4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Annen - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
pastel pink, yellow, green and cream floral statement wallpaper in pink master bedroom

12/03/2021   POSTET AV

Hva din uttalelse Bakgrunn sier om deg

Våra hem är en ständigt pågående förklaring av vår identitet. Oavsett om vi känner till det eller inte kan varje tygmönster, väggmålning eller dekorativ vas vara ett fönster in i vår själ. För gästerna ger din ödmjuka bostad subliminala ledtrådar om vem du är.

Det är en del av människans natur att samla på saker som har betydelse. Gå in i en väns hem, titta runt och du kommer att se hur deras livshistoria är uppbyggd. En samling artefakter och reliker som har samlats över tid. Men en av de första sakerna du lägger märke till är väggarna. Det är därför tapeter och väggfärger är en avslöjande indikation på deras personlighet.

Har du undrat vad din heminredning säger om dig? Förkroppsligar din tapet dina värderingar, förhoppningar eller ditt syfte i livet? Eller är det något du nöjt dig med för att du inte hade tid att inreda om?

Statement tapeter är ett mycket prisvärt sätt att uttrycka sig själv. Här är några av innebörderna bakom olika tryck, färger och stilar.

Galaktiska bakgrundsbilder = du är upplyst

brown, gold and off-white galaxy wallpaper in neutral toned bedroom

Muralmålning på bilden: Carina Nebula Star Birth in the Extreme

Får den här drömska väggmålningen Carina Nebula Star Birth in the Extreme dina ögon att lysa? Det är något så spännande med rymden. Färgvirveln kan fängsla till och med den mest avtrubbade fantasin.

Många galaktiska tapeter drar ögonen mot en central punkt. Det kan vara ditt undermedvetna som dras till den naturliga utvecklingen inåt. Det betyder att du är bra på självreflektion och har en nyfiken, introspektiv natur.

Astronomiskt intresserade är ofta öppna, intelligenta och upplysta personer. Så när det gäller att välja vad ditt hus säger om dig kan väggmålningar från rymden vara upplysande.

Mörk tapet = du är en djuptänkt person

navy-blue wood panel wallpaper in bathroom with free standing grey and white bath

Muralmålning på bilden: Mörkblå panel

Det är en vanlig missuppfattning att mörka väggfärger är svåra att arbeta med. Faktum är att de omedelbart kan förvandla ett rum och ge det djup och personlighet. Var inte rädd för att experimentera med tapeter i djupare nyanser om det passar in i din karaktär och livsstil.

Enligt färgpsykologin visar mörka färger att du är stark och oberoende. De utstrålar också mystik, makt och sofistikering. Men om svart är för långt ifrån det gåtfulla spektrumet kan du välja marinblått i stället.

Trenden med marinblått i vardagsrummet är fortfarande stark i år, så det är perfekt för att uppdatera ditt hem. Om du någonsin har undersökt vad din heminredning säger om dig när det gäller mörkt och ljust vet du att balans är nyckeln. Se därför till att skapa kontraster i din inredning, så att marinblått får utrymme att lysa.

Invecklade tryck = du är en komplex varelse

emerald green and blue peacock eyes statement wallpaper in room with white cabinet and wooden chair with purple cushion on top

Muralmålning på bilden: Peacock Eyes Print

Texturer kan säga mycket om oss, men olika typer av texturer kan tolkas på olika sätt. Ju mer invecklade detaljerna är, desto mer komplex och mångfacetterad kan du vara.

Enligt en studie från Massachusetts Institute of Technology är grova texturer kopplade till hårdhet medan mjuka texturer är mycket mer accepterade. Därför är det viktigt att hitta rätt statementtapet. Det finns också gott om texturforskning som tyder på att textur är kopplad till humör. Så fundera på hur du vill känna dig från dag till dag.

Med något som vackra påfågelfjädrar finns det definitivt ett element av lyx. Dualiteten och de rika färgerna lockar skarpa hjärnor. Det överdådiga mönstret ger också näring åt vår grandiositet.

Bakgrund med symmetri = du är en problemlösare

multicoloured geometric triangle wallpaper in retro 70s style room with wooden desk and fur covered bench

Muralmålning på bilden: Diamonds Geometric

Problem i hemmet eller på arbetsplatsen har ingen chans mot din uppfinningsrika natur. Om geometriska väggmålningar med symmetriska former är din grej, dras du till logik. Det betyder att du ofta sätter din rationella vänstra hjärnhalva i arbete.

Den här retro Geometriska tapeten Diamonds, som finns i kunden The Rambling Man's rum, är perfekt för kontoret. Den kommer att hålla dig vidsynt och lösningsorienterad. Den fungerar också som en återspegling av ditt balanserade tänkande och dina smarta idéer. Ett utmärkt sätt att visa upp din personlighet i vilket rum som helst i huset.

Symmetri ska vara en fröjd för ögat, men den kan också hjälpa oss att hålla oss organiserade. Det är därför som geografiska områden och upprepningar är en favorit för företagsledare och alla med ambitioner.

Gul tapet = du utstrålar energi

grey and yellow watercolour of flowers wallpaper in lounge with neutral and white decor

Muralmålning på bilden: Transparent Gold

Denna enkla nyans är lysande och varm, och det är de människor som har den i sitt hem också. I princip är du full av goda vibbar och har förmågan att lysa upp rummet. Det är troligen vad ditt hem säger om dig om du har gula väggar.

I kombination med ett mjukt grått är gult också årets Pantone-färg för 2021. Tillsammans skapar denna dynamiska duo en underbar känsla av balans.

Om du vill göra ditt hem till en energisk plats är gula tapeter något för dig. Den är till och med känd för att öka ämnesomsättningen, trigga igång kreativitet och förbättra din självkänsla!

Lila statement tapet = du är okonventionell

purple, gold and white bird statement wallpaper in room with cool wooden bench and mustard throw

Muralmålning på bilden: Elegant Flight III

Lila eller violett är motsatsen till rött i det synliga ljusspektrumet och är kopplat till en högre nivå av tankeverksamhet. Personer som har lila i sitt hem hör till de mer äventyrliga inredarna.

Du undviker konventioner, hyllar individualitet och är inte rädd för att vara annorlunda. Djupare nyanser av lila symboliserar också kunglighet. Det finns alltså en stor chans att du har en svaghet för de finaste sakerna (cue kreditkort).

Välj den här stilen om du är emot mainstream. Lyxiga lila tapeter är också perfekta om du vill finjustera vad din heminredning säger om dig på ett uttrycksfullt sätt.

Blommiga tapeter = du är en drömmare

off-white, pastel pink, yellow and green floral wallpaper in pretty bedroom with pink accessories and pink chair

Muralmålning på bilden: Vintage Peonies

Den här romantiska väggmålningen Vintage Peonies är gjord för romantiker. Om du har en förkärlek för vackra tryck, ser du troligen den positiva sidan av allting. (Och du föredrar att hålla ditt hem lyckligt och positivt också).

Botaniska mönster, som det här underbara exemplet av Uta Naumann, visar att du är en drömmare, men en skarpsinnig sådan. Du har inte huvudet i molnen, utan är skarpögd och insiktsfull. Och du har en stor vision när det gäller inredning.

Enligt vetenskapen kan man smälta stress genom att titta på fraktaler (upprepade mönster som finns i naturen). Detta gör blommor idealiska för avkoppling. Så om naturen laddar upp din själ kan detta vara den perfekta tapeten för ditt hem.

Personliga tapeter = du har en stark självkänsla

photo of married couple statement wallpaper in bedroom with pink and white bed

Muralmålning på bilden: Uppladdad bild från en kund

Att ha en skräddarsydd fototapet visar en djup koppling till livets värdefulla ögonblick. Enligt psykologin gäller samma sak för personliga föremål i hemmet.

Men framför allt är det ett tecken på en mycket sentimental person. Det är troligt att du längtar efter nostalgi och värdesätter upplevelser och relationer. Det är osannolikt att du är överdrivet materialistisk, dina värdefulla ägodelar är vanligtvis minnen.

Som ett resultat av detta är ditt hem förmodligen enkelt men stilfullt och alltid mysigt och välkomnande. Och i takt med att livet utvecklas kommer även ditt utrymme att utvecklas. Om din familj växer kommer även dina inredningsval att anpassas.

Som psykologen Linda Papadopoulos förklarar: "Familjen är kärnan i vad en person värderar i livet. När vi blir föräldrar för första gången är dokumentationen av värdefulla minnen ett sätt att hålla fast vid dem".

Oavsett om det är ditt bröllopsfoto, en solnedgång som du har tagit på semestern, dina egna konstverk eller bilder på dina barn, är det ett bra sätt att skapa en egen skräddarsydd tapet för att visa hur du känner dig själv.

Håller du med om våra tapeter och personlighetsmatchningar? Låt oss veta i kommentarerna vad ditt hus säger om dig! När det gäller färg, tryck, tapeter och tyger vill vi gärna höra dina tolkningar!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €