4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Annen - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
black and white line art in pink dorm room

13/08/2021   POSTET AV

Dorm rom ideer hver Freshman trenger å se

Idéer för sovsalar är här igen. När sommaren går mot sitt slut och hösten närmar sig är det dags för ett nytt äventyr för många nybörjare. Hej då, high school eller hemundervisning - hej då till college! Förväntningen på att börja studera, träffa föreläsare och ta sig an den första uppgiften är spännande men samtidigt skrämmande. Men det finns inget mer hjärtskärande än att träffa din rumskamrat och se den plats som du kommer att kalla ditt hem under det kommande året eller så.

Lita på oss när vi säger att det är så viktigt att få den lilla sidan av rummet att kännas som ett hem. Det här lilla utrymmet är ditt sovrum, vardagsrum, kontor och festplats i ett och samma rum! Det är därför du behöver några tips om Uni-rumsinredning för att veta vad som är viktigt för att leva ett lyckligt studentrumsliv.

Idéer för sovsalar som är enkla och organiserade

organised dorm room ideas

Bildkälla via Pinterest: Milkteatheory.com

Vare sig du letar efter idéer för ett universitetsrum eller tips för en studentbostad är organisation en av de viktigaste sakerna att komma ihåg. Ha bara det du behöver i ditt studentrum. Sovrummen är små, och glöm inte att du delar det med en annan person också.

Först och främst ska vi ta itu med tvätten. Du kanske är en född snygging, så det här kanske är självklart, men en snygg tvättkorg är ett stort måste. Använd den som en påminnelse om att hålla reda på din tvätt och se till att din rumskompis inte behöver stå ut med dina smutsiga strumpor på golvet. Varför måste den vara snygg? Eftersom ditt rum är litet och en tvättkorg oavsiktligt kan bli ett inslag i rummet - se till att det är en snygg sådan.

Om du oftare stannar i ditt studentrum än går in i det gemensamma köket är en trolly din bästa vän. Den är lätt att placera mellan sängkanten och skrivbordet och du kan använda den för att förvara vattenkokare och vattenkanna och gömma goda snacks i den. Den kan också fungera som ett riktigt praktiskt förvaringsutrymme för smink eller någonstans att förvara lådor med sladdar från hårplattor, laddaren till din bärbara dator osv.

trendy bedroom with storage underneath

Bildkälla via Pinterest: dormify.com

Jag tror att de flesta av oss är skyldiga till att ha för många kläder. Vi kanske börjar college med att bara ta med oss det nödvändigaste, men det är säkert att du kommer att sluta med att köpa massor av nya kläder för studentfester och framtida arbetsintervjuer. Lösningen? Hopfällbara klädhängare. De här praktiska klädhängarna, som kan förvara flera föremål med hjälp av utrymmet på bara en klädhängare, kommer att vara en absolut höjdare. Lita på oss.

För skor, böcker, stora tröjor med mera är det viktigt att förvara dem under sängen. Välj plastlådor med utdragbara lådor (vissa har även hjul) så att du kan hålla dig organiserad och hålla föremålen utom synhåll när du inte använder dem. Varför inte välja en säng med höga ben där du kan placera förvaringslådor under?

Om du har många smycken ska du inte välja stora smyckeskrin som tar upp mycket utrymme. Välj i stället en stående smyckesförvaring som du kan ha på en fönsterbräda eller på en hylla.

Gör det personligt för dig

girl pinning up photo wall and fairy lights

Bildkälla via Pinterest: Tapestrygirls.com

När man är långt hemifrån är det naturligt att känna hemlängtan. Därför är det viktigt att ditt studentrum är personligt och påminner om familj och vänner. Efter en svår inlärningsdag eller under de dagar då du har problem med din rumskompis är personliga detaljer en bra uppmuntran.

Ett av de enklaste sätten att göra saker personliga är att använda fotografier av dina nära och kära. Oavsett om det är dina föräldrar, din bästa vän från dagis eller din söta, fluffiga hund är det viktigt att omge dig med dem du älskar även när de inte kan vara vid din sida. Så varför inte skapa en fotocollagevägg med hjälp av polaroidbilder? Välj avtagbar affischtejp som inte lämnar några skador på väggen och använd den för att fästa ditt eget fotocollage. Placera dina foton ovanför din säng eller på någon ledig vägg på din sida av rummet.

bedroom dorm with girl friends wallpaper

Muralmålning på bilden: Skapa din egen tapet

Om du vill gå ett steg längre, varför inte skapa din egen fototapet? Det är den perfekta idén för inredning av studentrum som får dig att känna dig som hemma. Välj självhäftande skal- och klistertapeter så att du kan ta bort dem utan att skada väggen när du väl behöver flytta ut.

Se till att allt är säkert

girl roommates lying on bed

När du bor långt hemifrån med människor du inte känner kan det ibland kännas lite skrämmande. Naturligtvis är det ofta så att rumskamrater blir dina närmaste vänner eller så känner du dem redan från gymnasiet, men ibland vill du se till att dina mest värdefulla föremål är säkra - bara för säkerhets skull. Framför allt tycker vi att säkerhet är en av de viktigaste sakerna i ett studentrum.

Om du gillar att bära med dig kontanter, har dyra smycken eller elektrisk utrustning kan du förvara allt säkert i en säkerhetsbox. Välj en låda som du kan gömma undan i en garderob eller under sängen. Du kan vara säker på att dina saker är säkra utan att förolämpa din rumskompis genom att oavsiktligt anklaga honom eller henne för att vara en tjuv!

Om du vill vara extra försiktig eller om du har en dyr bärbar dator är det en bra idé med ett lås för bärbar dator. Kontrollera först och främst om din bärbara dator har ett låsfönster - ofta fungerar lås bra med många T-bultkonfigurationer. För de bärbara datorer som inte har en låsuttag, välj ett lås som kan fästas på maskinen på annat sätt, till exempel med ett klistermärke.

Är du en Joey och delar inte med dig av mat? Då kan du förvara dina läckra godsaker och drycker säkert med ett kylskåp för studentrum. Välj ett som är tillräckligt stort för att rymma några flaskor och snacks, men inte för stort så att det dominerar rummet. Håll dig borta från hungriga rumskamrater... håll dig borta...

Idéer för sovsalar måste vara supermysiga

vintage jungle wallpaper in cosy bedroom

Muralmålning på bilden: Paradise Island Cranes

Det är sant. En av de viktigaste idéerna för studentrum är bekvämlighet. Eftersom det är i ditt studentrum du sover och tittar på Netflix, måste det vara superduper mysigt. Du vill trots allt inte vara paranoid för att du ska få något från den student som bodde där förra året. Du vill inte heller stå ut med en klumpig madrass och du vill absolut inte att allt ska lukta gammalt!

Om du vill skapa en mysig liten kudde är madrassen den viktigaste faktorn när det gäller komfort. Det är trots allt din säng OCH soffa. Om du värdesätter din sömn och är paranoid över hur din madrass är innan du kommer till college, ta med dig en egen från hemmet eller köp en ny. Om du använder den madrass som tillhandahålls av högskolan, köp ett skyddande överdrag eller till och med ett madrassöverdrag också! Nästa punkt är sängkläder. Vi rekommenderar starkt att du tar med dig ditt eget hemifrån eller köper nytt. Färska, rena lakan, ett täcke, ett täcke, filtar, kuddar och kuddfodral kommer verkligen att göra eller bryta komforten i ditt studentrum.

dorm bedroom ideas bedroom with pink chair

Muralmålning på bilden: Face Line Art Collage

När du väljer en skrivbordsstol ska du se till att du väljer en som är mycket bekväm. Du kommer att tillbringa mycket tid vid skrivbordet för att studera. Om du har utrymme, varför inte dela med dig av dina rumskamrater och köpa en supermysig loungestol att koppla av i? Det blir en bra plats att läsa i, surfa på Instagram eller för vännerna att sitta i när ni har filmkväll.

För att skapa en varm och behaglig atmosfär är belysningen viktig. Välj en bordslampa med låg effekt för de mysiga kvällarna när du läser din favoritroman eller tittar på den hetaste tv-serien. Du kan till och med hänga upp ljus på sänggaveln eller på hyllor för att öka komforten ytterligare.

Idéer för sovsalar som tar in naturliga element

plants dorm room ideas

Bildkälla via Pinterest: Det är en bra idé att ta fram en ny version av den här bilden från en källa: Dovecottage.com

Om du bor i ett studentrum i innerstaden och längtar efter livet på landsbygden är en av våra favoritidéer för studentrum att ta in naturliga element. En inredning som har en koppling till naturen kommer garanterat att minska trycket från studentlivet, förbättra det mentala välbefinnandet och är till och med känd för att sänka blodtrycket.

Det enklaste sättet att bjuda in naturen inomhus är att använda växter. Kaktusar i krukor eller gröna tropiska växter som monsteras, pärlsträngar och spindelväxter kommer att blomstra i ditt studentrum om du tar hand om dem. Inte bara vackra, utan vissa växter är kända för att rena luften - något du kommer att uppskatta morgonen efter en fest!

wooden desk, cotton macrame hanger in dorm room

Bildkälla via Pinterest: Donegood.co

Organisk inredning av hållbara material är en stor grej i inredningsvärlden och gör att ditt studentrum blir trendigt och en återspegling av naturen. Välj föremål som förvaringskorgar, en matta, ett skrivbord, en lampskärm, en stol med mera som är tillverkade av rotting, hampa, trä eller korg. Och inte att förglömma hängande förvaringsutrymmen i makramé gjorda av bomullstyg och trä - superpraktisk för att förvara brevpapper ovanför skrivbordet!

För dig som vill gå ett steg längre när det gäller idéer för rummen på universitetet, varför inte installera en naturvägg som går att skala och klistra? En fantastisk studentrumsidé för två, både du och din rumskamrat kan verkligen njuta av den. Naturväggkonst som placeras bredvid din säng kommer att skapa en lugn stämning på kvällen såväl som när du pluggar hårt. Från solbelysta skogar, lugna tropiska stränder, lugna sjöar och bryggor med mera kommer du och din rumskompis att bli avundsjuka av alla dina collegekompisar!

Är du redo att ta dig an högskolelivet med dessa idéer för studentrum? Låt oss veta hur det går för dig genom att lämna en kommentar nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €