4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
vintage dark flora painting wallpaper with brown leather chair

05/10/2020   POSTET AV

Kunsten til gotisk innredning i det moderne hjemmet

Gothiskt mode och gotisk konst kan tyckas vara flyktiga trender, men dessa subkulturer är djupt rotade i historien. Det intressanta i inredningsvärlden är den gotiska designens mångfacetterade karaktär, som hämtar influenser från olika århundraden och genomgår många förändringar genom tiderna. Men hur man än ser på den är den tidlös.

Gotisk inredning innehåller designelement från romansk, medeltida, renässans och barock, men den mest populära gotiska stilen som fungerar i det moderna hemmet idag är "gotisk romantik". Detta är en elegant och charmig tolkning av det mörka, dramatiska och stämningsfulla. Genom att kombinera mörker och skuggor med ljushet och färg passar denna designberättelse lätt in i alla moderna rum.

Den gotiska stilen kan med sina många motsättningar vara svår att identifiera för det otränade ögat och kan ibland vara förbryllande. Men även om den förblir en av de mest mystiska och kanske missförstådda rörelserna i vår tid finns det många sätt du kan omfamna den i ditt hem. Här är några av våra favoriter inom gotisk inredning som du kan inspireras av.

Djärva gotiska inredningsblommor för en charmig balans

dark fuschia illustrated flowers in pink dining room

Muralmålning på bilden: Moody Maroon

Trenden med mörka blommiga tapeter har tagit över inredningsvärlden med storm. De här stämningsfulla blommiga trycken är tankeväckande och kraftfulla och skapar en avantgardistisk men ändå vuxen atmosfär i hemmet med en touch av romantik och charm.

För en look som är balanserad mellan maskulint och feminint, är blommiga tapeter som vår dekadenta väggmålning Moody Maroon perfekt. De skapar en känsla av gåta och mörker samtidigt som de kontrasterar mot vackra naturmotiv.

Blomtapeter är ett bra sätt att hylla naturlig design och ta in naturen för att få en organisk känsla, även om den är gotisk och lite hotfull i grunden.

Instagrammbar gotisk inredning med mörka texturer

black feathers wall mural in lounge with pea green sofa

Muralmålning på bilden: Raven Feather Print

Den här häpnadsväckande tapeten Raven Feather Print är den perfekta tapeten för alla som är seriösa när det gäller gotiska inredningar. Tapeter med textureffekter som den här kan lägga till lager efter lager av djup och dimension, vilket ger en spännande och lyxig känsla i alla rum.

I det stora sovrummet kan fjädrar och andra djurtryck dramatiskt höja inredningen och ge dig den rika boudoir-looken, något som är synonymt med gotisk historia. Om man ser tillbaka på de stora gotiska katedralerna från 1100-talet var allting slående, majestätiskt och överdådigt. Så gör ditt rum färdigt med massor av guld och mässing, utsmyckade lampor och dekorationer och allt som är extravagant och iögonfallande.

Skapa en känsla av lugn med en gotisk djungel

green and blue jungle wallpaper in navy lounge

Muralmålning på bilden: Luscious Tropical

En gotisk djungel är ett fantastiskt sätt att omfamna naturen och årets populära djungel- och botaniska trender. Mörka tropiska växter passar inte bara perfekt för gemensamma utrymmen, som vardagsrummet eller matsalen, utan kan även väcka liv i en tråkig hall. För de långa, smala korridorerna som inte erbjuder tillräckligt med golvyta för intressanta möbler och andra designelement kan en tapet göra underverk.

För att få en gotisk tapet som den här väggmålningen Luscious Tropical att komma till sin rätt måste du se till att ditt rum har gott om belysning. Naturligt solljus är viktigt om du vill undvika att ditt hem ser för mörkt och dystert ut.

Fantasy tapet för gotiska inrednings- och kulturentusiaster

moon and dragon wall mural in grey bedroom

Muralmålning på bilden: Dragon Moon

Även om den gotiska konstens verkliga ursprung inte har mycket att göra med skruvade sagor, har den moderna tolkningen lett oss till att förknippa goth-kulturen med slott, fängelsehålor, drakar, mörka skurkar och allt som är lekfullt ondskefullt. För entusiaster av denna märkligt förföriska subkultur har vi ett stort urval av fantasiväggmålningar att välja mellan online, inklusive mörka sagoslott och hotfulla drakar.

Symboliskt sett representerar gotiska drakmotiv makt, styrka och urinstinkt. För rum som behöver en maskulin prägel är vår stämningsfulla väggmålning Dragon Moon idealisk.

Fantastiska vinterlandskap och gotiska slott

misty dragon castle wall mural in home office

Muralmålning på bilden: Dragonstone väggmålning

Ett annat sätt att skapa en modern gotisk känsla i hemmet är med en väggmålning i landskapet, som den här Philip Straub Dragonstone-mönstret från vår fantastik-kollektion. Den gotiska konstens främsta uttrycksform var genom arkitekturen för många århundraden sedan, exemplifierad av de stora katedralerna och slotten i norra Frankrike (inklusive de två arkitektoniska varianterna "Rayonnant Gothic" och "Flamboyant Gothic"). Det är här som den moderna fascinationen för fästningar kommer ifrån inom den gotiska designen.

Det här konstverket av Philip Straub kombinerar bilder av is och imaginära länder och förflyttar dig till den ultimata eskapismen, samtidigt som det hyllar allt som är kallt, mörkt och kusligt.

Gotisk dekor skogstapet för Halloweenälskare

black and white birch forest wall mural with pumpkins

Muralmålning på bilden: Spökskog

Halloween står för dörren och den här skrämmande väggmålningen Ghost Forest är perfekt för alla kommande kusliga fester. Men mörka, skrämmande skogstapeter är inte bara något för oktober. Om du använder dem på rätt sätt kan de se snyggt och stämningsfullt ut året runt.

Sätt grenarnas kala karaktär i motsats till grönska inomhus och minimalistiska element för en mer lättförståelig stil eller lägg till en touch av lyx med utsmyckade franska gotiska möbler. Om du vill ge rummet en lätthet kan du använda ljusreflekterande metaller som överdådigt guld. Om du vill ha en modern kontrast kan du hålla dig till monokroma färger och avsluta med vita möbler som sticker ut mot det svarta - på så sätt blir din tapet aktuell oavsett årstid.

Svarta blommor för gotisk symbolik

antique painted flowers wall mural with brown leather chair and black chest

Muralmålning på bilden: Blommor i en glasvas, ca 1660

Det finns många olika betydelser av blommor i gotisk konst. I vissa sammanhang representerar mörka blommor tragisk romantik, svart magi, död och sorg eller till och med uppror. För många är den svarta rosen den underlägsna, en alternativ tolkning av gula eller rosa rosor som ses som feminina.

Blomman i sig har också en lång historia bakom sig, eftersom rosenmotiv har setts i fönstren på gotiska katedraler genom hela historien. Rosor var också en symbol för hemlighet under romartiden och har kopplats till de vises sten för odödlighet i samband med alkemi. Så som motiv har blommor många tolkningar.

Den här tapetdesignen Flowers in a Glass Vase, c.1660 (olja på panel), Jan Davidsz de Heem, skapar en vacker men samtidigt grubblande stämning i hemmet. Den passar bra i alla rum och kan matchas med en rad olika möbelfärger. För fler stämningsfulla blommor kan du ta en titt på vår tapetkollektion med rosor.

Älskar du gotisk inredning lika mycket som vi? Berätta om dina favorittapeter med gotisk inspiration i kommentarerna nedan och glöm inte att dela det här inlägget med alla som älskar gotisk inredning.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €