4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Hvordan - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
pastel-geometric-wallpaper-in-living-room

17/10/2018   POSTET AV

3 Tips om styling geometrisk bakgrunn

Om du letar efter inspiration till geometriska tapeter behöver du inte leta längre, för du har kommit till rätt ställe. Geometriska tapeter är en kombination av invecklade mönster och former som t.ex. kvadrater, hexagoner och trianglar med kompletterande kontrasterande färger som omedelbart ger stil åt vilket rum som helst i ditt hem. Denna iögonfallande tapetdesign är inte bara trendig utan också en design som är tidlös. Den finns i en rad olika färger, både ljusa och diskreta, vilket innebär att du kan uttrycka din personlighet i din inredning. Oavsett om det är för sovrummet, vardagsrummet, matsalen, köket eller hallen, kommer geometriska mönster att se bra ut i alla rum.

Den sofistikerade men ändå slående stilen hos tapeter innebär att din vägg bokstavligen får liv och sticker ut. Geometriska mönster kan ge en modern touch till alla rum i ditt hem och du kan använda dem för att skapa en fräsch, modern look för en lyxig atmosfär.

En av de vackraste sakerna med den här typen av tapeter är hur de olika färgerna blandas med varandra och skapar en levande och attraktiv estetik som ger ett omedelbart intryck när du kommer in i rummet. Vi har detta fantastiska pastellfärgade sortiment av geometriska tapeter och det finns många sätt att använda dem i ditt hem för att göra ett uttalande.

Don't buy geometric wallpaper until you've read these three tips on styling it

Geometriska tapeter är ett utmärkt val för att skapa en framträdande fondvägg som en central punkt i rummet. Vissa människor täcker dock hela rummet med trycket. Allt beror på personliga preferenser och när det gäller att välja nya tapeter är det viktigt att du leker med några olika idéer. Att veta hur man ska styla geometriska tapeter kan vara väldigt skrämmande, men det behöver det inte vara.

Här är tre tips på hur du kan styla pastellgeometriska tapeter och hur de kan fungera i ditt hem...

Ett tidlöst utseende

geometric-wallpaper-in-home

Om du vill ha en chic och elegant inredning utan att överdriva rummet, välj en design med en enklare stil och mjukare färger.

Den här tapeten, "Polygon Pastel", har en nyans av den härliga pastellfärgen isglass och är kombinerad med former som har fina linjer som inte överväldigar rummet.

Eftersom den här tapeten är snygg och enkel jämfört med andra geometriska tapeter kan du använda djärvare färger i ditt rum.

Tapetens ljusa pastellfärg innebär att du kan styla rummet med mörkare blockfärgade möbler och accessoarer för att få färgkontrasten att verkligen framträda. Alternativt kan du hålla dig till ljusa, neutrala färger, det beror helt på vilken effekt du vill ha.

Det är viktigt att välja rätt möbler för att komplettera tapeterna för att uppnå en balanserad look.

Kontrasten mellan de minimalistiska formerna och de lekfulla färgerna i den här tapeten innebär att du kan utforma ett rum där färgerna blandas med ett invecklat mönster, vilket ger ett super elegant och snyggt resultat.

Ett vackert mönster

pink-pastel-geometric-wallpaper-in-lounge

Om du letar efter en tapet med traditionella geometriska former och fokus på mönster är en sådan här tapet perfekt.

De stora geometriska formerna i den här designen skulle göra den till en modern, kraftfull fondvägg.

De kontrasterande ljusa och mörka pastellfärgerna och mönstren gör att den här tapeten, Harmonic Waves, verkligen sticker ut och du kan se blomformer i hela mönstret. Detta ger dig ytterligare ett element att ta hänsyn till när du ska styla rummet.

När du har en sådan här tapet kan du välja att dekorera ditt rum genom att hålla dig till mönstret. I det här fallet kan du ha prydnadsföremål, kuddar eller bordsdukar med ett vackert blommönster.

En annan sak att tänka på när det gäller styling är hur många färger du vill använda. Ett enkelt sätt att uppnå en harmonisk look är att välja accessoarer i en eller två nyckelfärger från tapeten.

Du kan till exempel ta det rosa från den här tapeten och ha några rosa prydnadsföremål runt om i rummet och ha en grå matta och soffa.

Grått och rosa är en så attraktiv färgkombination och med en sådan här tapet kommer ditt rum att se ut som ett pastellfärgat underland.

Ett djärvt genomslag

bold-geometric-wallpaper-in-home-office

Den här tapeten heter "Subtle Tones", men den är allt annat än subtil. Denna tapet med 3D-effekt är perfekt för dig som vill lägga till flerdimensionella lager och texturer i ditt rum på ett sofistikerat men ändå supercoolt sätt.

Tapetens 3D-effekt ger rummet djup och ger ditt hem en unik touch. Den kan också fungera som en optisk illusion och skapa en känsla av ett större och rymligare rum.

Eftersom tapeten har mörkare pastellfärger kan du komplettera rummet med neutrala färger och trämöbler. En särskild sak att se till är att de färger du lägger till i rummet kompletterar den geometriska tapeten och inte konkurrerar med den. För den här tapeten väljer du färger som vitt, beige, grått och svart för att komplettera det kraftiga geometriska trycket. De neutrala möblerna gör att tapeten får stå i centrum och inte ser kaotisk ut.

En av de bästa sakerna med geometriska bakgrundsbilder är möjligheterna som den här visar. Förutom roliga mönster kan geometriska mönster också ge färg och djup åt ditt rum.

När du stylar geometriska tapeter är det viktigt att du har ett öppet sinne och en kreativ anda. Ha kul med att designa ditt nya rum och prova olika kombinationer för att se vad som fungerar bäst.

Om du vill veta mer om den här typen av tapeter och de olika mönster som finns, kan du läsa allt du behöver veta i den här geometriska inredningsinspirationen.

Att välja rätt geometriska tapeter beror på vilken typ av atmosfär du vill skapa i rummet. Oavsett om du vill ha en enkel stilren look eller något ljust och kreativt finns det gott om alternativ att välja mellan.

Kolla in hela vår samling av geometriska tapeter för att se fler fantastiska mönster, fascinerande mönster och massor av färger.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Jessica

18/01/2019

What a stunning idea! Just love this concept. Loads of mix-and-match combinations can be achieved with furniture, drapes, and accessories. A bit of a retro effect - I adore retro. And I am going to try it soon!

Nicole @ Wallsauce

18/01/2019

That's wonderful to hear, Jessica! We're so pleased to that you love this concept :D

Verónica

26/05/2020

Hi i would like to buy wallpaper. How is the process? Thanks

Amy @ Wallsauce

26/05/2020

Hi Veronica! :) To buy our murals, simply click on the design you like and on the right of the screen you will be asked to enter your wall's dimensions and select which wallpaper material you would like. You will also be asked to crop the part of the image you'd like on the wall and then you will proceed to checkout. If you need any more information on the process of getting one of our murals, visit this page www.wallsauce.com/how-it-works/how-to-order

Bobbi Crosby

26/07/2021

Where do I purchase this?

Amy @ Wallsauce

28/07/2021

Hello Bobbi! Which design is it that you like? Please contact info@wallsauce.com if you require any more help. :)

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €