4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Annen - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
purple, blue and white tie dye wallpaper in students room

04/08/2020   POSTET AV

5 Creative University soverom ideer

Wow. Du är äntligen på universitetet (frihet/whoop)! Nu kan du göra dina egna regler: du bestämmer över ditt eget schema och du är på väg att skaffa dig vänner för livet (och lära dig nya saker också)!

Det finns bara ett problem.

Ditt nya bakluckelokal (förlåt för stereotypen) känns helt enkelt inte som hemma. Det stinker lite av den förra ägaren, gardinerna ser ut som om de har rest i en tidsmaskin från 1985 och det finns mer än några oroväckande mystiska bucklor i väggarna. Var inte rädd. Luta dig istället tillbaka, slappna av och läs våra fem bästa idéer för sovrummen från universitetet för att få din nya bostad att kännas mer som ett hem.

1. idéer för universitetets sovrum så att du inte behöver missa mammas och pappas soffa!

red brick wall mural in student's pad

Muralmålning på bilden: Mural på fotot: Brick Wall

Har ni haft debatten om soffa/soffa, middag/te eller brödbulle/bap dialekt än? Oavsett vilken del av världen du kommer ifrån är det nästan garanterat att dina föräldrar hade en mjuk soffa med kuddar att titta på tv i. Tyvärr har din studentbostad endast en kontorsstol som är byggd enbart för att du ska få ont i nacken när du studerar.

När du är borta från din naturliga miljö är små saker som att kunna slappna av i lugn och ro lika viktiga för din framgång på universitetet: om du är lycklig kan du studera bättre.

En av våra bästa idéer för universitetssovrum är att dubbla sängen till en soffa (settee) och gå till den lokala affären för att köpa en massa billiga kuddar och ett pälsöverkast som du kan lägga på sängen.

2. Uni room hacks för att få in lite natur i ditt rum!

dorm room full of plants

Bildkälla via Pinterest: Society19.com

Närvaron av en Starbucks på var och varannan gata gör verkligen att collegeupplevelsen känns spännande. Men för de av oss som inte är vana vid stadslivet kan vi behöva några landskapsdetaljer för att påminna oss om vårt hemland.

En av de bästa metoderna är att tänka på färg. Tro det eller ej, men varje färg vi ser har en effekt på vårt humör. Det betyder att de färger vi väljer att ha i våra hem är ett viktigt beslut. Om du har lite hemlängtan är det inte bra att stirra på fyra klumpiga, inte helt vita väggar. Så om du är sugen på natur, välj grönt som symboliserar balans och tillväxt.

green birch forest wallpaper in trendy students desk area

Muralmålning i bild:Björkskogen Solsken

De här idéerna för universitetssovrummen hjälper dig att få in mer natur i ditt studentrum: försköna rummet med gröna prydnadsföremål, möbler, skrivbordstillbehör och färska, löviga växter. Allt kommer att se till att du vaknar upp med en touch av naturen varje morgon! Du kan till och med köpa en tapet med naturmotiv för att verkligen få in naturen i rummet!

3. Förvaringen är viktigast när det gäller idéer för universitetets sovrum!

Det är ett sådant första världsproblem - man har för många saker och ingenstans att lägga dem. Det finns bara ett visst antal gånger du kan stå ut med att snubbla över dina löparskor som du en gång använde.

storage boxes under bed

Bildkälla via Pinterest: Det är en bra idé.

Förvaringsredskap med krok över dörren är din nya bästa vän. Köp en till dörren till ditt universitetssovrum och en till badrumsdörren (om du har turen att ha ett eget badrum). På så sätt får du ytterligare praktiskt utrymme för att förvara dina ägodelar (och för att rädda ditt förstånd). Eller varför inte försöka skaffa dig en högsäng eller en våningssäng där du kan förvara ditt skrivbord och dina ägodelar under?

Mer förvaringsutrymme kommer också att uppmuntra dig att hålla ditt skrivbord snyggt, för efter nybörjarveckan kommer det att finnas massor av arbete att göra!

4. Färgglada Uni halls inredning för att undvika tråkiga, vita väggar!

colourful tie dye mural in students bedroom

Muralmålning på bilden: Tie Dye Ripples

Dina föräldrars hem kanske inte är perfekt, men du älskade den lurviga mattan, krukväxterna och till och med den mönstrade tapeten. För att piffa upp din tråkiga inredning i Uni-hallen kan du välja stora affischer, väggklistermärken eller en fantastisk väggmålning!

Skönheten med en självhäftande väggmålning är att den helt och hållet förvandlar ett rum och får det att verka mycket större! Underbara väggmålningar är lätta att applicera och förstör inte väggen när du tar bort dem (glöm bort att förlora din handpenning)!

gold pink and blue marble wallpaper in students office area

Muralmålning på bilden: Lila och blå akvarell

Vackra väggmålningar finns också i många olika utföranden för att passa varje elevs stil: välj mellan fotbollsarenor, rockband, fina blommor och konstnärliga abstraktioner. Det finns en enorm blandning av fantastiska trendiga tapeter för varje student. Tyvärr kan en väggmålning dock inte fixa den där Pot Noodle-fläckarna på mattan...

5. Uni room essentials för att hjälpa dig att sova i din nya bostad...zzzzz.

messy empty bed after bad sleep

Det finns många anledningar till att studenterna har svårt att få en god natts sömn i sina studentbostäder. Buller, sena kvällar eller att bara befinna sig på en okänd plats kan störa våra sömnmönster. Något så enkelt som att ta sig tid att se till att vi är avslappnade innan vi går till sängs kan vara nyckeln när vi försöker få in lite sömn.

Innan du lägger dig kan du ta en avslappnande dusch eller ett bad (om du har tur), sätta dig i dina jams och värma upp en kopp varm choklad. Eftersom reglerna på din studentbostad förmodligen inte tillåter ljus, varför inte prova att tvätta dina lakan regelbundet med rosenvatten, lavendel eller jasmin? Du kan till och med lägga till några älglampor eller en Himalayasaltlampa för att ge ditt rum en lugn och avslappnad stämning. Så kom ihåg att de viktigaste sakerna i Uni-rummet för en god natts sömn är en mysig pyjamas, fräscht doftande påslakan, lugnande älglampor eller en lampa och, viktigast av allt, lite varm choklad av god kvalitet!

Har du hittat en nödvändighet som du inte kan vänta med att dela med dig av? Berätta om det i kommentarsfältet nedan.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €