4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Ekspertråd - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
open space home

31/03/2022   POSTET AV

Hvordan lage din Åpen Plan stue levende [Expert Advice]

Öppen planlösning integrerar flera områden i ett och samma utrymme, från köket till matplatsen och vardagsrummet. Alla zoner är platser utan formella skiljeväggar och gör det möjligt för alla att hoppa från ett område till ett annat.

Detta moderna sätt att leva skapar frihet och gör det möjligt för familjer att integreras. Det innebär också att det är komplicerat att dela in områden i zoner i utrymmet.

Öppna planlösningar kan vara svåra att förbättra, särskilt när du har minimala väggar för en fokuspunkt och mycket markyta att fylla. Nyckeln till att skapa ett levande utrymme är att skapa effekt med en fondvägg. Det är lätt att allting annars känns lite "platt". Men du kan övervinna detta genom accenter, lager och effektfulla fondväggar.

classic open plan living room with tropical wall mural

Muralmålning på bilden: Kakadu djungel

Använd väggmålningar i öppna koncept

Om du funderar på ditt öppna planeringsområde kommer du säkert att vilja förbättra de få väggar du har. Oftast är det en vägg som antingen har en tv, en arbetsyta eller en matplats. De väggar du förbättrar kan göra ett uttalande och framkalla en känsla för just det området.

Ett sätt att skapa ett tema är att använda väggmålningar. De kan ge en unik fondvägg eftersom de omedelbart drar ögonen till rummets fokuspunkt. När du väljer en väggmålning ska du hitta gemensamma drag som kan knyta ihop dina möbler med det schema du försöker förmedla.

open plan bedroom with blue floral mural

Muralmålning på bilden: Cool Ether

Den här coola eter-designen balanserar trämöblerna i rummet med lugna akvarelltoner. Den visar också att du fortfarande kan placera möblerna i förgrunden utan att tapeten påverkas. Färgerna och texturerna fungerar med en konstliknande känsla på väggen.

För att bygga vidare på designen ovan är det också möjligt att använda detta som en bakgrund för en tv-plats eller matplats. Det man kan vara rädd för när det gäller väggmålningar är att det kan bli för mycket. Men när du börjar lägga upp ditt rum och din vägg med de rätta bitarna smälter det nästan in i ett utrymme.

Gör ditt öppna utrymme multifunktionellt

Öppen planlösning innebär också multifunktionsområden. Om du kombinerar områden i ett öppet utrymme kan du omedelbart förbättra det genom att skapa en fondvägg med en uppfriskande väggmålning. Varför inte balansera utomhus med en väggmålning som kompletterar naturen och skapar en verklig wow-faktor i ett arbetsrum? Den här skogsdesignen gör jobbet!

open plan office with forest wall mural

Muralmålning på bilden: Björkskog Solsken

Designkoncept för skogsområden är inne! För att väcka den naturliga känslan av utrymme kan du kombinera tapeterna med utsmyckade trämöbler för att sammanföra texturerna.

Ofta kan en väggmålning läggas till på en vägg och man tror att rummet är färdigt. Men det finns mycket mer att göra för att skapa ett flöde runt hela det öppna området. Om du väljer ett papper med naturskogs- eller trätema kan du överväga att införa träaccenter runt om i rummet.

I det här fallet kompletterar skrivbordet väggen. Ta det ett steg längre och lägg en jutematta eller en matta i varma toner på golvet för att få in mer av de neutrala färgerna. Ram in utrymmet med golvväxter så att tapetens element introduceras i rummet.

Lägg upp rummet i flera lager från grunden så att väggmålningen får utrymme att lysa upp och så att de omgivande elementen i rummet passar in i konceptet.

Sätt stämningen i din öppna planlösning

open plan living room with vibrant mural

Muralmålning på foto: Heathland

Enklare mönster ger fortfarande samma effekt men kan skapa en annan stämning. Den här Heathland-designen ger värme med röda och blå färger som skapar en inbjudande känsla. En sådan kontrast till det första vardagsrummet. Det visar att alla rum har förmågan att smälta samman till olika känslor beroende på mönster och färger. Så nästa gång du funderar på att skapa ett livfullt rum, välj ett schema som kan balansera färgerna.

Om du väljer ett rum med varmare toner kan du lägga till fler nyanser som fungerar tillsammans med den kontrasterande färgen för att skapa balans. I det här fallet skulle guldtoner förhöja rummet och skapa en mysig känsla i vardagsrummet. Lägg till andra guldfärgade accenter som vaser eller dekorativa föremål för att harmonisera rummet. Att bygga upp ett rum med dekorativa accenter skapar personlighet i rummet. Det fungerar som en mekanism för att dela med sig av vem du är och vad du älskar.

Välj ett tema som passar din personlighet

tube map mural in open plan bedroom

Muralmålning på bilden: London Tube Map

Ofta tänker vi "jag låter det vara som det är", men genom att ta med accenter och bilder in i ett rum skapar vi något som ingen annan har. En sak med väggmålningar är att du kan förflyttas till ett helt annat område. Kanske älskade du en plats du reste till och vill framkalla det i ett rum. Hitta de toner som representerar detta och lägg till dem i ditt rum. Du kommer aldrig att tröttna på just den bilden om den betyder mycket för dig.

Mina personliga tankar är att föra in mer av det du älskar, det du gör och den du är i ett rum. En väggmålning kan betyda olika saker för olika människor. Så var annorlunda och gör ditt hem unikt.

Inte så modig?

metal print in glamorous reading nook

Metalltryck i fotot: Gold Dust Grey Marble

Om du kämpar för att få fram liv i ditt rum kan du börja i liten skala. Ett tryck kan vara den första knuff du behöver för att förstärka den där väggen som du inte kan se.

En läshörna eller ett hörn är den perfekta platsen för att lägga till ett konstverk med en pop! Abstrakta verk är idealiska eftersom de är flytande. De kan innehålla så många olika färgställningar och det är lätt att lägga till ett konstverk på en vägg utan att det blir för mycket. När du väl har provat ett verk är jag säker på att du vill ha fler!

Överväger du ett eget projekt för att skapa ett öppet vardagsrum? Lämna dina tips i kommentarerna nedan.

Om författaren

Leena Biant har specialiserat sig på att förvandla hem och företag så att de återspeglar dig och din livsstil. Hon är också kund hos Wallsauce, säger hon:

"Jag älskar att skapa utrymmen som är i samklang med mina kunder. Det kan vara något litet eller stort, men i vilket fall som helst betyder det mer att skapa ett unikt, personligt utrymme som betyder något för dem. Mitt ethos är att leva, älska och skratta i ett hem som speglar din personlighet och karaktär genom färg, stil och personliga detaljer."

För mer inspiration från Leena kan du besöka hennes webbplats.

Leena Biant

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €