4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
white paneled room in minimalist style living room

29/01/2020   POSTET AV

Minimalistisk interiørdesign: Den offisielle guiden

Minimalistisk inredning är något som många av oss har eftersträvat i flera år. Men frestelsen kommer alltid i vägen. En del av oss är besatta av trendiga färgscheman som måste uppdateras vart tredje år. Sedan finns det de av oss som känner ett behov av att köpa mer och mer prydnadsföremål tills våra hem är ett fullständigt kaos av rörighet. Och inte att förglömma oss som tänker för mycket. Vi anstränger oss så mycket att våra hem ser mer ut som kala studentbostäder än som den coola skandinaviska look vi ursprungligen ville ha.

Även om minimalism och funktionalitet är samma sak, kan minimalistisk inredning uppnås på många andra sätt. Oavsett om du vill hålla dig till tvåfärgade rum eller omfamna japansk inredning snarare än scandi, kommer den här bloggen att hjälpa dig att hitta det du söker.

Håll dig till högst 2 grundfärger

black and white painting of stormy sea with ship in minimalist trendy dining room

Det enklaste sättet att uppnå en snygg minimalistisk inredning är att hålla det enkelt och inte anstränga sig för mycket. Skandinaviska och nordiska stilar har gjort detta i åratal. En av deras hemligheter är att hålla sig till vita väggar och välja en extra färg. Att ha mer än två grundfärger är ett stort nej. Minimalism handlar om att vara sträng mot sig själv och att inte låta sig ryckas med av för många prydnadsföremål och inredningsdetaljer. Håll det enkelt och kortfattat.

En av våra kunder, konstnären Stormy, lade upp det här fotot av sin matsal. Hon har verkligen lyckats med den perfekta kombinationen av två färger. Hon har hållit sig till svart och vitt i hela rummet (vi låter dem vara för de gröna växterna och det bruna bordet) och har lagt till vår vintage väggmålning The Straits of Dover som en liten fondvägg.

terracotta minimalist living room

Detta är ett annat bra exempel på ett rum i två färger. Terrakottafärgen smälter vackert in i den vita interiören. Det fina med det här vita rummet är att det verkligen är en tom duk. Om du bestämmer dig för att ändra terrakottatemat behöver du bara köpa några nya rumstillbehör för att helt ändra designen. Du behöver inte måla väggarna eller byta matta. Enkelt!

Japansk wabi-sabi minimalistisk inredning

Enkel inredning behöver inte alltid vara baserad på skandinavisk eller nordisk design. Ett annat bra alternativ för att uppnå minimalism är att välja den japanska stilen.

Den japanska hemstilen har tusentals år på nacken och är genomsyrad av gamla traditioner. Den är främst baserad på rena och överskådliga utrymmen där man uppskattar naturens skönhet. Till skillnad från kinesiska feng shui-rutter omfattar japansk inredning wabi-sabi: att finna skönhet i ofullkomlighet. Istället för att sträva efter ren perfektion, beundra rustik, osofistikerad och ibland obalanserad skönhet.

black and white pheasant block print wallpaper in light grey and white lounge

Det här zenrummet visar alla dessa faktorer. Det traditionella japanska träsnittet med fasaner representerar naturens skönhet. Även om det finns en balans av färger och brist på skräp finns det definitivt wabi-sabi-vibbar: inga balanserande lådor på vardera sidan av soffan och hängande lampor är placerade vid sidan av rummet snarare än i mitten av rummet. Liksom skandi och nordisk inredning är wabi-sabi tekniken lätt att få stil.

boho style desk

För att fullborda din japanska wabi-sabi look kan du hitta inredning som uppskattar den vackra ofullkomligheten. Vi tror att det här rustika skrivbordet skulle passa perfekt till vår svartvita tapet.

terracotta, grey and white rustic plant pots

De här växtkrukorna i wabi-sabi-stil från Garden Trading skulle passa utmärkt i ett hem i japansk stil. De är ojämna och ofullkomliga, men totalt sett eleganta och helt underbara.

Minimalistisk inredning i marmor

Även om vita väggar är det vanliga svaret på minimalistisk inredning är du inte rädd för att gå utanför säkerhetszonen. Så länge som din inredning inte är alltför övermäktig och krockande kan en väggmålning passa bra in. Skönheten med marmortapeter är att de omfamnar wabi-sabi-synsättet. De är inte symmetriskt balanserade, är naturligt formade men ändå extremt vackra.

blue and white marble in simple modern room

Den här lugnande tapeten med blå marmoreffekt är pricken över i:et i det här rummet med vitt och blått tema. Inredningen har valts ut på ett smakfullt sätt för att återspegla nyanserna i det naturliga marmormönstret: de har verkligen hållit sig till tvåfärgsregeln.

blue and white marble wallpaper in scandi living room

En av våra favoriter från vår vackra kollektion av marmortapeter är den populära White Marble tapeten. Den ser fantastisk ut i kunden Sofias hem. Vi älskar hur hon bara har valt ut en del av väggen för att installera sin fantastiska väggmålning och har lämnat resterande väggar vita. Hennes stolar, korg och vita förvaringsmöbler i skandinavisk stil är enkla, klassiska och utan krångel.

Ta bort det allra nödvändigaste

En del av den minimalistiska inredningen består i att ta bort hemmet till det allra nödvändigaste för att avslöja arkitekturens sanna essens. Ett sätt att göra detta är att ta bort den kvävande putsen. Hitta de dolda skatterna som ligger under.

stift

Det här fantastiska huset är ett perfekt exempel på hur man kan använda moderna, geometriska former samtidigt som man tar tillvara de ursprungliga egenskaperna hos fastigheten. Att frilägga tegelstenarna på en del av väggen är klassiskt och smakfullt och du skulle inte drömma om att spika fast bilder på den. Det räcker med tegelstenarna: inget krångel behövs.

red brick wall in trendy grey and white bedroom

Ändå är tanken på att ta tag i en mejsel skrämmande för många av oss. Istället för att hitta en sund röd tegelvägg är det troligare att vi upptäcker korrosion och fukt. Vill du veta det enkla alternativet? Det är en tapet med tegeleffekt. Den trendiga tegelväggstapeten som används i det här rummet ger lite textur och lägger till ett stänk av färg. Inte nog med det, den undviker att hitta dolda katastrofer. Ibland är okunskap en välsignelse!

Var inte rädd för väggar med betoneffekt

grey concrete wallpaper in boho room

Är tegelväggar inte din idé om minimalism? Vill du ha en mer subtil vägg med textureffekt? Då kan en betongtapet vara något för dig. Ofta tycker vi att texturerade väggar är ett misstag när det gäller minimalistisk design. Men tapeter, texturerad gips eller betong är alla tillåtna. Det handlar bara om att balansera dessa inredningsval. Den här råa texturen av gips tapeten är ett bra val i det här trendiga rummet. Hängstolen i korg, växterna med palmblad, de svartvita kuddarna och mattan fungerar perfekt.

wooden and wicker chair and wicker plant hanging basket

Den här hängande krukan och Longworth Chair från Garden Trading är underbara. De är okomplicerat coola och ger den där avslappnade stämningen som är typisk skandinavisk.

Geometrisk minimalism för att skapa struktur och syfte

stift

Ett annat sätt att uppnå minimalistisk inredning är att välja geometriska mönster. De skapar en känsla av balans som är tilltalande för ögat och är perfekt för dem som älskar struktur och organisation.

Du kan antingen planera inredningen enligt geometriska mönster, köpa funktionella möbler eller sätta upp en mönstrad tapet. I lägenheten ovan har båda använts. Den geometriska sovrumsväggen i glas, ledstången och funktionsväggen fungerar utmärkt tillsammans.

pastel pink purples and cream geometric wallpaper in modern lounge

Vi har ett eklektiskt utbud av snygga geometriska tapeter. Den här trendiga väggtapeten Polygon Pastell använder mer än en färg i sin design. Ja, den bryter mot en av reglerna, men vi låter den här vara. När allt kommer omkring är nyanserna extremt subtila och överröstar inte resten av rummet.

natural wood circular coffee stable with geometric sliding top for storage

Vi tycker att det här Pepper Sq Arc Coffee Table har perfekta geometriska element som skulle se fantastiska ut i rummet ovan. Det är både funktionellt och estetiskt tilltalande. Om du är händig med en pensel, varför inte skapa din egen geometriska inredning genom att upcycla förbrukade möbler? Vi älskar det här dammiga rosa skåpet och som de flesta möbler i minimalistisk inredning har det både ett syfte och är estetiskt tilltalande.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg som delades av Nicky Cash - Done up North (@doneupnorth) den

Ljusa skandinaviska väggar med träpanel

Sist men inte minst ska vi ta en titt på skandinavisk inredning. Det är ett av de enklaste sätten att uppnå den perfekta minimalistiska looken. Blandningen av vita, grå och gräddiga nyanser som ofta ses i skandinavisk design skapar alltid den rena minimalistiska looken.

white wood panel wallpaper in grey modern lounge

Istället för att välja vanlig färg kan ljusa träpanelväggar ge ett rum en subtil känsla av karaktär. Dessutom kan minimalistiska rumsidéer, som vita väggar, få små rum att verka mycket större än de är. Därför är minimalistisk design utmärkt för dem som bor i små lägenheter eller hem med begränsat utrymme. Vi tror att den här scandi-stilade väggmålningen White Wood wall mural skulle vara perfekt för att öppna upp vilket rum som helst. Även om den här väggmålningen med träpanel inte är gjord av äkta trä har den ändå samma effekt som rummet nedan.

black frame room in bedroom

Var inte rädd för att spika upp ramar med enkla konstverk. När du skapar ett vägggalleri kan du välja samma ramar med liknande färgnyanser, konst eller fotografier. Vi är helt förtjusta i de här trendiga abstrakta utskrifterna från RocketJack. Kombinera de fyra ramarna tillsammans eller välj bara två. I vilket fall som helst skapar du en slående fondvägg som ger personlighet utan att skapa en blandning av krockande färger på väggen. Håll det minimalt. Håll det enkelt.

abstract women and black and white circles and sunrise art in frames

Oavsett om du är sugen på att börja planera ett japanskt wabi-sabi eller ett tvåfärgat system i ditt hem hoppas vi att du har fått inspiration från våra råd om minimalistisk inredning. Lämna en kommentar nedan för att ge oss dina egna minimalistiska stiltips eller vilka delar av bloggen som stod ut för dig.

*pinitkod*

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Maruthi

25/02/2021

Awesome very delightful to read this.

Amy @ Wallsauce

25/02/2021

Thank you for your comment Maruthi! We're glad you enjoyed the blog.

Subramanyam Naidu Kuchi

09/03/2021

Thanks for publishing this blog, really awesome. Only experienced professional can do this.

Amy @ Wallsauce

09/03/2021

Thank you, Subramanyam! We're glad you enjoyed this article.

Eli Thomasevich

01/04/2021

Minimalist interior design is needed for the purpose of increasing the beauty of your house.

Mehak Mehta

12/04/2021

Very well written and loved all your points. The idea behind it that the imperfection is beautiful is truly the source of life which is why Wabi-Sabi interior decor pieces are my favorite. They do leave a personal touch to your place. I have surely taken a promising amount of inspiration through this.

Amy @ Wallsauce

12/04/2021

Hello Mehak! We're so glad that you took inspiration from this post!

sudheera

16/07/2021

Thank you for sharing this wonderful blog. Designs are beautiful.

Amy @ Wallsauce

16/07/2021

Hello Sudheera! We're so glad you love these minimal designs. Thank you for commenting. ☺

Emma

21/12/2021

Such an amazing blog, thanks for sharing

Amy @ Wallsauce

21/12/2021

Hi Emma. That's great to hear. Keep visiting us for more home interior inspiration. :)

Mats

07/02/2022

Thanks for such a topic.

Amy @ Wallsauce

07/02/2022

Hi Mats! Thank you! Please keep visiting our website to see more inspiration.

posa

20/06/2022

Great round table. Do they come with a set of chairs or do they have to be purchased individually? I have a little space in the corner of the living room, I think it would be great with that round table. Thanks for the inspiration.

Amy @ Wallsauce

20/06/2022

Hi Posa. We do not sell the round table, but it can be found here - https://www.peppersq.com/product/arc-coffee-table-with-storage-66cm/001076-1

Afton Jackson

28/06/2022

Opting for wooden panels when designing a minimalist room sounds really interesting. I've never liked using plain-painted walls, so I can see this being a great thing to make use of in our home. I'll definitely make use of this in my list of ideas when I work with an interior design expert in the area.

Amy @ Wallsauce

28/06/2022

Hi Afton. Thank you for your comment. We wish you all the best with your decorating.

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €