4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Annen - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
brown and terracotta chinoiserie wallpaper on a wooden staircase

01/03/2023   POSTET AV

10 De beste trappideene du ikke har sett

Skapa din egen trappa till himlen med de här 10 bästa trappidéerna och se tips som du aldrig har sett eller tänkt på tidigare! När du inreder en trappa handlar det om den perfekta blandningen av funktionalitet och stil. En trappa är bryggan mellan nedre och övre våningen som har behov av att passa in i din halls inredning såväl som din trappavsats på övervåningen.

Trappan är det första som besökarna ser när de kommer in i ditt hem - även potentiella köpare - så det är viktigt att du sätter rätt ton för resten av huset. Vad vill du att ditt hem ska säga när folk går in?

Från att ha kul genom att färglägga trappan med färg till att skapa ett modernt, minimalistiskt utseende med trapppaneler i glas - upptäck många idéer för att dekorera trappor som representerar din unika känsla för stil.

1. Trappor med paneler inspirerade av Bridgerton

vintage floral wallpaper on a black and white staircase

Muralmålning på bilden: Antika tulpaner

En av de största trenderna för trappor är trappor med paneler. Väggar med paneleffekter, som har förstärkts av världens kärlek till den enorma Netflix-serien Bridgerton, är den aktuella looken för moderna hem. Du kan helt enkelt föreställa dig Daphne gå nerför trappan i en elegant balklänning!

Det bästa sättet att verkligen framhäva en panel är att kombinera den med djärv väggkonst samtidigt som panelen lämnas enkel. Om du vill ha den här kungliga looken kan du kolla in Skirting World för massor av fantastiska lister och till och med paneler!

Eller varför inte prova att använda en tapet med realistisk paneleffekt? Det är mycket enklare än att skapa riktiga panelväggar, och paneltapeter kan sättas upp på nolltid!

2. Trappmattor som höjer din stil

beige carpet runner on stairs in vintage hallway

Bildkälla: the-frugality.com via Pinterest

Förhöj din trappa med idéer om trappmattor för att verkligen göra denna viktiga del av hemmet till en höjdare. De vävda trapplöpare av sjögräs som är långlivade och slitstarka är perfekta för upptagna hushåll. Detta beror på att de kommer att klara tidens prövning. Eller om du vill ha något liknande men mjukare under fötterna kan du välja en naturtonad ullmatta som i vintagehallen ovan. Om du har en vackert böjd trappa som den här måste du skära ut rutor och placera dem i en vinkel för att matcha vändningen längst ner i trappan. Om du vill ha traditionella idéer för trapplöpare är det viktigt att ha hållare för mattlöpare för att säkert fästa mattlöparen. De i mässing är idealiska.

Men kom ihåg att du inte behöver ha en riktig matta för att skapa en trapplöpare. Varför inte måla din egen löpare med hjälp av färg och tejp? På så sätt kan du ha mycket roligt med färg! Placera bara två remsor av tejp hela vägen ner för trappan och måla sedan mellan dem.

3. Bilder från trappor som är bildsköna

black and white pictures on a staircase

Bildkälla: onekingslane.com via Pinterest

Ett sätt att göra din trappa helt personlig är att använda trappbilder. Visa svartvita fotografier av dina nära och kära i svarta ramar för att skapa en ultrastilfull gallerivägg. Måla trappan svart och välj offwhite väggar så att utrymmet speglar tonerna i dina minnesvärda fotografier.

watercolour green floral wallpaper in hallway

Muralmålning på bilden: Garden Sage

Kunden och inredningsarkitekten Donna Shenton har skapat en helt fantastisk gallerivägg i sin klients hem med en blandning av gamla och nya fotografier av familjen i vita ramar. De här trappbilderna sticker ut på den vackra skogsgröna målade väggen.

4. Glastrappor som öppnar upp små utrymmen

Om du har en liten trappa, har du övervägt en ultramodern glastrappa? Trappanordningar av glas öppnar upp utrymmet helt och hållet och bryter barriärerna i rummet. Detta beror på att ögat kan se genom räcken i stället för att blockera vad som finns på andra sidan. Dessa är perfekta för trånga entréer, eftersom de uppmuntrar mer ljus i rummet.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Cherie (@houseonalittlelelane)

Trappor av glas är inte bara perfekta för dem som letar efter idéer för små trappor, utan de är också ultramoderna och eleganta. När du är intresserad av att använda glaspaneler ska du tänka på din fastighets ålder. Välj alltid en trappa som speglar ditt hem och försök inte tvinga fram kontrasterande stilar för mycket. Till exempel kan en modern glastrappa i glas se olämplig ut i ett hem från före 1900-talet.

5. Idéer för förvaring under trappan som minimalisten kommer att älska

office under stairs

Bildkälla: melaniejadedesign.com via Pinterest

Idéer för förvaring under trappan är ett bra sätt att utnyttja utrymmet i hallen. Dessutom är det en bra ursäkt för att hålla hemmet snyggt och lugnt. Något som vi alla skulle älska! Om ditt hem är strukturellt möjligt att göra det, varför inte öppna upp undersidan av din trappa och installera inbyggda enheter? Dessa är en utmärkt plats för att förvara skor, rockar och hundlina så att du snabbt kan ta tag i dem när du springer ut genom dörren.

Varför inte vara kreativ med idéer för undervåningen genom att bygga in ett skrivbord? Detta är ett utmärkt sätt att utnyttja hemmets utrymme på bästa sätt och praktiskt taget skapa ett extra rum i ett område som tidigare inte användes lika bra.

6. Kaklade trappor som förflyttar dig till Medelhavet.

blue and white tiled stairs with wooden tops

Bildkälla: stoneimpressions.com via Pinterest

Om du bor i Medelhavet kanske du inte gillar den här idén lika mycket som vi gör, men vi älskar kaklade trappor eftersom det får oss att känna oss som om vi är på semester. Grekiskt inspirerade blåvita kakelplattor i kombination med naturliga trätrappor tar dig direkt till de grekiska öarna. Medan ljusa kakelplattor med terrakotta-, smaragd- och marinfärgade toner förflyttar dig direkt till Istanbuls hetta.

Det är lätt att åstadkomma: måla sidan av trappan i den neutralaste nyansen från kakelkonstruktionen. I rummet ovan kan du se att vitt har använts. När detta är gjort installerar du kakelplattorna under läppen på varje trappsteg!

7. Färgstarka målade trappor som får oss att säga "Wow".

yellow painted stairs in a pink living room

Bildkälla: sophierobinson.co.uk via Pinterest

Om du är en färgfanatiker kan du färgstänka din hall med målade trappor! Och kom ihåg att ju djärvare färg, desto bättre! Vi är förälskade i den här ljusgula trappan som verkar förlänga väggens höjd genom att ha målat sidorna på trappans ingång. Även om den här ljusa målade trappan är enkel är den definitivt ett inslag som kommer att fånga din väns och familjs uppmärksamhet så fort de går in i ditt hem.

8. Trappbelysning för att skapa stämning

dimly lit staircase

Bildkälla: real homes via Pinterest

Om du verkligen vill gå ett steg längre kan du skapa stämning i hallen med trappbelysning. Det finns flera sätt att göra detta. Varför inte placera stämningsbelysande spotlights på väggen bredvid trappan, som i rummet ovan? Den här typen av gula lampor är varma och mycket inbjudande.

Eller vad sägs om att använda LED-remsor under varje steg för att skapa ett bakljus? Dessa är idealiska för att visa upp trappans skönhet i sig själv. Om du har en trappa med öppen stegring som har en utskjutande effekt kan du gömma en profilerad LED-remsa under stegringen. Det innebär att de är utom synhåll när de inte är upplysta, men att de skapar en mjuk, svällande effekt när de är upplysta.

9. Tapeter för trappor - den enklaste idén för trappor

orange and brown chinoiserie floral wallpaper on staircase

Muralmålning på bilden: Neutral Monkey Tree Tops

Om du letar efter snabba och enkla idéer för trappväggar är snygga trapptapeter svaret. Med hjälp av en vän kan trapptapeterna vara uppe och monterade på en dag! Och det fina med trapptapeter är att de finns i så många olika utföranden. Det betyder att du enkelt kan visa upp din känsla för stil så att gästerna snabbt kan se vad du gillar så fort de kommer in i ditt hem.

metallic coloured agate wallpaper on white staircase

Muralmålning på bilden: Sage Gold Agate

Kunden Ali Augood har gjort en vacker fondvägg i sin trappa med en av våra Lara Skinner tapeter. Den här lyxiga tapeten med marmoreffekt ger en touch av glamour till dessa traditionella vita och träiga trappräcken.

10. Trappor i trä och metall - en fest av textur

Textur är en enorm inredningstrend som inte kommer att försvinna inom kort, vilket är anledningen till att trappor i trä och metall är en stor succé. En blandning av konstgjorda och naturliga material som smälter perfekt samman skapar en effekt som inte bara är behaglig för ögat utan även för handen. Vi beundrar hur det vintage, träräcket gifter sig så väl med de mörka, moderna räcken i metall.

Våra kunder på Wow Wallpaper Hanging dekorerade en trappa i metall och trä med en av våra tapetmålningar. Vi älskar hur modernt metall och smidigt träräcke ser ut i trappan. De kompletterar helt och hållet den moderna konststilen på denna graffitispårvagnstapet.

graffiti style wallpaper next to metal and wood staircase

Muralmålning på bilden: Spårvagnstapet från Extended Range

Det finns många olika sätt att dekorera trappor, från paneler och färgglada trappor till trapptapeter och stämningsbelysning. När du äntligen bestämmer dig för en av dina favoritidéer för trappor bör du alltid ställa dig följande frågor: Är det sympatiskt med byggnadens ålder? Visar den verkligen din fantastiska känsla för stil? Är den fortfarande funktionell och snygg?

Har du sett några idéer för trappor som du aldrig har sett förut? Berätta för oss genom att lämna en kommentar nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spania €
Finland €
Sverige Kr
Frankrike €
UAE $
Tyskland €
Storbritannia £
Italia €
Forente Stater $
Nederland €