4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
grey plaster wallpaper with elegant grey sofa, throw and cushion for perfect timeless interiors

25/08/2020   POSTET AV

Bakgrunn Guide for tidløse interiør

Grunderna för en tidlös inredning börjar med beprövade stilar och det innebär ofta att man måste avstå från trender. När det gäller tapeter ska du välja färger som aldrig åldras, mönster som förblir relevanta och mönster som skapar balans i ditt hem.

Att tapetsera är en av de enklaste och mest prisvärda renoveringarna du kan göra. Med våra enkla tapeter för att klistra in i väggen eller våra enkla tapeter för att skala och klistra är det inte längre något krångligt. Så det är inte svårt att ändra ditt utseende varje säsong. Men tidlösa tapetmönster kan vara ett utmärkt sätt att skapa en atmosfär av vuxen elegans och sofistikering - och det kommer att hålla i många år framöver.

Om du vill ha ett hem som är vackert även efter årtionden, får du här våra tips för att välja de bästa tidlösa tapetmönstren för alla rum.

1. Få tapetinspiration från naturen för tidlös inredning

green palm leaf wallpaper in timeless interiors lounge with wooden sideboard and grey sofa

Muralmålning på bilden: Quiet Jungle

Djungelmönster är helt på modet just nu, det vet vi. Men naturen är mycket större än vad som är inne och vad som inte är inne. Växter, blommor och botaniska växter är en del av livet och ger så mycket glädje i form av trädgårdar eller krukväxter.

När det gäller djungel- eller tropiska mönster behöver de inte alltid vara högljudda. Den här vackra väggmålningen Quiet Jungle är en iögonfallande vägg, men den stjäl inte för mycket av rampljuset. Om du letar efter tidlösa inredningsidéer som även berör aktuella trender, välj ett populärt tapetmönster som har dämpade nyanser så att det åldras med elegans.

leafy green feature wall in white and grey lounge

Muralmålning på bilden: Tropiskt landskap

Dämpade färger kan mildra vilken design som helst och sänka den några steg så att du kan njuta av balansen i rummet. Användningen av växter i textilier och mönster går också tillbaka ända till det gamla Egypten, så det tröttnar aldrig. Det tilltalar alla och ger en omedelbart lugnande estetik.

Biophilia och människans koppling till levande ting innebär att blommiga och botaniska tapeter alltid kommer att ha sin charm. Låt naturen vara din guide och välj färger som är lätta för ögat så har du receptet för en klassisk inredningshistoria.

2. Anta trender som smälter sömlöst in i tidlös inredning.

grey, brown and lack terrazzo wall mural in stylish, timeless interiors lounge

Muralmålning på bilden: Classic Terrazzo

För att hitta rätt balans mellan trender och klassisk stil krävs det ett skarpt öga. Det är inte alla inredningsstilar som är tänkta att hålla sig kvar. Vissa kommer att stiga och falla snabbt, andra kommer att få fart under en tid och en liten handfull kommer att förtjäna sin plats som moderna klassiker.

Tapeter som efterliknar de beprövade stilar som har prytt våra hem genom tiderna kommer att ge dig en längre livslängd. Terrazzotrenden må vara het på Instagram, men den har också sina rötter i 1900-talets historia. Det här naturmaterialet blev populärt runt 1920-talet och har använts i inredningsdesign sedan dess.

stift

Nyligen gjorde terrazzo sin stora comeback. Det är dock inte en tillfällig trend, utan snarare en påminnelse om en riktig klassiker. Även när terrazzo inte längre är det mest uppmärksammade berättandet på sociala medier kommer dess skönhet att bestå.

pastel green terrazzo mural in hallway with white drawers

Muralmålning på bilden: Ljusgrön Terrazzo

Tapetmönster som den ovan nämnda subtila väggmålningen Classic Terrazzo kan ge liv åt vilket rum som helst genom att lägga till djup, intriger och textur. Välj neutrala färger om du vill ha tidlösa tapetmönster som håller länge och länge. Och om du vill ha en ren, skarp och modern känsla är kalla nyanser det bästa sättet att välja färgpalett.

För att undvika att vintageinspirerade tapetmönster som det här ser föråldrade ut, se till att rensa bort skräp. Det är viktigt att låta mönster som terrazzo lysa upp i ett väl presenterat utrymme.

3. Välj väggmålningar som du älskar och tycker är inspirerande.

antique painting of two hands touching wallpaper in white and blue themed timeless trends lounge

Muralmålning på bild: Guds och Adams händer - Sistene tak

Konstmålningar är ett fantastiskt alternativ till inramade målningar. De förstärker ett konstverk du älskar och förvandlar det till en fantastisk fondvägg. Det kan bli en samtalsämne som fascinerar dina gäster, ett fönster till din värld när du har gäster och den terapi du behöver när du har en dålig dag. Det kan också vara ett tidlöst tapetval som aldrig blir gammalt - om du väljer klokt.

subtly painted water lily painting in white and green bedroom

Muralmålning på bild:Vattenliljor Gröna reflektioner 1914-18

Tricket är att välja konst som du brinner för. Välj inte konst som bara passar in i ditt färgschema, eftersom det kan förändras med åren. Om du är fast besluten att ha väggkonst är det värt att bestämma dig för detta först och bygga resten av rummet kring det.

Kom ihåg att tidlös inredning är synonymt med lyx. Så hitta ett konstverk som inspirerar, har betydelse eller har en plats i historien. Tanken är att väggmålningen ska höja utseendet på ditt hem samtidigt som den gör det personligt för dig. Oavsett om du älskar fin konst eller moderna konsttapeter är individualitet nyckeln.

4. Välj färgpaletter för tapeter som håller länge

very pale grey marble wall mural in navy lounge

Muralmålning på bilden: Ljusgrå marmor

Det finns vissa klassiska färger som aldrig dör. Symphonier av vitt, grädde, beige, jord- och lerafärger kommer alltid att ha en plats i inredningsvärlden. Nyckeln till att få neutrala väggfärger rätt är dock att förstå balansen mellan varma och kalla toner. Om du vet hur du ska hantera denna balans kan du göra ditt rum ljusare och mer inbjudande.

Även om vita väggar håller för evigt, är rent vitt sällan lösningen när det gäller färgsättning i hemmet. Därför rekommenderas det att välja offwhite, grått och naturliga tapeter om du vill ha en mångsidig, ljus och tidlös inredning.

grey plaster wallpaper in stylish and classic grey living room

Väggmålning i foto:Vintage gipseffekt

Den här eleganta tapeten i naturlig marmor är den perfekta bakgrunden för ett ständigt föränderligt hem. Den fungerar som en duk för så många olika inredningsstilar. Från minimalistiskt och modernt till traditionellt med rika färgpaletter - den här tonala designen håller saker och ting enkla utan att ta bort personligheten.

Tapeter med textureffekter som betongtapeter är också ett bra val om du vill ha ett enkelt färgalternativ som är mer intressant än vitt eller grädde. En tidlös grå inredning går aldrig ur tiden och grått passar bra ihop med nästan alla färgställningar.

Vilka är dina tips för tidlös inredning? Har du några favoritbilder av tidlösa tapeter som du alltid använder dig av? Eller föredrar du att inreda med trender? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan och glöm inte att dela dina hemrenoveringsprojekt med oss. Mejla foton till info@wallsauce.com eller tagga oss på sociala medier för att ha chans att bli presenterad.

*pinitkod*

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €