Muurschilderingen op maat

Snelle, gratis levering*

Search
Wishlist
Customer login
Cart
feefo4.8 / 5.0
Down arrowNetherlands

Interviews - De Wallsauce Blog

AllemaalTrends in het interieurHoeEchte huizenDeskundig adviesInterviewsAndere
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
quirky-castle

19 MAR 2018   GEPLAATST DOOR

Een gesprek met... Danny Flynn

Met een levenslange interesse in sci-fi en fantasie zal Danny Flynn's nieuwe collectie muurschilderingen zonder twijfel elke ruimte naar een andere dimensie brengen. In dit exclusieve interview verdiepen we ons in Danny's passie en invloeden en leren we zelfs hoe hij dergelijke meesterwerken creëert. Hij is ook zo vriendelijk geweest om enkele woorden van wijsheid te delen voor alle aspirant-illustratoren die er zijn. Lees verder om de kunstenaar te ontmoeten achter een aantal van Wallsauce's meest intrigerende muurschilderingen.

Muurschildering: '..Quirky Castle' van Danny Flynn

 

Wanneer ontdekte je dat je diep ondergedompeld was in het maken van sciencefiction- en fantasie-illustraties?

Voor zover ik me kan herinneren, ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in sciencefiction en fantasie. Als kind heb ik goede herinneringen aan het kijken naar Lost in Space, Stingray en Thunderbirds op de tv, waarbij ik mijn best deed om te proberen de personages te tekenen. Ik herinner me zelfs de eerste film die ik ooit in de bioscoop heb gezien, "Dr Who and The Daleks", in glorieuze technische kleuren, met Peter Cushing als The Doctor.

Er was toen ook een fantastisch weekblad genaamd TV21, dat ons op de hoogte hield van al het laatste sci-fi nieuws.

Tegelijkertijd was ik ook gefascineerd door de natuurgeschiedenis en zou ik voortdurend de wezens tekenen die gevangen zitten in de pagina's van mijn vele natuurboeken. Als jonge tiener was ik een vaste klant bij mijn lokale WH Smiths in mijn geboortestad Scunthorpe, waar ik boeken kocht die puur gebaseerd waren op de verbazingwekkende stofjaskunst. Ik herinner me de romans van Arthur C Clarke, Isaac Asimov, Robert Heinlein en vooral een verzameling van Larry Niven korte verhalen getiteld "Neutron Star", voordat ik de fantasie romans van de productieve auteur Michael Moorcock, lange verhalen van Dorian Hawkmoon, Elric van Melniboné en Prins Corum van de Scarlet Robe, laatste van de Vadhagh, aan de orde stelde!

Onnodig te zeggen dat mijn natuurtekeningen enigszins begonnen te veranderen; mijn wezens begonnen een meer exotische en buitenaardse uitstraling te krijgen, met extra benen, armen en ogen... maar ik vond het niet erg. Ik wist nu wat ik wilde doen toen ik opgroeide en de school verliet (ik verliet de school wel, maar als kunstenaar denk ik niet dat we ooit echt volwassen worden!)

Vreemd genoeg, en frustrerend genoeg, deed ik heel weinig sciencefiction en fantasiekunst toen ik op de universiteit zat. Er waren weinig mogelijkheden om het werk te doen dat ik echt wilde doen... pas in het laatste jaar, eindelijk.

 

Waar komt je inspiratie vandaan?

Inspiratie kan overal vandaan komen. Een cluster van schelpen die ik bijvoorbeeld op het strand vind, kan het idee van een groot ruimteschip op gang brengen. Een uitgedroogde prop schimmel zou wel eens de basis kunnen vormen voor een schijnbare buitenaardse stad.

Wanneer mij gevraagd wordt om de omslag van een roman te illustreren, laat ik me sterk leiden door de beeldtaal van de woorden van de auteur en het verhaal. Er lijkt nooit een tekort aan ideeën te zijn, ongetwijfeld gevoed door de vele duizenden uren aan sciencefiction- en fantasiefilms die ik in de loop der jaren heb gezien, evenals alle boeken die ik ooit heb gelezen.

 

Kunt u ons iets vertellen over hoe u uw kunstwerken maakt?

Alle schilderijen beginnen met de meest eenvoudige doodles, meestal in een schetsboek. Als het goed gaat, zal ik meer detail en kleur toevoegen. Deze 'roughs' dienen als leidraad bij het maken van het schilderij. Ik heb de neiging om de meeste van mijn schilderijen op een glad artboard oppervlak te maken. Het beste heet CS10, al wordt het niet meer gemaakt. Het gladde oppervlak bevat kaolien; perfect om mijn luchten eerst te gelaagd te maken, met mijn vertrouwde Iwata airbrush.

Als ik met een potlood mijn beoogde schilderij in kaart heb gebracht, kan de pret beginnen met de kleuren. Vervolgens werk ik van de achtergrond naar de voorgrond met acryl, zowel verf als inkt. De laatste jaren ben ik echter vertrouwd geraakt met digitale illustratie; een levenslange leercurve geloof ik. Hoe verbluffend het resultaat met Photoshop ook kan zijn, voor ons kunstenaars is het de kunst om onze individuele eigenaardigheden en eigenschappen te behouden, anders lopen we allemaal het risico om gelijkaardige uitziende kunst te produceren.

deep-range

Muurschildering: '..Deep Range' door Danny Flynn

 

Heb je enige artistieke invloeden?

Ik ben geïnspireerd door zoveel kunstenaars. Ik zou er honderden kunnen opnoemen.

Tijdens mijn mid-teens maakte ik kennis met de kunst van de surrealisten Dali en Magritte en werd ik een fan van de Amerikaanse kunstenaar en meester van het licht, Maxfield Parrish. Ongegeneerd was (en ben) ik een grote fan van progressieve rock en aanbad ik de albumhoezen van Roger Dean en Rodney Matthews.

Ik moet ook het belang van de muziek noemen. Ik luister graag naar de abstracte en etherische muziek van enkele van de pioniers van de elektronische muziek, met name Tangerine Dream en Vangelis. Hun muzikale composities zijn op de een of andere manier in staat om de luisteraar op magische wijze te vervoeren naar exotische en mystieke werelden, met spookachtige mooie en sfeervolle landschappen die zich voortdurend ontvouwen... ideaal als achtergrondgeluidslandschap om te helpen bij de concentratie tijdens het werken.

In het midden van de jaren '70 begon een uitgeverij genaamd Paper Tiger compendiumboeken te produceren van sciencefiction- en fantasiekunstenaars; mijn favorieten zijn Jim Burns, Chris Moore, Peter A Jones en Patrick Woodroffe... en in 1994 heb ik ook een boek van mijn schilderijen laten publiceren, "Only Visiting This Planet". Het was alsof ik een fan was van Man Utd, toen werd ik gevraagd om voor hen te spelen.

 

Wat is het hoogtepunt van je carrière tot nu toe geweest?

Ik ben nu op het punt aangekomen dat ik mijn eigen I P (Intellectueel Eigendom) heb gecreëerd - een enorme onderneming, MoonAliens genaamd. Ik heb meer dan een decennium lang de maan tot leven gebracht. Diep in de maan is er een weelderige geheime 'wereld', bevolkt met meer dan 200 originele bonkers buitenaardse karakters. Naast de kunst heb ik ook veel muziek gecomponeerd. Ik heb een serie kinderromans geschreven, die ik net na Pasen naar de London Book Fair breng, in de hoop een grote uitgever aan te trekken.

jowtie-jungle-moon-aliens

Muurschildering Jowtie Jungle MoonAliensdoor Danny Flynn

De stimulans om deze droom na te streven werd aangemoedigd door ruimtevaarthelden, auteur Arthur C Clarke en astronoom Patrick Moore. Ik had het geluk om de covers van enkele van Sir Arthur C Clarke's romans te illustreren en kreeg de kans om hem persoonlijk te ontmoeten op de Minehead Space Festivals in Somerset, waar Arthur C Clarke werd geboren.

 

Hoe zou u uw collectie in drie woorden omschrijven?

Buitenaards, atmosferisch en dromerig.

 

Waar zie je de muurschilderingen worden geïnstalleerd?

Ik zou graag zien dat mijn muurschilderingen in hotellobby's of populaire restaurants worden geïnstalleerd, maar ik zou me net zo bevoorrecht voelen om te horen dat ze bij mensen thuis zijn, vooral in de kinderkamers.

unicorn-bridge

Muurschildering Unicorn Bridge' door Danny Flynn

 

Wat zou het voor u betekenen om uw illustraties te zien om trots te zijn op iemands huis of werkplek?

Ik zou ongelooflijk gevleid en vernederd zijn. Het zou een grote eer zijn dat iemand een schilderij van mij zou kiezen om hun muur te versieren. Zoals de meeste kunstenaars gaat er veel tijd, aandacht en zorg naar het maken van onze kunstwerken. Het zou me dan ook enorm trots maken als iemand een van mijn schilderijen voor zijn of haar muur koos.

 

Wat is je favoriete stuk uit je muurschildering collectie?

Moeilijk te zeggen, maar ik ga voor de 'Rode Jungle' omdat het mijn meest recente schilderij is, en toch ben ik nog steeds blij met 'Quirky Castle'.

red-jungle

Muurschildering Red Jungle' door Danny Flynn

 

Heeft u tips voor iemand die illustratie of grafisch ontwerp studeert?

Schilder wat je in de eerste plaats leuk vindt en geloof absoluut in wat je doet. Het belangrijkste is dat je doorgaat, wat er ook gebeurt. Laat nooit iemand proberen je uit te praten over het volgen van je passie als kunst echt is wat je wilt nastreven als een carrière. Maak er een gewoonte van om schetsboeken te vullen, vooral als je hoopt om naar de kunstacademie te gaan. Kijk ook naar het werk van andere kunstenaars, want er is zoveel te leren, kijkend naar hoe andere kunstenaars werken. Bekijk enkele van de uitstekende tutorials op Youtube. Heel belangrijk - gebruik altijd de beste kunstmaterialen die je je kunt veroorloven. Eerlijk gezegd, uw werk zal eronder lijden als u het niet doet.

Als de universiteit eenmaal voorbij is komen de pauzes wel, maar dan heb je geduld en doorzettingsvermogen nodig omdat het reguliere werk misschien niet direct komt. Als je eenmaal aan het werk bent, geniet dan van je creativiteit... maar wees voorbereid op de "stille tijden". Ja, de stroom van het werk kan opdrogen; het is een voortdurend proces van het voortdurend op de markt moeten brengen van zichzelf.

Een visitekaartje is een essentieel, maar zodra je kunt, overweeg dan het bouwen van een website van je werk; niet elk stuk, alleen je beste werk. Er zijn tal van betaalbare build-it-yourself website bedrijven die er zijn. De meeste van hen bieden een gratis proefservice, dus profiteer ervan en experimenteer met de sjablonen; een van hen zal voor u geschikt zijn.

Kunst als carrière is hard werken, maar het is ook erg lonend... en leuk. Veel mensen zullen je vertellen dat kunst een zeer concurrerend beroep is. Dat is het ook.

Gelukkig - als je bereid bent om gefocust te blijven en de uren in te zetten, is er genoeg werk voor ons allemaal artiesten... het allerbeste!

 

Een enorme dank aan Danny voor het feit dat hij ons een glimp van zijn carrière heeft laten zien. Als je graag meer wilt weten, ga dan naar Danny Flynn's exclusieve collectie muurschilderingen.

 

Deel deze post

Laat een antwoord achter

Schrijf me in om inspiratie in mijn mailbox te ontvangen. Bekijk onze Privacybeleid

Ontvang nieuws!

Blijf het spel voor met de nieuwste trends en inspiratie direct in je inbox.

Nieuwste sociale

Instagram

Selecteer uw valuta

Australia Australië $New Zealand Nieuw-Zeeland $Canada Canada $Norway Noorwegen KrDenmark Denemarken KrPortugal Portugal €Europe Europa €Spain Spanje €Finland Finland €Sweden Zweden KrFrance Frankrijk €UAE VAE $Germany Duitsland €United Kingdom UK £Italy Italië €United States Verenigde Staten $The Netherlands Nederland €