4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Ekspertråd - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
feng shui bagua map, sage and crystals

17/03/2020   POSTET AV

Feng Shui-innredningstips for hvert rom

Feng Shui är ett begrepp som de flesta av oss har hört talas om, men vi vet inte nödvändigtvis vad det är eller hur man uppnår det. I mycket enkla termer handlar FengShui-inredningom att uppnå perfekt harmoni och balans med vår omgivning. Feng Shui är känd som "konsten att placera" och fokuserar på vilka områden som är bäst lämpade att placera våra ägodelar för att uppnå optimalt "Chi", eller med andra ord energi.

Ofta missförstås denna djupt rotade kinesiska tradition för dess estetiska värde i inredningen. Men det handlar egentligen inte om hur bra ditt hem ser ut. Feng Shui lägger sin vikt vid hur våra hem, eller till och med våra arbetsplatser, gynnar oss. Vare sig fysiskt, mentalt, med vår karriär och även med våra relationer.

För att kunna fastställa hur du kan införliva denna urgamla metod i ditt hem eller på din arbetsplats har vi gett dig grundläggande fengshui-inredningstipsför varje rum.

Hur gör du Feng Shui i ditt sovrum?

inky blue and gold effect wall mural in calm bedroom

Muralmålning i foto - Blue Mist

Sovrummet är ett så viktigt rum. Vi glömmer ofta bort det, men vi tillbringar en stor del av vår livstid där. För att vara exakt, ungefär 8 timmar om dagen! Så om vi ska ägna tid och kraft åt att skapa balans och harmoni i våra hem bör ett lugnande sovrum vara prioritet nummer ett.

Var ska du placera dina sovrumsmöbler?

floral green bed with symmetrical bedside tables and lamps

Låt oss börja med sovrummets största och viktigaste inslag: sängen! Var vi placerar den är verkligen viktigt. Placera sängen mot väggen för barn, men när det gäller vuxna ska du se till att det finns utrymme på båda sidor av sängen. Även om du är en ensamstående vuxen som söker ett förhållande ska du göra detsamma. På så sätt slipper du klättra över varandra för att komma upp i sängen och det är också bra för energinivån i rummet.

Jaya Jaya Myra, expert på välbefinnande livsstil, berättar hur viktigt det är att huvudet pekar åt rätt håll när du ligger i sängen.

Sov med huvudet riktat mot söder, eftersom detta anpassar dig till jordens elektromagnetiska krafter. Syd-, sydost- och östriktningarna är alla bra för sömnen, men du bör aldrig ha huvudet riktat mot norr. Väst är inte heller idealiskt eftersom det kan främja mardrömmar.

För att skapa symmetri och balans i båda ändarna av sängen kan du använda sängbord som bokstöd. På så sätt blir sängen ett litet rum i rummet och känns mer sluten, mysig och trygg.

Färger och väggkonst i sovrummet

watercolour green floral wallpaper in minimalist bedroom

Muralmålning på bilden: Garden Sage

Nyanser av grönt, blått eller beige är perfekta för sovrummet eftersom de speglar jorden och vattnet. Dessa naturliga nyanser främjar avslappning och ger mycket lugnare energier än andra färger, t.ex. rött.

Grönt, blått och beige lugnar vårt nervsystem. - Milana Perepyolkina, Feng Shui-expert.

Om du vill njuta ännu mer av färgerna kan du måla taket i sovrummet i en lugnande nyans så att du känner dig helt lugn och redo för sömn när du lägger dig.

När du väljer väggkonst till sovrummet bör du hålla dig till mönster eller naturscener. Feng Shui-utövaren Mr Tee rekommenderar att man inte har djurbilder i sovrummet. Att titta direkt in i ett djurs ögon kan vara skrämmande och skapa nervösa spänningar.

Andra tips om möbler i sovrummet för Feng Shui

navy velvet chaise longue with dim overhead light

Ett annat viktigt FengShui-inredningstipsär att undvika för mycket elektronik i sovrummet. Använd helst en batteridriven väckarklocka, stäng av telefonen på natten och ha svag belysning. Detta innebär också att det inte finns någon tv! TV-apparater är endast avsedda för gemensamma utrymmen som vardagsrummet. Milana Perepyolkina påminner oss om vad sovrummen är till för.

Upprepa efter mig: "Mitt sovrum är till för att sova och älska, inget annat."

Milana berättar också hur viktigt det är att hålla sovrummet fritt från skräp. För mig själv kan det vara snabbt och enkelt att förvara saker under sängen. Men detta är ett stort nej...

Ju färre ägodelar du har i sovrummet, desto bättre. Förvara inget under sängen och ha bara en eller två saker ovanpå nattduksbordet.

blue bedroom with metal bed and soft furnishings

Det är också viktigt att ha en balans mellan maskulina och feminina energier i sovrummet för att representera båda personerna i förhållandet. Detta gäller kanske inte alla par, men tänk på dina egna personliga energier och försök att skapa en balans mellan dem. För att uppnå en balans mellan manliga och kvinnliga energier kan du välja en rad olika hårda och mjuka möbler. Om du till exempel väljer en sängstomme i metall, välj mycket mjuka linneöverdrag. Eller välj mjuka, svävande draperier att hänga över sängen. Detta uppmuntrar till avslappning eftersom draperier mjukar upp ögonen när du somnar.

Hur man gör Feng Shui i vardagsrummet

blue sofa with blue and white marble feature wall

Muralmålning på bilden: Blå marmor effekt

Eftersom det ofta är hemmets hjärta är det viktigt att införliva FengShui-element i vardagsrummet.

Var ska du placera möblerna i ditt vardagsrum?

Placeringen av dina nuvarande möbler är avgörande. Se till att huvudvägarna genom vardagsrummet är fria, så att energin lättare kan flöda.

Placera soffan så att den är vänd mot en dörr och trycks mot den vägg som ligger längst bort från husets ingång.

TV-apparater får gärna användas i vardagsrummet eftersom det är ett gemensamt rum och det är okej att fokusera rummet runt TV:n. Men om du vill prioritera familjetid i vardagsrummet ska du se till att tv:n inte är central i rummet. Placera tv:n i en enhet som kan stängas eller på en plats som inte är alltför central i rummet.

stift

Om du har en vacker eldstad kan du placera en spegel ovanför den. Inom Feng Shui tror man att energi kan fly genom skorstenen. Genom att installera en spegel kommer energin att studsa tillbaka in i rummet och återföra Chi till rummet.

För att dekorera din spiselkrans ska du vara symmetrisk. Det är viktigt att balansera ljus eller prydnadsföremål i båda ändarna. Din mormor och hennes grythundar gjorde det rätt i åratal!

Typer av Feng Shui-inredning för ditt vardagsrum

coffee table

Undvik skarpa hörn när du väljer inredning. Det är inte bara mindre farligt för små barn, utan ökar också energiflödet i rummet. Runda soffbord är idealiska.

Färgidéer för vardagsrummet

red poppy field feature wall in yellow themed living room

Muralmålning på bilden: Red Poppy Sunrise

Om du vill blanda Feng Shui-färger i ditt vardagsrum kan du välja gula och röda jordnära nyanser. Rött ger energi, vilket är bra för detta viktiga sällskapsrum, medan gult tonar ner det röda så att rummet inte blir för energirikt. När allt kommer omkring är våra vardagsrum ett gemensamt utrymme, men det är också platsen där vi slår oss ner och kopplar av efter en lång dag.

Du kan till och med använda Feng Shui på ditt kontor!

purple and blue galaxy wallpaper in white office

Muralmålning på bilden: Galaxy

Det blir allt viktigare att använda FengShui-inredning på kontoret för att öka vårt välbefinnande och vår produktivitet. Även om följande tips gäller för alla kontor är de också otroligt användbara för hemmakontor. Särskilt med tanke på den ökande trenden att människor arbetar hemifrån.

Var ska skrivbordet stå på hemmakontoret?

Det är viktigt vad du lägger på skrivbordet och var du placerar det, eftersom det är den viktigaste punkten på din arbetsplats.

Ditt skrivbord ska alltid vara vänd mot dörren. Det främjar känslan av makt och kontroll och symboliserar att du alltid är öppen och redo för nya möjligheter.

Det finns många sätt att använda Feng Shui på ditt skrivbord. Först och främst bör du se till att ditt skrivbord är fritt från skräp. För det andra kan du använda en Bagua-karta för att dela upp skrivbordet med energier som hjälper dig när du arbetar. Fokusera på de faktorer som du personligen känner att du vill främja på ditt skrivbord. Om du vill öka din visdom kan du ha ett litet urval av böcker som du försöker memorera.

stift

Idéer för kontorsinredning och färger

white sanded beach with blue sky and waters wallpaper in trendy office space

Muralmålning på bilden: Tropical Beach

För att öka visdom och välstånd kan du välja blå och lila toner till ditt kontor. De jordiga tonerna blandade med vattenfärgerna främjar både avkoppling och motivation.

Inspirerande väggkonst är också en bra idé för ett kontor. Jaya Jaya Myra berättar hur viktigt det är att placera en väggmålning på din arbetsplats.

Kreativa väggmålningar passar bra på en västvägg och på ett kontor. En nordvägg skulle fungera lika bra, eftersom norr representerar karriär.

Hur Feng Shui jag min matsal?

teal marble wall mural in modern dining room

Muralmålning på bilden: Ljus kälkblå marmor

Matsalen är ett annat socialt område som bör uppmärksammas. Det är här vi äter och ger oss själva näring. Att se till att det är Feng Shui är därför allt viktigare.

Skapa en skräpfri och ändamålsenlig matsal

Precis som i resten av huset är det viktigt att hålla rummen fria från oordning. Tyvärr används matsalen ofta som husets soptipp. Det är antingen där vi förvarar barnens leksaker eller där vi förvarar sopsäckar som måste till secondhandbutiken. I stället för att slösa bort detta värdefulla utrymme kan du hålla det fritt från skräp och använda det till sin fulla fördel. Om du tenderar att inte använda matsalen, varför inte göra om den till ett kontor eller ett hantverksrum i stället?

Inrednings- och färgidéer för din matsal

autumn trees in Japanese garden wall mural in wooden dining room

Muralmålning på bilden: Höstskog

Eftersom de flesta av oss inte använder matsalen lika mycket som vardagsrummet eller sovrummet kan den ibland verka kall och övergiven. Ett sätt att skapa värme är att använda jordelement. Kristaller, trä och vatten/reflekterande element, som speglar, ger rummet liv och skapar en hemtrevlig känsla.

För att skapa ett ännu mysigare rum som du kommer att frestas att använda oftare, lägg till inredning som speglar dig och din stil. Precis som i vardagsrummet bör du undvika möbler med skarpa kanter, lägga till mattor för att skapa textur och komfort och undvika ett matbord av glas. Ljudet av glas som slår mot glas kan skapa nervösa spänningar, vilket aldrig är bra för Chi-energin.

När det gäller färgvalet bör du välja naturliga, jordnära toner som persikor, gula, gröna, ljusblått och gräddfärgat. Dessa färger värmer och skapar ett bekvämt och inbjudande rum.

Hur Feng Shui är ditt kök?

blue and white coloured modern kitchen with green hanging plants

För många är köket hemmets hjärta snarare än vardagsrummet. Det är platsen där vi träffas, kommunicerar, förbereder och äter våra måltider. Köket är också en Feng Shui-symbol för välstånd och rikedom, så det är viktigt att skapa den perfekta balansen av harmoni.

Färgidéer för ditt kök

När du funderar på ett färgschema för ditt kök, välj jordnära ljusa toner som är balanserade i hela rummet. Pastellgrått, blått och grönt är alla bra för att skapa en vårdande känsla i köket. Oavsett vilken färg du väljer, se till att tonerna är balanserade och lugnande för ögat.

Tips förinredning avsmå kök

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg som delades av Kitchens of Instagram (@kitchens_of_insta) den

Tyvärr är köket ofta det minsta rummet i huset, vilket är frustrerande för dem som gillar att laga mat och baka. För att öka positiviteten och undvika stress bör du se till att du har tillräckligt med yta att arbeta på i köket. Om du har tillräckligt med utrymme för ett litet arbetsbord i rummet, investera i ett sådant. Det kommer att ge dig mer utrymme för att förbereda dina måltider och ta bort all onödig ångest.

Var ska du placera din spis?

När du planerar var du ska placera din spis, ha Bagua-kartan till hands. Helst ska köket placeras i kartans eld/berömmelse-sektion eller i ett område där det inte finns någon konflikt med elden. Ofta är det fördelaktigt att placera din ugn i ett sydligt eller sydvästligt läge.

Skapa ett lugnande badrum

lined creamy white wallpaper in white bathroom with stand alone bath

Foto i väggmålningen: Marmor

Badrummet är en så viktig del av huset. Vi behöver det fysiskt sett för att klara av dagen idag. Köket, sovrummet och badrummet är en del av Feng Shui-rummens treenighet. Med det i åtanke är det oerhört viktigt att vi skapar en känsla av balans i detta område av hemmet.

Var din badrumsdörr ska vara

Av både Feng Shui- och hälsoskäl bör du undvika att ha köket i anslutning till badrummet. Att ha en gemensam dörr som går mellan mat- och toalettområdet är inte bra för chi-energin.

Problem med små badrum

stift

Många av oss har ett litet badrum. Ett sätt att hantera detta är att använda taktiska förvaringslösningar. Vertikala, stående förvaringsenheter är bra sätt att förvara alla dina kosmetika och handdukar.

Håll badrummet rent och fritt från oordning

Att ha lite skräp i badrummet är inte bara lugnande och ökar den positiva energin, utan gör det också lättare att hålla rummet rent. Var alltid uppmärksam och håll ditt badrum eller toalettutrymme fräscht och hygieniskt.

Feng Shui-färger för badrummet

white bathroom with stand alone tub and walk in shower

De flesta av oss kommer automatiskt att tänka på blått när vi ska välja en nyans till vårt badrum. Ändå är det dåligt att använda blått i ett Feng Shui-badrum. Blått innehåller stark vattenenergi vilket är en energi som redan är mycket stark i ett badrum. Istället är den säkraste nyansen att välja vit som är en Feng Shui-färg i metall som skär av onödiga förseningar och förvirring. Den är också fräsch och passar alla hudfärger, vilket gör den extremt vänlig mot vår fysik.

Grundläggande Feng Shui-inredningstips för alla rum

green potted plants on window ledge

  • Fyll ditt hem med ljus och frisk luft. Denna kombination ger liv åt sinnena och för in positiv energi i hemmet.

  • Ha naturliga inslag i varje rum, t.ex. jordnära toner eller till och med en krukväxt för att hålla dig på jorden och lugn.

  • Sprid ut helande kristaller i ditt hem för att förbättra harmonin och balansen.

aqua blue door with colourful floral detail with potted plant and small bird on step

  • Se till att ytterdörren ser inbjudande ut så att du och dina gäster inte kan vänta med att gå in i ditt harmoniska hem. Måla dörren i en välkomnande, lugnande färg och placera växter vid dörren.

  • Håll ditt hem rent. Om du har färre hinder att gå runt och har rena ytor kan Chi-energin lättare flöda runt i ditt hem.

Vi hoppas att du har haft nytta av våra FengShui-inredningstips för alla rum i huset. Om du har några kommentarer eller råd kan du lämna ett meddelande till oss i kommentarsfältet nedan.

*pinitkod*

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €