4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Intervjuer - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
quirky-castle

19/03/2018   POSTET AV

En samtale med... Danny Flynn

Med en livslang interesse for sci-fi og fantasy vil Danny Flynns nye kolleksjon av tapeter uten tvil ta ethvert rom til en annen dimensjon. I dette eksklusive intervjuet ser vi nærmere på Dannys lidenskap og inspirasjonskilder, og vi får til og med vite hvordan han skaper slike mesterverk. Han har også vært så snill å dele noen visdomsord med alle ambisiøse illustratører der ute. Les videre for å møte kunstneren bak noen av Wallsauses mest spennende veggmalerier.

Veggmaleri:'Quirky Castle' av Danny Flynn

Når oppdaget du at du hadde fordypet deg i å lage science fiction- og fantasyillustrasjoner?

Så langt tilbake jeg kan huske, har jeg alltid vært interessert i science fiction og fantasy. Som barn husker jeg godt at jeg så Lost in Space, Stingray og Thunderbirds på TV og gjorde mitt beste for å tegne figurene. Jeg husker til og med den første filmen jeg så på kino, "Dr Who and The Daleks", i strålende technicolor, med Peter Cushing som doktoren.

På den tiden fantes det også et fantastisk ukemagasin som het TV21, som holdt oss informert om alle de siste sci-fi-nyhetene.

Samtidig var jeg også fascinert av naturhistorie og tegnet stadig vekk skapningene som var fanget på sidene i de mange naturbøkene mine. Som ung tenåring var jeg stamkunde hos WH Smiths i Scunthorpe, byen der jeg ble født, og kjøpte bøker utelukkende på grunn av de fantastiske omslagene. Jeg husker romaner av Arthur C. Clarke, Isaac Asimov, Robert Heinlein og spesielt en samling noveller av Larry Niven med tittelen "Neutron Star", før jeg gikk over til fantasyromaner av den produktive forfatteren Michael Moorcock; historier om Dorian Hawkmoon, Elric of Melniboné og Prince Corum of the Scarlet Robe, den siste av Vadhagh!

Det sier seg selv at naturtegningene mine begynte å endre seg noe; skapningene mine fikk et mer eksotisk og utenomjordisk utseende, med ekstra ben, armer og øyne... men det gjorde meg ingenting. Nå visste jeg hva jeg ville gjøre når jeg ble stor og gikk ut av skolen (jeg gikk ut av skolen, men som kunstnere blir vi nok aldri helt voksne).

Merkelig nok, og frustrerende nok, gjorde jeg veldig lite science fiction- og fantasy-kunst mens jeg gikk på college. Det var få muligheter til å gjøre det jeg virkelig ønsket å gjøre ... ikke før det siste året, til slutt.

Hvor kommer inspirasjonen din fra?

Inspirasjon kan komme hvor som helst. En klynge skjell jeg finner på stranden, kan for eksempel gi meg ideen til et stort romskip. En inntørket soppklump kan godt danne grunnlaget for en liksom-romvesenby.

Når jeg blir bedt om å illustrere omslaget til en roman, lar jeg meg i stor grad lede av bildene i forfatterens ord og historien. Det ser aldri ut til å være mangel på ideer, noe som utvilsomt skyldes de mange tusen timene med science fiction- og fantasyfilmer jeg har sett opp gjennom årene, samt alle bøkene jeg har lest.

Kan du fortelle litt om hvordan du skaper kunstverkene dine?

Alle malerier begynner med de enkleste kruseduller, vanligvis i en skissebok. Hvis det går bra, legger jeg til flere detaljer og farger. Disse "skissene" fungerer som en rettesnor når jeg skal produsere maleriet. Jeg pleier å male de fleste av maleriene mine på en glatt tavle. Den beste heter CS10, men den produseres ikke lenger. Den glatte overflaten inneholder kaolin, og den er perfekt til å legge skyer i lag først, med min trofaste Iwata airbrush.

Når jeg har skissert det planlagte maleriet med blyant, kan det morsomme begynne med fargene. Da jobber jeg fra bakgrunn til forgrunn med akryl, både maling og blekk. De siste årene har jeg imidlertid satt meg inn i digital illustrasjon - en livslang læringskurve, tror jeg. Selv om Photoshop kan gi fantastiske resultater, er kunsten for oss kunstnere å beholde våre individuelle særtrekk, ellers risikerer vi alle å lage kunst som ser likedan ut.

deep-range

Veggmaleri:"Deep Range" av Danny Flynn

Har du noen kunstneriske forbilder?

Jeg er inspirert av så mange kunstnere. Jeg kunne ramse opp hundrevis av dem.

I midten av tenårene ble jeg introdusert for kunsten til surrealistene Dali og Magritte, og jeg ble en fan av den amerikanske kunstneren og lysmesteren Maxfield Parrish. Jeg var (og er fortsatt) en stor fan av progressiv rock og forgudet Roger Deans og Rodney Matthews' albumomslagsmalerier.

Jeg bør også nevne betydningen av musikk. Jeg elsker å lytte til den abstrakte og eteriske musikken til noen av pionerene innen elektronisk musikk, særlig Tangerine Dream og Vangelis. På en eller annen måte klarer musikkomposisjonene deres på magisk vis å forflytte lytteren til eksotiske og mystiske verdener, med vakre og stemningsfulle landskap som hele tiden utfolder seg ... ideelt som bakgrunnslydbilde for å hjelpe på konsentrasjonen når man jobber.

På midten og slutten av 1970-tallet begynte forlaget Paper Tiger å gi ut kompendier av science fiction- og fantasy-kunstnere; mine favoritter var Jim Burns, Chris Moore, Peter A. Jones og Patrick Woodroffe ... og i 1994 fikk jeg også utgitt en bok med maleriene mine, "Only Visiting This Planet". Det var som å være fan av Man Utd og så bli spurt om å spille for dem.

Hva har vært høydepunktet i karrieren din så langt?

Nå er jeg kommet dit jeg er nå, etter å ha skapt min egen I P (Intellectual Property) - et enormt prosjekt som heter MoonAliens. Jeg har brukt mer enn ti år på å vekke månen til live. Dypt inne i månen finnes det en frodig, hemmelig "verden", befolket med over 200 originale, sprø romvesenfigurer. I tillegg til kunsten har jeg også komponert mye musikk. Jeg har skrevet en serie barneromaner som jeg tar med meg til bokmessen i London rett over påske i håp om å tiltrekke meg et stort forlag.

jowtie-jungle-moon-aliens

Veggmaleri: 'Jowtie Jungle MoonAliens' av Danny Flynn

Det var forfatter Arthur C. Clarke og astronomen Patrick Moore som oppmuntret meg til å forfølge denne drømmen. Jeg var så heldig å få illustrere omslaget til noen av Sir Arthur C. Clarkes romaner og fikk sjansen til å møte ham personlig på Minehead Space Festivals i Somerset, der Arthur C. Clarke ble født.

Hvordan vil du beskrive kolleksjonen din med tre ord?

Overjordisk, atmosfærisk og drømmeaktig.

Hvor ser du for deg at veggmaleriene blir installert?

Jeg ville elske å se noen av veggmaleriene mine i hotellobbyer eller på populære restauranter, men jeg ville føle meg like privilegert om jeg fikk høre at de hang hjemme hos folk, spesielt på barnerommene.

unicorn-bridge

Veggmaleri: "Unicorn Bridge" av Danny Flynn

Hva ville det bety for deg å se illustrasjonene dine være til stolthet i noens hjem eller på deres arbeidsplass?

Jeg ville blitt utrolig smigret og ydmyk. Det er en stor ære at noen velger et maleri av meg til å pryde veggen sin. Som de fleste kunstnere legger vi ned mye tid, omtanke og omsorg i å skape kunstverkene våre. Det ville derfor gjøre meg utrolig stolt hver gang noen valgte et av mine malerier til veggen.

Hva er din favoritt fra tapetkolleksjonen din?

Vanskelig å si, men jeg velger "Red Jungle", siden det er det nyeste maleriet mitt, men jeg er likevel fornøyd med "Quirky Castle".

red-jungle

Veggmaleri: "Red Jungle" av Danny Flynn

Har du noen tips til noen som studerer illustrasjon eller grafisk design?

Mal det du først og fremst liker, og tro på det du holder på med. Det viktigste av alt er at du fortsetter, uansett hva som skjer. La aldri noen prøve å overtale deg til å la være å følge lidenskapen din hvis du virkelig ønsker å satse på kunst som karriere. Gjør det til en vane å fylle ut skissebøker, spesielt hvis du har planer om å studere kunst. Se også på arbeidene til andre kunstnere, for det er mye å lære av å observere hvordan andre kunstnere arbeider. Ta en titt på noen av de utmerkede veiledningene som finnes på Youtube. Og viktigst av alt - bruk alltid de beste kunstmaterialene du har råd til. Hvis du ikke gjør det, vil det gå ut over arbeidet ditt.

Når studiene er over, kommer pausene, men du må være tålmodig og utholdende, for det er ikke sikkert at du får fast arbeid med en gang. Når du først er i gang, kan du glede deg over å være kreativ ... men vær forberedt på "stille perioder". Ja, arbeidsmengden kan avta, det er en konstant prosess der man hele tiden må markedsføre seg selv.

Et visittkort er viktig, men så snart du har mulighet til det, bør du vurdere å bygge opp en nettside for arbeidet ditt - ikke alle verkene dine, bare de beste. Det finnes mange rimelige "bygg-selv"-selskaper der ute. De fleste av dem tilbyr en gratis prøveperiode, så benytt deg av dem og prøv deg frem med malene; en av dem vil nok passe for deg.

Kunstneryrket er hardt arbeid, men det er også svært givende ... og morsomt. Mange vil si at kunst er et yrke preget av konkurranse. Det er det også.

Heldigvis - hvis du er forberedt på å holde fokus og legge ned mange timer, er det nok arbeid der ute for alle oss kunstnere ... lykke til!

En stor takk til Danny for at han ga oss et innblikk i sin karriere. Hvis du er ivrig etter å lære mer, kan du besøke Danny Flynns eksklusive samling av tapeter.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spania €
Finland €
Sverige Kr
Frankrike €
UAE $
Tyskland €
Storbritannia £
Italia €
Forente Stater $
Nederland €