4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
Rome landscape wallpaper in trendy grey lounge

16/07/2019   POSTET AV

7 Ideer for veggdekor for stue for å transformere din lille leilighet

"Konst är det enda sättet att fly utan att lämna hemmet" - Det sa den världsberömda amerikanska dansaren och författaren Twyla Tharp en gång. Många skulle också hålla med om att ett liv utan konst inte alls skulle vara särskilt intressant. Det är därför som väggdekoration i vardagsrummet är en så viktig del av inredningen. Eftersom det är ett gemensamt utrymme, ett utrymme som välkomnar vänner och grannar och avslöjar de djupaste, mörkaste hemligheterna i din personlighet, måste det innehålla något unikt och meningsfullt för dig.

Trots detta är väggkonst i hemmet ofta en eftertanke. Långt efter det sista färglagret, efter att möblerna har placerats och efter att alla finesser som överkast och kuddar har spridits ut, är de flesta av oss redo att tänka på vad vi ska sätta på våra väggar.

small apartment decor idea in living room

Väggmålning: Upptäcktsresan av Andrea Haase

Men sanningen är att väggkonst är viktigast. Särskilt när din lilla stadslägenhet ger väldigt lite utrymme för kreativitet. Väggarna blir din duk. Även om det är frestande att lämna dem tomma i ett försök att få ditt vardagsrum att verka större, kommer en brist på konst att ge ditt hem lika mycket charm som en sjukhuskorridor.

Om du letar efter snygga sätt att inreda finns det många koncept att tänka på i de tidiga skedena av designen - och de är också lätta att genomföra. Här är våra 7 bästa idéer för väggdekoration i vardagsrummet för att förvandla en liten lägenhet.

1. En snygg gallerivägg

Galleriväggar är fantastiska eftersom de kan bidra till att skapa en enda fokuspunkt i rummet (när de är placerade i ett område). Eller så kan de sprida fokus för att skapa balans (när de är spridda över ett större område eller placerade på flera väggar). Alternativen är oändliga och du kan skapa en rad olika inredningsstilar.

stift

Oavsett om du älskar moderna tryck, konst eller fotografi hittar du många sätt att uttrycka dig på. Och det handlar inte bara om den konst du väljer. Ramarna de kommer i är lika viktiga.

black frames on gallery wall in living room

Väggkonst finns hos Red Candy

Tryck med svarta ramar är en stor trend just nu, men experimentera gärna med olikfärgade ramar - både i färg och stil. Genom att blanda enkelt och modernt med vintage och utsmyckat kan du lägga till textur, djup och intriger i ditt vardagsrum.

2. Fotorealistisk landskapsvägg

Sätt scenen med en fotorealistisk landskapsmålning. En tropisk strand, en vild kustlinje, New York på natten eller Roms gamla gator.....respektera din favoritplats och förvandla dina väggar omedelbart. Det här är den enklaste typen av väggdekoration för vardagsrummet som finns, och det kommer inte att ta dig särskilt lång tid alls. Välj rätt sorts scen och du kan få ditt vardagsrum att kännas mycket större än vad det är i verkligheten.

rome landscape in trendy modern lounge

Väggmålning: Rom tapet

Är du en ivrig fotograf? Du kan till och med ladda upp din egen fototapet för att få något verkligt unikt för dig och ditt hem.

3. Använda tapeter som utskrifter

Kan du inte bestämma dig för vilken tapet du tycker bäst om? Det behöver du inte göra med den här geniala idén för väggdesign i vardagsrummet. Blanda, matcha och krocka till ditt hjärtas belåtenhet. Här tar man traditionella tapettekniker och tillämpar dem med en cool, modern twist. Experimentera med geometriska tapeter, mönster i barockstil, monokroma mönster, stamtapet eller vintageblommor.

stift

Det här är perfekt om du är tapetfixerad, men inte har de rätta väggförhållandena att arbeta med. Om du är orolig för att överbelasta ett litet vardagsrum är det ett elegant alternativ att hänga upp din mönstrade favorittapet i stället för att klistra in den.

4. Växter som väggdekor i vardagsrummet

Ta in utomhusmiljön med väggväxter. Krukväxter är inte bara bra för att rena luften, de är också kända för att förbättra det mentala välbefinnandet. Som väggdekoration fungerar växter extremt bra eftersom de erbjuder så mycket stilmässig mångsidighet. Det finns över 390 000 växtarter i världen, varav många kan odlas framgångsrikt inomhus. Och det finns verkligen en växt som passar varje personlighet.

plants on feature wall in living room

Väggkonst finns hos Red Candy

Väggplanterare förvandlar vita väggar och ger omedelbar textur och färg. Men de kan också vara ett bra komplement till en botanisk fondvägg eller en tapet med bladtryck.

5. Konst i stor skala

Rörighet kan vara vackert när det är väl utfört. Men vissa människor har en motvilja mot det, oavsett hur prydligt och välordnat det ser ut. Om en stökig gallerivägg gör dig nervös kan du visa ditt favoritkonstverk som en enskild väggmålning i stället. Det är något kulturellt men ändå ganska lättsinnigt med att ha en Michelangelo-reproduktion i vardagsrummet. Särskilt om du sätter ihop det med moderna möbler.

large scale art mural on small apartment wall

Väggmålning: Taket i Sixtinska kapellet (1508-12): skapelse av Adam

Vårt Bridgeman Art Library har en enorm samling berömda konsttryck, inklusive verk av Van Gogh, Leonardo Da Vinci, J.M.W Turner och många fler.

6. En vägg med speglar

Det är det äldsta tricket i boken. För att skapa en illusion av rymd är det bara att lägga till några speglar som reflekterar ljuset i rummet. Men vad händer om det inte räcker med en? Om ditt problem är dåligt placerade fönster räcker ingen gallerivägg eller något tjusigt konstverk. Istället kan du pryda dina väggar med ljusreflekterande speglar. Oavsett om du väljer att krocka eller matcha dem bildar de den ultimata fokuspunkten så fort du går in.

stift

Det här är en av de bästa idéerna för vägginredning i vardagsrummet för små lägenheter där kvadratmeterantalet är ett stort hinder. En välplacerad vägg med speglar kan omedelbart få ditt hem att kännas ljust och luftigt, och kan till och med fördubbla rummets storlek från vissa vinklar.

7. Flytande hyllor

Lägg till hyllor på ett smidigt sätt med flytande design. Hyllsystem utan synliga konsoler ger dig ett renare och smidigare utseende och utnyttjar det mesta av det tillgängliga utrymmet på dina väggar. Om du är orolig för röran eller försöker hitta balansen mellan minimalistiskt och kaotiskt är den här typen av hyllor idealisk för ditt hem.

floating shelves with accessories on wall

Väggkonst finns på Melody Maison

Små lägenheter gynnas av en enkel och något stram inredning. Kom ihåg att hyllorna är en del av din tomma duk. De dekorativa föremålen du sätter på dem hjälper dig att göra dem personliga, så välj dem noggrant och försök att välja meningsfulla mönster som representerar dig.

Älskar du våra idéer för väggkonst? Vilka tips och tricks kan du rekommendera för att pryda kala väggar i vardagsrummet? Dela dina väggdekorationsidéer med oss nedan, eller låt oss veta vilka du har provat och testat.

*pinitkod*

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Sarah

19/08/2021

Nice Info 3D Wallpaper

Amy @ Wallsauce

19/08/2021

Hi Sarah! Yes - cityscapes like the Rome wallpaper mural in this blog appear 3D! They are great for opening up small spaces! :)

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €