4.9 / 5.0

Skræddersyet tapet vægmalerier

Hurtig GRATIS levering*

Interviews - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrendsHvordanRigtige hjemEkspertrådInterviewsAndet
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
three images of Julia drawing, her in her garden and one of her designs

29/10/2020   SENDT AF

En samtale med... Julia Fonnereau

Lige siden barndommen har Julia Fonnereau haft en kreativ og kunstnerisk sjæl. Senere fortsatte hun sin kærlighed til kunsten ved at blive kunstlærer og videregive sin passion og sine færdigheder til alle sine elever.

Ved at tilegne sig viden gennem sin lærerkarriere, tage forskellige designkurser og udnytte sine naturlige talenter er Julia nu en succesfuld mønsterdesigner og dette års vinder af Wallsauce Designer Wallpaper Competition!

I dette eksklusive interview får vi mere at vide om Julia: kunstneren, der elsker at tegne i haven med sin hund Fifi ved sin side...

Hvordan kom du i gang med kunst og design?

orange leaf wallpaper in safari lounge

Maleri på billedet: Zen Leafage Rust

"Jeg har altid været den kreative i familien. Jeg tilbragte det meste af min barndom med hovedet i skyerne og drømte. Det har altid været naturligt for mig at tegne, og i begyndelsen var det mest mig, der illustrerede min fantasi!

Min far siger, at mit talent er arvet fra en række kunstnere i vores forfædre - en fjern slægtning skulle angiveligt have sponsoreret en ung Thomas Gainsborough, men jeg er ikke så sikker...

Min kunstlærer i skolen var en hård hund, og selv om han aktivt modarbejdede kreativitet, hvilket var hårdt for drømmeren i mig, er de observationstegninger og kompositioner, som han lærte mig, blevet hængende i mig den dag i dag."

Hvad inspirerer dit arbejde?

blue and white koi fish wallpaper in minimalist bathroom

Maleri på billedet: Blue Koi

"Det er et meget svært spørgsmål at svare på, for der er så mange ting, der inspirerer mig. Jeg kan lægge mærke til en blomst, som jeg gerne vil tegne, og så tegner jeg en have omkring den. Eller jeg kan støde på dyr eller genstande på mine rejser, som jeg virkelig har lyst til at arbejde ind i et mønster. Nogle gange inspireres jeg af gamle tegninger fra skitsebøger eller af fotografier eller endda af tv-programmer. Jeg har engang lavet et mønster baseret på noget, jeg havde set i Antiques Road Show!

Jeg er opmærksom på trends, og jeg kan ikke sige, at de ikke påvirker mig, men jeg er mere tilbøjelig til at se på trends, der passer til emner, som jeg alligevel ville blive inspireret af..."

Hvad er din kreative proces?

artist's hand drawing a floral pattern on an iPad

Julia tegner et blomstermønster på sin iPad

"En idé starter som regel som en klods - i en skitsebog, hvis jeg er heldig, men oftest i min dagbog, notesblok eller et andet stykke papir, som jeg er i nærheden af på det pågældende tidspunkt... Derefter samler jeg måske en collage/moodboard med idéer, hvor jeg samler ressourcer fra mine skitsebøger, store arkiver af mine egne fotografier og mine bøger.

Derefter begynder jeg at tegne motiver. Jeg plejede at male med gouache og derefter omhyggeligt spore mine malerier i hånden for at forenkle dem, men nu tegner jeg oftest direkte på iPad'en - det går hurtigere! Jeg bruger Adobe Draw, jeg elsker enkelheden. Mine designs er komplekse, og jeg ønsker, at elementerne skal være enkle. Min stil med at male i farveblokke egner sig perfekt til at arbejde i vektorer. Indimellem tilføjer jeg tekstur og eksperimenterer med andre processer, men for det meste bruger jeg bare én pensel i Adobe Draw ...

Når jeg har tegnet, åbner jeg mine tegninger i PicCollage på min iPad og leger med komposition og skala, inden jeg sender dem til Illustrator for at arbejde på det endelige mønster."

Hvad er dit yndlingsdesign fra din samling af vægmalerier?

blue and white willow tree oriental pattern in blue and grey modern lounge

Maleri på billedet: Dynasty Nanas Garden

"Jeg har elsket at arbejde på denne kollektion. Ideerne har været i mit hoved i meget lang tid, og det historiske tema var den perfekte undskyldning for at få dem frem.

Selv om jeg er vild med Dynasty Fishes and Dishes, er min favorit Nana's Garden. Nana er min mor, og mine 3 børn har tilbragt mange glade timer med at jage rundt i hendes have med det store piletræ. Det var først for nylig, da jeg boede hos mor under Lockdown, at det gik op for mig, at hendes have faktisk indeholder mange af de elementer, der traditionelt findes i et pilemønster.

At lære mine elever historien om pilemønstret og få dem til at skabe deres egne designs har altid været en af mine yndlingstimer.

Min mor har en bro over en bæk, frugttræer, en blomsterdækket pergola, et springvand, et hegn, en sti, nogle kærlighedsfugle (jeg har tegnet mejser, da de tilsyneladende er den mest udbredte fugl i haven) og naturligvis et piletræ.

Jeg begyndte at tegne elementerne og skabte mit moderne twist på et traditionelt design. Min mor er også en stor fan af blåt og hvidt porcelæn - faktisk alt i blå og hvidt, så jeg håber, at jeg kan overtale hende til at få et af hendes værelser indrettet snart!"

Hvordan føles det at have din kunst som et vægmaleri?

orange koi fish and oriental plates on blue background wallpaper in stylish lounge

Maleri på billedet: Dynasty Fishes and Dishes

"Dette er noget, som har været en drøm for mig i meget lang tid, så at sige, at jeg er stolt, er en underdrivelse! Jeg håber, at jeg kommer til at se nogle af de steder, hvor den bliver brugt. Nogen sagde, at min Fishes and Dishes ville se fantastisk ud i en 'finurlig europæisk café' - den idé er jeg vild med!"

Er der nogle bestemte designere, der påvirker dit arbejde?

orange and white leaf wallpaper with wood and wicker dining table and chairs

Maleri på billedet: Zen Leafage Calm

"Hvor skal jeg begynde med dette spørgsmål? Ja, der er mange. En arv fra undervisningen er en stor viden om kunstnere og designere fra mange tider og kulturer. Jeg har et stort bibliotek af bøger, som jeg elsker at referere til. Som du kan se på mit arbejde, er jeg tilbøjelig til at undersøge tidligere tider for at finde inspiration.

Hvis jeg skulle nævne nogle navne, ville jeg sige William Morris (jeg elskede at finde ud af hans komplekse mønstre og forsøge at genskabe dem), Anton Seder og William de Morgan, men der er så mange flere.

Jeg har også stor beundring for mange af de nuværende designere, især Matthew Williamson, Kaffe Fassett og Philip Jacobs. Jeg var til en Kaffe Fassett-udstilling på Fashion and Textile Museum i Bermondsey for et par år siden og forelskede mig i hans malerier af blomster og blå og hvide krukker. Jeg ser nok på disse designere, da de også får indflydelse fra historiske referencer."

Hvor kommer den vintage og orientalske indflydelse i dine designs fra?

blue and white oriental pots on orange background wallpaper in trendy lounge

Maleri på billedet: China Garden

"Jeg tror, at jeg må sige, at det kom gennem undervisning. Jeg husker med glæde projekter for vores GCSE-elever med temaer som 'Kulturer' og 'Pynt, dekorér, udsmykning'. Jeg fandt ud af, at mens jeg søgte inspiration til mine elever, lærte jeg også selv meget og berigede min viden om den dekorative kunsts historie.

William Morris og mange vestlige kunstnere og designere blev fascineret af østlig kunst og processer i det 19. århundrede. Deres påvirkninger førte mig til vidunderlige indiske tekstiler, kinesisk porcelæn og japanske træsnit, som har haft en dybtgående indflydelse på mit designarbejde."

Hvad er dit råd til en person, der ønsker en karriere inden for mønsterdesign?

female artist sat in English garden drawing with her small dog sat next to her

Julia tegner i haven med sin hund Fifi

"Min rejse som mønsterdesigner er stadig relativt ny. Men jeg har lært så meget på kort tid. Mit råd er at sætte sig et hovedmål, men at dele vejen dertil op i mindre, opnåelige trin. Hvis du er kreativ som mig, har du sikkert tusind idéer på én gang, og det kan være overvældende. Opdel det, tag dig god tid og lær alt det, du kan.

Jeg vil også anbefale, at du søger at deltage i fællesskaber med ligesindede, som vil være støttende og inspirerende.

Enhver investering, som du foretager, vil helt sikkert være det værd. Jeg skylder Bonnie Christine en stor tak for hendes Immersion Course, som hjalp mig med at besejre bjerget Adobe Illustrator for mindre end 2 år siden. Jeg er også evigt taknemmelig over for det vidunderlige Make it in Design-team for deres kurser, som virkelig har hjulpet mig til at udvikle og forbedre mig som designer, og for deres Live Hub, som har givet mig så mange muligheder for at få mit arbejde ud i verden."

Er Julia ikke en stor inspiration? Uanset om du stræber efter at blive mønsterdesigner eller blot sætter pris på smukke kunstværker i dit hjem, så bringer Julias naturlige og orientalske designs glæde til os alle. Vil du gerne se hele hendes udvalg af tapetdesigns? Du skal blot besøge Julia Fonnereaus kollektion her.

Del dette opslag

Efterlad et Svar

   Tilmeld mig for at modtage inspiration til min postkasse. Se vores Fortrolighedspolitik

Få nyheder!

Bliv på forkant med spillet med de nyeste trends og inspiration direkte til din indbakke.

Seneste sociale

Instagram

Select Your Currency

Australien $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spanien €
Finland €
Sverige Kr
Frankrig €
UAE $
Tyskland €
Storbritannien £
Italien €
Forenede Stater $
Holland €