4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Annen - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
Scandinavian Christmas Decorations in a hallway with a black and white tree mural and a green Christmas wreath

02/11/2022   POSTET AV

Skandinavisk julepynt for å varme sjelen din!

Det är verkligen den underbaraste tiden på året!

Om du är som jag älskar du inget mer än att ta på dig mössa och halsduk och promenera genom ditt kvarter en lugn vinterkväll för att beundra julbelysningen och dekorationerna; blinkande ljus, julsånger och glögg är det som gör julen till en av årets bästa helgdagar - och vem kan glömma dekorationen!

Om du letar efter inspiration till festlig inredning bör du ta del av den fantastiska världen av skandinaviska juldekorationer. Hygge-stilen omfattar en avskalad, naturlig känsla som fokuserar på mycket naturligt trä, neutrala färger, enkelhet och mysighet för att skapa en varm, "hygge"-atmosfär. Denna speciella dekorationsstil kommer att värma hjärtat och själen hos alla som ser den; om du vill prova på skandinaviska juldekorationer har vi lagt fram några tips nedan...

Håll det enkelt och neutralt

Neutral Scandinavian Christmas Decorations in form of ceramic houses and green faux trees in a white living room

Bildkälla: best4crafts.com via Pinterest

Ett bra sätt att ta till sig det skandinaviska jultemat är att hålla färgschemat så neutralt som möjligt; det betyder inte att det kommer att se platt eller tråkigt ut - det kommer snarare att vara raka motsatsen! Den skandinaviska stilen trivs med minimalistisk design och färger, vilket framhäver den extra poppen av naturligt trä och vintergröna nyanser. Ett bra sätt att skapa Hygge-stilen är att välja vita keramikföremål i form av hus eller träd: sätt dem med några mini-fuskjulgranar och några tallkottar för att skapa en vacker liten scen i Hygge-stil.

Skandinaviska juldekorationer med en nordisk twist

White, grey and red bedsheets in a cabin style bedroom with wood panel walls and a black bed frame

Bildkälla: idealhome.co.uk via Pinterest

Om du letar efter skandinaviska juldekorationer med en nordisk twist kan du helt enkelt kombinera din neutrala färgsättning med starka röda nyanser. Det ger inte bara en färg till din stil, utan framhäver också den magiska tomtröda associationen som har blivit synonymt med julen - ett bra sätt att göra detta är att välja röda och vita sängkläder, så att du kan njuta av din Hygge-jul även när du ligger i sängen.

Dekorera dina fönster, inte bara dina väggar!

Close up on a window with a drawn christmas village on the glass with warm white lights

Bildkälla: bloglovin.com via Pinterest

Har du någonsin sett något vackrare än detta? En populär tradition i den skandinaviska juldekorationsscenen är att sätta dekorationer PÅ fönstren, inte bara runt dem. Vi älskar just det här temat eftersom det ger dig fullständig kreativ kontroll och en enorm canvas att arbeta med (beroende på din fönsterstorlek, förstås!). Två bra sätt att göra detta är att använda glaskritpennor, för dem som vill illustrera direkt på glaset, eller så kan du också välja fönsterklistermärken om du föredrar ett mindre tidskrävande alternativ. Med dessa metoder kan du skapa vinterliga gatuvyer, snöiga landskap eller vackert målade julgranskulor - glöm inte att inkludera varmvit belysning för att verkligen framhäva ditt konstverk!

Var inte rädd för att vara minimal

Minimal living room with white walls and mantelpieces with a Christmas wreath and natural wood stars

Bildkälla: the birchcottage.com via Pinterest

En av de underbara aspekterna av skandinaviska juldekorationer är deras avskalade stil - Hygge-stilen bygger på minimalism för att skapa en utställning som är lika vacker som en vägg eller spiselkrans täckt av dekorationer; allt du behöver göra är att välja några få naturliga produkter, som t.ex. stjärnor eller ljusstakar i trä. För det traditionella temat "häng en strumpa över kaminen" är det bara att välja vävda strumpor eller till och med små säckar som du själv kan göra personliga genom att brodera eller dekorera med mönster. Om du dessutom lägger till en liten krans kan du fullborda din look med både minimal ansträngning och minimal belastning på din plånbok.

Pryd dina väggar med en snöig skog

Scandinavian Christmas Decorations in a hallway with a black and white tree mural and a green Christmas wreath

Muralmålning på bilden: Skiss effekt skog

Om du har ett mindre område, t.ex. en hall, kan du ändå fullända din skandinaviska jullook genom att använda en snöig väggmålning i en skog, placera en naturlig krans på dörren eller en liten julgran i en korg av rotting eller korg av korgar - genom att lägga till en avtagbar jultapet kan du förvandla ditt utrymme till ett vinterlandskap och samtidigt hålla dig till den enkla skandinaviska stilen.

Ge julgranen neutrala dekorationer

White and beige living room with a neutral Christmas tree and neutral decorations

Bildkälla: amara.com via Pinterest

Ett annat underbart sätt att använda skandinavisk design i hemmet under festligheterna är med julgranen - julgranen har redan en levande mörkgrön färg, så allt du behöver göra är att välja dekorationer som är vita, bruna eller beige (eller alla tre!) för att skapa en vacker gran med skandinaviskt tema. För en extra touch av Hygge-skönhet, varför inte välja neutralt omslagspapper till dina gåvor när du ställer ut dem under granen? Kombinera detta med en mjuk, vit matta och fluffiga beigefärgade filtar när du myser i soffan, så kommer du aldrig att vilja att julen ska ta slut!

Skandinaviska juldekorationer är perfekta för middagen

Christmas table with beige table cloth and plates with pinecones and gold cutlery

Bildkälla: reliving.nl via Pinterest

Det finns många aspekter av julen som gör den så underbar; att umgås med familj och vänner, titta på julfilmer, snöbollskrig, glögg och inte att förglömma gåvan att ge och ta emot, men en aspekt som jag alltid har älskat är maten - oavsett om man satsar på en trerätters måltid eller ställer fram en buffé, så är det något magiskt med julmaten.

Människor lägger ner mycket tid och kraft på att finslipa sina kulinariska färdigheter, så varför inte lägga lika mycket kraft på din bordsdekoration? Ett bord i skandinavisk stil är ett perfekt val, eftersom du inte behöver överbelasta bordet med en massa tunga dekorationer; håll dig till en tunn girlang som du kan dra längs med bordet och välj en duk av muslin; tillbehör i roséguld är perfekta för dina tallrikar, glas och bestick.

Skandinaviska juldekorationer att njuta av i ditt kök!

Beige kitchen with a window that has warm white lights and a green wreath

Bildkälla: myseasonedhome.com via Pinterest

Låt jultemat flöda genom hela huset genom att låta dekorationerna flöda in i köket; vad kan vara festligare än att laga julbord? Skandinaviska juldekorationer kan vara det perfekta valet för att pryda ditt kök, eftersom du bara behöver några få saker för att sätta scenen. En upplyst krans runt fönstret, omgiven av snyggt placerade keramikgranar och hus, är allt du behöver för att förvandla ditt kök till en skandinavisk julkrubba.

Behandla dina väggar med en avtagbar Hygge-tapet

Neutral bedroom with a Scandinavian Christmas wallpaper and muted green and gold bedsheets

Muralmålning på bilden: Dotty Christmas

Om du vill ha skandinaviska juldekorationer i hela hemmet är sovrummet det sista stället att gå in i. Att smycka väggarna med en avtagbar jultapet kan vara ett utmärkt val här. Det underbara med avtagbara jultapeter är hur bekvämt du kan applicera dem i ditt hem under festperioden, men ta bort dem med lätthet när semestern är över. Om du vill dekorera ditt sovrum i jul med en avtagbar tapet kan du använda dig av den skandinaviska stilen med hjälp av vår tapet "Dotty Christmas" som du ser ovan. Kombinera den helt enkelt med dämpade gröna och guldfärgade sängkläder och en liten julgran för att förvandla ditt sovrum till en vacker skandinavisk flykt.

Om du har blivit förälskad i de vackra skandinaviska juldekorationerna, varför inte prova dem i ditt eget hem? Låt oss veta det i kommentarerna nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spania €
Finland €
Sverige Kr
Frankrike €
UAE $
Tyskland €
Storbritannia £
Italia €
Forente Stater $
Nederland €