4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
interior styling tips 2022

14/09/2021   POSTET AV

Interiør Styling Tips 2022: Ideer for velvære

Våra hem har varit våra fristader, våra trygga platser och våra personliga designprojekt. De har varit vår enda konstant i dessa oförutsägbara tider - och osäkerhet är vad vi har vant oss vid. Men 2022 kommer att bli ett år av omvandling, början på världens resa mot återhämtning.

Detta är en utmärkt tidpunkt att göra om de viktiga rummen i huset. Vare sig det handlar om att utforma det välbehövliga hemmakontoret eller om ditt vardagsrum skriker efter en stilmässig uppfräschning finns det många sätt att fräscha upp estetiken.

När vi nu börjar gå in i en stabilare framtid, där det nya normala är det normala, kommer de viktigaste temana att vara optimism, möjligheter, förnyelse och naturligtvis ett stort fokus på vår mentala hälsa och vårt välbefinnande. Inom inredning handlar det om att komma ihåg vad som är viktigt, så designkoncept måste tala till individen och påverka hur vi tänker och känner.

Om du vill att ditt hem ska vara ett uttryck för lycka, får du här några av de bästa tipsen för inredningsdesign (2022 och framåt).

Bästa tips för inredningsdesign 2022 = börja med väggkonst

Dancing-Jellyfish-Metal-Print-by-SpaceFrog-Designs

Metalltryck i fotot: Dancing Jellyfish*

Ett av de enklaste sätten att förbättra stämningen i ett rum är att lägga till konst. Väggkonst är en så viktig del av varje heminredning. Den ger färger och livfullhet och förvandlar tråkiga väggar till fokuspunkter. Den bryter upp neutrala zoner och fyller ut de tomma utrymmen som annars lämnar en kall. Konst ger djup och erbjuder så mycket mångsidighet när det gäller utseende och känsla.

För 2022 älskar vi trenden med metalltryck, ett fantastiskt alternativ till canvas. Medan duk är en klassiker är metalltryck väderbeständiga och samlar inte damm. Detta gör dem till ett hållbart alternativ med lågt underhåll, vilket är idealiskt för de av oss som tillbringar mer tid hemma än normalt.

Oavsett om du vill ha landskapsutskrifter som lugnar din själ eller modern väggkonst som den här "Dancing Jellyfish"-designen från Spacefrog Designs, kommer du att dra nytta av fantastisk färgbriljans och skarpa detaljer med metall.

*Bemärk att våra metallutskrifter för närvarande endast kan levereras till Storbritannien.

Doppa penseln i alla gröna nyanser

Marigold-Pattern-Wallpaper-by-William-Morris-in-bedroom

Muralmålning på bilden: Marigold Pattern

Grön är den färg som man bör eftertrakta, och festen är helt inkluderande. Alla nyanser av grönt är välkomna till 2022, och det är också uppmuntrande med flera lager av grönt. Var djärv med smaragdgrön eller djup skogsgrön, välj jordnära örttoner som oliv och salvia, eller prova på det marina spektrumet för blå/gröna färger som förflyttar dig till havet.

Det finns inget rätt svar, så länge resultatet är lugnande, avslappnande eller upplyftande. Grön inredning gör fantastiska saker för den mentala hälsan - för många är det livets, trygghetens och förnyelsens färg. Inom färgpsykologin förknippas denna naturinspirerade nyans med tillväxt, harmoni och positivitet - och det är precis vad våra hem behöver under återhämtningsåret.

Utforska en rad olika färger och mixa och matcha med våra William Morris tapeter för att ge en touch av biofilisk skönhet till varje rum.

Lägg till några former i mixen

ceramics-and-pots

Slät, rundad och klotformig. Eller skarpa, kantiga och linjära. Former kan påverka vårt humör lika mycket som färger. Medan fyrkantiga och rektangulära former skapar känslor av trygghet, pålitlighet och styrka kan cirklar och ellipser vara harmoniska och mysiga. Eller så kan triangulära former skapa en modig sorts energi som väcker dina sinnen och får dig att känna dig levande.

Eftersom vi tillbringar mer tid i våra hem och fler företag håller fast vid löftet om hybridarbete (deltid på kontoret och deltid hemma) kommer 2022 att bli året för seriös och genomtänkt heminredning. Och former kan användas för att skapa olika stämningar och berättelser.

För den som har ont om pengar eller tid är ett av de enklaste sätten att skapa intressanta konturer dekorativa föremål som vaser. Oavsett om du fyller dem med fantastiska bladverk eller om du låter dem se kala och lite enkla ut kan de verkligen ge ett rum något extra.

Colourful-Portraits-Mural

Muralmålning på bilden: Färgglada porträtt

Former kommer också att synas i väggbeklädnader, som den här väggmålningen "Colourful Portraits", som ger ditt rum behagliga orbiska silhuetter och trendiga färger.

Uppdatera trötta möbler med peel and stick tapeter

furniture-with-house-plants

Våra hem blir alltmer multifunktionella, tack vare experimentet med distansarbete där en stor andel av den globala arbetskraften satte upp skrivbord hemma. Att kunna uppdatera våra enkla bostäder på ett billigt och tidseffektivt sätt kommer därför att stå på allas prioriteringslista.

När det gäller tips för inredningsdesign handlar 2022 om omedelbar förvandling. Oavsett om du äger eller hyr ditt hem är det viktigt att få utrymmet att passa in i ditt liv. Inredningsdesign med fokus på välbefinnande är viktigare än någonsin, och det finns ingen anledning för hyresgäster att missa det.

Om du vill ha ett snabbt, prisvärt och anpassningsbart sätt att fräscha upp trötta väggar, ytor eller möbler kan tapeter som går att skala och klistra vara det mångsidiga svar du har letat efter. Från att ge gamla skåp nytt liv till att tapetsera oväntade hörn i hemmet finns det så många sätt att använda avdragbara beläggningar för att dekorera.

En marmorbeläggning kan ge ditt hem en rik millenniefinish, medan geometriska mönster kan ge mönster, textur och spännande inslag.

Investera i krukväxter som gör dig glad

house-plants-in-living-room

Grön är den vanligaste färgen och naturen är det övergripande temat. Det finns en stor (och fortsatt) uppskattning för allt botaniskt, och krukväxter kan ge ditt hus liv.

Våren/sommaren 2022 kommer att ledas av ljusa och luftiga växttrender, så håll utkik efter färgglada kvastar, storbladiga Caladiums och djupa, överseende nyanser som Wood Sorrel. Till hösten/vintern 2022 kommer höga aralier och den utomvärldsliga älgborren att bli favoriter.

Men oavsett vad som är aktuellt i trädgårdsvärlden är det viktigaste temat lycka. Våra hem är våra slott, och det innebär att vi måste göra dem till en säker och avkopplande plats där luften är ren och fri från gifter (ja, växter är så fantastiska).

Tropical mural in living room with pink sofa

Muralmålning på bilden: Grön i djungeln

Om du vill lägga upp löv i lager kan du använda något som den här väggmålningen "Green in the Jungle" av Andrea Haase som en perfekt inomhusträdgårdsbakgrund! Du kan låta det organiska temat ta över mjuka inredningsdetaljer som kuddar och överkast också, eftersom biofiliska mönster aldrig blir gamla och de är bra för att minska stress och ångest.

Hur kommer du att förändra din inredning under det kommande året? Vad finns på din lista över tips för inredningsdesign 2022? Låt oss veta i kommentarerna nedan - och sprid positiviteten genom att dela det här inlägget med andra som bryr sig om välbefinnande hemma.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Stacey Reichard Orr

24/09/2021

Lovely products!

Amy @ Wallsauce

24/09/2021

Hello Stacey! Thank you! We're glad you like our murals and metal prints :).

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €