4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Intervjuer - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
Pastime-at-the-River-Kevin-Walsh

24/02/2017   POSTET AV

En samtale med... Kevin Walsh

Vi träffade Kevin Walsh för att prata om hans samarbete med Wallsauce.com

Kevin Walsh, som är född i Yorkshire, kanske hade en utmanande start på sin karriär, men hans konst har sedan dess funnits med på Harrods julkaksburkar och kort samt licenser med andra kända namn över hela världen.

.

Vad har påverkat din unika stil?

"Jag arbetar traditionellt med olja och uppskattar verkligen kompositionerna och färdigheterna hos konstnärer från den viktorianska perioden. Jag gillar också konstnärer som kör klassiska bilar som Roy Nockolds och Terrance Cuneo som kunde måla vad som helst. Han kunde måla några av de svåraste ämnena med framgång."

Vilket är ditt favoritplagg från vår kollektion och varför?

"Ett av mina favoritstycken är VE Day Celebration. Det finns ungefär fyrtio personer på den. Det är en ganska stor målning som tog mig över två månader att göra. Det har varit ett av mina mest framgångsrika verk."

VE-Day-Celebration-Kevin-Walsh

Muralmålning "VE Day Celebration" av Kevin Walsh

Vilka är dina influenser i livet?

"Mina föräldrar, som alltid uppmuntrade min konst från tidig ålder. Jag brukade gilla riddare i rustning, soldater som man kunde köpa på Woolworths. Jag tillbringade timmar med att rita och färglägga arméer av dem.

Så småningom fick jag tillåtelse att använda vårt bästa rum som studio. Det var en stor uppoffring från deras sida eftersom vi bara hade två nedre våningar när vi växte upp. Det var också min fru Sharon som har stöttat mig under svåra tider i början av min karriär när jag bestämde mig för att bli konstnär på heltid."

Var kan du tänka dig att väggmålningarna ska installeras? Finns det någon särskild som du tycker hör hemma i ett särskilt rum?

"En stor del av mitt arbete handlar om mitt intresse för klassiska bilar och andra transportmedel, så jag kan tänka mig att de passar in i ett arbetsrum eller ett hobbyrum."

Flying-scotsman-at-kings-cross_-Kevin-Walsh

Kevin Walshs väggmålning "Flying Scotsman at Kings Cross" (Flygande skotten vid Kings Cross)

Vilket är ditt favoritrum i hemmet och varför?

"Jag måste säga min studio. Det är där jag tillbringar den mesta tiden och där jag flyr. Jag har berg av böcker, foton och bilder som inspirerar mig. Jag har också lådor med referenser från olika perioder som det har tagit mig flera år att samla ihop."

Hur skulle du beskriva din resa till att bli en så framgångsrik artist?

"Hårt arbete och uthållighet! Jag har alltid arbetat med utgångspunkten att producera det bästa jag kunde göra. Jag spenderade många timmar på en målning när den ekonomiska belöningen inte var så stor. På lång sikt lönade det sig."

Balloons-over-Bristol

"Ballonger över Bristol" av Kevin Walsh

Besök hela samlingen av Kevin Walshs väggmålningar och dela med dig av dina favoriter i kommentarsfältet nedan.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €