4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
japanese art of wave in lounge with blue sofa and foot stool

12/05/2020   POSTET AV

Moderne salongideer som inspirerer deg til å bli hjemme

Vi är övertygade om att ett lyckligt hem = ett lyckligt liv. Hur vi inreder våra hus och gör dem unika och personliga för oss är en del av processen. Det är därför som så många människor anser att deras hem är deras största investering.

Våra bostäder, oavsett om de är extravaganta eller enkla, är nyckeln till vårt välbefinnande. Faktum är att forskning visar att 73 % av de människor som är nöjda med sitt hem också är nöjda i livet [GoodHome Report 2019]. Så all tid som läggs på att ge din inredning en uppfräschning är väl värd ansträngningen.

När det gäller fokusområden är det viktigaste rummet för familjer vardagsrummet. Detta är ett utrymme som kräver friskhet och originalitet: vi har några fantasifulla koncept som kan inspirera dig. Våra moderna loungeidéer kommer inte bara att få dig att bli förälskad i din omgivning, utan även dina gäster kommer att bli imponerade.

Uppdatera vardagsrummet med tegel, sten eller kakel

black and white patterned moroccan tile wallpaper in trendy boho lounge

Muralmålning på bilden: Marockansk mosaik

Tapeter med ytstruktur är ett lysande tips för att omvandla tråkiga utrymmen. Om du behöver ge ditt vardagsrum en fullständig översyn men inte har tid eller budget, kan du fejka det med en väggmålning i stället. Det är kostnadseffektivt, lätt att installera och ger ditt rum ett levande utseende. Design som väggmålningar med steneffekt och väggmålningar med tegeleffekt ger omedelbar modernitet eller rustik charm, medan kakeltapeter är perfekta för sommaren.

Den här marockanska mosaikmålningen är fräsch i sitt färgschema och kan förvandla ditt vardagsrum till ett lätt, ljust och luftigt rum för avkoppling. Andra fantastiska kakelkonstruktioner inkluderar traditionella kakel i terrakottastil, klassiska blåvita kakelplattor, spanska kakelplattor, turkiska kakelplattor och kakelplattor i arabisk stil. Var och en av dessa har sina egna unika färgkombinationer, från livliga och eklektiska till mer dämpade och organiska. Men vad alla dessa mönster har gemensamt är deras koppling till resor, och de hyllar arkitektur, konst och design från världens alla hörn.

Med ett trägolv och kakeltapeter kan du förvandla ditt vardagsrum till ett stilfullt och inbjudande rum för underhållning. Gästerna kommer att älska det lika mycket som du, och kakeltapeternas intrikata mönster kommer att vara ett samtalsämne.

Abstrakta scenerier för inre flykt

abstract mountain view with marble textures wall mural with white and blue sofa

Muralmålning på bilden: Distant Peaks

Om du tillbringar mycket tid inomhus kan natursköna tapeter vara den ultimata formen av flykt.

Men eskapism behöver inte ha formen av realism och kan vara så abstrakt eller icke-figurativ som du vill. Inredningsvärlden är galen i landskap som den här väggmålningen Distant Peaks från SpaceFrog Designs - och vi tycker att det är ett riktigt sofistikerat sätt att hylla naturen.

Medan landskapsfotografering kräver uppmärksamhet och fokus har abstrakta landskap förmågan att vara både slående och subtila. Tapetdesign från SpaceFrog har dämpade toner som smälter in sömlöst i omgivningen. Med sin minimalistiska, skandinaviska karaktär är det ett enkelt sätt att ge ditt vardagsrum en modern ansiktslyftning.

En annan liknande designer är Ryan Fowler, som använder intressanta former, färger och texturer för att skapa modern landskapskonst. Det finns så många sätt att uttrycka sig i den abstrakta världen, från bergslandskap och månbelysta scener till hav och öken.

Rena, lugna och minimalistiska bakgrundsbilder

oriental orange breasted sparrows on branch minimalist wallpaper in quaint white and grey living room

Muralmålning i bild: Två sparvar på en gren

Trenden med minimalistisk väggkonst har tagit över våra Instagramflöden ett tag nu. Det finns så många olika sätt att få minimalismen att fungera i ditt hem, från monokromatiska illustrationer och förenklad linjekonst till fascinerande målningar med penseldrag.

För dem som älskar att slappna av i vardagsrummet kan svartvit design skapa en känsla av lugn och ro. Genom att hålla färgpaletten enkel kan du experimentera med mönster, tryck, geometri och illustrationer. Den här underbara väggmålningen Two Sparrows Perched on a Branch som du ser ovan är ett bra exempel på hur konstverk kan ge subtil stil åt vilket rum som helst. Med en off-white bakgrund är det inte krångligt. Men hänvisningarna till naturen gör att det är värt att prata om.

För att uppnå den här looken bör du hålla dig till dämpade nyanser. Oavsett om du väljer svart och vit marmor eller mjuka blommor, välj en design som inte tränger ut ditt utrymme. Komplettera med möbler i nordisk stil och lägg till textur med flera lager av klädsel, överkast och kuddar.

Det här är en av de bästa idéerna för en modern lounge för husägare som gillar ett rent men ändå mysigt boende.

Moderna loungeidéer med biofilisk design

luscious green tropical jungle in modern lounge

Muralmålning på bilden: Green Jungle

En av de bästa designidéerna för människor som tillbringar mycket tid hemma är biophilic design. Detta är användningen av naturen och tillämpningen av naturliga processer för att förbättra utrymmen där vi bor, arbetar och lär oss. I heminredning kan detta översättas till naturliga färger eller naturliga material. Det kan innebära att levande växter införlivas i designkonceptet. Eller så kan det innebära att man använder botaniska tryck som en uttryckskanal.

Den här tropiska väggmålningen Green Jungle tar saker och ting ett steg längre och förflyttar dig in i hjärtat av en djungel och tar med dig utomhusscenen in. För dem som inte har tillgång till en trädgård kan en tapet med grönt tema vara det perfekta sättet att fly.

Biofil inredning använder också organiska element som jute, rotting, korg, kork, hampa eller natursilke. Vegetabiliska fibrer är en stor hit i år och obehandlat trä är också ett bra sätt att stödja denna berättelse.

Vackra orientaliska tryck med WOW-faktor

oriental wave wallpaper in trendy lounge

Muralmålning på bilden: Kanazawa Oki Nami Ura

Ge ditt vardagsrum österländsk charm med orientaliska mönster och tryck. Denna trend kan du använda dig av tapeter, keramik och möbeltextilier med orientaliskt tryck. Som man kan se på den här slående tapeten Kanazawa Oki Nami Ura är färger som blått och dämpad beige populära i inredningen. Denna konstreplika, som kan översättas med "Den stora vågen" och som är inspirerad av Katsushika Hokusai, är en av de hetaste konsttrenderna just nu.

Japansk vågkonst är inte bara lugnande och rogivande, det är också ett enkelt sätt att uppdatera ditt hem. Det verkar som om kinesiskt och japanskt inspirerade interiörer gör en rejäl comeback. Så var är det bättre än i loungen att ta till sig denna look? Skapa ett avkopplande, modernt utrymme och skapa intriger när du har gäster på besök.

Vad tycker du om våra idéer för moderna lounger? Inspirerar någon av dessa dig att tillbringa mer tid hemma? Låt oss veta i kommentarerna nedan om dina favorittrender för vardagsrumsinredning och glöm inte att skicka oss bilder på dina tapetförvandlingar. Vi älskar att se vad våra kunder har gjort.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Victoria Addington

29/07/2022

I was captivated when you mentioned that murals can be a truly refined way of honoring nature.

Amy @ Wallsauce

29/07/2022

Hi Victoria. Thank you for your comment. Yes, it's true. Murals are a great way to honour nature.

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spania €
Finland €
Sverige Kr
Frankrike €
UAE $
Tyskland €
Storbritannia £
Italia €
Forente Stater $
Nederland €