4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Hvordan - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
blue design for choosing a colour scheme

15/11/2016   POSTET AV

Velg et fargevalg for ditt hjem som en proff

När du väljer ett färgschema för din inredning kan det vara lätt att gå vilse på vägen. Här är några bra tips som hjälper dig att komma igång och gör det enkelt att välja färgschema.

1.Är det du?

Oavsett om du vill skapa ett färgschema för hela ditt hem eller bara för ett rum i ditt hem bör du först och främst ta hänsyn till din (eller din familjs) personliga smak. Tänk på vilka färger du älskar att titta på och vilka typer av färger du brukar bära. Låt detta ta ledningen och tillåt dig inte att blint följa trender som kanske inte riktigt faller dig i smaken. Det faktum att du inte skulle bära en knallgul skjorta betyder inte nödvändigtvis att du inte bör ha en gul fondvägg, men om din smak i vardagen lutar åt neutrala färger till exempel, tänk på att en mindre ljus färgskala kanske är rätt väg att gå för dig.

light blue living room with wooden accessories

Bild från: The Room Edit

2. Välj din färg innan trenden börjar

Om du vill skapa ett hem eller ett rum som är trendigt, bestäm dig för vilka färger du vill använda innan du tittar på trenderna. På så sätt kan du leta efter trender som passar in i ditt färgschema. Om du till exempel bestämmer dig för att djupa röda och orangefärgade färger ska ingå i ditt färgschema kan en varm hösttrend vara något för dig!

autumn forest wall mural with wooden dining table

Muralmålning: Dekorativ skog

3. Ge neutrala färger mer effekt

Om du vill hålla det neutralt men ändå vill skapa något speciellt kan du försöka lägga till textur. Använd texturerade tapeter, möbler och tillbehör för att ge en lyxig känsla till en neutral omgivning och för att ge en traditionell look en modern och stilfull prägel.

cosy living room with wooden beams

Bild från: Haus Alpina Klosters

4. Inkludera mer djup om du behöver det.

Om ditt färgschema såg bra ut på pappret men i praktiken inte känns helt rätt, kan du försöka balansera det genom att lägga till svart. Även en liten touch med filtar, lampor eller fotoramar kan göra den viktiga skillnaden.

lounge by stairs in white room with colourful accessories

Bild från: Pinterest

5. Skynda dig inte, samla ihop idéer

Även de mest erfarna formgivarna "inspireras" av saker som de gillar. Var inte rädd för att ta en titt på webbplatser och tidskrifter för att hjälpa dig att avgöra vad du gillar, vad du inte gillar och vad du kan hämta idéer från. Webbplatser som Pinterest och Houzz är bra ställen för att hitta inspiration från riktiga hem och tidskrifter som House Beautiful. Skriv ut eller klipp ut bilder på hem som du gillar och lägg dem i en idébok.

yellow and grey interior designers board

Bild från: Bodie and Fou

6. Var ska man börja när man skapar ett schema för huset?

Det kan vara svårt att veta var man ska börja när man ska skapa ett färgschema för hela huset, och det skulle faktiskt kunna ta upp en hel artikel för sig själv. Några viktiga saker att tänka på är följande:

Huvudrummet; för de flesta människor är vardagsrummet huvudrummet. Använd de färger du gillar i detta rum och välj sedan en palett för resten av hemmet som kompletterar dessa färger.

Hallen; det är vanligtvis här som folk kommer in i ditt hem. Genom att hålla det här rummet neutralt undviker du att det blir en konflikt, men genom att lägga till färgklickar från din planlösning kan du också få ditt hem att gå ihop på ett bra sätt.

De färger du använder. Uttrycket färgschema är lite missvisande. Det innebär att du ska välja en uppsättning färger för att måla varje rum. Så är inte fallet. Tänk mer på det som ett färgtema. Det kan vara ljusa, mörka, tryck, välj flera nyckelfärger och tryck (om du vill) och arbeta in några av dem i varje rum.

purple and yellow interiors board

Bild från: Mr Kate

7. Det behöver inte vara för evigt

Vill du prova något riktigt säsongsbetonat eller vill du bara uppdatera ditt hem? Håll de mer permanenta föremålen i rummet neutrala och använd mer utbytbara accessoarer för att skapa den look du vill ha.

red and grey living area with red walls

Bild från: Ahoba

8. Arbeta med familjens smak

Det kommer att bli svårt att genomföra ett system i ett familjehem i sin helhet. Sovrum och även kontor/arbetsrum kommer troligen att vara inredda efter individuell smak. Behandla övervåningen och nedervåningen som två olika avdelningar och använd hallen på övervåningen som en övergång genom att lätt lägga till inslag från de omgivande rummen där du kan.

orange and green mudroom area

Bild från: Pinterest

9. Basera ditt schema på en fondvägg

Skapa en vägg som omedelbart fyller rummet med ditt valda tema eller färgschema. Gör detta med färg eller tapeter i de färger du valt.

customer installing forest wallpaper

Bild: Skicka in av en kund som installerar vår väggmålning Enchanted Woodland

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €