4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Hvordan - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
patterned-wallpaper-in-bedroom

07/10/2016   POSTET AV

9 Tips for å gjøre et lite rom ser større

Nästan alla hus har ett litet rum som man vill ska se större ut. Oavsett om det är ett sovrum, ett arbetsrum eller bara ett litet vardagsrum finns det många tips och tricks som kan hjälpa dig att få rummet att verka och kännas större än det är.

Detta behöver dock inte vara en dyr historia! Det finns några billiga och enkla inredningstips som gör ett litet rum större.

I det här inlägget har vi sammanställt nio av de enklaste (och kanske billigaste) sätten att lura ditt hem till ett större utrymme.

1. Kombinera ljusa färger med mönster

Det är en perfekt vetenskap att ljusa färger reflekterar ljuset och att mönster drar in ögat. Måla väggarna i ljusa, ljusa färger för att få taket att verka högre och använd mönster i accessoarer för att ge personlighet och få rummet att kännas större.

White room with patterned accessories

2. Ränder kan göra underverk!

Samma regel gäller för inredning som för mode. Tunna ränder ger ett utsträckt intryck, vertikala ränder får ett rum att verka högre och horisontella ränder får ett rum att verka bredare. Överväg att applicera randiga tapeter för att inte bara skapa en illusion av mer utrymme utan också för att skapa en förenklad fondvägg.

Stripes to make a small room look bigger

3. Häng väggtillbehören högre

Det här inredningstipset är en super snabb lösning för att få ett litet rum att se större ut! Sätt väggbonader ett par centimeter högre än vad du vanligtvis förväntar dig att se dem. Detta skapar en illusion av att väggarna är något högre än de faktiskt är.

shelving unit in small room

4. Använd upprepade mönster

Tro det eller ej, men vi kommer att föreslå raka motsatsen till att måla väggar och golv med en ljus grundfärg. Upprepade mönster är en annan bra illusion för att få något att se större ut än vad det faktiskt är. Om du ska skapa en fondvägg kan du överväga att använda den för att få rummet att se större ut genom att välja en mönstrad tapet.

pattern wallpaper in small living room

Muralmålning i bild: Nouveau Reflection

5. Ramen för fönstret

Om du går vidare från dina väggar och golv kan du överväga hur du ska styla in ditt fönster. När du försöker få ett rum att se större ut kan mönstrade gardiner vara en dålig idé av två skäl. De kan dra uppmärksamhet till ett litet fönster och få rummet att verka mindre än det egentligen är - YIKES!

Det andra skälet är att ett avbrott i mönstret på väggen också kan få väggen att se mindre ut. Vi vill inte dra uppmärksamheten till fönstret, utan bara framhäva det. För att motverka detta kan du välja gardiner som har en färg som liknar väggens, eller hoppa över dem helt och hållet och använda en alternativ metod för att blockera ljuset, till exempel persienner. Just fönsterluckor är helt trendiga!

Pale curtains in small light room

6. Använd dramatiska väggmålningar för att lägga till djup och detaljer.

Muralmålningar är ett utmärkt sätt att få en vägg att verka större och få det att se ut som om det händer mer i ett rum än vad det egentligen gör. De bästa typerna av väggmålningar att använda i detta fall är 3D-väggmålningar eftersom de är utmärkta för att skapa djup.

Ta till exempel denna väggmålning Into The Distance. Vi älskar inte bara att det är en svartvit tidlös tapet, utan den är helt enkelt fascinerande. Vi kan inte låta bli att känna oss indragna i den!

3d-wallpaper-in-kitchen

7. Stora speglar reflekterar mycket mer skönhet

Ok, det här kanske är det mest uppenbara tipset, men det är därför vi inte kunde missa det. En stor spegel är ett enkelt (och billigt) sätt att skapa en illusion av ett större rum. Genom att hänga upp den på väggen reflekteras rummet och dess ljus vilket gör att det genast verkar större.

large mirrors make a small room appear larger

8. Separera öppna utrymmen med mattor

Öppna planlösningar är ett bra sätt att öppna upp små rum. Men för att se till att du inte förlorar två rum genom att göra det till ett enda rum, använd mattor för att skapa separata områden i rummet. Genom att skapa separata områden i rummet får man ett intryck av mer utrymme och funktionalitet.

use rugs to create separate areas in a small room

9. Se genom glas

Detta kan vara lite svårt om du har små barn. Möbler i små rum, som soffbord och ändbord, kan se röriga och grova ut. Glasmöbler är inte bara moderna, utan deras transparens gör också att de tar mindre plats, förutsatt att de inte är överdrivet stiliserade.

Glass furniture in small room

Vi hoppas att vi har inspirerat dig till att få ditt lilla rum att se större ut! Vi vill gärna höra dina billiga och enkla inredningstips för att utöka ditt rum i kommentarsfältet nedan. Om du gillade det här blogginlägget kanske du också vill läsa vårt inlägg om att styla en väggmålning med kartor.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Kenneth Robineson

24/07/2018

Thanks for sharing this great article. This is very informative for me to choose wallpaper for my room. Keep up good work.

Kenneth Robineson

31/08/2018

Amazing blog and wallpaper. I love wallpaper, nature wall murals wallpaper are amazing. Thanks for sharing this great blog. Good work.

Millie Hue

08/02/2019

Thanks for helping me understand that the murals will be able to make your space look bigger than what they really are. I will suggest this to my sister so that she considers adding wall graphics in the flat that she will be living in. This is because it is quite small since she will be on her own by then, and she needs to live there to be closer to her workplace and minimize being late.

Darrien Hansen

09/02/2021

I had no idea that adding striped wallpaper to your room can help make it appear more spacious while also adding a simplistic look to the area. Now that my wife and I have moved into a fixer-upper home this month, we would like to find some wallpaper for our narrow living room that will help us prevent the area from appearing too cluttered once we decorate it with leather furniture.

Amy @ Wallsauce

09/02/2021

Hello Darrien. Thank you for your comment. Yes, a 3D wallpaper, such as a stripe or tunnel, will make a smaller room appear much larger. Why not take a look at our range of 3D murals for your small living room? See here - https://www.wallsauce.com/wall-murals-wallpaper/3d-wallpaper-murals

Eli Richardson

22/07/2021

It's great that you talked about how to make a space look larger with design ideas. Recently, my sister mentioned she wants to re-decorate her home. My sister's house's a little tight, so I think your article might interest her. Thanks for the advice on how to add furniture pieces that make your space look bigger.

Amy @ Wallsauce

22/07/2021

Hi Eli. Thank you for your comment. We wish your sister all the best for her house makeover!

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €