4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Annen - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
dark purple floral and heron wallpaper in pink living room

05/04/2022   POSTET AV

5 Stick På Bakgrunn Spørsmål Alle spør

Alla kan inte sluta ställa frågor om tapeter som klistras fast. Det beror förmodligen på att denna enorma inredningstrend inte kommer att försvinna inom kort. Klistertapeter, även kända som självhäftande tapeter, peel and stick tapeter och avtagbara tapeter, håller på att göra sin egen revolution i våra hem.

Den här typen av tapeter är inte bara bra för att snabbt uppdatera en bostadsägares vardagsrum eller sovrum, utan är också hyresgästvänlig eftersom hyresgästerna kan lägga till mer av sin egen stil i sina hyrda hem. De dagar då man måste stå ut med tomma väggar är långt borta!

Här är de fem vanligaste frågorna om tapeter som håller länge och hur man sätter upp dem, från hur länge de håller till hur man sätter upp dem. Är du redo att lära dig mer?

1. Hur länge håller tapeterna?

dusty pink rose wallpaper in living room with grey couch

Muralmålning på bilden: Dusty Pink Garden

Hur länge håller tapeterna, frågar du dig? Allt beror på leverantören. Kontakta dem eller läs på deras information för att se vad de säger.

När det gäller Wallsauce självhäftande tapeter är hållbarheten stark och håller i många år - precis som en vanlig tapet! Vi rekommenderar dock att du inte använder självhäftande tapeter i ett badrum eftersom de inte klarar sig lika bra i ångande situationer. Välj i stället vårt Premium Paste the Wall-alternativ. I övrigt är klistertapeter precis som alla andra tapeter! Så länge du är försiktig och tar hand om din vackra väggmålning kommer den att hålla i många, många år.

2. Skadar tapeter med peel and stick väggarna?

dark watercolour wallpaper in stylish dining room with stick on wallpaper

Muralmålning på bilden: Dark Beauty

Vill du veta om peel and stick tapeter skadar väggarna? Det är en förståelig fråga att ställa - ingen vill ha en röra att ta hand om efter att ha tagit bort en tapet! Men det är just det som är det fina med Wallsauce klistertapet. Så länge du förbereder väggen ordentligt i förväg kommer det inte att uppstå några skador på din vägg när den tas bort!

För att förbereda väggen ordentligt i förväg, se till att du:

  • Rengör den och gör den slät genom att ta bort eventuella ojämnheter och flagnande färg.
  • Grundfärga/försegla väggen med en rekommenderad grundfärg.
  • Låt primern torka ut i minst 2-3 veckor innan du hänger upp väggmålningen.

Om du följer dessa steg kan du enkelt ta bort tapeten från väggarna utan att det blir en enda röra. Kom ihåg att fråga din tapetleverantör vad de rekommenderar.

3. Hur sätter man upp peel and stick tapeter?

decorator putting up stick on wallpaper of world map design

Muralmålning på bilden: World Political Blue

Vill du veta hur man sätter upp en peel and stick tapet? Så här gör du med Wallsauces självhäftande tapeter. Innan du hänger upp någon tapet ska du förbereda väggen i förväg genom att följa punktskisserna ovan.

Därefter kommer den roliga biten där du får sätta upp den! Kom ihåg att:

  • Applicera panelerna från vänster till höger
  • Ta hjälp av en vän - en som håller i pappret och den andra som vinklar det på sin plats.
  • Ta bort eventuella luftbubblor genom att platta ut dem.
  • Ta ett steg tillbaka och titta på det. Om en panel är sned, ta försiktigt bort den och sätt på den igen (det är det fina med avtagbara tapeter!).

Kom ihåg att ta god tid på dig när du sätter upp tapeter och ha kul med det. Det är i princip ett stort pussel för din vägg!

4. Kan man ta bort tapeter som klistras fast?

watercolour pink and purple landscape wallpaper in minimalist bedroom with stick on wallpaper

Muralmålning på bilden: Pink Lake

Nästa fråga - kan man ta bort tapeter som klistras fast? Återigen beror allt på var du har köpt tapeten. Ofta är de avtagbara, men det beror på hur de har tillverkats.

Wallsauce Peel and Stick tapeter är avtagbara så länge du förbereder väggen ordentligt innan du hänger upp tapeten. Kom ihåg att se till att väggen är ren och fri från ojämnheter. Använd sedan en högkvalitativ grundfärg för att måla över väggarna och låt den torka i minst 2-3 veckor. När detta är gjort och tapeten har satts upp kan du enkelt ta bort den tillfälliga tapeten. Var bara försiktig när du drar av papperspanelerna - var långsam, stadig och försiktig.

Det ärpraktiskt att ha en avtagbar tapet om du har barn. När de blir äldre och deras intressen ändras från enhörningar till fotboll måste deras sovrum också spegla förändringarna. Genom att välja ett alternativ med peel and stick kan du försiktigt ta bort den, utan att skada väggen och sedan installera en annan peel and stick- tapet som du kan njuta av de kommande åren!

5. Är tapeter som klistras på hyresgästerna vänliga?

geode effect wallpaper in teal living room

Muralmålning på bilden: Rock Pool Beach

Detta är den stora frågan som vi alla vill veta - är det bra för hyresgästerna att ha en tapet som är fastklistrad? Wallsauces Peel and Stick tapeter är verkligen det! Om du har en annan leverantör ska du alltid kontrollera med dem.

Wallsauces hyresgästvänliga, självhäftande tapeter är idealiska för hyresgäster eftersom de inte bara är lätta att sätta upp, utan också kan tas bort utan att skada väggen. Se bara till att du har förberett väggen ordentligt i förväg så kommer allt att bli bra. Genom att göra detta undviker du att bli osams med din hyresvärd och ser till att du får tillbaka alla dina depositionspengar.

En annan anledning till att peel and stick tapeter är hyresgästvänliga är att de ger hyresgästerna en chans att visa upp sin stil hemma. Tomma väggar är inte längre acceptabla nu när det finns möjlighet att använda tapeter - det finns ingen ursäkt! Och eftersom de är avtagbara kan du byta ut dem vartannat år för att spegla ditt hems trendiga stil. Du kan välja en blommig peel and stick-tapet i år och sedan gå över till nästa stora grej året därpå! Möjligheterna är oändliga med självhäftande tapeter.

dark purple stick on wallpaper in pink living room

Muralmålning på foto: Heron Habitat

För mer information om tapeter som kan klistras fast, besök vår sida om Peel and Stick tapeter. Kom ihåg att alla Wallsauce.coms tapetmönster finns tillgängliga som peel and stick tapeter. Välj helt enkelt detta tapetalternativ när du gör din beställning.

Känner du att alla dina svar på tapeten har uppfyllts? Om du har fler frågor kan du lämna en kommentar nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €