4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
white bed and pampas grass bedroom#

07/05/2021   POSTET AV

Interior Design Trender 2021: Hva kommer neste

Det har varit ett märkligt år över hela världen när länder har låsts in. Men det som har förblivit en ständig tröst när vi är fast inomhus är att vi kan sköta våra slott. Inredningen kan göra en enorm skillnad för det mentala välbefinnandet, så att söka efter de senaste hemtrenderna är något som vi ser särskilt fram emot.

Enligt rapporter kommer inredningstrenderna för 2021 att vara en utveckling av vad vi har sett hittills. Förvänta dig en vidareutveckling av 2020 års största samtalsämnen. Tänk naturligt, organiskt och enkelt. En hyllning till jordens råvaror och en subtil användning av färg för att framkalla känslor. Från statementtapeter till växter som går att instagramma - här är de inredningstrender som du bör hålla koll på.

Marinblått är den trendiga färgen för inredning 2021

gold colour and navy marble wallpaper in pink and grey bedroom

Muralmålning på bilden: Blue Swirl

Vem visste att den marinblå trenden skulle vara så här länge? Även om det trendiga marinblå vardagsrummet har gjort stora vågor i designvärlden är det många som håller med om att det inte är en lätt färg att genomföra. Men dess skönhet triumferar ändå, och vi kan se den här gåtfulla nyansen bli en trendklassiker under kommande år.

Den här trenden går emot rådet att använda ljusa färger för att öppna upp rummet och ger en känsla av "Scandi Noir" och sofistikerad maskulinitet till ett rum. Den utstrålar vuxen, dyrbar lyx. Och när man arbetar med denna nyans är målet att gå ut i det sista.

Stanna inte bara vid marinblå tapeter för väggarna i matsalen. Samordna med matchande marinblå tallrikar och dekorativa tillbehör också. Så länge du har tillräckligt med naturligt ljus kommer en överdos marinblått inte att lämna dig i mörkret.

Om du är orolig för att ditt rum ska se endimensionellt ut kan du prova en tapet som den här fantastiska blåa vattenfärgsmönstret för att få en charmig känsla av högklassighet.

Texturerade väggar kommer att finnas överallt

blue and white marble wall mural in trendy lounge

Muralmålning på bilden:Vit marmor

Textur i inredningen är viktig eftersom den påverkar känslan och beröringen. Det kan vara känslan av en mjuk matta under barfota, den taktila karaktären hos en bänkskiva i trä eller helt enkelt upplevelsen av ett rum när du kommer in. Textur kommer att vara huvudtemat för väggar och vi är förväntansfulla inför alla nya produkter som kommer att följa.

Enligt Milan Design Agenda spelar naturen en stor roll i denna historia. Sten, marmor, träbjälkar och väggpaneler kommer att återuppstå. Tapetmönster som denna eleganta tapet i vit marmor är ett enkelt sätt att återskapa sådana komplexa texturer utan renovering.

Detta är definitivt en av de mest anmärkningsvärda inredningstrenderna 2021. Det är inte bara en atmosfärsförändring, det är också lätt att uppnå. Taktil design kan lätt översättas på ett visuellt sätt, och vår samling av väggmålningar med textur kommer att få samma effekt för mindre pengar.

Minimalistisk konst blir en samtalsämne

line art of face in white room

Konst som smälter in sömlöst i inredningen kommer att bli en viktig trend under 2021 eftersom fler husägare vill ha en lugnare miljö.

Den minimalistiska livsstilen, inspirerad av skandinaviska hem, uppmuntrar oss att köpa saker som är användbara, vackra och väldesignade. Mindre är mer - och rörighet är ett nej. Detta koncept har också visat sig i vårt förändrade val av konst.

Rörelser som linjekonst kommer att blomma upp. Liksom uppskattningen av enkla, tankeväckande svartvita fotografier. När det gäller tapeter kommer minimalistiska japanska väggmålningar med bläck att vara en trend att hålla ögonen på.

"Neutrala neutrala färger" kommer att lysa upp i inredningen

mustard chair and black decor room

Greige (grått + beige) är den färgtrend som vi är mest entusiastiska inför 2021. Vi vet alla att grått har varit en viktig del av heminredningen de senaste åren och har etablerat sig som en viktig del av färgpaletten i inredningen. Men utan rätt balanseringsförmåga kan grått få ditt hem att kännas kallt. Alternativet beige kan ibland vara för varmt.

Det är dags för "neutrala neutrala färger" som befinner sig i mitten av spektrumet. Något som greige fungerar i både kalla och varma färgscheman, vilket gör det till den perfekta neutrala färgen att välja när du vill ha en känsla av lugn och balans.

fur print of a cats fur wallpaper with black and white furniture

Muralmålning på bilden: Wild Cat Fur

Vår underbara tapet Wild Cat Fur är en lyxig version av den gråa färgtrenden och ger massor av textur för att hålla det hela intressant.

Det finns också en växande efterfrågan på färger som överbryggar klyftan mellan lugna neutrala färger och starka färger. Dessa finns i form av mjuka rosa färger, dämpade ockrafärger och lättsamma nyanser som ekologisk pistage.

Växter kan vara äkta, torkade eller konstgjorda

Pampas grass and green leaf potted plant

Krukväxter har varit en stor trend i många år. I dag blomstrar inomhusdjungeln. Men i takt med att människans koppling till omvärlden växer inser människor att vackra växter inte alltid behöver vara äkta.

Låt oss inse det - den tropiska palmen du har haft ögonen på kommer förmodligen inte att överleva bredvid avfuktaren. Om det av någon anledning inte går att få tag på den riktiga varan kan du vända dig till en konstgjord. Det finns så många realistiska alternativ tillgängliga nuförtiden och de respekteras i de mest framstående designkretsarna.

beige pampas grass in a clear vase stood on the floor

Men den hetaste modeflugan vi måste prata om just nu är torkade blommor. Med en livslängd på upp till två år är konserverade arrangemang en smart investering jämfört med den färska varianten. Den seriöst Instagrammable pampasgräs-trenden har inspirerat oss att utforska andra prydnadsgräs och torkade bladverk, vilket öppnar en hel värld av möjligheter.

illustrated green palms and tropical plants in wood decorlounge

Muralmålning på bilden: Subtle Jungle

Fluffiga pampasfjädrar, torkade palmspjut och gräs passar särskilt bra till tropiska eller botaniska teman. Så något som denna lugnande väggmålning Subtle Jungle kan utgöra den perfekta bakgrunden för alla dina växter (oavsett om de är äkta, torkade eller konstgjorda).

Inredningstrenderna för 2021 handlar om ekologiskt material.

boho wicker hanging chair and an assortment of rugs and cushions

Användningen av ekologiska material och vegetabiliska fibrer är ingen överraskning. Förra året såg vi hur den här idén utvecklades från bara korg och rotting till klädsel av natursilke, hampegardiner och till och med korkväggar. Allt som kopplar oss till naturen får tummen upp, och nästa år kommer vi att se en övergång till lyxig inredning.

Ett rikt texturuttryck kommer att vara huvudnumret, och råa, obehandlade träslag kommer också att dyka upp. Men dyra naturmaterial som marmor, dekorerade kakelplattor och högklassig keramik kommer att spela en central roll i slutförandet av det vuxna hemmet. En nick till hantverkare innebär att överdådiga kakelmönster också kommer att återuppstå, så det finns många trender att utforska.

Från att lyfta fram stenväggar och ta till sig trägolv till att lägga till retro terrazzo i mixen finns det en mängd olika sätt att ge utrymme åt den råa, organiska berättelsen.

*Detta inlägg publicerades ursprungligen den 13 augusti 2020.

Vi hoppas att du har gillat vår prognos för trender för inredningsdesign 2021. Vilken av dessa är din favorit? Låt oss veta i kommentarerna nedan och dela gärna med dig av dina prognoser! Eller om du vill se de senaste stilarna, se 2022 års främsta inredningstrender.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Steve Miller

21/10/2020

Love natural elements. Thrilled to see this as an expected trend.

Amy @ Wallsauce

21/10/2020

Hi Steve! We also love how natural elements are big in interiors next year and the importance of sustainability. :)

Nancy

23/10/2020

In love with a textured wall or maybe even a minimalist art that just catches anyone's attention.

Amy @ Wallsauce

23/10/2020

Hi Nancy :). We're glad we have given you some inspiration. If you have any more questions please email info@wallsauce.com.

Emily

30/10/2020

Can I subscribe to the blog?

Amy @ Wallsauce

30/10/2020

Hi Emily. You can subscribe to our newsletter which gives details about current trends as well as discount codes. Simply visit our homepage and scroll down till you find the 'Subscribe Now' button. - https://www.wallsauce.com/

Ava

27/11/2020

This wonderful interior design trend is what I am in for. Thanks for sharing this. Something to look forward in 2021

Amy @ Wallsauce

27/11/2020

Thank you for your comment, Ava! We are looking forward to next year's trends as well. Please don't hesitate to email us at info@wallsauce.com if you have any questions.

Sarah

11/01/2021

Thank you for an update on this year's trends-some of us older, design-challenged people (ahem, me!) need major help keeping up with interior design trends. I had my kitchen cabinets redone several months ago by a local cabinet refinisher and I'm so glad I didn't go with white shaker style cabinets. Instead I chose neutral greige cabinets, and I'm loving how they make my kitchen look!

Amy @ Wallsauce

11/01/2021

Thank you for your comment, Sarah! :) Please feel welcome to visit any one of our inspirational blogs at any time by visiting this page - https://www.wallsauce.com/mural-wallpaper-inspirations/

Rebecca Gardner

25/01/2021

Thanks for explaining that gray and beige are trending for home color in 2021. I want to choose colors that will be stylish for a while when I hire painters for the ground floor of my home. Your article outlined a lot of recent trends in a way that was easy to follow, so thanks for sharing!

Amy @ Wallsauce

25/01/2021

Hello Rebecca :) Grey and beige are fabulous colour choices for 2021. Instead of just painting your home, have you considered a grey wall mural as well? Here is our gorgeous collection of grey wallpaper murals - https://www.wallsauce.com/wallpaper/grey-wallpaper-murals

gold faucet

16/02/2021

Wow wow wow...  Found a gold mine here. Gotta check your IG now. Thanks for sharing such great inspiration!

Amy @ Wallsauce

16/02/2021

Thank you Gold Faucet! Yes, we have lots to show on our Instagram too!

Mandeep

13/08/2021

Great blog on upcoming trends of interior design.

Amy @ Wallsauce

13/08/2021

Hello Mandeep! We hope we've provided you with some inspiration!

Kalma

27/09/2021

Great blog and amazing trends of interior design.

Amy @ Wallsauce

27/09/2021

Hi Kalma! Thank you for your comment! :) We're glad you enjoyed this blog. Keep visiting our Inspiration page for more ideas, interior trends and top tips!

Taleeha Akhtar

14/12/2021

Hi Friend. Thanks for sharing this amazing blog with us. Interior designing trends depicted in the blog are amazing and can catch up with the 2021 trend. It's really innovative in nature and is attractive too. The construction of our building will end in the coming month and we were searching for some reliable interior fit-out contractors and finally ended up reading your blog. It is a good and insightful blog to be read. Keep on posting new trends in the interior designing niche :)

Amy @ Wallsauce

14/12/2021

Hi Taleeha. Thank you for your comment. It's always nice to hear when readers find our interior trends blogs helpful. All the best with your newly constructed building - remember these tips when decorating the rooms! :)

Than Seeramir

24/03/2022

I loved the painting done on the wall. It's really unique and gives a clean look to the room. And the frames are also wonderful.

Amy @ Wallsauce

24/03/2022

Hi Than. Thank you for your comment. Please keep visiting the blog page for more information.

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €