4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Intervjuer - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
colourful abstract flower wallpaper in stylish office room

12/12/2016   POSTET AV

En samtale med... Shandra

Ett stort välkomnande till Shandra Smith

Den kanadensiska konstnären, yt- och mönsterdesignern Shandra Smith är känd för sina livfulla, abstrakta mönster. Hennes samarbeten med interiör-, hotell- och modebranschen är väl mottagna och nu har vi det stora privilegiet att få förvandla hennes vackert djärva mönster till fantastiska väggmålningar.

Shandra bor i den bergiga Okanagan Valley i British Columbia och delar sitt hem med sin man och två små barn.

"Mitt favoritrum är vårt vardagsrum. Vi hjälpte till att bygga vårt timmerhus 2002, och vi har 22 fot högt i tak i husets största vardagsrum. Det är ett rum med öppen planlösning som öppnar sig mot matplatsen och köket. Det är ganska färgglatt och lite udda."

Shandra fortsatte: "Att se en av mina väggmålningar i någons hem skulle betyda mycket! Ett lokalt hotell i Kelowna, Kanada (Hotel Zed) gjorde en omfattande renovering och hade tre av mina väggmålningar från Wallsauce. Det kändes fantastiskt att gå in och se dem ta upp hela väggen! Det var första gången jag såg Wallsauces produkt på nära håll och jag blev verkligen imponerad av tryckkvaliteten och färgerna."

Shandra Smiths karriär

Shandra är främst självlärd och gav oss en inblick i sin karriär hittills: "När jag blev mamma för 12 år sedan använde jag konsten som en flykt från den monotona vardagen som hemmamamma, och jag använde också kreativiteten som ett sätt att hantera vissa svårigheter i mitt liv.Så egentligen är konstskapande terapeutiskt för mig (billigare än att gå till en psykiater!)" skämtar Shandra. "2009 började jag med att få dessa mönster tryckta på väggkonst, och jag deltog i några grupputställningar, sedan i en separatutställning. Runt 2014 började jag licensiera mina mönster på olika saker - som skor, lampskärmar och andra roliga saker."

Vi frågade Shandra om hennes influenser: "Jag älskar verkligen amerikanska Rex Rays verk - formerna, färgerna och djupet i dem är fängslande. Tyvärr dog han 2015, och bara några månader tidigare såg jag hans originalverk på ett galleri i San Francisco - det var en stor upplevelse för mig.Jag skickade ett meddelande till honom om hur mycket jag gillade det - och blev glad när jag fick ett "tummen upp"-tecken tillbaka från honom! Jag påverkas också av konst från de kanadensiska ursprungsbefolkningen, mexikansk folkkonst och färgglada textilier från hela världen."

Rex_Ray_artwork

Rex Rays konstverk

Dessa influenser återspeglas särskilt i hennes kollektion av väggmålningar "Tribal". Shandra kommenterade: "Jag experimenterade med att skapa mönster från några befintliga verk som jag hade. Och resultatet av några av dem såg ut som stamkonst för mig. Jag är inte säker på vilken stam det var - jag antar att det var en stam som var funkig, färgglad och eklektisk?!"

Shandra-Smith-Tribal-Mural

Muralmålning "Tribal 1" av Shandra Smith

Vi frågade Shandra om hennes favoritmålningar från de 27 väggmålningarna och hon svarade: "Jag tror att det måste vara 'Fooling Around' eller 'Shades of Blue & Green'.'Fooling Around' har en lekfull kvalitet och jag älskar den mångfärgade aspekten av den. 'Shades of Blue & Green' har en hypnotisk kvalitet och jag skulle kunna stirra på den i evigheter - och gå vilse i den!"

Fooling_Around

Muralmålning "Fooling Around" av Shandra Smith

Shades_of_Blue_and_Green

Muralmålning "Shades of Blue and Green" av Shandra Smith

Se Shandra Smiths samling av livfulla väggmålningar och förbered dig på att bli fascinerad. Du får gärna kommentera dina åsikter om ditt favorittryck nedan.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €