4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
weather blue sun house with tree in the doorway

21/08/2020   POSTET AV

Hva er Cottagecore & Hvordan bruke det i alle rom?

Under de senaste månaderna har cottagecore prytt alla aspekter av våra liv! I den här bloggen förklarar vi vad denna nya kultur är och hur du kan ta till dig den pittoreska, lantliga looken i varje rum. Så luta dig tillbaka, slappna av och gör dig redo att bli väldigt mycket i kontakt med naturen och den långsammare sidan av livet... lycka.

Vad är cottagecore?

Så du har frågat dig själv: "Vad betyder cottagecore?" Det enklaste sättet att beskriva det är att det är ett livsstilsval som liknar TV-serien "Little House on the Prairie".

blonde lady running in a sunset lit meadow

Cottage core är en internetestetik som förkastar det moderna livets stress och som är nostalgisk för ett lugnt och fridfullt pastoralt liv: baka sitt eget bröd, odla sin egen mat, sticka, leta efter mat och umgås med djur.

Men det är inte bara begränsat till livsstilen - cottagecore är en visuell rörelse som hyllas både inom mode och inredning.

Är du redo att lära dig hur du kan integrera cottagecore i ditt hem? Då är det dags att börja...

Ett sött och romantiskt sovrum i en stuga

Ett inslag i cottagecore är att den hyllar gammaldags romantik där två själar är menade att vara tillsammans. Så att ta med denna lugna och lantliga design in i sovrummet är bara logiskt.

Tänk naturligt, hållbart och enkelt när du utformar ditt sovrum med stugkärna. Välj råmaterial som trä, korg och rotting och glöm aldrig att ha en växt eller nyklippta blommor i rummet.

blue and green illustrated botanical wallpaper in boho bedroom

Muralmålning i bild:Blue Wild Meadow

Den här naturliga sängen och golvet i trä passar vackert ihop. Inte att förglömma den här underbara Blue Wild Meadow väggmålningen som skapats av den fantastiska designstudion Sir Edward. Det är den perfekta tapeten för det här söta sovrummet.

stift

De omsorgsfullt illustrerade botaniska växterna på de här sängöverdragen är ett vackert val för ett pastoralt sovrum. Och om du är en händig gör-det-själv person, varför inte försöka bygga dina egna kattstegar och sovhyllor? Den här ägaren har skickligt skapat sina egna med en återvunnen björkstam!

Alternativt kan du hänga upp gröna bladverk eller växter på hyllor ovanför sängen så att du känner att du är mitt i naturen även när du somnar. Vi tycker att tillägget av älglampor i rummet nedan verkligen ger en magisk, sagolik touch. Feeljus är inte bara skonsamma för plånboken utan är också så enkla att installera.

dark country bedroom with dream catchers, greenery and fairy lights

Visste du det? Cottagecores popularitet ökade under den globala pandemins sociala isolering. Det verkar som om många stadsbor som har hållits som gisslan i sina lägenheter, utan utomhusutrymme, har blivit sugna på fräscha, gröna utomhusområden att ströva omkring på. (billiondollarboy.com)

Köket är den perfekta platsen för stugans estetik.

Vi vet att köket är hjärtat i varje cottagecore-hus. Det är ju trots allt här du ska baka alla de härligt doftande, färska bröden, göra dina egna konserver och chutneys och tillaga de färska grönsakerna som du plockat direkt från trädgården.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg som delades av Paula Sutton (@hillhousevintage) den

Ett av de viktigaste inredningsvalen i köket är följande: ett litet, slitet och älskat bondgårdsbord med nedfällda ben som du kan använda som förberedelseplats. Och inte att förglömma en spinkig, återvunnen vintage-stol när du behöver ta en välförtjänt kopp te mitt i matlagningen! Men viktigast av allt är att se till att ditt kök inte ser ut som om det skulle höra hemma i ett visningshus. Det ska finnas färsk frukt och grönsaker på bänkskivorna, en kanna med vilda blommor på bordet och flaskor och skålar med ingredienser utspridda överallt. Köket är ett arbetsområde, inte något att bara titta på!

white country kitchen with meadow flower wallpaper above white tiles

Muralmålning på bilden: Delicate Floral Meadow

Vi älskar den gammaldags diskbänken, kranen och bänkskivorna i naturligt trä i det här lantliga köket samt den vackra tapeten Delicate Floral Meadow. Vi älskar hur den här somriga blommiga tapeten ser ut som om blommorna växer från kakelplattorna!

Visste du det? Det huvudsakliga konceptet med cottagecore är inte nytt . På 1700-talet byggde europeiska aristokrater prydnadsgårdar på sina landställen på landsbygden för att i princip spela på att leva ett pastoralt liv. I verkligheten skulle deras tjänare faktiskt sköta gårdarna medan de själva lekte som bönder eller mjölkpigor! (thespectator.co.uk)

En mörk cottagecore-lounge för att imponera på dina gäster

Den mörka cottagecore-looken är stämningsfull men ändå romantisk och passar dig som älskar livet på landet, men med en mer gotisk prägel. De här idéerna är perfekta för goth-fantaster som gillar cottagecore.

stift

De här vintagefjärilarna med taxidermiska ramar ger verkligen loungen en viktoriansk känsla av en salong. Om du vill ha grymma versioner finns de att köpa eller så kan du vara kreativ och besöka din lokala hantverksbutik för att göra dina egna med hjälp av tråd och kort.

illustrated holly and green foliage on black background wall mural with brown leather armchair

Muralmålning på bilden: Skiss effekt skog

Den här botaniska tapeten skulle se fantastisk ut i ett mörkt hem. De saftigt röda bären från hasseln och det fräscha gröna lövverket är så verklighetstrogna. De här vackra illustrationerna ger verkligen en finurlig, skoglig känsla till den här underbara loungen.

Visste du det? I Storbritannien har köpet av fastigheter på landsbygden ökat fenomenalt sedan den globala pandemin. Det verkar som om alla vill njuta av livet på landsbygden och hålla sig borta från den ökade risken att drabbas av sjukdomen i städer med hög befolkningstäthet. (independent.co.uk)

Ett rum i stugkärnan för middagar och middagar

Lantliga matsalar är ljusa, luftiga och hälsosamma. Eftersom matens tillväxt och att laga egna måltider från grunden är en nyckelfaktor, måste du verkligen göra platsen där du sätter dig ner och njuter av ditt hårda arbete till något alldeles speciellt.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg som delades av Amanda Cutter Brooks (@amandacbrooks) den

Med ett matbord i bondgårdsstil och vintage-stolar kan alla matsalar få en pastoral och pittoresk look. Genom att lägga till återvunna glasflaskor och vintagevaser med nyklippta blommor kommer du att känna dig mysig och redo för en rejäl måltid i din stuga.

brown, green, blue hanging leaves wallpaper in natural wood dining room

Muralmålning i bild: Hängande eukalyptus

Eller lägg till en enkel men vacker tapet. Botaniska tryck skapar verkligen en imponerande vägg som kommer att imponera på gästerna när de äter tillsammans med dig. Vi älskar vår begåvade designer Carol Robinsons väggmålning Hanging Eucalyptus wall mural med denna matgrupp i naturligt trä och korg.

Visste du det? Den här populärkulturen har varit mycket populär på TikTok. Hundratals personer lägger upp TikToks om hur man torkar och pressar blommor, planterar suckulenter och lagar hälsosam, hemlagad mat. (dazeddigital.com)

Ta in naturen i badrummet

black and white birch forest wallpaper with white stand alone bath

Muralmålning på bilden: Skiss effekt skog

Att ha en tapet i en skogsstuga är inte bara vackert, utan landskapstapeter för in naturen. Många av oss älskar denna lantliga look men blir avskräckta av det blotta faktum att vi bor i ett stadsområde. Men med hjälp av en stämningshöjande friluftstapet kan du verkligen känna dig som om du befinner dig i din egen söta stuga mitt ute i ingenstans!

stift

Badrummen är redan utmärkta utrymmen för tropiska växter. De för inte bara in naturen, utan de gröna löven (särskilt exotiska arter) är verkligen nöjda med att leva i fuktiga och fuktiga miljöer.

Visste du det? Cottagecore är nära kopplat till grandmacore, goblincore, farmcore och faeriecore som är andra nostalgiska estetiska kulturer. (nytimes.com)

Har du några frågor om denna ständigt växande trend och kultur? Eller vill du dela med dig av hur du har integrerat cottagecore-looken i ditt eget hem? Lämna helt enkelt en kommentar nedan!

*pinitkod*

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €