4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
interior design trends 2022 green painted walls and green accessories with grey couch

06/08/2021   POSTET AV

Interior Design Trender 2022: Hva kommer neste

Det har varit några tuffa år. Det har funnits toppar och dalar, och det finns fortfarande många utmaningar som vi står inför över hela världen. Men om pandemin har lärt oss något är det att våra hem verkligen är våra slott.

Inredningen i hemmet kan ge glädje och en känsla av trygghet i svåra tider. Så det är inte konstigt att människor vänder sig till inredningen för att fly. Alla har blivit galen i DIY och vi kan inte vänta på att dela med oss av våra förutsägelser för inredningstrenderna 2022!

Här är några viktiga teman som du kan komma att se under det kommande året.....ready, set, decorate!

Ekologiskt är den viktigaste inredningstrenden 2022

rattan baskets and wooden walls and plants

Håll fast vid dina krukor! Naturen och allt som är rått och ekologiskt är fortfarande en del av årets berättelse. Som vi diskuterade i 2021 års trendprognoser är vegetabiliska fibrer och råvaror nycklarna till lycka.

Den inneboende kopplingen mellan omvärlden och människan är så djup att den är så mycket mer än en trend som går in och ut ur modet. Sanningen är att vår kärlek till naturliga element i hemmet förmodligen aldrig kommer att försvinna.

Så fortsätt, omfamna de vävda korgarna, återuppliva din rotting och damma av din tapetborste för att välkomna nästa års stora botaniska väggbeklädnader!

Cottagecore gör en stor comeback

green and pink floral wallpaper in grey and pink lounge

Muralmålning på bilden: Vintage Green

Om du älskade shabby chic förr i tiden är det 2022 din tid att visa upp dig. Men du ska veta att denna inredningstrend handlar om mycket mer än nostalgiska landskapsscener och romantiska blommiga tapeter.

Det är faktiskt ett sätt att leva, och konceptet cottagecore bygger på att man ska omfamna en enklare och mer hållbar tillvaro. Och det gäller inte bara inredningen heller. Om du gör ditt eget surdegsbröd, bär vintage Laura Ashley och återanvänder allting till planteringslådor är du själv lite cottagecore.

Tänk på hantverk från storstadsperioden, tänk på återanvändning och återvinning för att minska textilavfallet på soptippen och tänk på skandinaviska koncept men på ett mycket brittiskt och lite snobbigt sätt.

Allt handlar om det gröna vardagsrummet...

interior design trends 2022 sage green walls and carpet with pink chair in fashionable lounge

Naturbaserade färger är nyckeln till inredningstrenderna 2022, och den hetaste nyansen kommer att vara grön. Flytta dig från marinblå vardagsrum - nästa år är det gröna väggbeklädnader och väggfärger som gäller!

Djupa smaragd- och kvartsfärger är fortfarande heta, men flera nyanser kommer att komma in i bilden, inklusive jordiga, växtbaserade eller vegetabla toner som salvia, samt nyanser på det gröna/blå spektrumet för en oceanisk touch. Det kommer att bli populärt att blanda olika gröna färger för att skapa en organisk berättelse, och krukväxter kommer att stå i centrum.

För att ge gröna väggar liv kan du lägga till textur med bladpalmer eller suckulenter, kontrastera med terrakottainredning och lägga till metalliska ytbehandlingar som guld och mässing för att få allt att synas. Ju mer textur du kan lägga till, desto bättre - så var inte heller rädd för att använda taktila mattor, kuddar och överkast.

...men gör plats för optimistisk apelsin.

orange and coral leaf line art wallpaper in simple hallway

Muralmålning på bilden: Coral Line Leaves

När det gäller de övergripande inredningstrenderna för 2022 finns det ett tydligt tema som handlar om optimism, hopp, återhämtning och återuppbyggnad. Mellan social oro och pandemier finns det tillräckligt för att dra ner vem som helst. Glädje är därför det främsta målet.

När vi navigerar i en värld efter COVID rensar vi ut det negativa och tar in det positiva. Vi använder Pantone Sunflower 16-1054 TCX, som har förutspåtts bli en stor framgång inom heminredning.

Den här nyansen är en bränd guldgul/orange som berättar om en sommareftermiddag. Det är en berättelse om enkla nöjen och ett bekymmersfritt liv, och den ger omedelbar värme till alla rum. Men det finns definitivt en lång livslängd i en djupt brunaktig palett eftersom den kan övergå sömlöst från sommar till höst, vilket ger dig en färg året runt som gläder dina sinnen.

Det kommer att finnas en vild kärlek till allt som är retro.

interior design trends 2022 1930s style orange velvet chair and dresser with tropical green plants

Retro är inget nytt. Vi har sett marmorns comeback, följt av terrazzo. Det är alltså uppenbart att nostalgi får oss att ticka.

Men 2022 kan bli året då 1960-, 70- och 80-talen verkligen kommer till liv. Så mycket att det kan kännas som om vi har hoppat tillbaka i en tidsmaskin. Den stora besattheten nästa år kommer troligen att vara möbler, och vi pratar om seriösa investeringsobjekt som håller i flera decennier framöver.

När det gäller stil och form är allt som är runt och cirkulärt i ropet. Tänk på släta, äggformade sittplatser, klotformade fotstöd och saker som helt enkelt ser "knöliga" ut när man rör vid dem. Detta är inte bara en vinkning till en lyckligare tid i vår fantasi (före koviden och före sociala medier), utan det är också ett rop på komfort. Något som så många av oss är desperata efter nu när vi tillbringar mer tid med att arbeta/bo i våra hem.

Enligt psykologin är rundade kanter bra för själen! Detta beror på att de skapar en känsla av flöde som inte överstimulerar. Släta kanter lugnar oss och gör oss lugna, vilket gör att vi kan slappna av och slappna av.

Multifunktionella utrymmen kommer att prioriteras.

home office under staircase in trendy home

I över ett år har våra hem varit en plats för arbete och rekreation. De har varit upptagna kontor som har tagit emot flera familjemedlemmar under hela arbetsveckan. De har varit de restauranger som vi saknade när vi var inlåsta. De har varit på bio, på lekplatsen och till och med på gymmet.

Därför är det viktigare än någonsin att ha rum som kan tjäna mer än ett syfte, särskilt när det gäller kontorsutrymmen. Men i stället för att bara förvandla matbord till skrivbord finns det en växande trend att skapa snygga hemmakontor i oväntade (och trånga) utrymmen.

Det kan vara ett skrivbord under trappan, ett skrivbord i ett skåp som kan gömmas undan eller ett särskilt hörn i ett rum som är avgränsat och definierat av en fondvägg. Djärva väggmålningar som geometriska mönster kan få ett område i ett rum att sticka ut - och detta är viktigt för att skilja arbetszonen från "tid att stänga av"-zonen.

Tyger och väggbeklädnader blir ett

interior design trends 2022 green vintage floral wallpaper in grey and green lounge

Muralmålning på bilden: Chrysanthemum Mönster

En av de mest framträdande inredningstrenderna under 2022 är textilväggstrenden, en blandning av textur, illusion och tapet. Det är här som våra favorittyger genom tiderna kommer att återupplivas.

Tänk på väggmålningar som har en taktil yta, väggbeklädnader som ser ut som Toile De Jouy eller återskapande av mormors favoritduk i chinoiserie. Och inspirerad av cottagecore finns det William Morris-mönster att ta till sig, liksom de där vintageblommorna som på ett charmigt sätt krockar med dina gamla gardiner!

Den här trenden handlar om textur, eller illusionen av textur, och den utstrålar en viss kvalitet. En kvalitet som säger att varje centimeter av ditt hem - även väggarna - är noggrant genomtänkt.

Vilken är din favorittrend för inredningen nästa år? Berätta för oss i kommentarerna nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Madeleine Tétreault

01/09/2021

Wicker plant pots and the terracotta figures design for the bathroom since the bedroom is already in a shade of sage. But what to do with my dark blue wall in my bedroom. I have a kind of dark rose oriental carpet and a beige velvet headboard.

Amy @ Wallsauce

01/09/2021

Hi Madeleine! We always think that dark blue looks fabulous paired with white and yellow gold accents. Please let us know how your bedroom progresses! :)

James

02/11/2021

The Japanese minimal interior is alive and very strong for the future.

Amy @ Wallsauce

02/11/2021

Hi James! Yes, Japanese minimalism is very popular at the moment. Have you also heard about Japandi style? It is a beautiful mix of Scandinavian and Japanese design. See here for more on Japandi - https://www.wallsauce.com/blog/what-is-japandi-style

Susana Mary

10/12/2021

Adoro los diseños que hacen!

Amy @ Wallsauce

10/12/2021

Hola Susana. Estamos felices de que te encanten nuestros diseños de papel tapiz. :) Por favor, continúe visitándonos para ver más hermosos murales que tenemos reservados para usted.

Amy Morrison

04/01/2022

I just painted retro green in my living room and I love farmhouse style. What rugs go with this green?

Amy @ Wallsauce

04/01/2022

Hello Amy! If you love retro green and farmhouse style, why not choose a traditional Turkish-inspired rug with touches of green in it? One with off-white and pale green tones would look beautifully simple in a rustic style home. Or why not create contrast with a zig-zag black and white rug?

Leslie

04/01/2022

I absolutely love the the enlarged William Morris!

Amy @ Wallsauce

04/01/2022

Hi Leslie! We love it too! To see our entire range of William Morris designs, please see here - https://www.wallsauce.com/designer-wallpaper-murals/william-morris

Lakeindy

25/03/2022

Refreshing with new wall paint. Biggest change for the (diy) effort cost and timing on my sore back situation!

Amy @ Wallsauce

25/03/2022

Hi Lakeindy! Yes - a fresh lick of paint is always a good idea if you want to refresh a room.

Afton Jackson

05/07/2022

Multifunctional spaces are the things that interested me the most when you discussed them in this article. With how much we're doing at home nowadays, I can feel like devoting more and more areas to being multi-purpose could be the thing that we would appreciate the most after a large renovation. I'll ask a remodeling expert to help me out with this immediately so we can enjoy some better functionality here at home.

Amy @ Wallsauce

05/07/2022

Hi Afton! Thank you for your comment. You're absolutely right - multi-functional spaces are so important now that many of us are working from home. We wish you all the best in your home updates.

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €