4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
oriental natural colour chinoiserie pattern with flowers and birds in pale grey and green lounge

04/12/2020   POSTET AV

Topp 8 Stue Trender for 2021

Vi är SÅ glada över vardagsrumstrenderna för 2021! Från att omfamna naturens enkla skönhet till att använda resor som inspiration! Och inte att förglömma en nyfunnen kärlek till djärva och neutrala nyanser samt att njuta av lyxiga tyger! Inte bara detta, utan 2021 års vardagsrum handlar också om att vara maximalistiska genom att blanda mönster och färger och hitta den största och mest uppseendeväckande belysningen! Och låt oss inte ens börja med den nya cottagecore-trenden... Den stora 21:an är verkligen en spännande plats att vara i inredningsvärlden och vi kan inte vänta på att visa dig mer...

Oavsett om du vill göra om ditt vardagsrum helt och hållet eller bara vill veta vilka nyanser eller tillbehör som är heta för 2021 har vi allt du behöver här. Så luta dig tillbaka och slappna av, för ditt vardagsrum kommer att se on fleek och chic ut på nolltid.

1. Färger i vardagsrummet 2021

inky blue marble wall mural above white panelling in lounge with gold decor

Muralmålning på bilden: Mörkblå marmor

Vi ser ett lugnande och fylligt urval av vardagsrumsfärger 2021 som har valts ut för att ge oss näring efter ett svårt år. Njut av neutrala och varma nötfärgade nyanser, bläckblått, kungligt marinblått, mörkt mossgrönt, överseende maroner och varma terracottor.

Trenderna för vardagsrummen 2021 kommer också att fortsätta att älska marinblått. Du kan antingen måla väggarna med en lyxig marinblå nyans, välja marinblå vardagsrumstillbehör med neutrala väggar eller välja marinblå väggdekor för att ge rummet färg. Marinblått och guldfärgat vardagsrum kommer också att fortsätta att blomstra. Välj en balans mellan guld och marinblå tillbehör för att uppnå denna eleganta look.

Det mörkgröna vardagsrummet är ett populärt val för 2021. Den här jordnära nyansen är inte bara sofistikerad utan ger också en känsla av utomhusliv i vardagsrummet. Välj grönmålade väggar och ett urval av inredning som matchar dem. Mässingsmöbler passar bra till denna mörka nyans, så försök hitta metalliska föremål som passar till dessa löviga toner.

2. Löviga gröna växter

trendy living room with green sofa, book shelves and lots of green tropical plants

En trend i vardagsrumsinredningen som har varit stor under 2020 och som kommer att fortsätta att blomstra under 2021 är vår passion för allt som är grönt och lövigt! Tropiska växter har gjort en enorm comeback och hör inte bara hemma på 1970-talet längre! Från enorma monsteras, fontäner av spindelväxter, pärlsträngar och vaxartade tropiska blad, exotiska växter lägger till ett annat element i varje lounge. Växter är till och med en enorm vardagsrumstrend för 2022!

Tropiska växter är ett måste för 2021, antingen de står i korgar och keramiska krukor eller hänger i handvävda makramé-växthållare. Om du inte kan sköta underhållet, har du tänkt på att använda en palmbladstapet i stället?

3. Trender i vardagsrummet för 2021: maximalistisk inredning

orange and blue photograph of Moroccan building with colourful tiles wallpaper in living room with white cabinet and chair with purple round cushion

Muralmålning på bilden: Marockanska palatset

En av våra favorittrender för vardagsrum 2021 är vår nyvunna kärlek till maximalistisk inredning. Minimalism har varit populärt i många år, men det verkar som om vi nu lutar oss mot en uppsjö av färg, mönster och busyness.

Maximalistisk inredning handlar om att njuta av livet: något som vi alla behöver lära oss! Från mångfärgade patchwork-soffor, mattor med djurimitationer, djärva djungel-, chinoiserie- eller marockanska kakeltapeter- maximalismen är väldigt excentrisk - men ack så rolig!

Maximalistiska statementmattor är en stor trend i vardagsrumsinredningen. Eftersom trägolv fortfarande är ett populärt val i trendiga hem är en stor, framträdande matta ett måste! Tänk på mattor som är överdimensionerade med djärva mönster och färger så att de fungerar som en av rummets huvudfokuspunkter.

4. Lyxiga mjuka möbler

gold framed prints in living room

Mer populära idéer för vardagsrumsinredning 2021 är lyxiga tyger. Sammet är det tyg som passar bäst i vardagsrummet, från soffan, kuddar, gardiner och ottomaner. För att få ut det mesta av lyxiga tyger väljer du dem i de mest trendiga nyanserna som marinblått, skogsgrönt, brännorange eller oxblodsrött.

5. Boho cottagecore

boho lounge with floral hummingbird wallpaper and wicker swinging chair and black and white patterned rug

Muralmålning i bild: Kolibrihäck

Cottagecore-trenden föddes 2020 som ett svar på vårt behov av det enkla livet på landet och den fortsätter att blomma under 2021. Många av oss väljer en vardagsrumsinredning med en boho country twist.

Denna "rustika mode" omfattar moderna idéer för vardagsrum i bondgård där vi ser en blandning av rustika möbler (moderna och vintage) med blommönstrade tapeter, hängande torkade blommor och gröna bladväxter.

Om du vill ha idéer för stugans vardagsrum kan du helt enkelt tänka dig saker som du skulle hitta i ett boho- eller bondgårdsrum och basera dina inredningsval på detta. Då har du skapat det perfekta vardagsrummet med stugkaraktär.

6. Multifunktionellt boende

retro lounge with wooden pull out desk with white and wood chair

För många av oss har våra hem blivit multifunktionella utrymmen. Så det är ingen överraskning att upptäcka att en av de största vardagsrumstrenderna för 2021 är multifunktionalitet. Vardagsrummet är inte längre bara den plats där vi tittar på våra favoritserier, utan är också ett kontor-kom-skola-kom-lek-kom-gym-område. Och det låter lite rörigt, eller hur? Därför är det viktigt att behålla ett minimalistiskt vardagsrum med smarta förvaringslösningar.

Om vardagsrummet är en plats för studier eller arbete ska du hålla dig till neutrala färger och så lite inredning som möjligt för att behålla ett klart och ostört sinne. Om möjligt, har du plats för ett hopfällbart skrivbord eller har du en skrivbyrå som också fungerar som en bra förvaringsplats för barnens läxböcker? En annan praktisk förvaringslösning är att välja en ottoman där du kan gömma din yogamatta och samtidigt använda den som ett smart soffbord.

7. Reseinspirerad inredning

oriental wallpaper with birds and pink flowers in grey and grey chic living room

Muralmålning på bilden: Kinesiskt chinoiseriemönster

En annan het trend som är ett resultat av vår brist på resor under 2020 är att integrera vår passion för resor i vardagsrumsdesignen. Från att känna dig som om du reser till avlägsna tropiska stränder, på safari eller utforskar östliga länder, handlar vardagsrumstrenderna 2021 om äventyr!

Från djungeltapeter, mjuka möbler med palmbladstryck och väggmålningar med elefanter och påfåglar, har den globalt influerade inredningen även en vintage-kolonial känsla som passar utmärkt i äldre fastigheter.

8. En överdådig belysning är ett måste för vardagsrumstrenderna 2021.

grey and black living room with black arched lamp

En av de andra stora trenderna för 2021 års vardagsrum är en stor och lyxig belysning. Folk är galna i stora golvlampor för vardagsrummet! Från eleganta stativlampor, lampor i metall och glas och bågformade lampor för en mysig läshörna - höga lampor för vardagsrum är en av de viktigaste inredningsdetaljerna för vardagsrum 2021.

Har du gillat våra vardagsrumstrender för 2021? Lämna en kommentar nedan för att berätta om din favorit!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Afton Jackson

10/12/2020

The part of your article that showed off how to use exotic plants in a living room space really caught my attention. The way this can provide a lot of color and healthy air within a house makes me want to design my upcoming house project to be able to have as many plants as possible. If I can come up with things like plant walls and garden areas indoors, then I'll make sure I find a custom home building contractor that can pull this off.

Amy @ Wallsauce

10/12/2020

Hi Afton! Yes plants are a big must. If you want more reading on the use of plants in the home, visit our blog all about biophilic design, here https://www.wallsauce.com/blog/biophilic-design

Georgie

07/01/2021

Tres bien, cet article sur les tendances 2021 ! J'adore la dernière photo du salon - il a l'air cosy et tres accueillant, avec une touche de verdure en plus

Amy @ Wallsauce

07/01/2021

Bonjour Georgie! Merci pour votre commentaire. Si vous souhaitez voir plus de tendances pour 2021, jetez un œil à notre article Tendances du design d'intérieur 2021: ce qui va suivre, ici - https://www.wallsauce.com/fr/blog/interior-design-trends-2021

Rebecca Gardner

25/01/2021

It stood out to me when you talked about how navy-blue is popular for living rooms in 2021. My sister mentioned she wants to use her tax refund to hire painters for her living and dining room. I'll send her this info to give her some trendy color ideas to discuss with her husband before hiring them!

Amy @ Wallsauce

25/01/2021

Hello Rebecca! :) Yes, navy-blue will continue to be a big colour trend in 2021. Instead of your sister just painting her home, has she considered a navy-blue mural as well? Please view our blue wallpapers here - https://www.wallsauce.com/wallpaper/blue-wallpaper-murals Or, if you'd like more info on colour trends for 2021, please visit this link for some great inspiration - https://www.wallsauce.com/blog/colour-trends-2021

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €