4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Annen - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
tropical jungle wall mural behind tv media wall

01/02/2022   POSTET AV

Media Wall Ideer du aldri har sett før

Alla letar efter idéer för medieväggar och det är inte förvånande varför! Medieväggar är ett stilfullt och kreativt sätt att skapa ett häpnadsväckande uttryck i ett vardagsrum, sovrum och till och med ett spelrum. Erfarna inredningsarkitekter och gör-det-själv-folk i hemmet är alla med på noterna. Båda bekantar sig med sina snickerikunskaper, hittar det perfekta ljudsystemet och skapar den perfekta layouten för att få hem sina egna högteknologiska tv-väggar!

På grund av denna ständigt växande trend kunde vi inte tänka oss en lämpligare tidpunkt för att ge dig idéer för medieväggar som du förmodligen aldrig har sett förut! Från medieväggar med eldstäder, väggmonterade mediekonsoler och till och med konstgjorda stenväggar, gör dig redo att se exakt vad du behöver göra för att uppnå perfekt design av medieväggar.

Balanserade vägghyllor för media

cube effect wallpaper placed behind media wall (one of the great media wall ideas)

Muralmålning i foto: 3D-geometriska kuber

En av de mest eftertraktade funktionerna i en mediavägg är snygga hyllor. De måste placeras på vardera sidan av tv-skärmen för att spegla varandra och skapa en känsla av balans. Och tricket är att inte överfylla hyllorna. Välj ett antal av dina favorit- och mest trendiga prydnadsföremål med några familjefoton inlagda också. Om du håller hyllorna så rensade som möjligt ser du till att ögat inte distraheras för mycket från väggens huvudfokus - tv:n!

Vackra mediaväggar med inbyggda diskbänkar

colourful graffiti wallpaper on media wall

Muralmålning på bilden: Taget från Extended Range

Ett av de mest populära valen när det gäller design av medieväggar är en inbyggd kredensa. Dessa inbyggda sideboards innebär inte bara att du får extra förvaring, utan de hjälper också till att bygga upp din statement-vägg så att den ser kompakt och balanserad ut. Den fungerar som en bas för hela funktionen.

Välj en enkelt utformad credenza i en neutral design, som i rummet ovan, för att se till att skärmen inte hamnar i fokus. Se till att alla fack är täckta med en dörr så att du inte behöver se röran inuti!

Lätta konstgjorda stenväggar (en idé för medieväggar som måste finnas)

media wall ideas including faux stone wallpaper

Muralmålning på bilden: Granit tapet

En av de riktigt stora designidéerna för mediaväggar är att ha en stenvägg på eller runt din mediavägg. Så många bygger sina egna strukturerade stenväggar som ser fantastiska ut! Detta kräver dock mycket tid och skicklighet (och en hel del kladd också)!

Om du vill skapa en vägg med steneffekt men vill ha ett enkelt alternativ kan du välja en konstgjord stentapet i stället. Det är så mycket enklare att installera än äkta sten att du bara behöver ange mått på den önskade mediaväggen och välja tapetmaterial. Välj mellan Classic eller Premium Paste the Wall eller Textured Peel and Stick! Paste the Wall levereras med ett gratis klister och Peel and Stick är självhäftande - du drar bara av baksidan och applicerar tapeten direkt på väggen!

Snygg mediavägg med öppen spis

green floral painting wallpaper on a media wall with fireplace

Muralmålning på bilden: Garden Sage

Ett stort måste är en mediavägg med öppen spis! En modern och snygg braskande eld som står symmetriskt under tv-skärmen utstrålar högteknologisk lyx och stil. Något som vi fullkomligt älskar och som tydligen alla andra också gör! Passar perfekt under skärmen och se det varma glöden från de heta kolen glöda medan du tittar på de senaste filmerna!

Det finns ett brett utbud av mediaväggar att välja mellan i olika stilar, texturer och till och med färger! Om du vill gå ett steg längre och verkligen skapa en mysig stockeld kan du lägga till ett förvaringsutrymme under mediaväggseldstaden för att förvara små vedstockar i den.

Medieväggar med fulländat ljud

media wall with faux fireplace and soundbar

Bildkälla: Det är en bra idé.

En av de viktigaste idéerna för medieväggar är att se till att ljudet är perfekt. Det finns några sätt att uppnå ett fantastiskt ljud samtidigt som den faktiska utrustningen är diskret och inte är i vägen. Återigen - se alltid till att det inte finns för många distraktioner från väggens huvudsyfte - att titta på tv!

Två av de mest populära alternativen är att antingen installera en soundbar eller vägghögtalare. Soundbars är ett mycket populärt val eftersom de är diskreta och passar perfekt in i medieväggens design. Som man ser i bilden ovan balanserar soundbarn som är placerad under skärmen även med eldstaden.

Annars är vägghögtalare på en mediavägg det näst mest populära valet. De är diskreta och effektiva och är idealiska inte bara för vardagsrum utan även för högteknologiska spelrum. Med ett så kraftfullt och realistiskt ljud kommer spelarna att känna att de verkligen är en del av spelet!

Enkel design av mediaväggar

grey and gold coloured marble wallpaper on wall with tv and console

Muralmålning på bilden: Grå med guldmarmor

Vill du gärna ha en TV-vägg, men är rädd för att bygga hyllor, montera in en öppen spis osv? Välj då istället en enklare mediaväggsdesign. Ett av de enklaste sätten att skapa en mediavägg är att installera en slående väggmålning bakom skärmen och välja en diskbänk som inte är monterad så att den är lätt att placera mot väggen. Vi beundrar hur effektfull den här grå och guldmarmorbaserade tapeten är i en av våra kunders hem.

navy monkey vintage wallpaper on wall behind tv and console

Muralmålning på bilden: Blue Monkey Puzzle

Samma sak gäller för hur fantastisk den här mediaväggen är i kunden Rachael Wards hem. Den här tapeten Blue Monkey Puzzle är helt annorlunda än marmortapeten och skapar en helt annan stämning på deras mediavägg med tropiskt tema. Och i stället för att ha hyllor på vardera sidan för att skapa en känsla av balans har hon valt att ha identiska krukväxter i stället!

Väggmonterade mediakonsoler

vintage tropical jungle wall mural in living room with shiplap media wall

Muralmålning på bilden: Leopard Landscape

En annan av de senaste designerna för medieväggar är att ha en väggmonterad mediakonsol på din medievägg. Dessa eleganta konsolbord är bokstavligen installerade på väggen så att det ser ut som om de svävar, precis som inbyggda diskbänkar men fungerar som en ö för din tv att bo på eller ovanför! Vissa kommer som bara konsoler och andra, som den ovan, är fästade på underlag också för att tv:n ska kunna placeras på.

När du väljer en väggmonterad konsol, välj så mycket textur som möjligt. Medieväggar med skivstomme, som den ovan, är ett mycket populärt val. De tillför värme, textur och en extra funktion till din vackra mediavägg.

Vilken är din favoritidé för medieväggar? Låt oss veta genom att lämna en kommentar nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Robin

12/05/2022

It was a pleasure reading the blog. Thanks for posting it.

Amy @ Wallsauce

12/05/2022

Hi Robin. Thank you for your comment. We are glad to hear you enjoyed reading the blog. Keep visiting our ideas page for more inspiration.

Allen

11/07/2022

I really enjoyed reading your blog. It truly has some creative and good content. Thank you for posting this blog online. Keep posting such good content online.

Amy @ Wallsauce

11/07/2022

Hi Allen. Thank you for your comment. Keep visiting our ideas page for more blog inspiration.

Ethan

02/08/2022

Hello, we are looking to get a media wall installed similar. We are looking for the edges of the fire to be exposed and we have a 55 inch TV so we are looking for a fire longer than this. Please could we have a quote along with your availability? Also we are based in Stourbridge, do you cover this area? Thank you!

Rachael @ Wallsauce

02/08/2022

Hi Ethan, unfortunately we don't install media walls but we wish you the best of luck. However if you would like a custom made wallpaper we are here to help!

Evolution Fires

15/09/2022

Your blog is really amazing, I was planning to get a media wall and your blog really helped me decide on the right one. Thank you for posting it on site.

Rachael @ Wallsauce

15/09/2022

Hello Evolution Fires, thank you for your comment. We are so glad our blog has helped you with choosing your media wall!

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €