Muurschilderingen op maat

Snelle, gratis levering*

Search
Wishlist
Customer login
Cart
feefo4.8 / 5.0
Down arrowNetherlands
We gebruiken cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden. Door deze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies Lees hier meer Ik ben het ermee eens

Interviews - De Wallsauce Blog

AllemaalTrends in het interieurHoeEchte huizenDeskundig adviesInterviewsAndere
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube

29 LGO 2020   GEPLAATST DOOR

Een gesprek met... Julia Fonnereau

Julia Fonnereau heeft van jongs af aan een creatieve en artistieke ziel gehad. Later heeft ze haar liefde voor de kunst voortgezet door een kunstdocent te worden en haar passie en vaardigheden door te geven aan al haar studenten.

Door kennis op te doen gedurende haar hele onderwijscarrière, verschillende ontwerpcursussen te volgen en haar natuurlijke talenten te omarmen, is Julia nu een succesvolle patroonontwerper en dit jaar winnaar van de Wallsauce Designer Wallpaper Competition!

In dit exclusieve interview leren we meer over Julia: de kunstenares die graag tekent in de tuin met haar hond, Fifi, aan haar zijde..

 

Hoe ben je begonnen in Art and Design?

orange leaf wallpaper in safari lounge

Muurschildering op de foto Zen Bladeren Roest

"Ik ben altijd al de creatieve in de familie geweest. Ik bracht het grootste deel van mijn jeugd door met mijn hoofd in de wolken, dromend. Tekenen kwam altijd op natuurlijke wijze bij me op en in het begin was het vooral ik die mijn verbeelding illustreerde!

Mijn vader zegt dat mijn talent is geërfd van een lijn van kunstenaars in onze voorouders - een ver familielid zou een jonge Thomas Gainsborough hebben gesponsord, maar ik ben er niet zo zeker van...

Mijn kunstleraar op school was een harde taakmeester en hoewel hij de creativiteit actief ontmoedigde, wat zwaar was voor de dromer in mij, zijn de observatieteken- en compositievaardigheden die hij mij leerde, tot op de dag van vandaag bij mij gebleven"

 

Wat inspireert je werk?

blue and white koi fish wallpaper in minimalist bathroom

Muurschildering op de foto Blauwe Koi

"Dat is echt een moeilijke vraag om te beantwoorden, omdat zoveel dingen me inspireren. Ik zou een bloem kunnen opmerken die ik wil tekenen en dan zal ik er een tuin omheen tekenen. Of ik kom op mijn reizen dieren of voorwerpen tegen die ik echt in een patroon wil verwerken. Soms inspireren oude schetsboektekeningen mij of foto's, of zelfs televisieprogramma's. Ik heb ooit een patroon gemaakt op basis van iets wat ik had gezien op de Antiques Road Show!

Ik ben me bewust van trends en ik kan niet zeggen dat ze me niet beïnvloeden, maar ik ben meer geneigd om te kijken naar trends die passen bij onderwerpen waar ik sowieso door geïnspireerd zou worden..."

 

Wat is uw creatieve proces?

artist's hand drawing a floral pattern on an iPad

Julia tekent een bloemmotief op haar iPad

"Een idee begint meestal als een krabbel - in een schetsboek als ik geluk heb, maar vaker in mijn dagboek, blocnote, of een stukje papier dat ik op dat moment in de buurt ben... Dan stel ik misschien een collage/mood-board met ideeën samen, waarbij ik bronnen verzamel uit mijn schetsboeken, uitgebreide archieven van mijn eigen foto's en mijn boeken.

Dan begin ik met het tekenen van motieven. Vroeger schilderde ik in plakkaatverf en daarna heb ik mijn schilderijen met de hand getekend om ze te vereenvoudigen, maar nu heb ik de neiging om direct op de iPad te tekenen - Dat gaat sneller! Ik gebruik Adobe Draw, ik hou van de eenvoud. Mijn ontwerpen zijn complex, ik wil dat de elementen eenvoudig zijn. Mijn stijl van schilderen in kleurblokken leent zich perfect voor het werken in vectoren. Af en toe voeg ik textuur toe en experimenteer ik met andere processen, maar meestal gebruik ik maar één penseel in Adobe Draw...

Eenmaal getekend zal ik mijn tekeningen in PicCollage op mijn iPad openen en spelen met compositie en toonladder voordat ik ze naar Illustrator stuur om aan mijn uiteindelijke patroon te werken"

 

Wat is uw favoriete ontwerp uit uw muurschilderingscollectie?

blue and white willow tree oriental pattern in blue and grey modern lounge

Muurschildering op de foto Dynastie Nanas Tuin

"Ik heb graag aan deze collectie gewerkt. De ideeën zitten al heel lang in mijn hoofd en het historische thema was het perfecte excuus om ze te laten zien.

Hoewel ik wel van de Dynasty Fishes and Dishes hou, moet mijn favoriet wel Nana's Garden zijn. De Nana in kwestie is mijn moeder, en mijn 3 kinderen hebben vele gelukkige uren doorgebracht met het achtervolgen van haar tuin met zijn grote wilgenboom. Het was pas recentelijk, toen ik tijdens Lockdown bij mama verbleef, dat het bij mij opkwam dat haar tuin eigenlijk veel van de elementen bevat die van oudsher in een wilgenpatroon te vinden zijn.

Het aanleren van het verhaal van het wilgenpatroon aan mijn leerlingen en ze hun eigen ontwerpen laten maken was altijd een van mijn favoriete lessen.

Mijn moeder heeft een brug over een beekje, fruitbomen, een met bloemen bedekte pergola, een fontein, een hek, een pad, enkele liefdesvogels (ik heb grote tieten getekend omdat ze de meest productieve vogel in de tuin lijken te zijn) en natuurlijk een wilgenboom.

Ik begon de elementen te tekenen en creëerde mijn moderne twist op een traditioneel ontwerp. Mijn moeder is ook een grote fan van blauw en wit porselein - in feite, blauw en wit alles, dus ik hoop dat ik haar kan overtuigen om een van haar kamers snel te laten inrichten!"

 

Hoe voelt het om je kunst als muurschildering te hebben?

orange koi fish and oriental plates on blue background wallpaper in stylish lounge

Muurschildering op de foto Dynastie Vissen en Gerechten

"Dit is iets wat al heel lang een droom van mij is, dus om te zeggen dat ik trots ben is een understatement! Ik hoop dat ik een aantal van de plaatsen waar het wordt gebruikt, te zien krijg. Iemand zei dat mijn Fishes and Dishes er geweldig zouden uitzien in een 'eigenzinnig Europees café' - ik hou van dat idee!"

 

Zijn er bepaalde ontwerpers die invloed hebben op uw werk?

orange and white leaf wallpaper with wood and wicker dining table and chairs

Muurschildering op de foto Zen Bladeren Kalmte

"Waar moet ik beginnen met deze vraag? Ja, er zijn er veel. Een erfenis uit het onderwijs is een enorme kennis van kunstenaars en ontwerpers uit vele tijden en culturen. Ik heb een grote bibliotheek met boeken waar ik graag naar verwijs. Zoals je aan mijn werk kunt zien, ben ik geneigd om vervlogen tijden te onderzoeken om inspiratie op te doen.

Als ik namen zou moeten noemen, zou ik William Morris moeten zeggen (ik hield ervan om zijn complexe patronen te ontrafelen en te proberen ze na te bootsen), Anton Seder en William de Morgan, maar er zijn er nog zoveel meer.

Ik heb ook veel ontzag voor de huidige ontwerpers, met name Matthew Williamson, Kaffe Fassett en Philip Jacobs. Ik ging een paar jaar geleden naar een Kaffe Fassett tentoonstelling in het Fashion and Textile Museum in Bermondsey en werd verliefd op zijn schilderijen van bloemen en blauw-witte potten. Ik kijk waarschijnlijk naar deze ontwerpers omdat ook zij invloeden krijgen van historische referenties"

 

Waar komt de vintage en oosterse invloed in uw ontwerpen vandaan?

blue and white oriental pots on orange background wallpaper in trendy lounge

Muurschildering op de foto China Tuin

"Ik denk dat ik moet zeggen dat dit door het onderwijs kwam. Ik herinner me graag projecten voor onze GCSE-studenten met thema's als 'Culturen' en 'Versieren, decoreren, verfraaien' Ik vond dat ik, terwijl ik onderzoek deed naar inspiratie voor mijn studenten, zelf ook zoveel leerde en mijn kennis van de geschiedenis van de decoratieve kunsten verrijkte.

William Morris en veel westerse kunstenaars en ontwerpers raakten in de 19e eeuw gefascineerd door oosterse kunst en processen. Door hun invloeden heb ik prachtige Indiase textielen, Chinees porselein en Japanse houtsnijwerken ontdekt, die een grote invloed hebben gehad op mijn ontwerpwerk"

 

Wat is uw advies aan iemand die een carrière in het ontwerpen van patronen wil?

female artist sat in English garden drawing with her small dog sat next to her

Julia schetst in de tuin met haar hond, Fifi..

"Mijn reis als patroonontwerper is nog relatief nieuw. Maar ik heb in korte tijd zoveel geleerd. Mijn advies zou zijn om je hoofddoel vast te stellen, maar de route naar dat doel op te splitsen in kleinere, haalbare stappen. Als je creatief bent zoals ik, heb je waarschijnlijk duizend ideeën tegelijk en dat kan overweldigend zijn. Breek het af, neem de tijd en leer alles wat je kunt.

Ik raad u ook aan om u aan te sluiten bij gelijkgestemde gemeenschappen die ondersteunend en inspirerend zijn.

Elke investering die u doet zal zeker de moeite waard zijn. Ik ben Bonnie Christine veel dank verschuldigd voor haar Immersion Course, die me geholpen heeft de berg te veroveren die Adobe Illustrator is, minder dan 2 jaar geleden. Ik ben ook eeuwig dankbaar voor het prachtige Make it in Design team voor hun cursussen die me echt hebben geholpen om me te ontwikkelen en te verbeteren als ontwerper en voor hun Live Hub die me zoveel mogelijkheden heeft geboden om mijn werk de wereld in te krijgen"

 

Is Julia niet zo'n inspiratie? Als u ernaar streeft om een patroonontwerper te worden of gewoonweg mooie kunstwerken in uw huis te waarderen, dan brengen Julia's natuurlijke en oosterse ontwerpen ons allemaal plezier. Wilt u haar hele assortiment aan behangontwerpen zien? Bezoek dan gewoon Julia Fonnereau's collectie hier.

Deel deze post

Laat een antwoord achter

Schrijf me in om inspiratie in mijn mailbox te ontvangen. Bekijk onze Privacybeleid

Ontvang nieuws!

Blijf het spel voor met de nieuwste trends en inspiratie direct in je inbox.

Nieuwste sociale

Instagram

Selecteer uw valuta

Australia Australië $New Zealand Nieuw-Zeeland $Canada Canada $Norway Noorwegen KrDenmark Denemarken KrPortugal Portugal €Europe Europa €Spain Spanje €Finland Finland €Sweden Zweden KrFrance Frankrijk €UAE VAE $Germany Duitsland €United Kingdom UK £Italy Italië €United States Verenigde Staten $The Netherlands Nederland €