4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
pink jungle wallpaper behind bed

30/09/2021   POSTET AV

13 Bananblad tapet og Palm Leaf Ideas

Djungel-looken inomhus och tapeter med bananblad är viktiga inslag i år. Det här konceptet är inte bara levande och trendigt, utan för dem som inte har tillgång till en trädgård är det ett utmärkt sätt att fly från betongen. För den sanna djungelkännaren handlar det om att upptäcka tropikernas vackra lövverk. Svingande palmer väcker minnen av stranden, fascinerande Monstera-växter ger en touch av exotik och bananblad förflyttar oss till regnskogens mörka djup där de växer så vackert.

Om det finns en botanisk trend som du måste beundra måste det varabananbladstrenden. Ett av de vackraste och mest symboliska bladtrycken inom inredningsdesign. I åratal har dessa blad i den hinduiska och buddhistiska kulturen använts som dekorationsmaterial vid festivaler och evenemang, och används än idag för att slå in och servera mat i många länder. Nu tar det enkla bananbladet sig in i våra vardagsrum. Blandat med palmer, ormbunkar och tropiska blommor finns det så många sätt att skapa ett tropiskt paradis hemma.

Här är några av våra favoritbilder med tropiska lövverk som kan inspirera dig...

1) Vacker och vacker bananbladstapet

navy and green leaf wallpaper in dark lounge

Muralmålning i bild: Tropiska bananbladet palmträd

En väggmålning som ger botaniskt liv åt alla väggar. Den här tapeten med tropiska bananblad och palmer är obeveklig i sin utformning. De stora bladen är placerade på en mörk marin bakgrund, vilket ger en sofistikerad känsla till något som annars skulle vara en nyhet. Med ett marinblått vardagsrum som en av de hetaste hemtrenderna kommer den här fantastiska väggmålningen att bli så eftertraktad. Ljusgrön djungelvägg

2) Ljusgrön djungelvägg

bright green jungle wallpaper in kids bedroom

Muralmålning i bild: Exotiskt bladmönster

Den här tapeten med exotiska bladmönster hyllar tropisk flora av alla slag, inklusive Areca-palmer, ormbunkar, Monstera och det vackra Aralia-bladet. Med en vit bakgrund har den här väggmålningen en lätt och luftig känsla och kan lysa upp ett mörkt utrymme. Skapa en intressant fondvägg i sovrummet eller lägg till en touch av grönska i ett öppet vardagsrum. Avsluta med naturligt trä och införliva organiska material som korg och rotting för boho chic.

3) Blommande bananer och psykedeliska blommor

pink banana leaf wallpaper in living room

Muralmålning på bilden: Bloomin Banana

Bananblomman är den djupt lila blomman som växer i slutet av varje fruktklase på bananträdet. Om du letar efter ett mer färgstarkt alternativ till bananbladet är den här rosa väggmålningen med bananblommor perfekt. Trots sitt blommiga utseende används bananblomman faktiskt i traditionell indisk matlagning och har en köttig och fläckig konsistens, vilket gör den till ett fantastiskt substitut för fisk.

Perfekt för alla som gillar blommiga tapeter och vill ha något annorlunda - eller kanske till och med lite psykedeliskt.

4) Bambu chic för ett minimalistiskt hem

white and green leaf print wallpaper behind white bed

Muralmålning på bilden: Green Palms

Alla djungelbakgrunder behöver inte vara högljudda och flamboyanta. Botaniska mönster kan vara mjuka och lugnande och kan skapa en avslappnande miljö i rum där du vill vila och koppla av.

Den här vackra väggmålningen Green Palms är ett exempel på hur terapeutiskt och minimalistiskt lövtryck kan vara och kommer att ge ljus åt vilket rum som helst i ditt hus. En touch av bambu kompletterar östasiatiska designteman och förflyttar dig till Orienten.

5) Mörka och mystiska bladtryck

dark leaf wallpaper in living room

Tapet i bilden: Löviga djungel

Om tanken på tropiska nyanser som flamingorosa får dig att fly från kullarna, välj en mörk design som den här tapeten Leafy Jungle. Den innehåller en blandning av Areca och Monstera, en kontrasterande blandning av blad för att ge djup, dimension och stämning till din inredning. Den slående melangen av blått, grönt och svart kombinerar vattenlevande med mer olycksbådande - en färgpalett med attityd.

6) Svingande palmer för urban flykt

palm tree wallpaper behind cot in nursery

Tapet i bild:Akvarellpalmer

Natursköna väggmålningar som skogstapeter eller strandtapeter blir alltmer populära i inredningen. De ger inte bara en känsla av lugn i hemmet, utan kan också bidra till att maximera blygsamma utrymmen genom ett smart skärpedjup. Men om du inte gillar fotorealism kan du hålla dig till något konstnärligt. Den här tapeten Watercolour Palms sätter scenen perfekt.

7) Tiger i det vilda tapetdesign

hidden tiger wall mural in home office

Muralmålning i bild: Tiger Hide and Seek

Du kan ha mycket roligt med djurtapetmönster och de är stimulerande väggdetaljer för ett barnrum. Men vi tycker att den här tapeten Tiger Hide and Seek passar lika bra i ett vuxenrum, till exempel i vardagsrum och kök, i arbetsrum eller på kontoret. Förlora dig själv för en stund och fly till djupet av en skog långt, långt borta.

8) Perfekt rosa tapet för Instagram

pink jungle wallpaper with leaf pattern in home office

Tapet i foto: Rosa djungel

Ge ditt tropiska hem den rosa stilen med den här fantastiskt feminina tapeten Pink Jungle. En fantastisk design för ett trendigt sovrum eller kontor. Styla med ljusa träslag och skandinaviskt grått för att hålla det enkelt och elegant, eller experimentera med guldmetaller för en lyxig look. Oavsett vad du väljer är tapeten helt Instaworthy.

9) Palmer, bananblad och rosa flamingos

pink flamingo wallpaper behind bed

Tapet i foto: Blå palm flamingos

Alla tapeter med palm- och bananblad behöver inte vara gröna. Den här tapeten är helt i elblått och rosa. En ljus, djärv och dominerande design som bara fungerar i ett överskådligt utrymme. Väggmålningen Blue Palm Flamingos kräver uppmärksamhet, så håll din inredning ren och dina färgval enkla.

Här finns en vacker blandning av blommor, palmblad och bananblad, men det är flamingon som står i centrum. Se till att ta en titt på våra andra underbara flamingotapeter om du älskar tropisk inredning.

10) Tapeter som inspirerar din fantasi

jungle photo wallpaper behind bed

Muralmålning i rummet: Exotic Jungle

Tapeten Exotic Jungle är eskapism när den är som bäst. Lägg till den här funktionen i vilket rum som helst i hemmet, stäng dörren bakom dig och du kommer att förflyttas till en helt annan värld. Den rika vegetationen ger djup, vilket gör den lämplig även för de minsta utrymmena, och de olika lagerna av lövverk kommer att få dig att känna dig som om du är vilse i paradiset.

Liksom många av våra naturmålningar är den här utformad för att lugna själen - så spara den till ditt favoritrum för att koppla av i.

11) Kontrasterande papegojor för en statementvägg

palm print and parrot wallpaper in living room

Muralmålning i bild: Kung av papegojor

Den här väggmålningen King of Parrots är inget för de svaga. Den här palmbladstapeten kombinerar en mörk miljö med blågröna nyanser av lövverk och en ljus pop av rosa, och är ett seriöst designuttalande. Idealisk för ett tonårsrum, en kontorsrenovering, för att sätta färg på en karg matplats eller för att snygga till ett sovrum.

12) Återskapa tropikerna på hösten

pink banana leaf wallpaper in neutral bedroom

Väggmålning i sovrummet: Tropical Leaves

Är grönt inte din färg? Få då djungelstämningen med varmare höstfärger med den här tapeten Tropical Leaves. Det är en av de många ljusa, färgglada och konstnärliga väggmönstren från vår kollektion av designtapeter och har skapats av designern Di Brookes.

13) Bryt reglerna med blått och grönt

blue and green palm print wallpaper

Muralmålning i bild: Blå och gröna palmer

Det sägs att blått och grönt aldrig bör ses. Men vem visste att det kunde se så elegant ut att bryta mot reglerna? Den blå och gröna palmerna är enkel men ändå elegant och fångar din uppmärksamhet genom en intensiv färgberättelse. En design som fungerar i öppna utrymmen, där kala väggar skriker efter att dekoreras!

Älskar du vår samling av väggmålningar med palmblad och bananblad? Låt oss veta din favorit i kommentarerna nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €