4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Hvordan - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
Opulant living ina bedroom with crisp white bed sheets and an art nouveau wallpaper

07/02/2023   POSTET AV

Slik legger du til overdådige detaljer i innredningen din

Vill du lägga till en extravagans i din bostad år 2023? Den goda nyheten är att du kan lägga till överdådiga detaljer i ditt hem genom att experimentera med färg, texturer och mönster, samtidigt som du respekterar din budget. Oavsett om du vill ge ditt hem en makeover från golv till tak eller lägga till några överdådiga detaljer i varje rum kan vi hjälpa dig att uppnå den lyxiga känsla du längtar efter.

Om du inte har någon inredningsarkitekt kan du sakta införa några överdådiga detaljer i din nuvarande inredning. Låt oss börja.

Välj harmonisk hårdvara

Black kitchen cabinets with brass and gold handles

Foto: roomfortuesday.com via Pinterest

Om ditt hem inte ser så lyxigt ut kan det bero på gammaldags hårdvara. Ett lyxigt hem är fyllt av elegans och allt verkar passa ihop utan ansträngning. Ett sätt att uppnå denna look är att uppdatera dina handtag och beslag till en mer modern design och hålla den konsekvent i hela hemmet. Om du vill lägga till visuellt intresse kan du blanda och matcha storlekarna på handtagen och knopparna snarare än att experimentera med olika mönster.

Alternativen är oändliga när det gäller ytbehandlingar; du kan välja mellan mässing, nickel, krom, brons, svart, koppar, polerad, satin och antik. Nickel och mässing är idealiska för traditionella hem, medan krom eller svart passar bättre för en tidlös men ändå modern inredning. Prova detta hack, och du kommer att bli förvånad över den inredningsförvandling som sker framför dina ögon.

Doft ditt hem med färska blomsterarrangemang

Hallway with a black and gold table with a black mirror and tall pink flowers

Foto: Viktoria Dezhnyuk via Pinterest

Naturligtvis finns det många saker att tänka på när du inreder ditt hem. Ett enkelt sätt att få ditt hem att kännas mer överdådigt är att lägga till färska blommor. Om du till exempel placerar låga blomställningar vid ingången till ditt hem kan du ge din inredning ett omedelbart lyft, och ett tätt och fullt arrangemang ger ett stort uttryck. Istället för att välja blommor i samma nyans som din inredning, välj en mörkare nyans för att omedelbart fånga ögat och lägga till färg och personlighet.

Glöm inte att kärlet som du placerar blommorna i är lika viktigt för att skapa ett spektakulärt rum som blommorna du väljer, så var inte rädd för att experimentera!

Anta 60-30-10-färgregeln

Orange and blue living room walls with a large grey sofa and black hanging pendant lights

Foto: cherryjackson via Pinterest

Om du vill ha ett mer överdådigt utrymme kan du använda den enkla 60-30-10-regeln. Om du ser ett hem som ser professionellt ut och har en lyxig känsla är det troligt att designern använde 60-30-10-regeln för att skapa den polerade looken. 60 % av rummet kommer att dekoreras med en dominerande nyans, och denna kommer att kompletteras med en sekundär nyans som tar upp 30 % av rummet. De sista 10 % kommer att dekoreras med en accentfärg. Du kan använda denna färgteori för att spela säkert, men med regeln om 10 % accentfärg kan du vara lite mer äventyrlig.

Släpp loss din konstnärliga sida

Bedroom with an art nueveu wallpaper behind a bed with crisp white bedsheets

Väggmålning som används i fotot: Dagens tider 1899

Ett väl valt konstverk eller en konstinspirerad väggmålning kan förvandla ett rum och ge en omedelbar lyxig känsla. Om vintagekonstverk ligger utanför din prisklass kan en illustrativ väggmålning ge dig en lyxig estetik utan att du behöver förlora en stor del av din budget. Den här jugenddesignen är en lyxig och lyxig väggmålning som kan skapa en fantastisk bakgrund i vilket sovrum som helst. De tryckta detaljerna övergår från natt till morgon, vilket gör den mycket passande för en lyxig boudoir.

Förenkla ditt utrymme

White shelving with black ornament and white books arranged neatly

Foto: nataliegisborne.com via Pinterest

För att få ditt hem att verka överdådigt handlar det inte alltid om att lägga till eleganta föremål. När du inför en prydnad i din inredning måste du göra plats för den genom att rensa ut ett föremål. Följ regeln om en in och en utdelning när du inreder ditt hem. Det är ett känt faktum att rörighet är fienden när det gäller rumsutformning. Kom ihåg att fokusera på kvalitet när du ger ditt hem en makeover. På så sätt kommer dina rum inte att verka röriga eller överväldigade.

Omfamna dekorativa förgyllda detaljer

Large gold mirror in a hallway leant against a wall with golden accessories

Foto: rowanhomes.com via Pinterest

Opulens finns i många olika former, och när det gäller möbler och hemtillbehör är det bättre ju mer invecklade detaljerna är. Förgyllda sängstommar, speglar och belysning är ett enkelt sätt att införa ett element av lyx i ett rum. Slående föremål som den här fristående spegeln fångar din uppmärksamhet när du kommer in i ett rum och skapar en samtalsämne.

Ta emot vackra barocktryck

Romantic bathroom with a blue bath a pink floral wallpaper

Väggmålning på fotot: Barockljus

En överdådig inredning finns i olika nivåer av subtilitet, och de mönster och tryck som du väljer att visa upp i ditt hem spelar alla en roll. Om du vill ha ett överdådigt huvudbadrum, behöver du inte leta längre än till vår tidlösa tapetvägg Baroque Light. Vi älskar det här blommiga tryckets vackra färgpalett och mjuka och feminina känsla. Även om den här väggmålningen är chic och elegant är den också djärv med mycket karaktär.

Vilka av våra inredningstips och tricks känner du dig mest nöjd med? Låt oss veta det i kommentarerna.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spania €
Finland €
Sverige Kr
Frankrike €
UAE $
Tyskland €
Storbritannia £
Italia €
Forente Stater $
Nederland €