4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Hvordan - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
white, minimalist living room in rented property with black sofa

23/02/2021   POSTET AV

Tips for å dekorere en leie eiendom

Det finns många fördelar med att vara hyresgäst. Från att slippa betala för reparation av pannor till att kunna flytta till nya betesmarker - att hyra ger en stor frihet. Men om det finns en sak som vi hatar med att vara hyresgäst är det den restriktiva karaktären hos hyresinredningen.

När allt kommer omkring finns det bara ett visst antal kuddar och ljus som du kan kasta på en trist lägenhet för att få den att se hemtrevlig ut. Det kan vara svårt att anpassa ditt utrymme när du inte har full kontroll över inventarier och utrustning. Men att inreda en hyresfastighet behöver inte innebära att man nöjer sig med oinspirerande heminredning.

Det finns så många sätt att göra ditt hus till ett hem, från enkla tapeter som går att ta av utan att skada väggarna till smarta belysningstrick. Här är våra bästa inredningsidéer för hyresgäster för inredningar som poppar.... och de kommer inte heller att göra din hyresvärd upprörd!

Tips #1 - Dekorera med tapeter som går att ta bort och klistra fast

3d effect pink wood panel wallpaper in living room with pastel grey sofa and floral cushion

Muralmålning på bilden: Rosa paneler

Ett av de enklaste sätten att ge personlighet åt hyresinredningen är att använda vackra tryck och mönster. Men tapetmönster är ofta inte möjligt för hyresgäster. Men med de senaste framstegen inom tillfälliga tapeter kan alla njuta av vackra väggar samtidigt som de följer hyresvärdens regler.

I många hyresavtal är det förbjudet att ändra på väggarna. Detta är vanligtvis för att förhindra skador på färg och gips. Men lättanvända tapeter som går att ta av och klistra på är en förändring, eftersom du kan ta bort dem utan att förstöra väggen under dem. Det är också en självhäftande tapet utan ansträngning, vilket innebär att du slipper kladdigt klister eller kladdiga borstar. Det är bara att klistra fast på väggen och sedan försiktigt dra av den när du vill ta bort den.

Våra avtagbara tapeter är långvariga och flexibla som traditionella tapeter. Det betyder att du kan räkna med flera års kvalitet om du planerar att förnya ditt kontrakt också.

Vackra tapeter är en enkel lyx som kan förvandla ditt rum med färg. Du kan till och med skapa charmiga och känslosamma interiörer genom att använda texturens kraft. Välj till exempel paneltapeter, som skapar sofistikerade väggar på ett ögonblick.

Tips #2 - Använd tapeter för att uppgradera dina möbler

En annan fantastisk sak du kan göra med peel and stick tapeter är att förvandla fula möbler till något spektakulärt. Inredningsarkitekter och designföretag älskar vår enkla självhäftande tapet som kontaktpapper för bord, byråer, skåp och till och med trappor.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Medina (@grillodesigns)

Muralmålning av Grillo Designs: Black Ink Leaves

Möjligheterna är oändliga, och du behöver inte oroa dig för att den ska skada färg, trä eller andra material om möblerna inte tillhör dig. Var kreativ med allt från marmor, kakel och realistisk träeffekt till glamorösa geometriska mönster för att få en art deco-stämning.

Med peel-off tapeter kan du utforska en ny trend varje säsong, utan några permanenta efterverkningar.

Det har aldrig varit enklare att dekorera en hyresfastighet, och DIY-inredningsbloggaren Medina (@grillodesigns) bevisar att även trista köksskåp kan lyftas upp till en helt ny nivå av chic.

Tips #3 - Häng upp bilder utan spik eller borrning

framed leaf prints inblack frames on white brick wall with orange vase and green drawers

Vissa hyresgäster kan leva utan att ändra sin väggdekoration, men att inte kunna hänga upp sina favoritkonstverk kan vara frustrerande. Foton, konsttryck och målningar är viktiga element i ett hem och de ger oss mycket glädje.

Oavsett om det är minnen från dina backpacking-dagar, foton av vänner och familj eller konst som lugnar själen kan bilder ge både kultur och mening åt ditt liv. Det är därför som ingen spikbildshängning är en sådan uppenbarelse.

Det finns flera alternativ på marknaden idag och du kan köpa dem i de flesta byggvaruhus. Från skadefria krokar och självhäftande remsor till hängningskit med kardborrebandsdesign hittar du en rad olika alternativ som skulle kunna fungera i ditt hem.

3d effect white bricks wallpaper in lounge with navy blue couch

Muralmålning på bilden: White Brick

Har du en iögonfallande gallerivägg i åtanke? Om du är orolig för att det ska se för rörigt ut i en liten hyreslägenhet kan du hålla bakgrunden enkel. För mörkare rum ska du alltid välja ljusare väggar, till exempel en realistisk väggmålning i tegel (finns som tapeter som går att ta bort och klistra).

Tapeter med tegeleffekt är ett prisvärt sätt att få den industriella, ombyggda lagerlokalslooken, utan att behöva betala för uppvärmning av ett högt beläget lager. Alla vinner på det!

Tips #4 - Bli en trädgårdsmästare inomhus

illustrated window with tropical birds in tones of yellow, grey and green in room with light tan leather chair

Muralmålning på bilden: Fönster med fåglar

Hyreslägenheter är ett bra val om du inte har tid att sköta en trädgård. Men vad händer om du är en växtälskare med gröna fingrar? Med krukväxter kan du ta in naturen och förvandla varje rum till en naturlig oas med ren luft och personlighet.

Krukväxter = inredning 101 när du inreder en hyresfastighet. De hjälper dig att sätta din egen personliga prägel på ett generiskt utrymme, samtidigt som de lyser upp ditt hem.

Detta är en av de enklaste, billigaste och hälsosammaste hyresinredningsidéerna som finns. Växter omvandlar koldioxid till syre och absorberar fukt från luften. Detta leder till att bakterier, bakterier och otäckt mögel minskar. Så det är inte bara estetik som du kommer att dra nytta av! Och en extra fördel är att de tenderar att anpassa sig bra, så de kan följa med dig när du är redo att flytta.

Om du verkligen vill ta till dig årets ekologiska trend kan du kolla in våra växtbaserade tapeter. Teman som djungel eller målade botaniska växter ger fantastiska bakgrunder för dina krukväxter.

Tips #5 - Gör naturligt ljus till din bästa vän

door view of pink and white bedroom with wicker lampshade

Ett av de bästa verktygen i din arsenal när du inreder en hyresfastighet är belysning. Det finns dock begränsningar när det gäller belysningsarmaturer i en hyreslägenhet. För att få dem ändrade krävs tillstånd från din hyresvärd eller hyresfirma. Naturligt solljus är alltså avgörande, men du kan också välja ljusare lampor och olika färgtemperaturer för att skapa stämning. Du bör också tänka på vilken typ av lampskärmar du använder och maximera ljuset där det är möjligt.

Lutade speglar är också ett fantastiskt sätt att sprida naturligt ljus i rummet, vilket gör att rummen ser ljusare och rymligare ut. Dessutom behöver inte speglarna fästas (det räcker med att stötta upp dem), så det blir ingen skada på väggarna heller.

Om väggarna i din hyreslägenhet ser mörka och dystra ut kan du använda tillfälliga tapeter för att ge dem nytt liv.

lilac and pink floral wallpaper in bedroom with grey and pink accessories

Muralmålning på bilden: Pretty Garden

Den här lugnande väggmålningen Pretty Garden ger dig gott om vita ytor för att utnyttja det naturliga ljuset på bästa sätt, samtidigt som du får in lite färg i rummet.

Älskar du våra tips om hyresinredning? Om du vill hålla fred med din hyresvärd kan du kolla in våra tapeter som går att skala och klistra på nätet. Du kan titta på vår praktiska video om hur den installeras - du kommer inte att tro hur enkelt det är!

Glöm inte att kommentera nedan om du har några idéer för att inreda en hyresfastighet...

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €