4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Annen - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
earth from space wallpaper in blue living room

22/04/2022   POSTET AV

6 måter Wallsauce blir miljøvennlig

Det är den 22 april igen, vilket innebär att det är Earth Day och att det är dags för oss att agera och visa vårt stöd för miljöskyddet. Mot bakgrund av detta viktiga datum vill vi på Wallsauce avslöja hur vi alltid har arbetat hårt för att vara det bästa miljövänliga företaget vi kan vara.

Under de senaste 10 åren har vi gjort en hållbar resa för att se till att våra skräddarsydda tapeter är så miljövänliga som möjligt. Från att skapa ett återvinningsbart tapetalternativ och använda miljövänliga bläck till att tillhandahålla skräddarsydda produkter som skapar mindre pappersavfall.

Om du vill veta mer om Wallsauce och våra ansträngningar för att skydda vår planet kan du läsa vidare för att upptäcka 6 sätt som vi försöker minska vårt koldioxidavtryck.

1. Vi tillhandahåller en återvinningsbar tapet

misty green forest wallpaper with white bench shelves

Muralmålning på bilden: Forest Glow

Sedan Wallsauce startade sin resa för 10 år sedan har företaget alltid haft som mål att tillhandahålla ett återvinningsbart tapetmaterial som kan bidra till att minska avfallet och gå mot ett mer hållbart sätt att leva. Vi på Wallsauce är stolta över att kunna säga att vår strukturerade "Peel and Stick"-tapet är helt återvinningsbar. Allt du behöver göra är att ta bort denna självhäftande tapet från väggarna och sedan lägga den direkt i din pappersåtervinningsbehållare. Så enkelt är det. Inte bara detta, utan våra klassiska och premium "Paste the Wall"-tapeter är försedda med ett miljövänligt klister som är tillverkat av förnybar potatisstärkelse. Detta är ett mycket mer hållbart alternativ till andra pastor.

Miljövänlig fakta: Återvinning av papper minskar växthusgaserna, sparar energi och bevarar viktiga naturresurser. Vad är det som inte är bra? (greenmatters.com)

2. Våra tapeter har låga VOC-utsläpp

multicoloured ink wallpaper with white desk and chair

Muralmålning på bilden: Färgglada bläck i vatten

På Wallsauce är alla våra tapetfärger vattenbaserade, vilket innebär att de har mycket låga VOC-utsläpp(Volatile Organic Compounds). VOC är organiska kemikalier som har ett högt ångtryck vid normala rumstemperaturer. På grund av detta har de en låg kokpunkt, vilket kan leda till att molekyler avdunstar från vätskan och hamnar i luften, vilket orsakar "flyktighet". Eftersom våra tapeter har låga VOC-utsläpp är de inte bara snällare mot miljön utan även mot vår hälsa. Dessutom är tapeter med låga VOC-utsläpp ett mycket mer hållbart alternativ än många väggfärger som har högre VOC-utsläpp.

Miljövänlig fakta:Under 2018 återvanns mer än 52 miljoner ton pappersprodukter under 2018. Det motsvarar ungefär samma vikt som 350 000 blåvalar! (recyclingpartnership.org)

3. Vi ser till att det uppstår lite avfall

kids animal forest wallpaper in white nursery

Muralmålning på bilden: Forest Lookbook

Det fina med våra skräddarsydda tapeter är att de inte bara är lätta att installera utan också att de skapar mindre avfall än tapeter som inte passar väggen. När du beställer en Wallsauce tapet frågar vi efter din väggs mått och val av tapetmaterial. Därefter trycker vi din skräddarsydda tapet på beställning så att den passar din vägg. När den väl är monterad på väggen kan eventuellt överflödigt papper klippas bort. På grund av detta uppstår knappt något avfall, om något, vid installationen. Detta innebär också att mindre pengar slösas bort på överflödig tapet också. Det är en win-win-situation för alla.

Miljövänlig fakta:En av de första dokumenterade användningarna av återvunnet papper fanns i Japan på 800-talet. I den japanska kulturen behandlas återvunnet papper i allmänhet som mer värdefullt än nytt och användes ofta i poesi och målningar. (nerc.org)

4. Våra högkvalitativa tapeter håller länge

dolphins in ocean wallpaper in grey bedroom

Muralmålning på bilden: Delfinfamilj

I ett försök att vara så snäll mot planeten som möjligt har Wallsauce alltid strävat efter att göra sina tapeter långlivade så att du inte behöver byta ut dem efter bara några år. I genomsnitt kan alla våra fantastiska tapeter, oavsett om de är Paste the Wall eller Peel and Stick, hålla i upp till 15 år och mer. Dessutom sägs det att tapeter håller tre gånger längre än de flesta husfärger. På grund av detta är våra hållbara, lyxiga tapeter också mycket mer kostnadseffektiva i det långa loppet.

Miljövänlig fakta:Återvinning av kartong kräver mindre energi än tillverkning av ny kartong. För att vara exakt, återvinning av kartong tar 75 % av den energi som behövs för att tillverka ny kartong. (roadrunnerwm.com)

5. Vi strävar efter att förbättra förpackningarna

earth wallpaper in blue lounge

Muralmålning på bilden: Blue Planet Earth

På senare tid har vi arbetat hårt för att förbättra våra förpackningar så att de blir mer hållbara. Vi strävar efter att göra våra förpackningar 100 % återvinningsbara och endast använda papper och kartong. Visste du att 2019 uppskattades det genererade förpackningsavfallet till cirka 178 kg per person i EU? Detta varierade dock från land till land. I Kroatien var det genomsnittliga förpackningsavfallet för en person 74 kg medan det i Irland var 228 kg.

Miljövänlig fakta:Omkring en tredjedel av en genomsnittlig soptipp består av förpackningsmaterial! Vi är fast beslutna att bidra till att minska den mängden. (usi.edu)

6. Vi är ett miljövänligt kontor

earth day quote wallpaper in office

Muralmålning på bilden: Be the Change

Vi arbetar inte bara hårt för att se till att våra tapeter är tillverkade med hållbarhet i åtanke, utan vi arbetar också på ett miljövänligt kontor. Vi har för närvarande kontor på landsbygden i norra England, och de byggnader där vi arbetar är återanvända lador. Byggarna har noggrant använt sten och timmerstommar från de ursprungliga ladorna och blandat dessa med lokalt anskaffade material. När kontoren byggdes upptäckte man en fladdermusbostad. Som svar på detta införlivades en timmerbyggd bostad i konstruktionen för att ta emot dessa små, lurviga vänner! Inte bara detta, utan i kontorsområdet används ett miljövänligt värmesystem med biomassa som värmer byggnaderna effektivt.

Miljövänlig fakta:Visste du att återvinning av ett ton papper sparar cirka 17 träd? (thegreenteam.org)

Fick du reda på något nytt om Wallsauce idag? Berätta för oss genom att lämna en kommentar nedan.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €