4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
rustic lounge with wood paneled wall with hessian rug

23/12/2019   POSTET AV

8 Rustikke stueideer som du vil elske

Ordet rustikt ger mig en bild av en pittoresk stuga på den franska landsbygden. Ett hem med färska örter, hemmagjorda sylter på bordet och en brinnande kamin där en katt slött ligger och värmer sina tassar. Eller kanske betyder rustikt något helt annat för dig. Får det dig att tänka på råa och industriella lagerlägenheter där modern inredning blandas med rustika gamla detaljer? Eller möjligen föreställer du dig ett hem som är så rikt på naturliga trämöbler och bjälkar att en hobbit som bor där inte skulle se ut att vara malplacerad.

Oavsett vad du tänker på när det gäller rustikt, överdriver du inte. En rustik tapetmålning, t.ex. en röd tegelvägg, en antik bokhylla eller till och med en dammig vinkällare, kommer att ge varje hem en mysig, pastoral känsla. Alltför mycket hessianbelagda möbler, spruckna väggar och trägolv får hemmet att se ut som en industriell bombplats - långt ifrån det perfekta rustika vardagsrummet du ville ha.

Så om du vill veta mer om vilken version av rustik som du vill sätta dig in i, läs vidare för att få veta mer.

1. Öppna tegelväggar för att öppna upp din inredningsfantasi!

stift

Oavsett om du har ett stort hem eller kämpar för att hitta inredning till en liten lägenhet är en öppen tegelvägg alltid en bra idé. Det är helt enkelt rustikt och passar till en mängd olika inredningar, oavsett om du älskar allt det moderna eller tidlösa vintagepjäser.

Vi kan inte få nog av detta rustika vardagsrum! Det gamla soffbordet och den hängande gungstolen är fantastiska element. Men utan tegelväggen skulle det här vardagsrummet inte stå ut som något jaw-dropping. Den öppna tegelväggen sätter helt och hållet interiören i brand och skapar en mysig, stugliknande känsla.

Men att mejsla bort gips från väggarna är en enorm uppgift att ta sig an. Det är inte bara det, det finns många dåliga bieffekter när du blottar dina tegelstenar. Exponerade tegelstenar kan minska energieffektiviteten i ditt hem. De kan också bli fuktiga och börja flagna, samt vara otroligt svåra att hålla rena.

3D red brick wall in modern lounge

Om det bara fanns en lösning, för du vill verkligen ha den där öppna tegelväggen... Men nu är dina bekymmer över! Vi har en fantastisk samling trendiga tegeltapeter tillgängliga, till exempel den här vackra tapeten med texturerad tegeleffekt. Få samma effekt utan gör-det-själv bekymmer och dåliga bieffekter. Dina vänner och din familj kommer ändå inte att kunna se skillnad. Vi berättar inte för dem om du inte gör det (få dem att tro att du är en DIY-kung!).

2. Betong - en modern version av det perfekta rustika vardagsrummet

När det gäller en betongvägg kan det vara ett krav på smak. Lite som marmite. Antingen älskar man det eller så hatar man det! En extremt trendig look som kommer att följa oss in i det nya året, betongtapeter ger en helt modern syn på det perfekta rustika vardagsrummet.

old concrete feature wall in grey living room

Den här underbara tapetmålningen i vintage look är extremt konstnärlig men ger fortfarande en varm, rustik känsla. Men det kan vara en utmaning att skapa en riktig betongvägg, precis som med öppen tegelsten. Så genom att installera en lättanvänd tapet med betoneffekt kan du förvandla ditt hem till en betongoas utan att det blir stök eller skador på ditt hem. Istället kan du ägna mer tid åt att hitta inredning till ditt nya vardagsrum. En vägg med betongeffekt är trots allt en bra grund att bygga på.

3. 3D-vinkällarväggar som du försöker ta dig igenom för att hämta en flaska.

Vad kan vara bättre än att kombinera din kärlek till allt rustikt med din favoritdryck? Den här fantastiska tapeten Epic Wine Cellar tar dig med till landsbygdens vingårdar i Medelhavet: den perfekta, rustika semesterdestinationen.

vintage wine cellar in lounge

Den här vintapeten är inte bara onekligen rustik, utan den är också den perfekta 3D-tapeten för att få vilket rum som helst att verka större. Så om ditt vardagsrum är mycket mindre än vad du vill erkänna, kommer en rustik 3D-tapet att skapa en illusion av att rummet är mycket större än vad det egentligen är.

Med den här väggmålningen för vin kan du välja en inredning i naturliga nyanser, till exempel en djupt skogsgrön soffa som matchar de gröna flaskorna i väggmålningen. Om du föredrar att den här fascinerande vinkällarens väggfunktion ska stå i centrum för uppmärksamheten kan du välja en enkel inredning i vita eller ljusgrå nyanser.

När du har installerat din nya tapet i vinkällaren kan du luta dig tillbaka och njuta av ett glas av din favorit Merlot.

4. Äga ett Pride and Prejudice-bibliotek utan damm.

Kanske är du en absolut bokälskare och kan inte tänka dig något bättre sätt att skapa ett perfekt rustikt vardagsrum än att omge dig med läderbundna böcker. Men om du någonsin faktiskt har upplevt att ha ett bibliotek eller stora bokhyllor i ditt hem vet du att de älskar att samla damm - det tar liksom bort lite av den romantiska sidan, eller hur? Du blir mer lik Daisy, skrubbarstäderskan i Downton, än Elizabeth i P & P. I stället för att behöva damma av bokhyllor varje vecka kan du installera en rustik bokhylletapet i ditt vardagsrum.

bookcase feature wall in manor house living room

Den här charmiga väggmålningen Bookcase and Candles utstrålar klass och sofistikering. Den utstrålar mer av en herrgårdskänsla än en söt fransk stuga. Men hur du får din bokhylletapet att fungera beror verkligen på ditt nuvarande hem och din inredning. Välj trots allt alltid en fantastisk tapet som bäst kompletterar dina nuvarande möbler.

cosy living room with bookcase wallpaper

Titta bara hur mysigt och hemtrevligt den här fantastiska Bookcase tapeten ser ut i en av våra kunders hem. Med naturliga trämöbler, en skinnsoffa och målade salviagröna väggar har de skapat det perfekta rustika vardagsrummet.

Med din nya bokhylletapet kommer det inte dröja länge förrän du reciterar rader ur din favoritroman och driver din familj till vansinne.

5. Vintagekartor som är så rustika och gamla att du kan tänka dig att blåsa bort dammet från dem.

antique map wall mural in living room

Tror du att du var Christopher Colombus i ett annat liv? Eller älskar du helt enkelt tanken på en kartvägg? Ta då en titt på den här väggmålningen med vintageeffekt. Den kommer inte bara att ge ditt vardagsrum den perfekta rustika stämningen, utan den kan också få barnen att lära sig namnen på världens länder och kontinenter!

Framed Old Maps on Wall

Bildkälla: Det är en av de bästa bilderna som finns på nätet.

Vi älskar verkligen det här kartgalleriet. Börja leta i dina lokala välgörenhetsbutiker efter begagnade ramar och vintagekartor över ditt område. Om du hittar den perfekta kartan på nätet kan vi skriva ut den åt dig så länge den är minst 2 kvadratmeter stor.

6. En rustik fantasy tapet för djärva medlemmar av riket.

merlin tree wallpaper in trendy living room

Om du är mer av ett Lord of the Rings-fan än en Jane Austen-fanatiker kommer du att älska den här mytiska Severine Pineaux Merlin-tapeten. Det kommer att kännas som om du bor i Fangornskogen! Den här fantasytapeten skiljer sig inte alltför mycket från den mycket trendiga tapettrenden med palmblad.

För att framhäva de fantastiska tonerna i den här mytiska tapeten bör du välja en inredning som hyllar salvia- och skogsgröna färger samt lugnande grått och svart.

7. Strunta i stugfeber - försök att stanna inomhus med en rustik trätapet.

cosy log cabin open plan living room and kitchen

Den som skapade det negativa begreppet "kabinfeber" måste ha fått fel ände av pinnen (eller stocken). Träväggar, oavsett om de är panelade eller i stockar, är särskilt mysiga och framför allt helt rustika.

Den här timmerstugan utstrålar friluftsliv. De naturliga träbjälkarna, väggarna och golven är onekligen hemtrevliga. Du känner dig varm och bekväm så fort du tittar på det vackra öppna köket och vardagsrummet. Tyvärr är inte alla våra hem gjorda av trä utan i stället av tegel (tur om vi någonsin stöter på en skuggande varg). Trots det finns det ett botemedel. Det är där trätapeter är särskilt praktiska...

wood paneled wallpaper in scandi lounge

Vill du vara lite djärv, men är inte tillräckligt säker för att täcka en stor del av väggen med en trävägg? Välj istället en liten del av väggen i ditt vardagsrum. Se hur vacker den här tapeten Wood Texture Natural Finish ser ut i vardagsrummet ovan. Den ger en liten smak av den rustika, stugliknande looken som vi älskar utan att få oss att känna att vi måste köpa en skogsmaskinsjacka och börja hugga ner träd i den lokala parken.

8. Få ett perfekt rustikt vardagsrum med en väggmålning av skogstapeter.

Om vi fortfarande inte har gett dig den perfekta idén för ett rustikt vardagsrum och du inte kan se skogen för trädets skull, är en skogstapet alltid ett bra svar. Extremt populära på grund av de lugnande egenskaper de ger hemmet eller arbetsplatsen, avslappnande skogs- och trädtapeter ger alltid en rustik charm till alla rum.

black and white forest wallpaper in modern lounge

Den här uppfriskande tapetmålningen In a Fog kommer att förvandla varje vardagsrum till en lugn plats av eufori. Du kan nästan föreställa dig att du går genom denna dimmiga skog tidigt på morgonen med bara fågelkvitter som sällskap.

De svarta och vita tonerna på skogstapeten gör det också otroligt lätt att hitta inredning som passar till den. Välj antingen möbler i ebenholts- och elfenbensfärg eller lugnande blått och grått. Vi gillar verkligen tillägget av inredning i naturligt trä i det här rummet, till exempel träbenen på soffan och soffbordet.

Har vi gett dig några bra idéer om hur du kan skapa ett perfekt rustikt vardagsrum? Om du har ännu bättre idéer än vi eller vill dela med dig av ett foto av ditt rustika vardagsrum kan du lämna ett meddelande i kommentarsfältet nedan.

*pinitkod*

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €