4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
abstract forest and fox wall mural in open plan apartment

27/08/2021   POSTET AV

Multifunksjonelle mellomrom Secrets du trenger å vite!

Alla talar om "multifunktionella utrymmen". Våra hem är inte längre bara en plats där vi äter, sover och slappar. I stället har våra hem blivit så mycket mer: kontor, gym, klassrum, biograf med mera. Men att veta HUR man skapar det perfekta multifunktionella utrymmet är inte så lätt som det låter. Men gissa vad... vi har all information du behöver (shh)!

I den här artikeln får du ta del av en rad olika sätt att göra ditt hem multifunktionellt så att det blir praktiskt men samtidigt hemtrevligt. Från skrivbord under trappan, sommarstugebarer, vardagsrum/gästrum och mycket mer! Vem visste att våra hem kunde vara så multifunktionella?

Hemkontor som är kreativa när det gäller utrymmen

desk under stairs multifunctional space

Bildkälla: Alison Wolfe via Pinterest

Det är en underdrift, men på senare tid har allt fler av oss börjat arbeta hemifrån. Även om du inte arbetar heltid från hemmet är det många av oss som har minst en eller två dagar på "hemmakontoret". Men som ett resultat av detta blir det mycket svårare att hitta den perfekta balansen mellan arbete och privatliv. Därför är det viktigt att göra ditt hem/kontor till ett multifunktionellt utrymme som främjar produktiviteten men som inte heller påminner dig om arbetet när du kopplar av.

Ett sätt att göra detta är att installera ett skrivbord under trappan. Så länge du väljer lämplig inbyggd förvaring med lådor och hyllor bör du kunna gömma undan alla arbetsrelaterade påminnelser. Öppna de monterade skåpen under trappan för att skapa plats för skrivbordet och rensa ut allt du förvarar där.

En annan multifunktionell idé för hemmakontoret är att söka efter ett hopfällbart skrivbord. Montera det på en vägg där du har utrymme att arbeta så mycket du vill. När du är klar kan du fälla undan allt och glömma att du arbetade där överhuvudtaget! Dessa mångsidiga skrivbord är också användbara om du bor i en liten lägenhet. Förutom som arbetsområde kan de fungera som matbord och även som klädbord.

Multifunktionella vardagsrum/lekrum för skoj och fritid

black and white paris wall mural in childrens living room

Muralmålning på bilden: Paris tapet

Många av oss är inte lyckligt lottade nog att ha ett helt rum som är avsett som lekrum. Därför är det viktigt att skapa en lounge/lekplats. Om du vill skapa ett multifunktionellt vardagsrum handlar det om smart förvaring så att leksakerna kan gömmas undan när det är dags för vuxentid på kvällen.

Förvaring av leksaker i vardagsrummet finns i många olika former och storlekar. Välj en förvaring som inte är genomskinlig och har ett lock så att du inte kan se lilla Timmys favoritbjörn titta på dig när du vill vara ensam. Lådhyllor med korgförvaring är bra. Den här typen av förvaring finns i olika storlekar och kan enkelt placeras mot en vägg och rymmer oändligt många leksaker.

En annan bra idé för att organisera leksaker är att välja ett soffbord med ett förvaringsfack gömt på insidan. När du har spelat färdigt kan du fylla det med leksaker, sätta tillbaka locket och glömma att leksakerna finns där. Detta är perfekt när du är värd för vänner och barnen är hos mormor och morfar.

Tvättstugor som fungerar som tvättstugor/hundduschar.

dog in dog shower

Bildkälla: Det är en bra idé.

Om du har turen att ha en tvättstuga har du chansen att skapa det ultimata användbara multifunktionella utrymmet. Längs den ena sidan av tvättrummet kan du installera förvaringsutrymmen i en boxbänk för att gömma undan stövlar, stövlar, sandaler, gamla rockar och mycket annat. En bänk är inte bara bra för förvaring utan också en praktisk plats för att dra av de leriga stövlarna.

Har du en hund? Varför inte bygga en egen hunddusch också? Genom att tvätta din hund innan den kommer in i husets huvuddel, förhindrar du att smuts och bakterier från utsidan kommer in i hemmets centrum.

Detta multifunktionella utrymme är naturligtvis också din tvättstuga. En plats för att blötlägga dina smutsiga föremål, ha korgar för olika färgade föremål och mycket mer.

Lounge/rum för gäster - perfekt för Netflix eller för att sova.

concrete wallpaper in dark grey living room

Muralmålning på bilden: Aged Concrete

Om du bor i en lägenhet med ett sovrum är ett vardagsrum/gästsovrum det multifunktionella utrymme som bör stå högst upp på listan. På så sätt finns det alltid någonstans att sova efter festen när du har vänner på besök.

Välj en bäddsoffa som är lätt att öppna men som ändå är snygg när den används som soffa. Förvara sängkläderna under i en utrullbar förvaringslåda så att dina gäster kan ta för sig när de stannar över.

För ökad komfort kan du se till att du har ett snyggt bordsnäste som din gäst kan använda som sängbord. Ha en glödlampa med låg effekt till hands, trådlös om möjligt, så att de kan placera den på bordet och läsa vid den innan de somnar.

Är gardinerna i ditt vardagsrum ganska ogenomskinliga? För att undvika att för mycket solljus kommer in tidigt på morgonen kan du välja en mörkläggningsgardin så att dina gäster inte vaknar i gryningen.

Sommarhus = bar, konstnärsateljé och odlingsskjul

outdoor shed bar multifunctional space

Bildkälla: Källa: Gardeningetc.com via Pinterest

Om du har turen att ha ett eget sommarhus är de multifunktionella alternativen oändliga! Eftersom många av oss tillbringar mer tid hemma har det skett en enorm ökning av människor som skapar sin egen bar hemma. Det är där sommarhusbaren kommer in i bilden. Men vilka är de viktigaste sakerna? Ett praktiskt kylskåp som inte är för stort. Hyllor för att förvara dina favoritflaskor med gin och glas. Barstolar samt en bar för att placera dina drinkar på. Och om du kan få plats med en cool tavla där inne med en lista över de cocktails som erbjuds skrivna med krita, ännu bättre!

Förutom en bar bör du också lämna lite utrymme för krukor så att du fortfarande kan använda det som ett krukväxthus. Du vill ju inte missa att få dina plantor klara i tid!

Om du har ett tillräckligt stort sommarhus och en konstnärlig känsla, varför inte skapa utrymme för att måla? Att använda ett utomhusutrymme som ett sommarhusskjul som en konstnärsateljé kommer att göra underverk för din kreativitet. Eller om du är mer av en blivande författare, varför inte göra som Daphne Du Maurier och skapa din egen skrivstuga längst ner i trädgården?

Multifunktionella utrymmen är så praktiska! Låt oss veta hur du har gjort ditt eget hem multifunktionellt.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €