4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Ekspertråd - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
simple loft conversion bedroom to begin loft conversion mistakes

09/09/2021   POSTET AV

Verste Loft konvertering feil du kan gjøre

Så du funderar på att göra din egen vindskonvertering? Bra för dig! Vindskonverteringar är en sådan tillgång för en fastighet. Du får inte bara en helt ny nivå på ditt hem, utan du kan också garanterat lägga till en hel del värde till din fastighet också!

Men naturligtvis är det skrämmande att komma igång med en vindsutbyggnad. Det finns många steg att ta innan du kan njuta av ditt nya utrymme. Från att se till att du har bygglov och att området är säkert, till att känna till din budget och att inte göra grannarna upprörda, vill du se till att du har koll på detta enorma projekt. För att undvika misstag till varje pris ska du använda den här artikeln och våra expertråd som en guide till vad du INTE ska göra...

Bygg om din vind (även om det inte är möjligt).

trendy attic living area

Innan du blir upphetsad bör du ta reda på om din fastighet fysiskt kan ta emot en vindskonvertering. Du skulle bli förvånad över hur många gånger folk har betalat för hjälp och material innan de faktiskt fått en expert att ta en titt! Andra DelMonico, Lead Interior Designer på Trendey, berättar mer.

"Det största misstaget som husägare gör är att de glömmer bort att kontrollera om det ens är möjligt att bygga om ett loft. Utan att ta hänsyn till slutresultatets användbarhet kan man lätt få ett opraktiskt eller till och med oanvändbart loft. Kontrollera undersidan av ditt tak för att bekräfta dess grundläggande konstruktion för att avgöra kompatibiliteten. Titta på takets totala höjd för att beräkna takhöjd."

Du känner inte till din budget

vintage jungle mural in attic bathroom

Muralmålning på bilden: Botanical Beauty tapet installerad av kunden Judith

Innan du påbörjar en gör-det-själv-uppgift bör du alltid titta på din budget. Detsamma gäller om du vill bygga ut vinden. Den genomsnittliga kostnaden för en vindsutbyggnad påverkas av storleken och typen av utbyggnad du väljer. Baserat på ett 30 m2 stort vindsutrymme i Storbritannien kommer en Velux-utbyggnad på vinden att variera mellan 22 500 och 30 000 pund. Om du letar efter en skalad vindsutbyggnad skulle priset skilja sig mellan 22 500 och 37 500 pund.

Om du vill veta vad priserna är i ditt område kan du kontakta ett antal rekommenderade experter på vindsutbyggnad för att få olika offerter. Kom ihåg att ett högt pris inte alltid innebär god kvalitet. Läs deras recensioner noga och utvärdera sedan kostnaderna i efterhand med ett realistiskt tänk.

Få inte byggnadstillstånd

dining room in loft conversion

Detta är ett av de värsta misstagen som du kan göra vid ombyggnad av loftet. Om du inte har bygglov är det ingen idé att leta vidare. Byggplaneringstillstånd varierar beroende på vilket område eller land du bor i. Undersök noga eller kontakta ditt lokala råd för att se hur och vem du behöver tala med så att du kan börja processen på ett klokt sätt. Du kanske upptäcker att du inte behöver något bygglov, men det är alltid viktigt att ta reda på det först.

Adam Wood, medgrundare av Revenue Geeks, belyser de många faktorer som kan hindra dig från att bygga om ditt loft.

"Du kan behöva ansöka om planeringstillstånd om loftet inte överensstämmer med de tillåtna utvecklingsrättigheterna. Det har en inverkan på grannfastigheterna. Överskuggning och brist på ljus är två vanliga potentiella svårigheter som ofta kan orsaka problem för dina grannar. Utformningen är billig och oprofessionell. Den strider mot både lokal och nationell politik. Om du bor i ett bevarandeområde, i en kulturminnesmärkt byggnad eller om du just har omvandlat ditt hus till lägenheter måste du lämna in en särskild ansökan."

Gör det själv

glamorous bedroom in loft conversion room

Muralmålning på bilden: Det är en politisk världskarta installerad av R Graham & Family Home Improvements.

Om du inte är en professionell expert på vindskonvertering ska du inte försöka göra det själv! Ofta känner inte ens en vanlig byggare till alla detaljer om hur man bygger om en vind, så se till att du hittar en expert som kan hjälpa dig. Många företag erbjuder kit för vindskonvertering som kan få dig igång, men de rekommenderar ändå starkt att du hittar en specialist som hjälper dig med projektet.

Om du vill hitta en pålitlig expert kan du leta efter recensioner på nätet. Ta en titt direkt på entreprenörens webbplats och gå sedan till webbplatser med recensioner som Trustpilot, MyBuilder och plattformar i sociala medier som Facebook.

Glöm att du har grannar

boho bedroom in attic

Bildkälla: Eengoedverhaal.nu via Pinterest

Om du vill ha ett enkelt liv ska du inte störa grannarna. Vem annars ställer ju ut din soptunna när du är på semester? Om du glömmer att berätta för dem att du börjar bygga om ditt loft kommer du säkert att hamna i onåd! Inte bara det, utan de har ofta makten att hindra dig från att påbörja hela projektet överhuvudtaget!

Det är ännu viktigare att kommunicera med grannarna om du bor i ett parhus eller radhus. Håll dem informerade och informera dem om hela planen. Ju mer de vet, desto mindre tvivel och oro kommer de troligen att ha. Om ni delar en partivägg (väggen mellan dig och din granne) måste ni underteckna ett giltigt partivägsavtal innan ni kan börja arbeta.

Välj en olämplig trappa

staircase going up to loft extension

Bildkälla: Det är en av de bästa bilderna som finns i den här bilden: Homebuilding.co.uk via Pinterest

Du kanske inte direkt tänkte på det när du tänkte på en vindskonvertering, men trapporna är en viktig sak. För det första kan du inte ha ett användbart vindsutrymme utan dem om du inte nöjer dig med utdragbara stegar. Låt oss vara ärliga, stegar kommer inte att räcka till om du vill ha den snygga vindsutrymme som vi föreställer oss. Inte bara detta, utan fel uppsättning trappor för loftkonvertering kan inte bara se illa ut utan också få utrymmet att se litet ut och vara farligt. Och bara för att bekräfta vikten av att välja rätt trappor ännu mer hade många av våra experter också mycket att säga i ämnet.

"Om trapporna placeras på fel ställe kan du allvarligt minska golvytan på den nedre våningen. Det kan också få loftet att kännas trångt. Om du redan har trappor kan det vara smart att placera trapporna på samma ställe." - Andra DelMonico (Lead Interior Designer på Trendy).

Ett sätt att undvika slöseri med utrymme är att titta på din nuvarande trappa och se om du kan kombinera din trappa med den. Jen Stark, grundare av Happy DIY Home, ger oss ofta fantastiska inredningsråd. Hon förklarar hur det kan vara en bra idé att låta gamla och nya trappor flyta samman.

beach wall mural on attic stairs

Muralmålning på bilden: Strandtapet från vårt utökade sortiment installerad av Linda Anderson

"Att placera trappan på fel ställe är ett misstag som kan påverka hur mycket utrymme du har i huset eftersom det påverkar både det nedre golvet och loftet. Du kan till och med få ett hus som känns mer trångt. Det är en bra idé att försöka placera trappan där resten av trapporna är i huset för att göra det enkelt och okomplicerat."

Förutom att utrymmet kan kännas trångt, måste du se till att du uppfyller alla regler och håller saker och ting säkra. Anton Giuroiu, arkitekt och medgrundare av Homesthetics.net och MKR.S berättar mer.

"Som arkitekt ser jag det vanligaste misstaget vid ombyggnad av vindar som en olämplig trappa. Vissa personer använder sig av en spiraltrappa utan att veta att den inte är säker för hushåll med små barn. Proportionerna och inriktningen på en anständig trappa bör vara proportionerliga och inriktade för den som ska använda utrymmet."

har dålig belysning och dålig ventilation

light and bright attic twin bedroom

Bildkälla: Det är en av de bästa bilderna som finns på nätet.

Vi tycker att det skulle vara löjligt om någon verkligen följde detta tips, men vi tyckte att det var viktigt att göra en poäng! Det kanske är uppenbart att säga, men att se till att du har ett utmärkt naturligt ljus på din vindsförlängning är nyckeln om du vill att det ska vara ett beboeligt utrymme. Människor behöver naturligt ljus för att må bra! Inte bara detta, utan om du upptäcker att ditt rum för vindsutbyggnad är ganska litet kommer naturligt ljus att få det att kännas större. Och de flesta av oss har naturligt ljus i andra rum, så varför skulle du inte ha det i ditt vindsrum?

"En vindsutbyggnad är inte bara för att få mer utrymme, utan det kan också vara ett rum för någon, därför är bra belysning och ventilation viktiga faktorer som vissa människor glömmer bort." - Anton Giuroiu (arkitekt och medgrundare av Homesthetics.net och MKR.S)

Både en takkupor och en mansardtakupor har fönster som ger naturligt ljusinsläpp. Undrar du vad takkupor och mansardvåning betyder? Skillnaden är lutningen över mansardfronten. Denna lutning gör att konstruktionen ser mjukare ut från utsidan, men som ett resultat av detta minskar takhöjden i utrymmet.

"Även om det inte är ett fatalt misstag att inte planera eller lägga till en bakre takkupa, kan det ha stor inverkan på hur bekväm du är i rummet och hur mycket utrymme du har. Det är ett utmärkt sätt att lägga till naturligt ljus och öppna upp ditt utrymme. Du bör kunna lägga till en sådan enligt ditt hems utvecklingsrättigheter, men du kanske vill dubbelkolla innan du börjar bygga." - Jen Stark (grundare av Happy DIY Home)

kitchen in an attic

Fönster ger förutom ljus även god ventilation - särskilt om du bor i ett varmare klimat. Chaz Wyland, grundare av SnowmobileHow, vet hur viktigt det är att reglera temperaturen i din loftutbyggnad.

"Innan du börjar med den här typen av projekt bör du tänka på att vinden ofta är den varmaste platsen i huset. Om du bor på en mycket varm plats kan detta göra ditt nya utrymme ganska eländigt att umgås i när solen steker. Om vinden är oisolerad öppnar du också en burk med maskar när det gäller temperaturreglering. Under sommarmånaderna blir det för varmt att vara där uppe, och på vintern kommer du att kunna se din andedräkt."

Naturligtvis är temperaturen avgörande, men det är lika viktigt att se till att utrymmet är fräscht (särskilt om vinden är avsedd för tonåringens sovrum eller för en grotta för män)!

"Luftflödet är en annan sak att tänka på, särskilt på vindar. De kan vara täta eller dammiga, särskilt i äldre hus. Överväg att installera ett extra fönster eller en ventil för att få in tillräckligt med frisk luft i det ombyggda utrymmet." - Chaz Wyland (grundare av SnowmobileHow)

Koppla upp tveksamma elektriska system

dark gaming room in attic

Muralmålning på bilden: Bold by Design Interiors har installerat den på ett projekt i Barcelona.

Detta är förstås ett mycket dåligt råd i allmänhet. Men om du inte har möjlighet att få mycket naturligt ljus i din vindskonvertering måste du anlita en välrenommerad elektriker för att installera artificiell belysning i rummet så att det blir ett beboeligt utrymme. Kim Abrams, VD för Abrams Roofing ger oss viktig information om elsäkerhet i din vindsutbyggnad.

"Anta att det inte finns något naturligt ljus eller utrymme för ett fönster. I så fall kan du överväga att installera artificiell belysning, men kom ihåg att tänka på säkerheten och på din hemförsäkring eftersom det finns en risk för elstötar. Läckande takfönster kan leda till att den omgivande isoleringen och gipsskivorna blir fuktiga och blöta, vilket leder till att svamp och mögel utvecklas på de drabbade områdena, vilket orsakar röta och att färgen flagnar."

Förlorar den lagring du behöver

white loft living room

Bildkälla: Bild: Apartmenttherapy.com via Pinterest

Slutligen bör du tänka på förvaring. Om du förvarar många av dina gamla saker på vinden, var ska du då förvara dem om du gör om utrymmet till ett rum? Tänk efter noga. Har du ett annat förvaringsutrymme eller behöver du verkligen rensa och donera dina ägodelar? Du kanske måste fråga dig själv vad som är viktigast för dig: att ha ett nytt rum att leka i eller att behålla alla dessa gamla saker?

"För vissa människor är vinden den plats där de förvarar alla sina minst använda saker. Din nya vindsvåning kan vara fantastisk, men vad ska du göra med alla de saker som finns där? Du kan bygga om vinden och sedan använda den som förvaringsutrymme för allt som fanns på vinden." - Andra DelMonico (Lead Interior Designer på Trendey)

Nu när du känner till alla misstag som finns när det gäller ombyggnad av loftet, är du redo att påbörja detta spännande projekt? Hör gärna av dig till oss för att berätta hur det går genom att lämna en kommentar nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Jeffrey Jones

26/10/2021

This is so amazing. Keep on posting.

Amy @ Wallsauce

26/10/2021

Thank you Jeffrey! Keep visiting :)

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €