4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Annen - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
Black and red Halloween party decorations with a table setting with vampire teeth holding a black napkin

29/09/2022   POSTET AV

Skumle kreative Halloween-festdekorasjoner!

Många av oss minns dagarna med plastmasker, svarta sopsäckar med ett hål utskuret så att du kunde bära dem över axlarna och den udda utskurna pumpa som flinar åt dig från någons fönster... men nu har spöken och ghouls lockat oss att verkligen släppa loss med våra Halloweenfestdekorationer!

Halloweenfester blir alltmer populära för varje år, för låt oss inse att det är lite tråkigt att gå på bus eller gå på bus i ösregn! Så Halloweenfesterna gör det inte bara möjligt att fira inomhus, utan de öppnar också upp för vuxna att klä ut sig! Det är därför som fler och fler människor varje år tar till sig sina kusliga sidor och ökar sin Halloweenfestdekoration.

Så lås dörrarna, släck ljuset och se till att du har ditt krucifix till hands när du bevittnar 8 monstruöst bra idéer för Halloweenfestdekoration!

#1 Serverar skrämmande god mat

Charcuterie board with meat, cheese and crackers held together by a skeleton

Bildkälla: totallythebomb.com via Pinterest

Halloween är mer än bara godis, det är en livsstil för vissa och det handlar alltid om presentation. Så varför inte bjuda dina gäster på en kuslig variant av charkuteribordet och servera dem en godbit som de kan äta hela kvällen? En enkel blandning av kött, kex, ost, frukt och nötter som hålls samman av benen från ett skelett gör att ett enkelt fat ser djärvt läckert ut!

Ettkusligt faktum: Apple bobbing blev ursprungligen populärt som ett spådomsspel på Halloween. Äpplena skulle representera en kvinnas alla friare och det äpple hon bet i skulle representera hennes framtida make. Kvinnorna skulle sedan skala äpplet och kasta skalet över axeln, eftersom man trodde att spånet skulle avslöja deras framtida makes initialer. (www.refinery29.com)

#2 Bemästra det makabra med en cocktailtimme

Green halloween martini with edible floating eyeballs

Bildkälla: pineappleandcoconut.com via Pinterest

Ett bra sätt att ge din fest en mer skrämmande prägel är makabra cocktails! Ett sätt att uppnå detta är att använda färg för att få dina cocktails att se hotfullt bra ut. Välj lila, gröna eller svarta färger och du kan till och med dutta kanten med ätbart glitter. Du kan till och med skapa en kuslig cocktail genom att styla frukt så att den ser ut som flytande ögonglober! På så sätt kommer din drink att se läckert gräslig ut.

(Kom alltid ihåg att dricka ansvarsfullt!)

Ettkusligt faktum: Halloweenfester innefattade ofta en "kastanjejakt" - vilket innebar att den första personen som hittade en "burr" (den borstiga ytterhöljet på en kastanj) skulle vara den första i gruppen att gå nerför altargången! (www.womansday.com)

#3 Öka vampyren med jävligt bra serviser

Red and black tableware with a black napkin held by whitevampire teeth

Bildkälla: ghoulatheart.com via Pinterest

För dig som föredrar en mer sofistikerad Halloweenfest är ett bra tema att ta till sig den lockande vampyren. Oavsett om du har ett matbord som är uppställt för en sittande måltid eller ett område för mat som gästerna kan ta del av i lugn och ro, kan du få dina Halloweenfestdekorationer att se farligt bra ut genom att använda svart och rött porslin. Den här färgkombinationen skriker genast Halloween och kan göras på en budget. Dekorera ytterligare med blodröda rosor, svarta glittrande dödskallar och flimrande ljus.

Skrämmande fakta: I slutet av 1700-talet och början av 1800-talet drabbades New England-borna av en "vampyrpanik" då folk trodde att de döda återuppstod som vampyrer och dödade familjemedlemmar. För att hindra vampyrerna från att återuppstå skulle man... manipulera kropparna för att hindra dem från att återuppstå! (www.smithsonianmag.com)

#4 Sätt scenen med en spöklik bakgrund

Dark living room decorated with Halloween items including a pumpkin graveyard wall mural

Muralmålning i fotot: Halloween Bakgrund

Ett snabbt och enkelt sätt att förvandla ditt hem till en spöklik fest är att skapa en väggmålning med Halloween-tema. Du kan välja mellan mystiskt dimmiga skogar, skrämmande spöktåg eller pumpakyrkogårdar för att bara nämna några! På så sätt kan du omedelbart sätta scenen för din monsterfest eftersom en läskig väggmålning är en av de ultimata Halloweenfestdekorationerna!

En annan skrämmande bra aspekt av den här tapeten är att den finns som peel and stick - vilket innebär att du kan ta bort den från väggen när alla dina läskiga gäster har flyttat för natten! Allt du behöver göra är att se till att din vägg är korrekt förberedd innan du applicerar den. Det är så enkelt att du kommer att vilja anordna en halloweenfest varje dag!

Ettkusligt faktum: En fullmåne som inträffar på Halloween inträffar bara tre eller fyra gånger per århundrade! Den senaste fullmånen på Halloween inträffade år 2020! Tyvärr betyder det att vi kan få vänta ett tag på nästa... (www.sykescottages.com)

#5 Halloweenfestdekorationer är inte rädda för mörkret

Dark fire place decorated with black netting, candles and pumpkins

Bildkälla: digsdigs.com via Pinterest

Tim Burton sa som bekant att "för vissa av oss är varje dag Halloween" och han hade verkligen inte fel! Din eldstad är den viktigaste fokuspunkten i ditt rum, vilket gör den till den perfekta platsen att börja med dina Halloween-dekorationer. Allt du behöver är svart nät som du kan drapera över din spiselkrans, några gråtande pumpor och några ljus. Det är alltid värt att använda batteriljus när tyger flyter omkring! Nu kan du sänka ljuset och sätta på den kusliga spellistan när dina gäster börjar anlända.

Detta är inte bara ett effektivt sätt att dekorera inför Halloween, utan om du som jag önskar att varje dag var Halloween kan du låta dessa dekorationer vara uppe så länge du vill, eftersom de skapar en vackert gotisk stämning som kan hålla längre än Halloween-säsongen.

Ettskrämmande faktum: svarta katter har varit en ikonisk del av Halloween i århundraden. Men på grund av vidskepelse och folklore är det tyvärr mindre troligt att svarta katter adopteras än andra katter, eftersom de antas vara "olycksbringande" (www.greenmatters.com).

#6 Du kommer att rocka runt ett Halloween-träd!

Christmas tree decorated for Halloween with black and white witch accessories

Bildkälla: ellaclaireinspired.com via Pinterest

Vem har sagt att julgranar bara är till för julen? Inte vi! Halloweengranar är en läskigt kreativ variant på standarddekorationerna för Halloweenfester och har varit en populär trend i flera år nu! Ett halloweenträd skulle vara en fantastisk mittpunkt för att imponera på dina gäster! Beroende på ditt valda halloweentema kan du klä trädet i enlighet med detta eller bara göra allt för Halloween på dess grenar!

Du kommer inte bara att ha roligt när du dekorerar ditt skrämmande träd, utan en annan bra aspekt av ett Halloween-träd är att du bara behöver byta ut dina svarta dekorationer mot röda och gröna när december närmar sig!

Ettskrämmande faktum: Mellan 1625 och 1685 på Island var 92 procent av de som åtalades för häxeri män! (www.icelandicmagic.com)

#7 Använd dekorationer till Halloweenfesten för att skapa en kuslig trappa.

Stairs and hallway decorated with orange Halloween lights, pumpkins and pretend spider webs

Bildkälla: lights4fun.co.uk via Pinterest

För att skapa en uppslukande Halloweenfest ska du se till att dekorera hela huset. Du kan pryda trappor och korridorer utan att behöva satsa på dekorationer. Välj helt enkelt orange och svarta saker, som buntband eller t.o.m. flingor, och använd orangefärgade lampor för att svepa in dem runt ditt räcke. Drapera falska spindelvävar över alla utsatta föremål och glöm inte att ta med några pumpor! På så sätt kommer dina gäster att få en hel halloweenupplevelse och, låt oss vara ärliga, bli imponerade av dina kreativa sätt!

Ettkusligt faktum: Halloween har sitt ursprung i en hednisk högtid, Samhain, som betyder "sommarens slut". Folk trodde att slöjan mellan vår värld och andevärlden är som tunnast denna natt och att onda andar kan gå över, så de klädde ut sig i skrämmande kläder för att skrämma bort andarna. (www.mysacredspacedesign.com)

#8 Ge din trädgård en skrämmande bra makeover

Garden with black, handmade gravestone decorations for Halloween

Bildkälla: bhg.com via Pinterest

Dina gäster kommer inte att gå vilse när de tar sig till ditt spökhusparty - särskilt om du använder Halloween-dekorationer för att klä upp din trädgård! Det är ett enkelt men effektivt sätt att fullt ut omfamna din Halloween-sida. Du kan dekorera med pumpor, dinglande skelett eller till och med pun-relaterade gravstenar. På så sätt kommer alla att veta exakt vilket hus de ska anlända till! De kan tillverkas av enkla saker som kartong, papier-maché eller till och med polystyren. Det är också ett bra sätt att säga att du är öppen för bus eller godis. För låt oss inse att det bara är tråkiga människor som hatar Halloween!

En av de mesthemsökta trädgårdarna i Storbritannien är The Lost Gardens of Heligan i Cornwall. Personal och trädgårdsmästare har vägrat att arbeta ensamma i trädgården, särskilt på natten, eftersom de rapporterar om en mycket orolig och kuslig atmosfär. (www.higgypop.com)

Om du är en älskare av allt som är kusligt och planerar att ordna en skräckinjagande Halloween-fest, låt oss veta i kommentarerna nedan hur du har dekorerat ditt hem!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spania €
Finland €
Sverige Kr
Frankrike €
UAE $
Tyskland €
Storbritannia £
Italia €
Forente Stater $
Nederland €