaragdgrön accentvägg, till exempel den här fantastiska tapeten Emerald Moon från vår gröna tapetkollektion. Vi tycker att den vita panelen lyser upp den här stämningsfulla, mörka tapeten med tillägget av det vita sängkläderna. Men för att se till att designen flödar genom resten av rummet kan du välja smaragdgröna kuddar och en smaragdgrön filt.

abstract green landscape wallpaper in minimalist bedroom

Muralmålning på bilden: Emerald Hills

Den här Emerald Hills tapeten är mycket ljusare än den tidigare landskapstapeten och är en av många Space Frog Designs smaragdgröna mönster. Vi älskar utseendet på det här smaragdgröna sovrummet eftersom det är mer minimalistiskt och låter väggmålningen verkligen tala för sig själv. Lägg till en smaragdgrön lampskärm och denna eleganta boudoir skulle vara den perfekta platsen för att sova med stil.

Smaragdgrönt faktum: Visste du att grönt är heligt i islam? Den används flitigt i konst och arkitektur men aldrig i mattor eftersom den är för dyrbar för att trampas på. (theguardian.com)

Smaragdgrönt vardagsrum för en stor lounging area

white panel effect wallpaper in lounge with green couch

Muralmålning på bilden: Off White Wood Panel

Slutligen, det smaragdgröna vardagsrummet. En av våra favoritplatser för smaragdgrön heminredning! Och på samma sätt som i sovrummet kommer ett grönt vardagsrum att skapa en känsla av lugn och ro, vilket är perfekt för att lugna ner sig efter en svår dag.

Det finns många möjligheter att använda denna vackra nyans i vardagsrummet. För det första, varför inte överväga en smaragdgrön soffa som i rummet ovan? Denna lyxiga smaragdgröna sammetssoffa står vackert mot vita väggar och golv, vilket gör att möbelfärgen verkligen kommer till sin rätt! Det visar bara att du inte behöver göra allting grönt för att skapa ett fantastiskt grönt vardagsrum.

Självklart är enkelhet en minimalistisk lösning, men är du mer av en maximalist? Ta då fram penseln och måla väggarna i den här rika juvelfärgen och hitta prydnadsföremål som kompletterar samma ton. Pynta din soffa med ett smaragdgrönt överkast, filtar, vaser och prydnadsföremål så att färgen flödar genom hela rummet.

gold and green landscape metal print in green lounge

Metalltryck i fotot: Golden Hills

Om du letar efter färger som passar till smaragdgrönt rekommenderar vi ett vardagsrum i smaragdgrönt och guld. Retrolampor i gult guld i olika höjder, accentstolar med gyllene ben eller till och med ett lättinstallerat metalltryck (endast tillgängligt i Storbritannien) med guldtoner är bra sätt att få in lite mer glamour i rummet.

Smaragdgrönt faktum: Det sägs att Kleopatra älskade smaragder. Så mycket att hon tog äganderätt till alla smaragdgruvor i Egypten för att alltid kunna garantera sig själv ädelstenar av hög kvalitet! (myirishjeweler.com)

Säg ja till smaragdgrön inredning och du kommer inte att ångra den förändring som den kommer att göra i ditt hem! Har du några frågor? Lämna ett meddelande nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €