4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Ekspertråd - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
Calming master bedroom ideas

15/10/2019   POSTET AV

Beroligende ideer til hovedsoverom som hjelper deg å slappe av

Behöver du en god natts sömn? Vill du desperat trycka på återställningsknappen på din inre klocka? Sömn är hemligheten bakom god hälsa, god hud och gott humör. Din sömnkvalitet kan avgöra hur produktiv du är på jobbet och hur mycket energi du har. Men visste du att din sovrumsinredning kan hindra dig från att få din fridfulla slummer?

Sovrummen kan vara multifunktionella rum, men deras huvudsyfte är vila. Detta innebär att inredningskonceptet bör anpassas till detta syfte. Ditt sovrum är din fristad, så att välja rätt färger, tyger och tapeter är alla viktiga delar av designfasen.

Här är några fantastiska idéer för sovrummet som hjälper dig att gå till Snooze Town utan att du behöver räkna får.

Fly till molnen med en väggmålning i bergen

cloudy mountains mural in master bedroom

Ta dig högt upp i bergen för en känsla av flykt med vår väggmålning Cloudy Mountain av Tenyo Marchev. En av sovrummets viktigaste funktioner är att kunna stänga av från resten av världen. Att stänga av från tankar på arbete, andra människor och alla sociala element i ditt liv. Finns det något bättre sätt att göra det än med denna förtrollande metafor? En drömmande utsikt som förflyttar dig till total avskildhet på toppen av en hög topp.

Utforska fler väggmålningar med bergsbilder för ditt sovrum, från Alperna till Fuji.

Välj neutrala färger (men var inte tråkig)

Abstract wallpaper in master bedroom

Ljusa färger kan vara mycket roliga. De kan också vara utmärkta för att höja humöret. Men om du har svårt att sova bör din sovplats ha en annan typ av energi. En lugnare energi - en energi som hjälper ditt sinne att anpassa sig. Om ditt liv är kaotiskt bör du välja lugnande, lugnande färgscheman som bygger på en neutral färgpalett.

Men neutrala nyanser behöver inte betyda att de är ointressanta. Den här tapetdesignen Inner City av Nicola Evans kombinerar lekfullheten hos geos med jordnära toner som är tillräckligt mjuka för att lugna själen.

Upptäck fler neutrala geometriska tapeter som du kan använda på din sovrumsvägg.

Ta till dig växtkraft och rensa luften i ditt sovrum

pink jungle wallpaper in bedroom

En av de bästa idéerna för sovrummet för att förbättra hälsa och välbefinnande är att utnyttja växternas kraft. Några av de bästa sovrumsväxterna för att rena luften är ficusväxter, arecapalmer, engelsk murgröna, Bostonfarner, den trendiga ormväxten och olika saftiga sorter. Men växter är inte bara till för att andas - de är också bra för visuellt lugn. Det är därför som vår Pink Jungle Wallpaperfungerar så bra som bakgrund för din säng.

Om du letar efter den ultimata flykten kan du utforska en av de hetaste trenderna för tillfället och ta en titt på de palmerade tapeterna som får dig att känna dig som om du är långt, långt borta på semester. Alla tankar på arbete kommer att försvinna rakt ut genom fönstret...

Satsa på rent och rörigt med industriell chic

concrete mural as feature wall in bedroom

Är ditt sovrum en dumpningsplats för smutsiga kläder, väskor och nästan allt annat? Studier har visat att det finns en koppling mellan rörighet och stresshormonet kortisol. Minimalism ger dig alltså mer än bara stilpoäng - det ger dig också avkopplingspoäng. Det finns många minimalistiska designteman som vi älskar just nu, bland annat industriella väggar. Vår väggmålning Industrial Art kan hjälpa dig att skapa en ren, modern och skräpfri miljö.

Se bara till att investera i gott om förvaringsutrymme (psst...förvaring under sängen är en absolut räddning) och försök att hålla saker som inte hör till sovrummet borta från sovrummet. Var brutal om det också. Om det inte ger något värde i form av vare sig funktion eller estetik på din sovplats, förvisa det till en annan del av huset.

Se fler tapeter med industriell textur, tegel eller ytstruktur från vår samling.

Segla iväg till din egen privata strand

night time wallpaper in master bedroom

Visste du att vatten kan framkalla meditativa tillstånd? Att bara observera vatten kan få våra sinnen att lugna ner sig, vilket bidrar till att minska depression, stress och ångest. Vatten kan till och med främja bättre sömnmönster. Det finns gott om vetenskap som stöder detta, så strandtapeter är utmärkta för sovrummet.

Denna Lands End Starlight från Ollie Taylor har en lugnande solnedgång som hjälper dig att glida in i en fridfull nattsömn. Men det slutar inte där med vår kärlek till vatten. Floder, sjöar och till och med vattenfall kan vara positiva för både kropp och själ.

Hitta balansen mellan ljushet och mörker

Fogy aspen wallpaper in master bedroom

Ljusa, luftiga rum bidrar till att skapa en känsla av rymd och hjälper dig att slappna av, medan fullständigt mörker främjar bättre sömn. Det är viktigt att hitta balansen mellan dessa två när du utformar ditt sovrum. Nästan alla inredningstidningar säger att ljusa färger är vägen framåt om du vill ha stil och komfort. Men om du har tillräckligt med naturligt solljus som flödar in under dagen är det okej att omfamna några mörkare toner i din egen personliga grotta.

Den här dimmiga tapeten från Aspen Forest förflyttar dig till de mörka, dolda hörnen i en annan värld. En plats där du kan stänga av och vara ett med dig själv.

Upptäck fler väggmålningar med skogar och träd och skapa ditt eget naturliga paradis.

Dämpa dina tankar med den här idén för det stora sovrummet

watercolour wallpaper in bedroom

Har du någonsin velat tysta de tankar som går igenom ditt huvud sent på kvällen? Det finns så många saker som hindrar oss från att flyta iväg till drömlandet, från att undra om du skickat det där viktiga mejlet till att mentalt planera ditt upptagna schema.

Enligt färgpsykologiska experter är dämpade blå nyanser de bästa färgerna för att hjälpa dig att slappna av och sova på natten. Om du letar efter en sovrumsidé som förvandlar ditt rum till en sömnvänlig zon, välj mjuka och mjuka blåttoner i ditt färgschema. Det är det bästa sättet att trycka på den stumma knappen.

Den här abstrakta turkosa akvarelltapeten är ett perfekt exempel på hur dämpade och dämpade färgspektrum kan lugna sinnet.

Älskar du våra lugnande och lugnande idéer för sovrummet? Vilken är din favorit? Låt oss veta i kommentarerna nedan om du har några inredningstips för en bättre nattsömn...

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €