4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Annen - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
green and white tulip pattern wallpaper

04/08/2021   POSTET AV

Hvorfor vi elsker William Morris

Den berömda brittiskan vars namn var på allas läppar under den viktorianska eran. Morris var en legendarisk textildesigner, poet, konstnär, romanförfattare, socialistisk aktivist och översättare. Morris var en extraordinär person som spelade en viktig roll under den viktorianska perioden.

Hans textildesign prydde många hem i Storbritannien, från vackra tapeter och möbler till gobelänger och glasmålningar. Han var nära knuten till det välkända pre-rafaelit-sällskapet och var vän med legendariska konstnärer som Dante Gabriel Rossetti och Edward Burne-Jones. Morris var passionerad av att besöka Island och gjorde en serie engelska översättningar av isländska sagor samt skrev romaner som News from Nowhere (1890). Han var en politisk man och påverkades starkt av marxism och anarkism och blev senare socialistisk aktivist.

Han var verkligen en "afternoonified" (smart) man, som viktorianerna skulle ha sagt, och det är därför som vi är så imponerade av denna verkligt begåvade person och hans känsla för design. Vi kunde inte vara mer förälskade i hans tapetkollektion heller! Från botaniska konstverk som visar utsmyckade gröna tulpaner, livliga orange prästkragar och tapetliknande kaprifolier. Ta reda på lite mer om varför vi älskar William Morris så mycket!

William Morris tapeter är en klassiker

purple and pink floral morris wallpaper in stylish lounge

Muralmålning på bilden: Tryckta linne Honeysuckle

Det är sant. Oavsett vilken Morris tapet du väljer kommer du att skapa ett klassiskt utseende i ditt hem. Även om den här antika tapeten Printed Linen Honeysuckle är kombinerad med en ultramodern soffa och inredning passar den. Det är ett klassiskt föremål som alltid kommer att se modernt ut oavsett de ständigt skiftande tidvågorna av moderna trender. Denna William Morris honeysuckle tapet kommer att skapa ett traditionellt utseende i alla hem och inredningsstilar.

Morris tapetmönster är vackra

green, red and orange floral wallpaper in white office

Muralmålning på bilden: Daisy Pattern

Som William Morris sa,

"Ha inget i ditt hus som du inte vet att det är användbart eller tror att det är vackert. " - William Morris

Hans kärlek till allt vackert syns tydligt i hans mönster som skapats för inredning. Den här fantastiska tapeten med Daisy-mönster sammanfattar detta perfekt. Det är en lätt och ljus Morris-tapet, och vi älskar den salviagröna nyansen på bladen och de delikata blommorna i orange och röda toner. Den här vackra väggmålningen är lika mångsidig som den är underbar och kommer att se perfekt ut i en elegant kontorsyta, ett cottagecore vardagsrum eller en söt barnkammare.

William Morris arbete är konstnärligt

william morris wallpaper with bright pink, green and blue tones

Muralmålning på bilden: Lodden Pattern

En annan anledning till att vi älskar hans arbete är att du kan mätta din konstnärssjäl med hans vackra konstverk. Från mörka och stämningsfulla mönster till virvlande ljusa blommor som den här tapeten med Lodden-mönstret - ditt behov av estetisk njutning kommer att uppfyllas med en tapet från Morris. Förutom att det här konstverket är vackert är det en ögonblicksbild av historien: kulturen, individerna och händelserna under perioden. Som mannen själv sa,

"Historien har kommit ihåg kungar och krigare för att de förstörde; konsten har kommit ihåg folket för att de skapade. " - William Morris

Tapetmönster i William Morris-stil är lugna

light and sage green botanical morris wallpaper in minimalist bedroom

Muralmålning på bilden: Jasmine

William Morris tapeter är lugna, fridfulla och en återspegling av naturen och kommer utan tvekan att skapa en lugn atmosfär i ditt hem. Vi lovar att vi inte ljuger, som viktorianerna skulle säga! Morris mönster passar verkligen bra för rum som lugna sovrum, avslappnade lounger och zen-kontor. De ständigt sammanflätade vinrankorna och grenarna verkar fortsätta i all evighet. De gröna färgerna återspeglar skönheten i naturen och får oss att tänka på daggigt gräs på morgonen eller de solbelysta löven på ett träd när man står under en gammal ek.

Hans konstverk är en hyllning till historien

stained glass style william morris wallpaper with green and yellow tones

Muralmålning i bild: Honeysuckle Pattern

Om du är en ivrig historieälskare kan en viktoriansk tapet vara något för dig. Hans textila mönster från 1800-talet är en respektfull nick till en spännande tid i historien och ger varje rum en perfekt vintagekänsla. Den här väggmålningen Honeysuckle Pattern är inte bara viktoriansk, utan det är lätt att se Morris passion för medeltida historia, arkitektur och konst. Det botaniska trycket kunde lätt ha tagits från ett medeltida, färgat glasfönster. Tillsammans med en modern grön sammetssoffa och torkat pampagräs har denna antika tapet förts in i 2000-talet i denna trendiga lounge.

Morris tapeter passar i alla rum

green and orange floral wallpaper in simple bedroom

Muralmålning på bilden: Graften Pattern

Det är sant. Var du än installerar en Morris tapet kommer den att se bra ut. Perfekt för att förstärka det antika utseendet i hallen i ditt 1800-talsbyggda hem i kombination med klinkergolv och en panelklädd trappa. Eller för att ge en vintage-look i ditt nybyggda hems sovrum, till exempel med vår Graften-mönsterdesign som visas i rummet ovan. Tillsammans med subtilt grått och vitt sängkläder ser den här gröna botaniska tapeten ut som den ska i det här nya hemmet. Vi är säkra på att Morris skulle godkänna det!

Hans viktorianska konst är mörk och lockande

dark vintage bird wallpaper with bench and orange blanket

Muralmålning på bilden: Fåglar väggmålning

Denna William Morris tapet med jordgubbstjuv ger ditt hem en mörk viktoriansk-inspirerad inredning. Det sägs att drottning Victoria själv var ett fan av mörka nyanser och att många av hennes folk följde i hennes fotspår! Vi är dock inte viktorianska. Istället är vi vana vid ljusa inredningar där vitt är vår bästa vän. På grund av detta kanske du tror att mörka färger kommer att få ditt hem att verka mindre och glest. Men något gradvis som den här klassiska väggmålningen av Morris Birds, med sina orangefärgade prickar, är ett bra sätt att testa vattnet. Se bara till att det finns tillräckligt med naturligt ljus i rummet och du kommer att bli förvånad över att en nästan svart design som denna Morris tapet faktiskt kan öppna upp ett rum.

Trots sin ålder är William Morris-tapeterna trendiga

off-white and green floral wallpaper in grey and green lounge

Muralmålning på bilden: Tulpanmönster

Även om vissa av hans mönster är över 150 år gamla, kan den här tapeten med tulpanmönster inte vara mer trendig! Den här bildsköna salviagröna tapeten har allt vi älskar: i en populär grön nyans, folklig och vackert vintage. Perfekt för ett stilfullt vardagsrum tillsammans med neutrala och gröna rumstillbehör eller för en lugnande sovrumsvägg, den här väggmålningen med botaniskt tryck kommer garanterat att skapa en wow-faktor i vilket rum som helst.

Har du fallit för våra William Morris tapeter? Varför inte ta en titt på resten av hans samling? Berätta om din favorit genom att lämna en kommentar nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €