4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
Egendefinerte veggmalerier av høy kvalitet direkte på døren din
living room with dark green and black walls and grey armchair and carpet

11/01/2021   POSTET AV

Vår besettelse med Black House Interior Design

Svart inredning är trendigt, och det är inte vad du tror. Det är utmanande, tankeväckande och går emot allt du någonsin har fått höra om inredning - det är en obekväm övergång till den mörka sidan... Men tvärtemot dina kreativa instinkter handlar den här skuggiga berättelsen om ljus. Du måste bara veta hur du ska använda det till din fördel. För om du gör fel kan du få en snyggt inredd fängelsehåla att visa upp. Gör du det rätt har du kvarterets tjusigaste hem!

För dem som lätt fastnar i fackföreningar förkastar vi idén att svart inredning är lika med gotiskt. Faktum är att det finns massor av Pinterest-boardar som bevisar att den teorin är felaktig. Även om det finns en djup historia med rötter i gotisk konst och arkitektur, är inredning av svarta hus 2021 renare, mer upplyftande och mycket modernare. Svarta tapeter är ett utmärkt sätt att skapa en omedelbar modern look i ditt hem och trenden sprider sig som en löpeld på sociala medier.

Är du inte säker på hur du ska få svart inredning att fungera för dig? Här får du några råd om hur du kan ta dig an den senaste inredningsbesattheten.

Vet att det finns många nyanser av svart...

grey and black concrete effect wallpaper with green and silver room accessories

Muralmålning på bilden: Svartfärgad av tiden

Det råder ingen tvekan om att det kan vara skrämmande att för första gången dyka ner i svart inredning. Men var inte rädd, eftersom mörka tapeter finns i olika intensiteter, över hela spektrumet från ljus till total mörkläggning. Precis som vi har rent briljant vitt och "off white" finns det många nyanser av svart att utforska.

Jet black är den sannaste formen, men avvikelser som "bläck black" och "onyx black" har mer blåaktiga toner. Sedan finns det en hel katalog av gråsvart nyanser, som träkol, sot och gunmetal. Det finns alltså ingen anledning att kasta sig rakt ut i det djupa.

Rädslan för svart har fastnat i våra sinnen eftersom vitt är den heliga graalen när det gäller ljus och rymd. Men något gradvis som den här väggmålningen Blackened by Time är ett bra sätt att testa vattnet. Testa ditt självförtroende och testa det naturliga ljuset i rummet. Om du är tveksam är gråsvart tapeter det bästa alternativet.

Använd textur för att göra saker intressanta

enlarged black raven feather wallpaper in lounge with green couch and black accessories

Muralmålning på bilden: Feather Print

En annan riskfaktor med svart inredning är bristen på djup eller dimension. Ett helt svart vardagsrum kan se lite platt ut om det inte finns tillräckligt mycket som lockar ögat. Därför är tapeter med ytstruktur ett så användbart verktyg när det gäller att väcka ett rum till liv.

Den här slående väggmålningen med fjädertryck är ett perfekt exempel på hur svarta väggar kan se levande ut och vara fulla av liv och intriger. Texturerade väggar och tapeter med textureffekter kommer att vara överallt under 2021, och de ger inte bara intresse till din inredning. De kan ge en multisensorisk upplevelse, även om du bara tittar på ett mönster, ett tryck eller en fasad. Faktum är att visuella texturer är kända för att ge människor känslan av olika förnimmelser. Det kan vara allt från mjukhet, mysighet och värme till grovhet, hårdhet och kyla.

Vår tapetkollektion med djurtryck handlar om dessa taktila känslor. Den kombinerar snygga tryck inspirerade av naturen med frestande texturer som väcker vår nyfikenhet. Dessa unika väggmålningar är också ett enkelt sätt att upptäcka mörka färgställningar genom att imitera ljus och mörker och leka med skuggor.

Skapa en känsla av storslagenhet med väggpaneler

vintage ornate black panel wallpaper in trendy lounge with grey and beige accessories

Muralmålning på bilden: Nästan svart panel

Om du ska göra svart, se till att du gör det med klass. Det är värt att investera lite tid och pengar för att få det rätt... även om kvalitetstapeter inte behöver kosta mycket! Men ansträngningslös elegans är något som trots sitt namn kräver mycket övervägande och ansträngning. Så för att se till att svart inte bara är en tråkig färg som gått fel, välj en stil som erbjuder tredimensionell charm. Som den här väggmålningen Almost Black Panel, som fungerar bra med vägglampor och spotlights för en dramatisk effekt.

Den här tapeten ger en seriös känsla av lyx och skapar en tydlig känsla av rymd och är ett prisvärt sätt att uppnå en av de mest tidlösa inredningsstilarna som går tillbaka så tidigt som på 1400-talet. Väggpaneler har förblivit ett storslaget och lyxigt designinslag ända fram till i dag och är på allas radar just nu. Om belysningen är rätt kan mörka paneler verkligen få ditt inredningskoncept att blomstra.

Utforska inredning av svarta hus med vackra mönster

black and white floral wallpaper in trendy and cosy lounge with grey sofa

Muralmålning på bilden: Vintage Bouquet

När man tänker på symboliken i färgen svart är det inte femininitet som man tänker på. Men svart kan vara ett av de viktigaste verktygen i en kvinnas arsenal, eftersom det ger både sammanhang och kontrast till mönster som blommor. Det har till och med sagts att "kvinnor som bär svart lever ett färgstarkt liv", så det är fortfarande mycket möjligt att göra svart till ett mjukt, sött och feminint val, oavsett om det gäller mode eller inredning.

Den här tapeten Vintage Bouquet utstrålar en mörk charm, som gränsar till gotisk romantik samtidigt som den är chic och modern. Om du dekorerar ditt hem med svart för första gången kan romantiska mörka blommor och växter vara ett bekvämt sätt att komma in i det eftersom de fortfarande har den där "vackra" attraktionen.

Blommor är också universellt tilltalande och överskrider könsgränserna, vilket gör det till ett perfekt tryck för alla typer av hem, från lantliga stugor och familjehem till ungkarlsbostäder och eleganta stadslägenheter.

Följ trenderna på Pinterest och Instagram

black marble with white flecks wallpaper in lounge with brown tan leather sofa

Muralmålning på bilden: Marmor - Charcoal

Att dekorera med svart har sina risker om man inte har en plan. Men du behöver inte vara försökskanin i detta experiment när andra redan har gått på obesegrade vägar. Instagram och Pinterest är bra inspirationskällor för trender som redan är helt beprövade, till exempel trenden med marmortapeter.

Så om du inte vet hur du ska skapa en helt svart inredning kan du använda en trend som redan är känd för att fungera. Marmorväggar är en fantastisk idé om du vill ha textur och en sensorisk känsla som bidrar till att öka rumskänslan. Kom ihåg att sten är kallt vid beröring och visuell textur kan hjälpa till att frammana denna känsla, vilket verkligen kan öppna upp ett stängt, instängt rum.

Använd naturligt ljus för att framhäva de vackra ådrorna och mönstren i marmorn, och glöm inte att lägga till några speglar för att se till att ljuset fördelas jämnt i varje hörn.

Älskar eller hatar du trenden med svart inredning för hus? Berätta för oss i kommentarerna nedan om denna trend får tummen upp eller tummen ner för 2021.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Duane Foster

18/02/2021

I love it especially at night for living/sleeping areas Just don't do dark floors or cabinets. Light floors dark walls Greys, browns work well too.

Amy @ Wallsauce

18/02/2021

We agree, Duane! It's all about balance and only choosing one aspect of the room to become black, such as choosing a dark wallpaper. Thank you for your comment :).

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spania €
Finland €
Sverige Kr
Frankrike €
UAE $
Tyskland €
Storbritannia £
Italia €
Forente Stater $
Nederland €