4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
Relaxing blue wallpaper - Cloud Wallpaper

31/08/2017   POSTET AV

Blå Bakgrunn - Avslappende Dekor

Vår inredning kan göra många saker för vårt hem, från att skapa atmosfärer och teman till att följa trender och hjälpa oss att visa upp våra passioner. En av de mest positiva saker som vår inredning kan göra är att hjälpa oss att varva ner, slappna av och avstressa. Det finns många sätt att göra detta med vår inredning, men ett av de mest effektiva, enklaste och roligaste sätten att göra detta är att använda färger. Många färger har avslappnande egenskaper, t.ex. ljusgrön och pastellgrått, men blått har starka band till mänskligheten. Att vara havets och himlens färg ger blått starka band till naturen och därmed till avkoppling. De lugnande egenskaperna finns i nästan alla nyanser och blått fungerar också bra tillsammans med många olika färger - vilket gör den till den perfekta färgen för att lugna både våra sinnen och snygga ögon!

Använd blå tapeter med pastellfärger

Använd ljusblått tillsammans med andra pastellfärger (särskilt grönt, eftersom den här färgen också har avslappnande undertoner) för att skapa en lätt och luftig inredning som inte tar överhanden i ett rum. Din inredning kommer fortfarande att dra nytta av de lugnande effekterna av blått och andra pastellfärger samtidigt som den håller stilen. De penseldrag som syns i tapeten nedan skapar också en lugnande effekt, vilket gör den här tapeten till ett utmärkt val för alla som vill skapa lugnande stämningar i sitt hem på ett subtilt sätt.

Relaxing Blue Wallpaper

Blå tapet i bilden: Alpilles av Vincent Van Gogh

Moln och himmelsblå tapeter

En av de mest avkopplande aktiviteterna man kan ägna sig åt är att tillbringa tid utomhus. Naturen är en naturligt avslappnande plats, eftersom det är där människor ska vara! Användningen av moln och den blå himlen kommer omedelbart att lyfta vilket rum som helst i ditt hem, vare sig det är sovrummet eller gemensamma områden som vardagsrummet. Fåglarna i tapeten nedan gör den särskilt avslappnande eftersom de symboliserar frihet - vilket är en av de viktigaste positiva känslorna som upplevs av människor som deltar i utomhusaktiviteter.

Tapet i bild: Cloud Study 1821 av John Constable

Blå tapet med lugnande vattenscener

Ljudet, känslan och synen av vatten kan vara en mycket gripande upplevelse. Läkare rekommenderar ofta patienter som lider av stress och ångest att börja simma som hobby för att få dem att slappna av, eftersom vattnets fördelar är så starka. En del av anledningen till att blått ses som en så kraftfull färg är att den har kopplingar till vatten, himlen och naturen. Scenen som målats av ? i ? är ett kraftfullt och lugnande konstverk som kommer att överföra dessa värden till alla rum där den ställs ut.

scenic mural in home office

Tapet i bild: av Gustave Courbet

Blå blommig tapet

Blommor, precis som vatten och himlen, har fördelar som naturligt lindrar stress. Det här illustrerade mönstret av Valentina Harper (mest känd för sina terapeutiska färgläggningsböcker) har fördelarna med avslappnande färger och former. De enkla färgerna som används gör det kanske mer avslappnande än andra blommönster eftersom det uppmuntrar sinnet att slappna av.

Relaxing blue wallpaper - Valentina Harper Flowers and Doodles
Tapet i bild: Blommor och Doodles av Valentina Harper

Olika nyanser av blått tillsammans

Ofta är det bara vissa nyanser av andra färger som anses vara avslappnande, t.ex. pastellgrått är avslappnande men inte kol, pastellrosa har lugnande egenskaper men inte fuchsia. Blått är den mest mångsidiga lugnande färgen som finns, vilket gör det mycket lätt att hålla den i trenden. Den blå tapeten nedan använder olika nyanser av blått för att skapa subtila berg (återigen med upplyftande naturrelaterade fördelar). Den passar utmärkt med en inredning i blockfärger, särskilt vitt, blått och grått, för att skapa ett rum som är ägnat åt avstressning och stil.

Relaxing blue wallpaper - Blue Mountains

Tapet i bild: Lila berg

Blå tapeter med grå inredning

När blått används tillsammans med vitt och grått ser det inte bara extremt trendigt ut, utan fungerar även för att avstressa sinnet. Enkelheten i vitt hjälper sinnet att slappna av, och om det används i ett sovrum, som här nedan, skapar det många platser där ljuset kan reflekteras.

Relaxing blue wallpaper - marble wallpaper

Bakgrund i bild: vit marmor

Vilka färger finner du avslappnande? Vi tar gärna emot dina kommentarer, frågor eller förslag i kommentarsfältet nedan.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €