4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Ekspertråd - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
grey patterned tartan wallpaper in pink lounge

15/07/2021   POSTET AV

Preppy Wallpaper Craze [Og hvorfor det er så du]

Det finns ett nytt koncept som tar över heminredningsvärlden och det skapar stor uppståndelse. Men vänner, missta er inte på namnet - "preppy interiors". Det handlar inte bara om amerikansk collegekultur och allt som är rött, vitt och blått.

Nautiska färger är ett starkt tema, men det finns så mycket mer i den preppy looken. Den här trenden handlar om personlig anpassning, så den tilltalar alla personlighetstyper. Preppy inredning, preppy tapettryck och preppy färgpaletter är perfekta för dem som vill ha en struktur att följa.... men också lite stil. Och ju djärvare, desto bättre!

Här är några av de viktigaste egenskaperna hos preppy inredning... egenskaper som gör denna trend så rolig och älskad av alla (inklusive dig).

Du får experimentera med mönster

red, black and white crane japanese wallpaper in oriental room

Muralmålning på bilden: Orientalisk röd och vit mönster

När det gäller preppy är det högtalande som gäller. För de av oss som alltid har velat testa nya tapettrender, men aldrig vågat göra det, är det här tiden för att briljera.

Att experimentera med preppy tapeter är väldigt befriande. Det ger dig en perfekt ursäkt för att välja det vilda safarimönstret som du har tittat på, eller de där riktigt snygga blommorna som du såg hos Susan förra månaden.

Enhetliga väggbeklädnader är nyckeln till att få till den preppy stilen, men det betyder inte att du inte bör avvika från reglerna om du ser en väggmålning som du gillar. Geos är en klar vinnare, men intrikata mönster som chinoiserie eller japansk konst fungerar också bra.

Färg är din bästa vän

pink and blue floral wallpaper in room with white ladders and plants

Muralmålning på foto: Floralario

En annan anledning till att preppy passar alla typer av husägare är att färgerna är det viktigaste. Och med färg menar vi vilken färg som helst. Det behöver inte vara blått och vitt eller nautiskt. Varenda färgpalett eller färgkombination firas med preppy-inredning.

Det är därför som blommor är ett så populärt val när det gäller att hantera denna trend som ett proffs. Botanisk design omfattar naturens mångfacetterade och mångfärgade estetik och kan vara en fullständig blandning av former, nyanser och texturer.

Blommor är också ett uttryck för amerikansk präktighet och ger en elegant, avslappnad lantlig chic. Uppmärksammade väggbeklädnader som den här färgglada väggmålningen Floralario av Gabriela Larios är idealiska för att ge kontrast till ditt rum.

De snygga tapetalternativen är oändliga

dark and gold swirl wallpaper in vintage style hallway

Muralmålning på bilden: Vintage Curls

Detta är en av de viktigaste anledningarna till att preppy inredning är en sådan succé. Därför att bakgrundsbilderna står i centrum. Vi beundrar alla de djärva och vågade väggmålningarna, men det finns alltid en risk att det blir ett steg för långt.

Genom att sätta tapeterna i fokus när det gäller tryck och mönster är det möjligt att upprätthålla en bra balans mellan stilrent och maximalistiskt - en trend som kommer att definiera vår tid!

Det handlar om att hitta en jämvikt eftersom preppy fortfarande har en viss renhet och renhet, även om mönstren är livliga och spännande. När väggbeklädnader får en mer central roll i ditt inredningskoncept kan du utforska en mängd olika stilar, även sådant som du inte vågat prova tidigare!

Lyx och nöje går hand i hand

tiger tropical print wallpaper in green and pink living room

Muralmålning på bilden: Vackert vild

Ett viktigt kännetecken för en preppy inredning är att kombinera lyxiga funktioner med element som visar din lekfulla personlighet. Djurtapeter och intrikata djungelmönster är ett bra komplement av den anledningen.

Ju mer genomarbetad designen är, desto lyxigare kan det kännas. Det finns så många olika sätt att ha roligt och njuta av processen, från päls- och fjädermönster som ger en struktur till safaridjur som lever i sofistikerade ytmönster.

Den här exotiska tapeten Beautifully Wild av Julia Fonnereau är en vuxen version av vår fantasi och förenar den klassiska stilen från mörka djungelillustrationer med den majestätiska tigern. Ett djur som tilltalar våra mer äventyrliga jag.

Allt handlar om ditt inre barn

pink flamingo wallpaper in white office

Muralmålning på bilden: Soul Birds Flamingo

Det vi verkligen beundrar mest med den här heminredningstrenden är sättet på vilket den återfångar din ungdom och återknyter dig till allt du älskade när du var barn. Det finns en underbar oskuldsfullhet i preppy tapeter och interiörer eftersom det tillåter obehindrade designtekniker.

Börja med rena linjer, ståtliga möbler och inredningsdetaljer som utstrålar en kunglig känsla - den typ av stil som en preppy mamma skulle välja. Tänk på kvalitet. Tänk lyx. Tänk stort hus med vitt staket och en familj med 2,4 barn. Sätt sedan in tapeter och mjuka inredningsdetaljer som visar på motsatsen.

Preppy välkomnar alla typer av mönster, från prickar och godisränder till vintageminnen. Så länge det är djärvt och så länge det är du. Om det innebär rosa flamingo tapeter eller bilder av tropicana, så gör det. Det finns inget att hålla tillbaka med preppy inredning.

Nautiskt är definitivt inte den enda berättelsen här, så om en palett av rött, vitt och blått inte är din kopp te, låt ditt inre barn ta ledningen.

Prickar och ränder är dekorationshjälpmedel.

grey tartan mural with pink couch

Muralmålning på bilden: Grey Tartan

Om du trivs med fläckar och ränder - och allt som ger en känsla av förutsägbarhet - kommer preppy tapeter att göra ditt hus till ett hem. Detta beror på att mönster uppfyller människans behov av ordning och att vi är programmerade av naturen att söka efter sådana bilder.

Tapeter och tygmönster med geometriska linjer eller mjuka kurvor kan lugna oss. Mönsterigenkänning avslöjar viktiga uppgifter om vår miljö och hjälper oss att göra förutsägelser för att stödja människans överlevnad. Det är därför som så många av oss tycker att tartan, rutor och gingham är så lugnande.

Den här klassiska tapeten i grå Tartan är det perfekta exemplet på stilren, ren och hälsosam. De neutrala färgerna gör den också till ett utmärkt sätt att doppa tårna i denna djärva trend.

Rena linjer som denna vackra tartanmålning ger ordning och reda, medan cirklar tar udden av (bokstavligen). Släta kanter som finns i möbler och tapeter är fantastiska för rum där avkoppling är en prioritet.

Vad tycker du om den preppy inredningstrenden? Dela med dig av dina tankar och dina favorittapeter i kommentarerna nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spania €
Finland €
Sverige Kr
Frankrike €
UAE $
Tyskland €
Storbritannia £
Italia €
Forente Stater $
Nederland €