4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
abstract and colourful portrait wallpaper in trendy room

09/06/2020   POSTET AV

Rainbow Bakgrunn (For fargen besatt)

Trenden med regnbågstapeter är perfekt för färgälskare - eller för dem som helt enkelt inte kan bestämma sig för ett färgschema. Regnbågar är också allmänt älskade, och det är lätt att förstå varför när man undersöker deras betydelse och symbolik genom historien. Regnbågen är känd för många som glad, ljus och vänlig och har kraften att höja humöret och förbättra humöret i vilket rum som helst i huset.

Från bibliska och kulturella kopplingar till symboler för lycka eller ett tecken på att stormen har upphört, markerar den enkla regnbågen fred och ny början. Den har representerats i konst genom århundradena och har använts för att sprida glädje och positivitet i designvärlden.

Dagens regnbågsinteriörer är inte heller bara för barn. Även om dessa färgglada bågar påminner om barnens lekplatser, barnhem eller tonårsrum, väcker de lika många varma känslor hos oss vuxna. Vare sig de är inspirerade av minnen av barn eller vackra hem som vi sett på Instagram är regnbågsväggmålningar årets måste-designtrend. Här är några av de bästa tapetidéerna att kolla in om du vill ge lite färg åt ditt liv.

Sofistikerad designertapet

painted rainbow strokes wallpaper in grey lounge

Muralmålning på bilden: Upplyftande

Vem har sagt att regnbågar är för barn? Det här otroliga konstverket av den begåvade designern Shandra Smith är en vuxen version av de röda, orange, gula, gröna, blå, indigo- och violetta färgerna som kommer efter regn. Denna Uplifting väggmålning är ett snabbt och enkelt sätt att lysa upp ett tråkigt vardagsrum och passar bra som fondväggar. Den är inte bara ett stort blickfång och en enkel samtalsämne, utan den skapar också en fokuspunkt i rummet.

Det unika penseldragsmönstret pekar inåt och leder ögat till de centrala inredningsdetaljerna i ditt rum. Oavsett om du vill lysa upp din eldstad eller dra uppmärksamhet till en sittgrupp kommer den här regnbågsfärgade tapeten att komplettera layouten och skapa en känsla av flöde och energi i hela hemmet.

Precis som i många av Shandra Smiths tapetkollektioner kräver färgerna uppmärksamhet, men de överdriver inte. De ger dig tillräckligt med utrymme för att lägga till andra dekorativa detaljer. Styla med grå klädsel för en ren, modern look. Eller lägg till mer färgglad regnbågsinredning! Du kan ha mycket roligt att pyssla och upcycla dina nuvarande möbler och rumstillbehör med fantastiska regnbågsfärger!

Regnbågstapet med en gnutta glitter

glitter effect rainbow dust wall mural in lounge

Muralmålning på bilden: Regnbåge och pastellglitter

Den här väggmålningen med regnbåge och pastellglitter är super mångsidig. Det är en underbar väggdesign för barnhem och barnrum, samtidigt som det är Instagrammable för tonåringar och unga vuxna i alla åldrar.

Även om den är obevekligt tjejig har den här designen också en rolig och funkig sida, vilket gör den perfekt för att inspirera till kreativitet. Det betyder att den också passar bra för konststudior eller kontor i hemmet, liksom för läsrum och musikrum. Alla utrymmen som behöver en injektion av razzle-dazzle kommer att gynnas av något så glam och glittrigt som detta! Se bara till att göra om en vägg som får mycket naturligt ljus så att regnbågen verkligen lyser.

Lugnande regnbågslandskap

rainbow over tropical beach wall mural in trendy blue living room

Muralmålning på bilden: Kauai Rainbow

Regnbågar är vackra att titta på och lugnar själen. Den här muralmålningen med regnbågsbilder från Kauai är eskapism när den är som bäst och förflyttar dig till Hawaiis fjärde största ö, där stränderna har fungerat som kulisser för några av de mest berömda Hollywoodfilmerna. Kauai kallas ofta för "Garden Island" och är ett paradis för naturälskare - och den här tapeten fångar dess naturliga charm och för in naturen i hemmet.

I ett minimalistiskt sovrum kan en regnbågsväggmålning med ett landskap skapa en avslappnande atmosfär. Skapa stil med ljusa träslag och organisk inredning som korgar, rotting och vävda förvaringskorgar. På hemmakontoret är fotografiska landskap den ultimata moralhöjande bakgrunden för skrivbordet. Skapa stil med moderna möbler och välj färger som kompletterar bilderna. I ett ljust upplyst vardagsrum kan landskap med hav skapa en illusion av rörelse och rymd. Om du vill att tapeten ska vara i fokus kan du använda dämpade nyanser som grått, beige eller grädde.

Regnbågsvägg i färgat glas

colourful stained glass wall mural in modern office

Muralmålning på bilden: Rainbow Glass

Rainbow Glass väggmålning är utformad för tråkiga rum som behöver nytt liv, och den ger omedelbar dramatik och intriger. Den här eleganta regnbågstapeten efterliknar skönheten hos ett glasmålningsfönster samtidigt som den drar din uppmärksamhet till ett område på väggen. Med den ökande populariteten för väggmålningar och fasadtapeter med textur, som ger husägare ett icke arbetsintensivt sätt att inreda, är det nu lättare än någonsin att få den look du vill ha för mindre pengar.

Texturer som sten, betong, marmor, terrazzo och andra naturliga ytor kopieras ofta som fondväggar, vilket ger en omedelbar förändring utan de höga kostnaderna för en renovering. Färgat glas är en annan sak att prova om du föredrar djärva färger framför rena och minimalistiska.

Strukturerad regnbågsvägg

pink velvet sofa with black and white floor with rainbow feather wallpaper in background

Muralmålning på bilden: Pastell papegoja tryck

Den här väggmålningen med pastellfärgat papegojtryck ger ett stänk av textur till ett endimensionellt hem - inspirerad av den lekfulla safari-pappertrenden som har exploderat 2020. Oavsett om du vill väcka liv i ett sovrum eller lägga till djup i ett vardagsrum, hjälper appliceringen av fjädrar och päls till att skapa ett skiktat intryck.

Många fågel-, tiger-, leopard- och djurtapeter passar också bra ihop med det populära djungeltrycket. Det är en inredningstrend som har dominerat under ett antal säsonger och som inte visar några tecken på att avta. Eftersom fler och fler husägare visar sin passion för att ta in utomhuslivet kommer naturen att fortsätta att vara vår designmuse.

Regnbågskonst väggmålning för trendiga hem

multi coloured abstract art of vintage french lady in trendy scandi room

Muralmålning på bilden: Crazy Rainbow

Det finns ett talesätt som lyder: "Konst är det enda sättet att fly utan att lämna hemmet". Detta är något som vi alla kan relatera till, oavsett hur engagerade vi är i konstvärlden. Du kan vara en kännare eller en nybörjare - konst är fortfarande viktig och kan omedelbart förvandla ett rum.

Särskiltmodern abstrakt konst är ett bra sätt att få igång den kreativa saften eftersom den är utformad för att utmana normen. Den erbjuder en lekplats av visuella läckerheter och öppnar alla möjligheter till färg och kontemplation. Denna Crazy Rainbow tapet från Studio Arterie är ett fantastiskt exempel på hur abstrakta linjer, texturer, mönster, komposition och färg kan arbeta tillsammans för att framkalla känslor på ett olinjärt sätt.

Styla med en modern inredning från mitten av århundradet och en dämpad färgskala för en seriöst polerad look. Du kan också gå ut med färgschemat för att få ditt hem att sticka ut.

Målande tapeter

multi coloured inks spread on white paper wallpaper in child's bedroom

Muralmålning på bilden: Flerfärgad akvarell

Väggmålningar i akvarell är en dröm för inredningsarkitekter, eftersom de är både subtila och djärva på samma gång. För moderna lägenheter som är superstylade och minimalistiska är den här mångfärgade akvarelltapeten ett enkelt sätt att lägga till dramatik utan att överbelasta utrymmet. Den här designen är färgglad men ändå ren och är ett balanserat sätt att fira regnbågen.

Med målarpapper som fortfarande är lika populära som någonsin i inredningar är det lätt att skapa en tidlös funktion som aldrig förlorar sin relevans. Om du vill stödja våra målare, mönsterformgivare och konstnärer, se till att kolla in personer som Shandra Smith, Carol Robinson, Katy Clemmans, Katy Smeets, Marc Pasternack, Danielle Nelisse, Kathy Shimmield och Anne Farrall Doyle.

Älskar du dessa regnbågstapeter lika mycket som vi? Berätta om din favoritväggmålning i kommentarerna nedan. Och glöm inte att låta oss veta vilka trender du vill att vi ska ta upp härnäst!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €