4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
cosy navy living room with lanterns

02/04/2019   POSTET AV

Hvorfor hjemmet ditt trenger en marinestue (og hvordan du gjør det på et budsjett)

Det marinblå vardagsrummet är ett av de avgörande mästerverken inom Scandi Noir. En stämningsfullare version av en inredningstrend som oftast förknippas med ljusa, luftiga färger. Det kan aldrig vara för mycket vitt eller mjukt grått i minimalism. Men just nu vänder inredningsstylister nordisk design på huvudet och går över till den mörka sidan för något mer olycksbådande, mer förföriskt.

Marinblått kan vara en förvirrande mörk nyans att arbeta med och för många är den kanske lite för maskulin. Men balanserad med rätt färgaccenter och tillämpad på rätt sätt kan den förvandla ditt rum till något spektakulärt.

Denna djärva färg är verkligen full av elegans och charm. Här är varför du bör överväga marinblått i ditt nästa vardagsrum och några tips om hur du kan bemästra trenden med en liten budget.

Ett marinblått vardagsrum är tidlöst i många år framöver.

Trots att den här mörka, smutsiga färgen är chockerande annorlunda än allt annat som finns i skandinavisk inredning är den faktiskt en klassiker. Precis som svart (men mycket mindre morbidt) kan de marinblå väggarnas skönhet vara för evigt. Inom färgpsykologin representerar marinblått tillit, stabilitet och självförtroende. Så på ett sätt är det en mycket säker färg att välja till väggar eller möbler.

navy blue panel wall mural in stylish grey living room

Muralmålning på bilden: Mörkblå panel

Till skillnad från andra trendfärger som kommer och går kommer marinblått alltid att se chic och snyggt ut. Den passar också bra ihop med möbler från alla årtionden och epoker - från vintage till ultrakontemporärt.

Ett tips för att spara pengar:

Gör dig inte av med dina vita eller ljusgrå minimalistiska möbler och din inredning. Marinblått och vitt skapar en slående kontrast och kan bidra till att rummet känns ljust när det är mörkt ute. Om du redan har nordiska influenser i ditt hem kan den marinblå vardagsrumstrenden vara en fantastisk uppgradering.

Marinblått passar till alla olika färger i ditt hem.

Det är så lätt att blanda och matcha med marinblått och mörkblått. Så du behöver inte oroa dig för att ditt vardagsrum saknar dimension. Marinblått anses vara en grundton, vilket ger dig lika stor designmässig mångsidighet som svart och grått. Lysande rött, vitt, rustikt orange, senapsgult eller ockra, djupt rosa och fuchsia, lila och magenta, tallgrönt och armégrönt är bara några idéer för att komma igång.

navy chair and footstool in living room

Stol, fotpall, gardiner och kuddar är alla från James Hare.

I år är korall den mest populära nyansen och den är perfekt för att sätta färg på ett dämpat marinblått vardagsrum.

Ett tips för att spara pengar:

Det billigaste sättet att skapa kontraster i hemmet är med mjuka möbler, som kuddar och lampor. Om du vill hålla det hela intressant kan du välja ett geometriskt tapetmönster. Det bryter upp alla enfärgade reservationer du har.

navy geometric wallpaper in living room with blue sofa

Muralmålning i bild: Grön och blå av TPI

Mixa och matcha dina favoritblå färger beroende på säsong.

Håll dig inte bara till ren marinblått om du är orolig för att ditt hem ska se för mörkt och stämningsfullt ut. Olika nyanser av blått kan harmoniskt samspela med varandra. Experimentera med säsongsbetonade tapeter, tyger och mönstrade mattor. Byt ut och in saker beroende på vilken atmosfär du vill ha - inför kobolt- eller preussiskt blått för vintern och ta in blekt ankägg för sommaren.

lanterns in cosy navy living room

Lyktor finns att köpa från Lights4Fun.

Ett tips för att spara pengar:

Spara på lampor och extravaganta armaturer med LED-lampor i stället. Dessa är fantastiska för att skapa atmosfär och fyller snabbt de tomma utrymmena på golv, bord och ytor. Genom att välja silver- eller guldfärgade metallfinishar kan du få fram de olika blå nyanserna i rummet.

navy patterned wallpaper in living room with pink sofa

Muralmålning i bild: Blommor och klotter av Valentina Harper.

Om du är orolig för att använda enfärgade färger kan du använda mönster eller moderna tapetmönster som gör din design spännande.

Marinblå väggar kan ge värme till ditt rum

Om du har ett stort vardagsrum som gör att du fryser lite på vintern, kan flottan vara ett bra sätt att värma upp rummet. Cyan, turkos och babyblått är svalkande färger, vilket gör dem perfekta för att öppna upp ett trångt rum. Men om du har högt i tak och gott om golvyta kan mörkare blått hjälpa dig att hitta en balans.

navy living room with silver sofa

Tre-sitsig soffa från Furniture Choice.

Mixa och matcha med mörkt trä eller honungsfärgad ek och använd guldaccenter för att skapa lite intresse. Om du inte vågar måla hela vardagsrummet i marinblått kan du i stället välja en fondvägg.

Ett tips för att spara pengar:

Att ge mörka väggar djup kan bli ett dyrt projekt. Kontrasterande inredningsdetaljer som keramik eller tavelramar ger verkligen ett mervärde. Men du kan hålla dina utgifter under kontroll genom att välja mönstrade tapeter eller en väggmålning med illustrationer - dessa lägger till ytterligare en dimension utan att du behöver dyra designerartiklar.

navy floral wallpaper in living room with blue sofa

Muralmålning i bild: Indigo Garden 2 av Carol Robinson.

Marinblått får allt att se 100 % mer sofistikerat ut

Med en färg i marinblått ser allting genast dyrare ut. Det här är den mest vuxna färgen i Pantone-boken och det krävs ett gott öga för att få till den. Gör den marinblå vardagsrumstrenden bra och ditt hem kommer att utstråla lyx, inte mörker. Använd lyxiga tyger som sammet, siden och tweed. Eller lägg till en touch av tusenårig elegans genom att lägga till guld, silver eller roséguld.

navy moodboard with gold tones

Bilden har tillhandahållits av Original Style Ltd.

Om du målar alla sidor av väggen i marinblått, se till att möblerna kontrasterar väl och använd speglar och reflekterande ytor för att sprida ljuset i rummet. Fans av botaniska trädgårdar inomhus kommer också att tycka att marinblått är en sofistikerad bakgrund för sina växter. Ormbunkar och palmer har aldrig sett bättre ut.

Ett tips för att spara pengar:

Spendera inte pengar på en totalrenovering om du har en liten budget. Börja din marinblå kollektion med några viktiga möbler, till exempel en stol från mitten av århundradet eller några vackra filtar och överkast. Du kan bygga upp ditt sortiment med tiden och använda olika texturer och färger för att lägga lager på lager.

navy armchair and navy throw

Fåtölj finns hos Cult Furniture. Kudde från Hurn & Hurn.

Älskar eller hatar du dessa marina vardagsrumsidéer? Färgpaletten "Scandi Noir" kan vara splittrande i designvärlden. Vissa anser att den är för mörk, medan andra tycker att det är den tjusigaste trenden sedan marmor. Låt oss veta vad du tycker i kommentarerna nedan.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

kevin Elliott

05/10/2020

Such a beautiful post. I love this post thanks for sharing this wonderful post.

H.G. BAVA

24/09/2021

Nice blog about navy living room, I like that single occasional chairs ,its gives classy looks in living room.

Amy @ Wallsauce

24/09/2021

Hello H.G! Thank you for your comment. :) Yes, just by adding dark blue chairs can help add to your navy colour scheme.

Collie

11/03/2022

Thank you for sharing this awesome piece!

Amy @ Wallsauce

11/03/2022

Hi Collie! You're very welcome! We post new content every week. Please keep visiting us to see more home inspiration.

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €