4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
tropical purple and green leaf wallpaper

29/07/2022   POSTET AV

Regelboken for biofil design

Det verkar som om vi i denna teknikens tidsålder, där vi rör oss i full fart, mer än någonsin behöver komma i kontakt med naturen. De flesta av oss längtar fysiskt efter det. Vi njuter av de lugna och värdefulla stunderna när vi går längs en vidsträckt strand, känner hur solljuset filtreras genom träden i en gömd skog eller andas in den friska luften högt uppe i de blåsiga bergen. Så det är egentligen inte förvånande att naturliga element blir allt vanligare i inredningen.

Biofil design inspirerad av biologiska processer och objekt är på väg att växa fram överallt. Det kan vara så enkelt som att välja naturliga färger, ha en liten inomhusträdgård eller till och med installera en vägg med väggmålningar i skogen. Eller så kan den vara så stor som den arkitektoniska konstruktionen av en hel byggnad. Men viktigare är att det handlar om att fördjupa vår koppling till naturen.

Läs vidare för att ta reda på de sju viktigaste reglerna för att uppnå biofilisk design i ditt hem eller på din arbetsplats.

Regel 1: Använd naturscener med biofilisk design.

Ett bra sätt att införa denna stil i hemmet är att sätta upp en tapet med naturmotiv. Det har visat sig att det är bra för vår mentala hälsa att bara titta på en naturskildring. Att omge oss med natur minskar stress, ilska och rädsla. Naturen förbättrar också den fysiska hälsan. Den minskar blodtrycket, hjärtfrekvensen och muskelspänningen.

Skog bakgrundsbilder

green forest wall mural in trendy home office

Muralmålning på bilden: Enchanted Woodland

Några av våra mest populära naturtapeter är skogsscener och det är inte svårt att förstå varför. Så fort du ser en väggmålning med skogskulisser känner du dig lugn. Det är som om din hjärna luras att tro att du fysiskt befinner dig mitt i naturen. Därför är en fantastisk skogstapet perfekt för de rum där du vill känna dig avslappnad och fokuserad, till exempel ett hemmakontor. För att bibehålla denna känsla av lugn kan du köpa subtil vit eller naturlig träinredning för att se till att huvudfokus ligger på den vackra väggmålningen.

Bakgrundsbilder från bergen

mountain landscape mural in grey and mustard lounge

Muralmålning på bilden: Yosemite National Park

Ett annat bra val är en bergsscen som denna fantastiska väggmålning i Yosemite National Park. Den förflyttar dig verkligen direkt till bergen där du nästan kan höra ropet från en örn i närheten och vinden som rusar genom träden. Bergsbilder är inte bara utmärkta för hemmet, utan även för arbetsplatsen. Läs vidare för att få veta mer.

Regel 2: Använd naturliga biofilifärger

bedroom in white and sage green

Bildkälla: Rum för uthyrning blogg via Pinterest

Biomimik handlar om att efterlikna naturen och det kan vara så enkelt som att välja naturliga färger i ditt hem. Genom att måla sänggavelväggen i salviagrönt känns det här sovrummet fräscht och extremt bekvämt.

Om du föredrar att ha vita väggar i ditt hem kan du välja en rad naturfärgade inredningsdetaljer. Vegetabiliska fibrer är en aktuell trend. Korg, rotting och jute är alla kompletterande texturer för din inredning. Även om den här gräsbevuxna naturliga väggdekorationen i salt och stål är subtil i färgen skulle den skapa en fantastisk naturlig fokuspunkt i vilket rum som helst.

grassy hoop wall decoration

Regel 3: Ha en funktionell vägg av grov sten

Vi tycker att den här underbara väggmålningen i natursten skulle vara ett bra sätt att skapa en naturlig känsla i hemmet. Till skillnad från industriella, öppna röda tegelväggar är den här stentapeten en alternativ syn på biofil design eftersom den skapar illusionen av natursten.

sandy stone wall wallpaper with stand alone bath tub

Muralmålning på bilden: Natursten

Kombinationen av naturstensväggar, stengolv och grönska liknar en grotta i det här tropiska badrummet. Ägarna har till och med ansträngt sig för att skapa en stenpark i hörnet. Föreställ dig bara hur fantastiskt det skulle kännas att ha en öppen dusch i detta realistiska grottbadrum.

Regel 4: Lägg in några föremål som är utformade enligt biomimikri.

Små sätt att uppnå biomimicry design i hemmet är genom att välja prydnadsföremål eller keramik. Titta bara på den här fantastiska kollektionen av serviser från Micucci Interiors. Ät dina flingor i hålan på en melon eller häll juice från en ananas! De här roliga och udda rumstillbehören är inte bara användbara utan också fantastiska stilgrepp. De kommer också att vara bra samtalsämnen när du har gäster på middag.

vegetable and fruit pottery from Micucci

Bildkälla: Animi Causa

Vi är också förälskade i Animi Causas fantastiska produkter som är lika användbara som de är vackra. Om du är lika klumpig som jag när det gäller att vattna växter, använder Leaflow Pot Watering Funnel naturens design av bladet för att vattna växten utan någon röra - den är obelövbar! Inte att förglömma den här fantastiska Lotus Cotton Bud Holder så att du kan säga "De älskar mig, de älskar mig inte" medan du tar dig en bomullstuss!

watering plant leaf and white lotus cotton bud holder

Bildkälla: Animi Causa

Regel 5: Om du äger ett företag eller ett vårdhem...

Biofil design är numera vanligt förekommande i vårdhem och företag. För boende och anställda ökar den människors koppling till naturen och förbättrar hälsa och välbefinnande.

En av de största fördelarna med naturinspirerad design i vårdhem är att den för in utomhusmiljön. Detta är särskilt viktigt för de boende som inte längre har lika lätt att komma ut i världen utanför.

misty mountain wallpaper in comfortable care home lounge

Muralmålning på bilden: Från kollektionen av bergstapeter

Den här väggmålningen med dimmiga berg har inte bara en stämningshöjande himmel utan skapar också en illusion av att ha mer utrymme. Detta är perfekt för att få invånarna att känna sig mindre klaustrofobiska och lugna i sina hem. Ta en titt på vårt fantastiska urval av väggmålningar för vårdhem.

mountain view wall mural in modern office with workers

Muralmålning på bilden: Lush Green Mountains

Naturinspirerade väggmålningar på kontoret har samma positiva effekter. Naturbilder ökar produktiviteten och skapar en lugn atmosfär när det är spänt på kontoret. Den här fantastiska väggmålningen Lush Green Mountains gör en enorm skillnad i den här kundens kontorsutrymme. De har skickligt installerat dessa paneler på skåpsväggarna. Kan du upptäcka den bekanta skådespelerskan som sitter fast på bergssidan?

mountain and lake wallpaper in nature themed staff room

Muralmålning på bild: Yosemite National Park

Du behöver inte begränsa den biofiliska designen till arbetsområdet i ditt företag. Varför inte skapa en lugnande, naturlig atmosfär i personalrummet? En av våra kunder har skapat detta fantastiska personalmatsal. Genom att installera den här Zen-väggmålningen från Yosemite nationalpark, en matta med gräs-effekt och småstenar måste det verkligen kännas som om du sitter vid sidan av en fantastisk sjö. 10/10 för kreativitet!

Regel 6: Ha en levande vägg inspirerad av biofilisk design.

Jag vet inte hur det är med dig, men jag ser saftiga väggar överallt. På Instagram, Pinterest och till och med på det lokala hipsterkaféet. Lustiga levande väggar är fantastiska trendiga uttalanden för både hemmet och företaget och kommer att få kunder och gäster att bli förvånade över dina gröna talanger. Ännu viktigare är att jag är säker på att många av dem kommer att ta selfies framför den och kommer att dela med sig av sitt besök på ditt företag (alltid en bonus)!

Lila och gröna levande väggar

purple and green living wall

Bildkälla: Foto: Hoom Design via Pinterest

Levande väggar i vackra nyanser av lila och grönt är särskilt lyxiga och fräscha. Dessutom är trädgårdarna på de vertikala väggarna utformade så att vattnet som samlas upp på byggnadens tak vattnar växterna under en viss tid. Så förutom att se fantastiska ut är dessa levande väggar lätt hållbara och kan underhållas på ett etiskt och ekonomiskt sätt.

green and purple leafy wall in trendy lounge

Muralmålning på bilden: Leafy Jungle

Inomhusväggar av saftiga växter för in utomhuslivet på ett unikt och konstnärligt sätt. Jag kan dock tänka mig att levande väggar inomhus kan bli svåra att underhålla under en längre tid. Särskilt om du är en oavsiktlig växtdödare (som jag själv). Lösningen? En växtväggstapet. Istället för att använda riktiga växter ger den här Leafy Jungle-tapeten dig samma effekt utan att du behöver hålla den konstant underhållen.

Lustiga vertikala trädgårdar med biophilia

Ett enkelt sätt att skapa en lugnande levande fondvägg är att använda krukväxter på väggen. Det här varierade urvalet av vacker draperad grönska är en enkel men effektiv metod för att skapa ett utrymme med koppling till naturen. Valet av vita väggar i kombination med de vita krukorna gör att det nästan ser ut som om växterna växer från väggens sprickor!

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av LUKE ARTHUR WELLS (@lukearthurwells) den

Med tiden kan grönskan bli så tjock att du inte ens kan se krukorna längre. Då kan du verkligen njuta av växternas skönhet. Vi älskar Instagrammaren Luke Arthur Wells levande vägg i sitt vardagsrum. Förutom att föra in utomhusmiljön tillför blandningen av växtarter en mängd olika texturer och mönster till rummet.

triangular wooden wall shelves

Om du vill börja skapa din egen levande vägg är dessa pelikanhyllor i valnöt från Woodendot underbara. Ett annat plus är att dessa hyllor är gjorda av naturligt trä och dessutom formade organiskt. De triangulära hyllorna påminner mig om fågelnäbbar eller bon som sticker ut från klippor.

Regel 7: Skaffa hängande växter för taket

glass balls hanging from string containing green plants

Bildkälla: Cloudberry

Ett annat bra sätt att skapa en inomhusträdgård är att sätta upp hängande växter. Vi älskar det här växtprydda rummet där ägaren har planterat ett eklektiskt urval av grönt i krukor.

Du kan köpa dessa Cloudberry Living Muurla dekorativa glaskulhängare för ditt eget hem. Men var uppmärksam på långa människor. Se till att du hänger dem tillräckligt högt så att du inte slår huvudet i dem!

large brass circular chain containing potted plants

Bildkälla: Scaramanga

Den här handgjorda Scaramanga lerkrukan i mental hängare skulle se fantastisk ut både inomhus och utomhus. De små krukorna är verkligen söta och ger bara lite grönska till din inredning.

Har vi inspirerat dig till att installera biofilisk design i ditt hem eller företag? Eller har du redan antagit våra rekommenderade metoder eller har du några ännu bättre idéer? Lämna en kommentar nedan för att upplysa oss.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €