4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Hvordan - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
farmhouse bedroom

24/07/2019   POSTET AV

Lag et gårdsrom i 6 enkle trinn

Du behöver inte bo på en bondgård för att njuta av det mysiga sovrummet i en chic bondgård. Du behöver inte ens bo på landsbygden. Oavsett om ditt fönster har utsikt över ett vackert grönt fält eller en urban djungel kan du ändå skapa en lantligt inspirerad fristad och uppnå en känsla av fridfullhet i ditt hem. Den här unika sovrumsstilen definieras av sin ljusa och luftiga interiör. Tänk dig massor av naturligt ljus. Tänk trä och organiska ytbehandlingar. Tänk på den sortens handsydda tyger som bara din mormor kan göra. Allt med betoning på stora öppna ytor.

info graphic of how to create a farmhouse bedroom

Trenden med lantliga bondgårdar är en balans mellan minimalistiskt och kitschigt. Aldrig rörigt, aldrig pinsamt. Det är den vuxna, raffinerade och mindre uppmärksamhetssökande systern till shabby chic. Och även om det kan finnas vissa likheter med skandinavisk boho, är inredningen i bondgårdsstil mycket varmare och ger dig en verklig känsla av hemtrevnad så fort du sätter fötterna på golvet.

Om du har en pittoresk stuga eller ett hus från den viktorianska eran, är den här typen av sovrum en perfekt kombination. Men du behöver inte ha en karaktärsfull fastighet för att omfamna sovrumstrenden med bondgård. Här är 6 enkla steg för att skapa ditt eget i vilken stil som helst i ett hem eller en lägenhet.

Steg 1 - Vit är din bästa vän

Underskatta aldrig kraften hos vita väggar. I avsaknad av färg är vitt vad vi ser när alla våglängder av ljus reflekteras från ett objekt. Det är därför det fungerar så bra när det gäller att få våra sovrum att verka ljusare och luftigare. Men det betyder inte att du måste förvandla din inredningspalett till något som är tråkigt och sterilt. Du kan välja en off-white väggdesign eller till och med ladda upp dina egna foton för att skapa skräddarsydda tapeter.

wedding mural in white bedroom

Bröllopsbilder eller landskapsbilder fungerar ofta bra som vita bakgrunder. Det finns så många sätt att vara kreativ med dina sovrumsväggar.

När du eliminerar djärva färger och tryck från ditt designschema är det dock viktigt att lägga till djup och dimension på andra sätt. Här är det viktigt med lagerindelning, och tyger är utmärkta för detta.

stift

Genom att använda högkvalitativa filtar och överkast kan du förvandla en annars enkel säng till en plats som är överdådigt inbjudande och extremt mysig på natten. Några kuddar här och där förhindrar att rummet ser platt ut, och en genomtänkt blandning av dämpade färger gör det hela intressant i alla vinklar.

Steg 2 - Välj naturliga finishar

Trenden med sovrum i bondgårdsstil hyllar alla världens natur- och råvaror. Undvik trender som betong, metall och mässing (även om några få accenter kan vara ganska eleganta). Trä är det bästa materialet, och det kan omedelbart få dig att känna dig bekväm och mysig, samtidigt som det balanserar inredningar som har för mycket vitt. Tapeter med träeffekt kan vara ett billigt sätt att ge rummet värme och fungerar bäst när du har tillräckligt med naturligt ljusinsläpp för att det ska se luftigt ut.

natural wood effect wallpaper in farmhouse bedroom

En säng i återvunnet trä är ett bra inslag i mitten, och användningen av andra naturmaterial som korg och rotting kan ge ditt hem en lantlig touch.

Var inte heller rädd för att experimentera med återvunna delar - men tänk på att inte överdriva om du inte gillar 90-talets shabby chic.

Steg 3 - Dekorera med blommor

En av de största hemtrenderna just nu är gröna bladväxter och fylliga suckulenter. Men det här sovrummet i bondgårdsstil är långt ifrån allt detta. Det är mycket mer traditionellt när det gäller att välja flora för fönsterbrädan. Fråga dig själv vilken typ av blommor du skulle välja till din farmor, din gammelfaster eller den gamla damen bredvid..... - allt som är typiskt engelskt eller franskt kommer att sätta dig på rätt spår!

stift

Buntar av doftande lavendel, vackra rosor, fingerborgsblommor eller pelargoner fungerar bra. De kan förflytta dig till en fantasifull saga från en bondgård, långt från din stad. För att få extra mycket poäng i bondgårdsdesign kan du visa upp dem i en rustik kanna.

Steg 4 - Uppgradera lagringsutrymmet

Skåp och lådor räcker inte till i ett sovrum med bondgård eller stuga. Vi måste bli mer kreativa när vi bestämmer oss för hur vi ska förvara våra extra filtar, sängkläder, kläder och andra småsaker.

stift

Oavsett om det är en lyxig ottoman som även fungerar som bänk, en uppsättning vintage-lookande förvaringsstammar eller en uppsättning handvävda korgar, kan förvaring vara ett bra stilelement i ditt hem. Välj förvaringslösningar som är både vackra och praktiska, och behandla dem som investeringsobjekt som kommer att hålla långt in i framtiden.

Steg #5 - Sätt scenen med en väggmålning

Har du ingen trädgård? Alla bondgårdar behöver en. Sätt scenen med en väggmålning i trädgården eller en konstreproduktion som den här väggmålningen av Van Gogh på Wallsauce. Du kan enkelt förvandla din urbana bostad till en lantlig tillflyktsort med pittoreska väggmålningar som föreställer småstugegårdar, böljande fält, skogens blomsterrabatter och det stora friluftslivet.

the plains at auvers mural by van gogh in farmhouse style bedroom

Vissa väggmålningar kan till och med öppna upp ditt rum och ge dig en extra känsla av utrymme för lugn och avkoppling. Om du föredrar att hålla väggarna tomma, varför inte sätta upp inramade botaniska konsttryck eller målningar i stället? Förutom Van Gogh var även Monet och Renoir kända för sina skildringar av trädgårdar med oljefärg.

Steg #6 - Lägg till rustik charm i ditt sovrum i bondgårdsstil

En liten dos av rustikitet kan vara en stor fördel när du utformar ett modernt men ändå traditionellt sovrum. Rena linjer kan, om de överdrivs, skapa en stark och minimalistisk miljö. Men några rustika inslag kan balansera det hela och ge djup åt väggar och ytor.

stift

Dekorativa speglar eller fönsterspeglar passar utmärkt till en inredning med bondgårdskaraktär. Liksom lutande speglar som balanserar lätt på väggen. Andra rustika inredningsdetaljer är lyktor, träskyltar, planteringslådor, murbruksburkar och ljushållare i smidesjärn.

Håll det stilfullt genom att välja ut varje del med omsorg och se till att det finns en fin harmoni mellan lantlig chic och trendig elegans.

Älskar du våra idéer för sovrummet i bondgårdsstil? Låt oss få veta dina bästa tips för att skapa en lantlig tillflyktsort i kommentarerna nedan.

*pinitkod*

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €