4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
blush and green hanging flowers wallpaper in white and pink bedroom

04/02/2022   POSTET AV

Romantisk soverom ideer du vil forelske deg i

Oavsett om du vill krydda ditt kärleksliv med din partner eller om du vill imponera på en viss person, gör dig redo att bli galet och djupt förälskad i dessa romantiska sovrumsidéer...

De flesta av oss, om inte alla, vill ha ett romantiskt kärleksliv. Men detta kan glömmas bort om man lever ett hektiskt liv. Så om du vill öppna dig för ett nytt förhållande eller stärka bandet med din partner kan du skapa stämning genom att välja romantisk sovrumsinredning.

Det behöver inte handla om rosenblad och champagne, utan om långsiktiga saker som håller i flera år - precis som ert förhållande! Från bra sängkläder, romantisk belysning, färgval och mycket, mycket mer - vi kommer att få dig att bli förälskad på nytt med våra romantiska sovrumsidéer.

Se till att sovrummet speglar ditt förhållande eller din individualitet.

off-white and blue watercolour flowers wallpaper in bedroom with grey bed

Muralmålning på bilden: Glorious Ginko

För det första ska sovrummet spegla antingen ditt förhållande med din partner eller din personlighet om du är singel.

Om du och din älskade har barn ska ni dock inte tro att ni ska klistra väggarna med fotografier av dem. Det är ett stort nej. Skulle du verkligen vilja bli uppsluppen med lilla Timothy som stirrar ner på dig från väggen? Nej - förmodligen inte. Försök att komma ihåg att du inte bara är "mamma" eller "pappa". Välj i stället fotografier av er som ett par: när ni var på semester, ert bröllop osv. Återknyt kontakten med vem ni är som par och ta en paus från ert ansvar. Detta kommer att få er att känna er mer i samklang romantiskt sett och mer öppna för att återknyta kontakten med varandra.

För dig som vill hitta kärleken eller njuta av singellivet är det viktigt att ditt sovrum visar vem du är och att du är en öppen person. Återigen, undvik familjefotografier: särskilt av dina föräldrar eller din lilla brorson - det kan vara avskräckande!

Visa istället dina passioner och hur intressant du är! Om du älskar naturen kan du installera en blommig väggmålning bakom sänggaveln, montera inramad balettväggkonst för att visa din kärlek till dans, eller visa din passion för musik genom att visa upp din gitarr eller saxofon! Men fokusera bara på ett eller högst två intressen, annars kan det bli lite överväldigande!

Hitta lyxiga, bekväma sängkläder

pink bed with brown faux fur rug on it with map mural on wall in bedroom

Muralmålning på bilden: Exekutiv politisk världskarta

Att välja sängkläder av god kvalitet är en av de viktigaste faktorerna när det gäller romantiska sovrumsidéer. Det är trots allt där du hoppas att du ska tillbringa den mesta tiden!

Sängkläder beror förstås på smak, så vårt bästa tips är att välja de sängkläder som känns bäst mot din hud. Om din madrass är lite sliten är det SÅ viktigt att du spenderar lite pengar på en ny madrass. Ingen gillar en klumpig madrass! Att köpa en ny madrass kommer inte bara att förbättra ditt kärleksliv, utan även kvaliteten på din sömn.

För det andra ska du se till att dina kuddar är tillräckligt fasta eller mjuka och att ditt täcke inte är för tungt eller lätt. När det gäller sängkläderna ska du välja antingen mjukt linne eller bomull i en färg och ett mönster som passar dig. Och glöm inte att lägga till ett överkast för att kasta på sängändan precis som på det här fotot som tillhandahållits av R Graham & Family Home Improvements. Vi tycker att filten i fuskpäls är väldigt romantisk och sättet som den slumpmässigt kastas på sängen gör att man vill dyka ner under täcket!

Belysningen är viktig - VÄLDIGT viktig

dim lanterns around bed

När du lägger dig i sängen på kvällen och den enda belysningen du har är den högsta tillgängliga glödlampan och dina ögonlock känns som om de har skalats bakåt, då är du verkligen inte på humör för att vara romantisk! Ännu viktigare är att många av oss vill ha belysning som är smickrande, så starka glödlampor måste verkligen undvikas.

Välj i stället varm, dämpad belysning för att skapa en mysig, romantisk boudoir. Försök att ha matchande bordslampor eller monterade lampor på vardera sidan av sängen för att fungera som bokslut. På så sätt blir sängen ett rum i sovrummet, vilket gör att du känner dig mer sluten, mysig och trygg.

Eller varför inte välja ljus från en älva? Dessa kan snurras runt sänggaveln eller spridas över ett toalettbord - båda sätten skapar en romantisk atmosfär när alla andra lampor är släckta.

Håll ditt sovrum fritt från rörigt material

waterlillies painting by Monet in bedroom with white and green bedding

Muralmålning på bilden: Vattenliljor:Gröna reflektioner av Monet

Du har planerat en romantisk måltid med vin och ljus - hela grejen - och det gick riktigt bra. Du har satt på romantisk musik och allt går bra. Ni går båda in i sovrummet och hör ett skrik! Ditt hjärtas önskan har just trampat på en plugg! Aj... Det är därför som det är SÅ viktigt att se till att sovrummet är fritt från rörelser!

För att börjarensa ditt sovrum bör du se till att allt som finns där har ett syfte eller används ofta. Om inte, förvara dem på ett snyggt sätt eller donera dem helt enkelt till din lokala välgörenhetsbutik. Efter alla ansträngningar för att göra ditt sovrum romantiskt behöver du verkligen inte onödigt skräp som står i vägen. Börja med att stapla alla dina kläder på sängen och bestäm dig för vilka du vill behålla och vilka du kan donera. Om du inte älskar det eller bär det minst varje månad, gör dig av med det. Börja sedan att försiktigt och strategiskt vika och förvara dina mest värdefulla saker. Därefter kan du gå vidare till prydnadsföremål, inramade fotografier osv. Vilka är oumbärliga och vilka har du tröttnat på? Var selektiv och behåll bara det du älskar så att du omger dig med dina favoritföremål och inte bara saker som finns där för att de bara finns där!

Häng upp tjocka gardiner och glöm världen...

white curtains and grey blind in modern bedroom

En gardin kan verkligen förbättra stämningen i sovrummet när den placeras i rätt läge, med rätt form och färg. Men ännu viktigare är att välja tjocka gardiner av god kvalitet, som inte bara håller i flera år, utan också blockerar allt osmickrande ljus och skapar en känsla av avskildhet som du verkligen behöver när du känner dig romantisk.

Om du vill ha mer avskildhet och vill förbättra din sömnkvalitet genom att göra sovrummet ännu mörkare, välj persienner och gardiner. Jalusier i trä är mycket populära och ger ett klassiskt intryck i alla rum. Medan romerska persienner, som i rummet ovan, är mer minimalistiska men ger fortfarande den traditionella, eleganta looken som passar alla typer av rum.

Tänk på doft (en mycket viktig romantisk sovrumsidé).

pink flowers in white vase on wooden surface

Du kanske inte har tänkt på det, men doften i ditt sovrum kan verkligen förändra stämningen! Vi vet alla hur ett stinkande sovrum luktar, så försök att undvika det, särskilt när kärlek ligger i luften!

Det är sunt förnuft, men öppna fönstren och släpp in lite frisk luft! Om du vill gå ett steg längre kan du välja blommig doftande rördiffusorer eller stearinljus för att fräscha upp luften. Eller varför inte ha en vas med doftande blommor, till exempel rosor, i ditt sovrum? De ger inte bara en subtil, söt doft, utan utstrålar också romantik!

Se till att sängen är rummets fokuspunkt.

vintage style duck egg blue panel wallpaper in bedroom with wooden bed and white and grey bedding

Muralmålning på bilden: Duck Egg Panel

När det gäller romantiska sovrumsidéer är ett av (om inte det viktigaste) tipset att se till att sängen är rummets huvudfokus. Det kallas trots allt för ett sängrum! Om rummets utformning tillåter det, se till att sängen står mot dörren, så att du när du går in i rummet står mot dina kuddar.

Feng shui-reglerna betonar också vikten av att se till att du kan komma in i sängen från båda sidor. Sängar bör endast tryckas upp mot väggen i barnrummen. Om du är singel och söker ett förhållande är detta otroligt viktigt eftersom det visar att du är öppen för ett nytt förhållande.

Ett annat sätt att dra ögonen till sängen när du går in i rummet är att installera en fondvägg bakom sängen. Denna sovrumstapet fungerar som en förlängning av din sänggavel och ger dig också möjlighet att visa din känsla för stil.

Skapa en romantisk miljö med en tapetmålning

venice sunset wall mural behind bed in bedroom with faux fur cushions and glass chandelier

Muralmålning på bilden: Venedig tapet från vårt utökade sortiment

Som tidigare nämnts fungerar den här underbara Venedig-tapeten som en fantastisk förlängning av sänggaveln och gör verkligen sängen till rummets huvudfokus. Inte bara detta, utan denna italienska stadstapet skapar den perfekta romantiska stämningen i, kund, Bernadettes sovrum.

Oavsett om du tycker att Paris gator, romersk arkitektur eller de schweiziska alperna är romantiska har vi en stor samling resetapeter som verkligen sätter stämningen. Tillsammans med lyxiga sängkläder, en kristallkrona och kuddar i konstpäls är det här venetianska sovrummet verkligen romantiskt!

Gör ett dekadent romantiskt sovrum med ett fristående badkar!

pink tinged window effect wallpaper with tropical birds in bedroom with free-standing grey bath

Muralmålning på bilden: Rosa tonat fönster med tropiska fåglar

Varför inte installera ett fristående badkar i ditt romantiska sovrum? Om du har pengar och utrymme i sovrummet kan ett badkar verkligen ge lyx och romantik!

Vad kan vara mer romantiskt än att dela ett bubbelbad med rosenblad, tillsammans med champagne och choklad? Inte bara romantiskt, utan vi älskar också hur det här dekadenta rummet ser ut som ett Bridgerton-rum! Man kan verkligen föreställa sig drottning Charlotte som badar i badkaret!

Välj antika tapeter för vintage-romantik

alphonse mucha women wallpaper

Muralmålning på bilden: Dagens tider, 1899

Ett av de vackraste sätten att få in romantik i ditt sovrum är att välja ett vintage-tema. Och det betyder inte att rummet behöver se ut som om det hör hemma på ett museum. Det handlar om att välja en smakfull blandning av modern och antik inredning för en vacker cocktail av gammal och ny design.

Till exempel fungerar kombinationen av moderna vita sängkläder, garderober och rottingmatta perfekt tillsammans med den kontrasterande väggkonsten från tidigt 1900-tal. Vår tapet The Times of the Day, 1899, designad av den berömda Alphonse Mucha, utstrålar romantik. Varje dam skildrar dagens tid från tidig morgon till kväll. De här fantastiska figurerna är alla utomordentligt vackra och romantiska och kommer att skapa en känsla av romantik från svunna tider i rummet...

Matcha sängkläderna med din tapet

dark grey, pink and white chinoiserie wallpaper in romantic bedroom ideas

Muralmålning på bilden: Dark Chinoiserie

Ett av de mest effektiva sätten att skapa balans och harmoni i ditt romantiska sovrum (två faktorer som också är viktiga i ett förhållande) är att matcha sängkläderna med tapeterna. Titta hur perfekt det dammiga rosa, mörkgrå och vita sängkläderna ser ut här! Skapat av en av våra kunder, My E17 Home, har det här romantiska sovrummet använt vår Dark Chinoiserie väggmålning perfekt! De kunde inte ha varit mer träffsäkra när de matchade sängkläderna med väggarna.

Det bästa sättet att matcha tapeten med sängkläderna är att ta med dig ett foto av tapeten när du köper sängkläder. Se till att fotot är taget i dagsljus och att det ger en så sann bild som möjligt av färgerna. När du sedan är i inredningsbutiken har du ditt foto som du kan para ihop med de sängkläder du gillar mest!

Håll saker och ting enkla

pastel toned chinoiserie wallpaper in romantic bedroom

Muralmålning i bild:In Full Bloom

Efter att ha rensat ett utrymme bör du se till att de inredningsval du gör inte är överväldigande. En detaljerad väggmålning, som den här tapeten In Full Bloom, är ett absolut måste, men se till att resten av rummet är enkelt. Du vill inte ha för många distraktioner i ett romantiskt sovrum av uppenbara skäl!

Välj enkla vita sängkläder, gröna växter och så få möbler som möjligt. Det skapar inte bara ett enkelt och lugnt rum, utan får också rummet att verka större! Lämna mer utrymme för romantik...

Var lyxig med mörk inredning

dark floral wallpaper in bedroom with grey bed

Muralmålning på bilden: En känsla av romantik

Ofta föredrar vi ljusa och fräscha färger i ett sovrum och antar att detta är perfekt för detta romantiska rum. Men så är inte alltid fallet. Om du vill skapa en "boudoir" snarare än ett enkelt sovrum ska du alltid vara djärv med mörka toner...

Mörka sängkläder, svagt ljus och dramatiska och stora mörka blommiga tapeter är alla faktorer som kommer att bidra till ett romantiskt rum ... Glöm inte att spegla den mörka blommiga väggen genom att välja mörka blommiga kuddar och till och med en lampa!

Välj mjuka färger för väggarna

blush, off-white and green flowers handing from ceiling wallpaper in bedroom with gold, white and pink accessories

Muralmålning på bilden: Romantic Flower Chandelier

Hårda färger som ljusorange, neongult och limegrönt sänker definitivt den romantiska nivån. Du vill inte chockera systemet när du tänker på romantiska sovrumsidéer, så i stället är mjuka färger viktiga. Lila, pastellblått, gräddfärgat och blektoner är idealiska val när du skapar en romantisk boudoir!

Om du har svårt att få in färg i ditt sovrum och är trött på vita väggar, varför inte installera en blommig tapet som vår romantiska blomsterkrona? De mjuka blush-tonerna och pastellgröna färgerna i den här blomstertapeten är inte överdrivna och kommer säkert att bidra till att skapa en känsla av romantik.

Älskar du våra tips om romantiska sovrumsidéer? Lämna en kommentar nedan och berätta vilken som fungerade bäst för dig!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Christine Gilliver

10/02/2021

I absolutely love the romantic flower chandelier The style would be perfect for my bedroom but it's the wrong colour ☹️ I'm looking for pinks, fuchsia and lilacs to go with a grey carpet , bed and curtains. Not found anything yet but you do have some beautiful designs .

Prof.Carolin Ni Phaghain

12/02/2021

OMG! I JUST LOVVVVVEEEEEE❤ THESE BEDROOM IDEAS!!!!! I AM JUST ABOUT TO CHANGE MY BEDROOM, DUE TO ILLNESS, SO HOPE I CAN ENJOY MY NEW ROOM WHILE I RECOVER. 🤒

Amy @ Wallsauce

12/02/2021

Hello Prof. Carolin 😊We love the romantic bedroom ideas too! If you\'d like to see more bedroom murals, take a look here - https://www.wallsauce.com/wallpaper/bedroom-wallpaper-murals. For any more help in making over your bedroom, please email info@wallsauce.com. We hope you have a speedy recovery.

Dorothy Watsoni

12/02/2021

I love the beautiful murals. Do you have a catalogue?

Amy @ Wallsauce

12/02/2021

Hello Dorothy 😊 Thank you for your query about if we have a catalogue. All our beautiful murals can be found and purchased on this website. If you like any wallpaper designs in the article above, click the name underneath the photograph and that will take you to that particular design. From there, you can make a purchase :). Or if you want to see more designs, have a search through our 'Wallpaper Murals' section. If you require any more help, please email info@wallsauce.com.

Amy @ Wallsauce

12/02/2021

Hello Christine 😊 We love the Romantic Flower Chandelier wallpaper too! Why not take a look at our vast floral wallpaper range to find a design to suit your bedroom? You can see the floral range here -https://www.wallsauce.com/wall-murals-wallpaper/floral-wallpaper If you can't find what you are looking for there, have a search through our extended range here - https://www.wallsauce.com/wall-murals-wallpaper/extended-range If you're still struggling, please email us at info@wallsauce.com

Cathy Quick

26/02/2021

Perfect solution to my decorating dilemma- perfect colours and design. Wanted to paint master bedroom coral and a beige colour with ivory trim and doors but worried that would be too boring and ho-hum like most traditional painted rooms. This is so refreshing and would look great with comforter set (champagne colour, no pattern) ivory sheepskin rugs and crystal ceiling light. Very interested to obtain price quote for wall 17 ft. wide. Looking forward to this answer. I would need this shipped to my home in Ontario or pick-up in Ottawa. Thank you, Cathy

Amy @ Wallsauce

26/02/2021

Hello Cathy :) Thank you for your comment. We’re glad you love one of our murals and want to install it in your bedroom. To receive a quote for a mural, please email info@wallsauce.com. We will require the following to give you a quote: the name of the mural design, the width and height of your wall as well as your choice of wallpaper material. We offer three types of materials which you can find more information about here - https://www.wallsauce.com/how-it-works/our-materials We hope that this has been helpful towards you creating the perfect bedroom :).

Praveen

08/08/2022

Thanks for sharing this gorgeous bedroom ideas with us and i appreciate your work.

Rachael @ Wallsauce

08/08/2022

Hello Praveen, you are very welcome and we are so glad you are enjoying what we do! :)

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €