4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Annen - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
blue wild meadow mural by Sir Edward

22/04/2021   POSTET AV

Ansvarlig og bærekraftig interiørdesign tips

Vare sig du är en hängiven miljökrigare eller om du för första gången dyker ner i grön inredning finns det många sätt att göra din del av arbetet och samtidigt göra ditt hem vackert.

Det finns inga fasta regler för hur du ska gå tillväga när det gäller hållbar design, eftersom ett hållbart liv är något som kan kräva flera års övning. Faktorer som budget och produkttillgång kan också påverka hur du handlar och hur du utrustar ditt hus. Men att göra ditt bästa är en bra början för att bevara planeten för kommande generationer, och allt börjar med att minimera vårt avfall.

Den 22 april är Earth Day och här är fler sätt att vara ansvarsfull och miljövänlig med våra tips om hållbar inredning för ditt nästa projekt.

Köp skräddarsydda tapeter med låg VOC-halt

Beach Scenery wallpaper in living room

Muralmålning på bilden: Strandlandskap

Om du vill uppdatera dina väggar kan du välja tapeter. Våra tapetfärger är vattenbaserade, vilket innebär att de har mycket låga VOC-utsläpp (Volatile Organic Compound). Dessa utsläpp är vanligtvis betydligt lägre än för färg.

På Wallsauce erbjuder vi en rad olika tapetmaterial som alla är tryckta med miljövänligt bläck. Dessutom är varje tapetdesign gjord på mått, vilket innebär att du minskar pappersspillet i processen. Om du vill ha tapeter som är helt återvinningsbara kan du välja våra skal- och klistertapeter.

För att vara så snäll mot planeten som möjligt bör du välja en tapet som är hållbar. Våra tapeter kan faktiskt hålla i upp till 15 år (eller mer), vilket gör dem till ett kostnadseffektivt och hållbart sätt att dekorera. Generellt sett sägs det att tapeter kan hålla tre gånger så länge som färg.

Välj ett naturligt, ekologiskt tema

Organic decorating style with pampas grass

Genom att välja ett organiskt designtema kan du omfamna naturliga material och deras tidlösa skönhet. Från torkade växter till natursten - det finns många sätt att uppnå en ekologisk look i hemmet.

Om du älskar färska blommor kan du byta ut dem mot torkade. Dessa håller i ungefär två år och förbrukar mindre energi genom odling och frakt, för att inte nämna de minskade negativa effekterna av irriterande jordbrukskemikalier.

För dem som drömmer om en lyxig marmorinredning kan våra tapeter vara det perfekta alternativet. De är inte bara ett billigare sätt att få den look du vill ha, utan de använder inte heller lika mycket energi för att tillverka.

Granit och marmor är både hållbara och mycket återvinningsbara, men de tillverkas av icke-förnybara källor och har en mycket intensiv tillverkningsprocess. Att investera i dessa material bör därför vara ett långsiktigt åtagande. Om du bara testar vattendragen är något som den härtapeten ' Light Teal Green Marble' ett sätt att få samma högklassiga finish för mindre pengar.

Använd växternas kraft för att rena luften

antique jungle wallpaper in living room

Muralmålning på bilden: Antique Tropical Foliage

Växter är fantastiska för miljön eftersom de renar luften och omvandlar koldioxid till syre, vilket skapar en renare och säkrare luftkvalitet inomhus. Dessutom ger de varje rum en omedelbar värme och inbjudande kvalitet och ger tråkig eller platt inredning liv genom textur och färg.

Att återvinna eller återanvända plastkrukor som dina växter levereras i är ett annat sätt att minska ditt koldioxidavtryck, och genom att föröka sticklingar kan du få ännu mer grönska i hemmet.

Om du verkligen vill hylla växternas skönhet kan du använda grönskande väggdesigns som våra tapeter med djungeltapeter, som skapar en iögonfallande fokuspunkt. Skapa en fondvägg som stjäl showen och pryd med löviga krukväxter för att skapa en elegant, hälsosam och hållbar inredningshistoria.

Skapa hållbar inredning med handgjord nostalgi

blue floral wallpaper in boho bedroom

Muralmålning på bilden: Blue Wild Meadow

Om du letar efter inspiration för handgjord, hållbar design är det bara att vända sig till millenniefolket. Detta är generationen som stickar, syr och virkar och gör nästan allt som våra mormödrar brukade göra. Förutom att de faktiskt har gjort det coolt och chic med den nya trenden, Cottagecore.

Handgjord nostalgi verkar vara ett vanligt tema i millenniehemmen, och det betyder att alla inredningshistorier som innehåller kitschiga husgeråd från vintageaffärer är fullt acceptabla. Genom att återanvända, återanvända och återanvända gamla föremål kan vi minska avfallet som hamnar på våra soptippar. Och genom att göra vår egen inredning kan vi hoppa över den energislukande tillverkningsprocessen och samtidigt få en skön känsla av att ha uppnått något efteråt. Det är verkligen en win-win-situation.

Det är dags för tapeter med vintageblommor också. Allt som är snyggt/blommigt gör comeback och kommer att stanna kvar. Vår tapet "Floral Romance" är det perfekta exemplet på grandmillennial-stilen och vi kan inte få nog av den här återkommande känslan.

Välj en tidlös väggfärg

Grey Map mural in modern living room with grey sofa

Muralmålning på bilden: World Political Grey

När du tänker på hållbar inredning är den första frågan du måste ställa dig vilka färger du vill arbeta med. För att väggarna ska ha en lång livslängd är det viktigt att välja färger som har god hållbarhet. Neutrala färger brukar fungera bäst när det gäller tidlös inredning, så varm beige, mjuka bruna färger, mild taupé och svamp, känsliga gråtoner och stilrena off-whites är vägen att gå.

Försök att hitta en färg med mindre VOC-utsläpp, eller om du vill minimera dessa kemikalier, välj tapeter i stället. Vårt tapetklister är tillverkat av förnybar potatisstärkelse, vilket ger dig ett miljövänligare alternativ.

Genom att hålla dig till en neutral väggfärg, som grått, kan du uppdatera din inredning varje år utan att behöva måla om eller tapetsera om. Vissa tapetmönster är så mångsidiga att de inte begränsar dig till vissa stilar eller trender. Till exempel smälter många av våra dämpade världskartor in sömlöst i alla rum och kan samordnas med allt från vintageinteriörer eller skandinavisk minimalism till mid-century mod.

Säg nej till syntetmaterial

boho bedroom

Om din budget tillåter det, undvik syntetiska material som plast eller PVC. Dessa material är giftiga att tillverka och kan släppa ut skadliga kemikalier i atmosfären. Det är inte bara dåligt för planeten, utan de kan också bidra till att göra din inomhusluft otäck. Dessutom kan det ta cirka 450 år för plast att brytas ned, vilket gör dem extremt dåliga för vår kris på soptippen.

För en hållbar design som håller länge, välj naturmaterial som trä, sten och bambu. Dessa material är inte bara en bra investering - de ger också en varm och mysig känsla i ditt hem.

Om du gillar hållbar design, glöm inte att kolla in vårt sortiment av skräddarsydda tapeter för tapeter med minimalt pappersavfall. Låt oss få veta dina tips i kommentarerna nedan...

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Anonymous

02/11/2021

Thanks a lot for sharing kind of information. Your website gives the best and the most interesting information. Thanks a ton once again.

Amy @ Wallsauce

02/11/2021

Hello! Thank you for your comment. Please keep visiting our blog page for fresh content every week - https://www.wallsauce.com/mural-wallpaper-inspirations/

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €