4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Annen - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
Christmas table decor in a white kitchen with pine furniture and a realistic stag wall mural

25/11/2022   POSTET AV

Julebordsdekor for å wow gjestene dine!

Den här tiden på året är snart här! Familj, vänner, presenter, mat och dryck är alla stora delar av denna festliga semester! Din matsal kommer att vara värd för den viktigaste händelsen, vilket är anledningen till att du har börjat titta på julbordsdekoration som kommer att få dina gäster att överväldigas av julglädje! Det är en tid för avkoppling, för att träffa vänner, för att träffa dina avlägsna släktingar och för att minnas dem som inte är där fysiskt men alltid andligt.

När ni samlas runt bordet försvinner alla världens bekymmer när ni tillbringar tiden omgiven av underbara människor, mat och dryck. Så oavsett om du ska bjuda på en julmiddag för familjen, en elegant fest för vänner eller en intim middag för två personer, kommer du säkert att hitta några idéer för julbordsdekoration som passar din stil!

Sjunk in i den skandinaviska stilen

Scandinavian inspired Christmas table decor in a neutral dining room with wooden chairs

Bildkälla: stylemepretty.com via Pinterest

Skandinavisk design är en fantastisk trend som sveper genom hemmen i år och som kommer att fortsätta att växa långt in i 2023. Därför är det klokt att anamma denna "hygge"-stil vid julbordet. En underbar aspekt av skandinavisk design är hur den utnyttjar minimal och naturlig inredning för att skapa en kraftfull men ren stil.

Håll dig till neutrala färger som dämpat guld och grönt och exponerat trä. Om du väljer en bordsduk, välj kräm, beige eller ett muslinmaterial. Skandinaviska juldekorationer är det perfekta valet av dekoration för dem som inte vill ha för mycket på bordet, men som ändå vill skapa en underbar miljö.

Behåll de traditionella julfärgerna

Red Christmas table decor in a red themed dining room

Bildkälla: modeandthecity.net via Pinterest

För de av er som strikt håller er till de traditionella julfärgerna, såsom rött, guld och grönt (om tanken på att använda lila flingor i granen får er att må dåligt är ni också en av dem!).

För en traditionellt vacker julbordsdekoration kan du pryda ditt bord med en röd duk och blanda dina tallrikar i vitt och rött. Lägg in inslag av grönt i form av ljus eller små girlander som du kan släpa över din vackra dukning. Häng en grön krans på väggen och servera dina gäster med vackert vikta servetter. Julmiddagen kommer aldrig att ha sett så bra ut!

Julbordsdekoration lagom till frukost

Pine dining table in front of an abstract pastel mountain wall mural

Muralmålning på bilden: Vinterljus

Dagens första julmåltid är frukost! (Om du inte är som jag och sparar din aptit till middag och choklad) så varför vänta till kvällen eller eftermiddagen med att pynta upp bordet? Oavsett om du har vänner eller familj som bor över, eller om du vill skapa en intim frukostupplevelse för dig och din partner, ska din julbordsdekoration inte behöva vänta.

Välj festliga skålar och koppar med presenter, stjärnor, kottar och en girlang för att skapa julstämning. Detta är ett utmärkt sätt att börja dagen i julstämning, men också att minimera den mängd städning som du behöver göra innan den stora händelsen! Små tips och udda prydnadssaker räcker för att skapa en vacker julfrukostupplevelse.

Dröm om ett pastellfärgat julbord!

Dining table covered in a white table cloth with pastel pink and blue christmas decorations

Bildkälla: thepinkdream.com via Pinterest

Pastellfärgade juldekorationer har varit populära bland årets trender för juldekorationer och även traditionalisterna måste erkänna att det finns något oskyldigt festligt med pastellfärgade juldekorationer. Oroa dig inte för att pastellfärgade dekorationer ska se smaklösa eller billiga ut, för när de visas på rätt sätt kan de se underbart eleganta ut!

En pastellrosa inredning passar perfekt ihop med en vit duk och guldfärgade accessoarer i form av tallrikar och bestick. Lägg till lite ljusblått för att blanda upp pastellfärgad inredning och voila! Du har nu en magisk pastellfärgad juldukning som ser vacker ut.

Minimal design är vacker

Dark blue dining room with a christmas table with minimal accessories

Bildkälla: goldisaneutral.co.uk via Pinterest

Om du har ont om plats, vare sig det är på bordet eller på själva bordet, kan du ändå skapa en vacker julbordsdekoration med hjälp av några få särskilt utvalda och placerade föremål. Ett bra ställe att börja är med dina lampor. Om du väver varmvita lampor över bordet skapar du en mysig glödande atmosfär, men det fungerar också som en illusion som får bordet att verka fylligare.

Välj höga vaser och ljusstakar i guld eller brons, eller ljusstakar (då reflekteras ljuset på ett vackert sätt) och välj gröna eller vita ljus. Fyll dina vaser med tallkvistar och om du har möjlighet kan du hänga dekorationer över bordet för att skapa en mysig och intim känsla.

Julbordsdekoration med en romantisk twist

Dark wooden table with gold and white accessories with a green and red garland

Bildkälla: blog.nearlynewlywed.com via Pinterest

Om du vill ha en elegant och nästan bröllopsliknande bordsdekoration, bör du fokusera på romantiska designelement i dina dekorationer. Dessa inkluderar rosaröda föremål, som servetter och ljus. Blanda dessa med gyllene knivar och gafflar och fläta vackra röda rosor i den girlang som du har placerat i mitten av bordet. Välj glas med kristalleffekt för att få en extra sofistikerad touch som avslutning.

Gör det mysigt med din rustika bordsdekoration

Large dark wooden table in a farmhouse with white plates and green garland

Bildkälla: tribeofburton.com via Pinterest

Alla drömmer om att fly till en snötäckt timmerstuga mitt ute i vildmarken och värma sitt glöggvin på en öppen eld. Även om alla inte har turen att packa ihop och åka till denna magiska stuga kan du återskapa stilen med din julbordsdekoration! Det enklaste sättet att efterlikna en rustik eller bondgårdsstil är att hålla allt trä obehandlat! Du kanske frestas att investera i dukar och stolsöverdrag... men inget säger mer rustikt än ett frilagt träbord och stolar, särskilt om de är lite missanpassade!

White kitchen with pine worktops and a pine dining table with a realistic stag wallpaper

Muralmålning på bilden: Frosty Stag

Ett annat sätt att efterlikna denna stil, särskilt om du har ett neutralt kök, är att pryda väggen med en avtagbar väggmålning med julmotiv. Ingen vill ha tonvis med dekorationer i vägen när de lagar och serverar middag, särskilt inte om bordet står i köket! Det räcker med en grön, frostad krans i mitten av bordet med servetter och bordsunderlägg med jultema. Låt din fantastiska väggmålning sköta snacket för den här julbordsdekorationen!

Tapeter med peel-and-stick är perfekta för att ge julstämning under julhelgen och kan tas bort utan att skada väggen! Allt du behöver göra är att se till att din vägg är korrekt förberedd före installationen, så kan du förflyttas till ett vinterlandskap!

En stämningsfull jul är en vacker jul

Dark dining room with a table covered in a black table cloth with white and black plates and black candles

Bildkälla: vamvidnee.ru via Pinterest

Ordet stämningsfull och jul är inte alltid en bra kombination, det måste vi erkänna! Men tänk om du kunde få en stämningsfull jul som gör alla glada? Ett sätt att uppnå detta är med en vackert mörk julbordsdekoration. En mörk duk som bryts av ljusgrå bordstabletter med en kombination av matchande tallrikar är den bästa platsen att börja på...

Placera sedan en mörkgrön girlang i mitten av bordet och omge den med höga, svarta middagsljus. Använd svarta eller antracitfärgade serveringsskålar och håll belysningen låg och mystisk. Den här stilen är perfekt för dem som vill vara värd för en julmiddag som utstrålar elegans och klass!

Om du är helt i julstämning och vill prova någon av våra idéer för julbordsdekoration, låt oss veta vilken du har valt i kommentarerna nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spania €
Finland €
Sverige Kr
Frankrike €
UAE $
Tyskland €
Storbritannia £
Italia €
Forente Stater $
Nederland €